• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herseye yetisip ve kendine zaman ayirabilen anneler varmi?

valla benim bi akrabam var çalışmıyor haftada 1 temizlikçi eve geliyor yemekte yapmıyor annesinden kv den falan alıyor sadece kızıyla ilgileniyor kendine bakıyor mu bakıyor :))))))
Bana yardim edebilicek bunu sorun yapmiycak hic kimse yok etrafimda ki bnde herkese guvenebilen biri degilim.ailem baska sehirde kayinvalidem kizm cok kucukken vefat etti.

Bu arada ben 10 senede sadece 1 defa hamile kalabildim.senerdir yine tık yok.kıskanıyor muyum yoksa gerçekten hayat görüşüm mü bu şekilde ben bile ayırt edemiyorum.ama neden benim olmuyor bir türlü anlayamadım.kaç tane hastanede ayrıntılı ayrıntılı herşeye tek tek baktırdım.yookkk tahminleri bile yok doktorların.herşey normalin bile üstünde iyi.doktorlar bile şaşırdı.senin yerinde başka kadın olsa her ay hamile kalırdı diye.kısmet ne demek şimdi anlıyorum.bir şey çıksa en azından şuyum var deyip, otururum ya da tedavi olurum. ama boylesi çok sinir bozucu.kısmete inanmazsan başına böyle şeyler gelir işte.hayatta herşeyin açıklaması yokmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada ben 10 senede sadece 1 defa hamile kalabildim.senerdir yine tık yok.kıskanıyor muyum yoksa gerçekten hayat görüşüm mü bu şekilde ben bile ayırt edemiyorum.ama neden benim olmuyor bir türlü anlayamadım.kaç tane hastanede ayrıntılı ayrıntılı herşeye tek tek baktırdım.yookkk tahminleri bile yok doktorların.herşey normalin bile üstünde iyi.doktorlar bile şaşırdı.senin yerinde başka kadın olsa her ay hamile kalırdı diye.kısmet ne demek şimdi anlıyorum.bir şey çıksa en azından şuyum var deyip, otururum ya da tedavi olurum. ama boylesi çok sinir bozucu.kısmete inanmazsan başına böyle şeyler gelir işte.hayatta herşeyin açıklaması yokmuş.
Bnmde olmadi iki bucuk sene. uzun bi zaman tedavi gordum .bir asilama yaptrdim .bi hormonum yuksekti ondn olmuyordu .tedaviyle cok az dustu .Sonra hamile kaldim.Ama bn hormondan degilde o donem hayatimda hicbir sorun yoktu cok mutluydum.Ona bagliyorum cunku hicbir sorunu olmayanlar genelde cok dusunup kafaya taktiklari gebe kalamiyorlar.Tabi dusunmemekte elde degil kismet hakkinizda hayrlisi.

Bnmde olmadi iki bucuk sene. uzun bi zaman tedavi gordum .bir asilama yaptrdim .bi hormonum yuksekti ondn olmuyordu .tedaviyle cok az dustu .Sonra hamile kaldim.Ama bn hormondan degilde o donem hayatimda hicbir sorun yoktu cok mutluydum.Ona bagliyorum cunku hicbir sorunu olmayanlar genelde cok dusunup kafaya taktiklari gebe kalamiyorlar.Tabi dusunmemekte elde degil kismet hakkinizda hayrlisi.
Teşekkür ederim.

10 buçuk aylık oğlumu uyutup geldim konuya 4 çocuğum var ben hiç bir zorluk yaşamadım erken kalkmayı alışkanlık haline getirin uyku saatletini de kendinize ayırın ev işini de eşiniz gelince o çocuklar la ilgilenirken halledip hersey dört dörtlük olsun demeyin ... arka-arkaya doğumda aynı cinsiyette değilse çocuklar daha rahat oluyor birlikte oynama konusunda ama yinede zor sizinde yanlarında olmanız gerekiyor birbirlerine zarar vermesinler diye

Allah bagislasin yavrularinizi.bsy sormk istyorum size cocuklariniz istemediginz bsy yaptignda veya simardiklarinda nasil tepki veriyorsunuz sakin kalmak icin onlari kirmadan

2 cocuk annesi üstelik calisan bir anne olarak hayir herseye yetisemiyorum ama saglik olsun diyorum. Önemli olan cocuklarim herseyi Birakiyorum evde oldugum zaman onlarla ilgileniyorum. Ev isi o bu pek onemli degil.

Evlenince hamile kalacaksin bence

zehrini kusma yine git tedavi ol bakırköyde

İki evladım var. Biri 11, diğeri 6 yaşında. Evet inanması güç ama onları büyütene kadar kahve içmeyi bırakın wc ye bile rahat gidemiyordum. Ne evin işi bitiyor ne çocukların istekleri. Çocuklar okula başlayana kadar kendinize vakit ayırmak zor. Ben ailemle aynı şehirde değilim ve 2 evladımıda hiç destek almadan büyüttüm. Ailesi ile aynı şehirde olanlar arada çocukları bırakıp dışarı çıkabilir, çok da iyi olur
Şuan ne durumdayım diye sorarsanız, çocuklar büyüdü ama hala işler yetişmiyor😂ev işi çok nankör, bitiriyorsun gene iş çıkıyor.

Benim büyük kız küçük bebek geleliden beri depresyonda. Sürekli ağlıyor. Bu kadar aralık az oldu 🙁
Büyük olunca da inanın sıkıntı benim büyük 9 yaşında küçük 10 aylık inanın daha zor küçük olsa bi şekilde kandırırsın büyük olunca hemen psikolojisi bozuluyor kıskançlıktan yeni huylar edindi kirpik yolma tırnak yeme (psikiyatriye götürdük) bende o yüzden yaş araları keşke az olsaydı kavga dövüş büyürlerdi diyorum

Kendinize zaman ayirmak her seye yetistikten sonra yapilacak bir sey degildir. Hocbir seye yetişemiyorum ama once kendime zaman ayiriyorum. Sonra diger seylere ne kadar olursa o kadar yetisirim. Evim genelde daginiktir. Gunluk yuzeysel temizlikler yapilmissa ne ala daha ne olsun. Yemek yapmak terapi gibi geldigi icin genelde yemegim tatlim vs vardir, ama canim istemezse pasta yaptiktan sonra yigilan bulasik oylece kalir ne acelesi var çünkü. Dolaplarin beyaz esyalarin arkalari , camlar vs silinmeyonce kimse ölmez bence. 6 ayda bir senede 1 yapilsin nolmus. Ama kahve keyfimizi yapmazsak, saç bakimi yapmazsak, gunesli bir gunde nehrin kenarinda bi kafede arkadasimizla oturmazsak, dizimizi acip izlemez ya da kitabimizi okuyamazsak cok sey kaybederiz bence. Ruhumuzu kaybederiz. Cocugumuza hicbisey veremeyecek hayaletlere dönüşürüz.

Kendinize zaman ayirmak her seye yetistikten sonra yapilacak bir sey degildir. Hocbir seye yetişemiyorum ama once kendime zaman ayiriyorum. Sonra diger seylere ne kadar olursa o kadar yetisirim. Evim genelde daginiktir. Gunluk yuzeysel temizlikler yapilmissa ne ala daha ne olsun. Yemek yapmak terapi gibi geldigi icin genelde yemegim tatlim vs vardir, ama canim istemezse pasta yaptiktan sonra yigilan bulasik oylece kalir ne acelesi var çünkü. Dolaplarin beyaz esyalarin arkalari , camlar vs silinmeyonce kimse ölmez bence. 6 ayda bir senede 1 yapilsin nolmus. Ama kahve keyfimizi yapmazsak, saç bakimi yapmazsak, gunesli bir gunde nehrin kenarinda bi kafede arkadasimizla oturmazsak, dizimizi acip izlemez ya da kitabimizi okuyamazsak cok sey kaybederiz bence. Ruhumuzu kaybederiz. Cocugumuza hicbisey veremeyecek hayaletlere dönüşürüz.
Her zaman boyle düşündüm, ama ozellikle depremden sonra ne kadar doğru bir sey yaptigimi anladim. Birkac depremzede ile sohbet etme imkaniniz olursa , ozellikle ev esyasinin ev duzeninin ne kadar bos ve anlamsiz oldugu dillerinde. Bir arkadasim dedi ki, "uzerine toz konsa gözüme batip gunde birkac kez sildigim siyah cam sehpam vardi ya, un ufak olmustu. Kendimi bugune kadar boşuna yormuşum dedim". Biz de depremi siddetli bir sekilde hissettik ve o andan hemen sonra dedim ki allahim onemli sandigim bir cok sey ne akdar boşmuş. Sadece can sadece sevdiklerimizle geçirdiğimiz zaman onemli. Pislikten ölmeyecek kadar temizlik yeter bence, geri kalan zamani kendinize ve sevdiklerimize ayirin. Sosyal medyada veya reel cevrede de kadinlarin sacma sapan bi temizlik duzen yarıştırma olayi var. Ne kadar hayatsizlar diyorum oylelerini görünce, acıyorum gercekten. Allah yaşatmasın ama deprem gibi bir acı yasadiginda oyle insanlar donup kendileri de yasadiklara hayata bakip acıyor gercekten. Ama neye yarar ki

Çocuklar kreşe başlayana kadar bunu yapamamanız çok normal. Yapabilen yoktur kendinizde suç aramayın. Ben çalışıyorum. Bir tane oğlum var 20 aylık. Akşamlar uyumadan yarım saat oturmaya vaktim oluyor. Onun dışında iş yerimde çay kahve öğle yemeği. Zaten doğum izninden dönüp işe başladım ve ilk öğle yemeğimi unutamıyorum. Arkadaşlarımla dışarı yemeğe çıktık. İlk defa dışarıda rahatça yemek yiyorum gerçek mi bu dedim defalarca. O yüzden bu yaşadığınız çok normal. Yaşları kaç bilmiyorum ama 3 olunca yarım gün de olsa kreşe vermek en mantıklısı.

Bnm genelde aklimda is temizlik ve herseyi en iyi sekilde yapmk var.Ama tukendigimin farkindayim.Degisip cocuklarimin guzel anlarina ortak olmak istyorum.

Merhaba anneler .İki kizim var ikiside kucuk onlarin bakimi temizligi hersyleriyle ben ilgileniyorm esim calisiyor. Neredeyse tum gunum evin icinde herseye yetismeye calisarak geciyor.Kendime zaman ayiramiyorum bi kahve bile icicek zamanim olmuyor genelde.Boyle olupta kendine zaman ayirabilen varmi?Evdekii isleri nasil organize ediyorsunuz .Akil verebilicek annelere sormk istyorm.Gereksiz yorum yapanlr olucak illaki onlara cvp vermiycem.
Benim kızım 8 yasinda oğlum 8 aylik iş yapmaktan onlarla ilgilenmektedir kendime hiç zamanım yok resmen hersey üstüme üstüme geliyor çok bunaldım havalar biraz ısınsa kendimizi dışarı atacağız belki biraz sosyallesiriz

Benim kızım 8 yasinda oğlum 8 aylik iş yapmaktan onlarla ilgilenmektedir kendime hiç zamanım yok resmen hersey üstüme üstüme geliyor çok bunaldım havalar biraz ısınsa kendimizi dışarı atacağız belki biraz sosyallesiriz
Ne guzel aralarinda baya yas farki vr.sizin adiniza sevindm

Back
X