Herşeyi ben yapacam sevdası!!!!!

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
Arkadaşlar, nişanlım tüm düğün masraflarını aılesınden hıcbır yardım almayarak kendı yapmaya çalısıyor,daha doğrusu istiyor kendıde zaten hazıranda işbaşı yapacak polis memuru,ama inadından caymıyor tek başınada mümkün degıl yetişmiyor.bende asgarı ucretle çalısıyorum aılemın durumuda ıyı degıl ve malesef kendı ustume dusenlerı bıle tam anlamıyla yapamıyorum.delı olacam nışanlımı nasıl bu huyundan vazgeçirecem ben yardım edin lütfen

sakın ama sakın böyle bişeye kalkışmayın ya ben o hatayı yaptım. nişanlanmadan konuştuk nişanlım herşeyi biz kendimişz yapalım vs dedi ii dedim demekki bi bildiği var düğünden sonra ösadece mobilya borçlarımız kalcaktı şimdi yumurta tavuğun ucuna gelince demesin mi bana aileler üzerine düşleni yapsın uyuyamıorum olmuo hesaplıyorum diye. iyi de neden en başındayken sölemedin bana da düğüne 5 ay kala sloledın bunu. sakın en baştan herkes kendi uzerine düşeni yapsın yoks asen cok yıpranıyorsun. şimdi ailem bize kızıyor tamam biz yaparız da nıye simdi söluyorsunuz diye. adamlara güm diye bi sürü borç yaptırdım. düşün sakaın ama sakın aynı hataya düşmeyin herkes üzerine düşeni yapsın
biz sadece elektronik eşyaları yani bi 8 milyarı kendimiz ödüoz mobilyaları ailelere ödettik balayını da kendimiz her ay ödüoruz. ne kadar uğraşırsan o kadar yıpranıyorsun

Son düzenleme:
belki imkanları buna elveriyordur ,

bizde kendimiz yaptık biraz biriktirdik, biraz kredi ve kredi kartı , herşeyin orta hallisi bulunuyor , olmuycak bişi değil yani...

belki imkanları buna elveriyordur ,

bizde kendimiz yaptık biraz biriktirdik, biraz kredi ve kredi kartı , herşeyin orta hallisi bulunuyor , olmuycak bişi değil yani...

ya tatlımmm ıkı taraftanda ilk evlenecek bızız çok şükür magdurıyetleride yok bankada babasının 23 24 bın parası var. Ama iş bize geldimimkuruş koklatmıyorlar.kaynanam ilk istemeye geldıklerınde herseylerını yaparız ederız bııısuru vaadlerde bulundular ama şimdi 3 5 gün önce kaynım aramıs dıyokı arabasız olmuyo araba alacaz kredı çekip marka sayıyo bana çıldırrrdım yemın ederım kaynımda babasına çektırecek kredıyı ha yanı kendıde almıyor.gelde sınırlenme ... Aralıkta geldıler yılbasından sonra salon tutucaz dıye.babamda nısanlım polıs okulunda daha dıye erken bence gideceklerı şehir bıle bellı degıl dedı bı bozuldular ettıler,neyse ben babamı zar zor ıkna ettım dunde nısanlım kalkmıs dıyokı aılem veremez salonu hazıranda tutalım ben verecem parasını ...sen esyamı dızıcen salonmu tutacan altınmı alacan napacan hangısıne yetecenn dımı ama ya

ya benımkıde donup 3 5 ay kala dese ben hıcbıse yaptıramamkı benım aılemın durumu ıı degıl bende evlenınce bı emeklı maası oluyo 3 kardesım var okuyo hepsı yetmiyo kız evının aldıklarıda bılıyosunuz ufak ufak ama ala al bıtmıyo çıldırtıcam ya

valla çok utandım aileme sölerken ama yapcak bişey yoktu. ki bide ew olarak başkasının ewinde oturmaktansa babmların kkirada evleri vardı kiracı çıkarttılar ben oturcam diye bilsem kiracıyı çıkartmazdım yatak odasını oradan gelcek para ile öderlerdi ben ailemi hiç bi masrafa karıştırmıorum dişye kirada olan evi boşalttırmıştım o kadar pişmanım ki sormayın. bide al al bitmiyo çeyiz yani erkek tarafından sa bu düğün kız tarafına daha pahalıya patladı. aldığım yatak odası 4750 tuttu erkek tarafının adlığı mobilya 5100 tuttu. ama erkek tarafı daha başka bişeye karışmadı benim mutfak ve yatak odasında kullancğım eşyalar 10 milyarı geçti. ailei sanki kazıkllıormusum gibi hissett,m 2 gün ağladım tükürdüğümü yaladım diye. adamlara siz hiç bireyime karışmayın demiştim sonra yatak odasını siz alın dedim çok utandım

Para kayınpederinizin. İstediğini yapar. Siz çalışıp kendi üzerinize düşeni
yapın, alacaklarınızı alın. Nişanlınız da yapsın, alacağını alsın. Yetmediği
yerde destek isteyin.

Bütçenize göre yaparsınız her şeyi. İmkansız değil.

Bir de kız ailesi ile erkek ailesinin farkı yok. Babanızın maddi durumu da
iyi değilmiş. Onlar ne kadar masraf yaparsa siz de o kadar yapmalısınız.
Onların masraf yapmaması daha iyi.

Anlamadığım istiyor aile mi vermiyor yoksa nişanlınız yardım mı almak istemiyor ?

Eğer yardım almak istemiyorsa tebrik ederim çok onurlu davranıyor. Şimdinin adeti herşey tam olsun evlenelim, eskiden yavaş yavaş ev kurulurmuş.

Ne yapabilirse yapar, yapamadığını birlikte yaparsınız.

Bence asla müdahil olmayın.

Aile kuruş koklatmıyorsa, nişanlının her şeyi kendi yapmak istemesi doğal değil mi?
Demek gururlu bir nişanlın var..Sevinmelisin...

bence kendınız yapın bız herseyımızı kendımız yaptık orta hallıce.. borclarıda taksıt taksıt ödedık cok sukur eşimin ailesi hiç biye basa kalkamaz 8 senedırde evliyim cokta mutluyum..

ikinizde calısanlar insanlarsınız yapabılırsınız ne kadar az beklentı o kadar huzur..

kesinlikle katılıyorum herseyi kendiniz yapın illa hersey tam olcak die bişeyde yok yavaş yavaş zamanla herseyiniz olur hiçbirseye karışmazlarsa hiç bir söz haklarıda olmaz ben bunu bilir bunu söylerim ha birde su var belkide zaten yapmıcaklardır nişanlında ondan cabaya düşmüştür allah yardımcınız olsun siz mutlu olunda gerisi mühim deil

bızde oyle yaptık canım burnumuz düşse yerden almadık o kadar abarttık yanı. 2 yılda bıtırdık borcumuzu cok sukur 3. senemızde kendımızı toparladık. herseyı almak zorunda degılsınız kı bence boyle bır karar verıyorsa nedenını ıyı dusunmese bır erkek kendını boyle bır borca sokmaz.

ya çok üzüldüm..hep bu erkekler yüzünden zor durumda kalıyoruz ama ben ne yapayacagımı bilemiyorum nişanlım bu konuda çok net tavırlı kavga falanda ediyoruz daha dün hatta yeter burama kadar geldı ben hasta olacam bu konular yuzunden dedım kavga ettım ama nafıle ..yarın gelecek tatıle 2 haftalıgına.bıde nıkah yapacz lojman falan versınler dıye..ay bılmıyorum ınanın cok doluyum ya cok

ya ama ben üstüme düşeni yapıyorum onlarada bu konuda hıc tavız vermedım madem para onların ozamna bısuru vaadlerde bulunupta ben yaparım ederım demeselerdı benım aıleme karsı mahcup edıyolar benı şimdi bu tavırlarıyla..ya parasındada degılım allah bılıyo ya ıcımı..sadece sonrasını düşünmekten yoruldum,aileme mahcup olmaktan yoruldum

ya önce ailesi allah var yaparız ederız dıyordu ama sımdı nısanlım herseyı ben yaparım dıye tutturunca onlarda tamamen kendılerını gerı çektıler buda benım zoruma gıdıyo ama bı ana baba evladından elını böle çekermı hıç hıcbır bırıkımımız yok nısanlımla memleket memleket gezecez kıra vs bende çalısamıcam nişanlım onada izin vermıyo..neresınden tutsam elımde kalıyo bende ısterım kımseye muhtac olmadan eşimle elele verip düğünümü yapmayı ama tek kısıyle mumkun degıl arkadaslar

aile kuruş koklatmıyorsa, nişanlının her şeyi kendi yapmak istemesi doğal değil mi?
Demek gururlu bir nişanlın var..sevinmelisin...

ailesi verd,ğ,nde almadıkı ben yanlıs gırdım konuya galıba sınır halıyle tam anlatamadım ailesı şimdi dese nişanlım yıne yapar ama nişanlım ıstemıyo

ya babamda tutturdu bana nıye ozaman yaparız ederız dedı dıye. Nasıl gecıneceksınız tek maaşla dıye falan mahcup oldum babama işte.arada kaldım gerıldım durup durup nişanlıma çatıyorum

ya aklıma gelmedıde degılde ama kotu dusunmek ıstemedım ıyı ınsanlardır beklemem onlardan öyle bişey

ya ben düğün stresınden cokmu abarttım acaba ya

ya aklıma gelmedıde degılde ama kotu dusunmek ıstemedım ıyı ınsanlardır beklemem onlardan öyle bişey

bak şöyle sölimm bende yaşadım herseyi bende kızdım senin gibi ama varmış bir bildigi evlendikten sonra bi dara düştük dedimki böyle böyle geri öderiz maaş alamıyoduk ikimizde 7 yıl öndecesinde istedigim 400 tl para bana k.pederin cvb kızım hep bana hep bana olmazkı sastım kaldım ogün bugundur hala herseyi kendi yapıyomuş gibi anlatır ama zırnık koklatmaz elhamdülillah ihtiyacımda yok allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin düşmanımı bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…