Herşeyi kendimize istiyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cemre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cemre

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
3.548
10
318
İstanbul
Yeni mesajları okurken aklıma geldi fıkra gibi bir olay
ben bunu çok seneler önce duymuştum belki burada paylaşılmıştır bilmiyorum
İki eski arkadaş yolda karşılaşmış birbirlerinin hatırını sormuşlar
Sonra kadınlardan biri diğerine sormuş senin oğlanla kız evlenmişti halleri nasıldır
Kadın cevap vermiş
amaan hiç sorma kız çok mutlu çok rahat kocası bir iyi bir iyi sorma
sabah olunca kocası kalkar çayı yapar üstünü başını giyinir
kahvaltı tepsisini hazırlar içinede bir gül koyar sonrada hiç sesini çıkarmadan
kızımın haşlığınıda koyduktan sonra yavaşça evden çıkar
Diğer kadın oh oh ne güzel ya oğlunun karısı nasıl
ah ah ne sen sor ne ben söyleyeyim demiş kadın
oğlumun karısı bir kötü bir kötü sorma
sabah oluyor oğlum kalkıyor ne kahvaltı ne bir şey zavallı çayı yapar
üstüne başına bakanmı var zaten kendisi giyinir kahvaltı tepsisini hazırlattırır
zaten utanma yok birde hergün para ister
birde tutturmuş haspam kahvaltı tepsisinde gül olacakmış ah ah oğlumun çok çilesi varmış
bende bakıyorum çevrede bu tür bencil insanlar okadar çokki
her şeyin en iyisi en güzeli onlarda olacak
oysa ne diyor bizim Peygamberimiz kişi kendisi için ne istiyorsa karşısındakinede istemedikten sonra gerçek müslüman deyildir

arkadaşlar muhakkak hepimizin çevresinde vardır benimde böyle
tanıdıklarım var mesela kendi çocukları iyi yaşar kızı var kocası ağzına bakar ne istiyor diye yine de bir kusur bulur çevreden başka birinin kızına böyle davranılsa
hııh der sanki ne özelliği varsa o kızın kocasıda salak zaten der
kendisi yer içer gezer sen daha onun yaşadığının nda birini görmeden sana ima etmediği
kinayeli söz kalmaz sizde düşünün hemen bulursunuz çevrenizde vardır muhakkak bu tiplerden paylaşırsanız sevinirim

aslında hepimiz yapmıyormuyuz bunu...
çok güzel bir örnekle,çok güzel anlatılmış...
hangi konuda olursa olsun kötü olan başımıza geldiğinde
isyan ederiz..neden ben deriz....
ama iyi şeyler başımıza geldiğinde ""neden ben""diyemiyoruz bir türlü...
böyle durumlarda insan sadece kendinin olanı korur,iyi olmasını ister...
kendine olunca iyi olur,başkası yapınca kılıbık olur...
bu insanları anlamak çok zor...
ama ben şuna inanıyorum ki...
"" Allah dağına göre kar veriyor..""
sevgiler...

ama bazımızda çok bazımızda çok az seviyededir bu
onuda bir şekilde yoketmeye çalışır
Allah bizi o tür kötü huylardan korusun
eğer varda biz farkında deyilsek bizden alsın o kötü hasletleri
teşekkür ederim cevabınıza

güzeldi gerçekten

ama burda ben el kızı ve benim kızım mantığını daha bi hissettim...

benim bir akrabam böyleydi...
anneme sürekli beni çok serbest bıraktığını söylerdi...
yani pantolon giyormuşum flan
şehir dışına okul gezisi olurdu
annem canımın içi izin verirdi...
ünv. deyim ozamnlar.
akrabadab cevap benim kızım bunu yapacak töbe izin vermem

aradan 1 yıl geçti
kızı ünv. e gitti..

tatillerde bile gelmedi.
saçını boyattı
(hani ben dar giyiyorudum ya...)
vb. vb.

hiç sorun olmadı
gezisn yapsın genç dedi..
tabi ben açık açık bunu bunu bana derken iyiyidi dedim ama hiiç üstüne almadı...

evet çevremde çok var "görümcelerim" kendi kızlarına yapılmasına bayılırlar...
ama kardeşlerinin eşi veya gelinleri yaparsa vay haline.....

güzeldi gerçekten

ama burda ben el kızı ve benim kızım mantığını daha bi hissettim...

benim bir akrabam böyleydi...
anneme sürekli beni çok serbest bıraktığını söylerdi...
yani pantolon giyormuşum flan
şehir dışına okul gezisi olurdu
annem canımın içi izin verirdi...
ünv. deyim ozamnlar.
akrabadab cevap benim kızım bunu yapacak töbe izin vermem

aradan 1 yıl geçti
kızı ünv. e gitti..

tatillerde bile gelmedi.
saçını boyattı
(hani ben dar giyiyorudum ya...)
vb. vb.

hiç sorun olmadı
gezisn yapsın genç dedi..
tabi ben açık açık bunu bunu bana derken iyiyidi dedim ama hiiç üstüne almadı...
biz genç kızken aynı şeyleri komşumuz anneme söylemiş senin kızlar erkek gibi
ceket giyiyor eşofmanla sokağa çıkıyor falan gibi sonradan kızı
bizde bir deyim vardır kabak çiçeği gibi açıldı derler aynen öyle oldu kadının dediğiyse
onun kocası öyle istiyor

Bu tür olay cok yaşadım hemde cok:1closedeyes:

Daha gecen başıma geldi. Teeee şeker bayramında aldıgım cantama laf atıyolar-tatlicadiarzu-
Neymiş cok alıyomuş cok harcıyomuşum. Nan dümbelek karı sanane
Sen kendi gelinine bak. Çarşıdan cıkmıyo:mymeka: Benle yarışıo utanmadan.
Ona söz söylesene. Söylüyemezsinki kaydirigubbakcemile Ben elbise aldım diye gitti aldı.
Ben şunu aldım gitti aldı. Almasa Orta yerinden catlardı:icecream:

Sizinki catal benimki batar işte-tatlicadiarzu-
Ne alıosam size batıo işteşakkıdı Daha cok batırıcammerak etmen:1closedeyes:

Daha bu en ufagı. öyle cok şeyler varki. Gelip yüzüme söylemiyolar. Yüzüme söyleseler napcagımı biliyorum:mymeka:

Daha gecen başıma geldi. Teeee şeker bayramında aldıgım cantama laf atıyolar-tatlicadiarzu-
Ona söz söylesene. Söylüyemezsinki kaydirigubbakcemile Ben elbise aldım diye gitti aldı.

Daha bu en ufagı. öyle cok şeyler varki. Gelip yüzüme söylemiyolar. Yüzüme söyleseler napcagımı biliyorum:mymeka:

hee benim dediğimde buydu senin her aldığın batar
sanki kendisi parasını vercek o almalara doyamaz
sen haftada bir biyere çıkarsın o hergün gezmededir gene sana derki hiç evde oturmuyorsun vs vs vs kaydirigubbakcemile

hee benim dediğimde buydu senin her aldığın batar
sanki kendisi parasını vercek o almalara doyamaz
sen haftada bir biyere çıkarsın o hergün gezmededir gene sana derki hiç evde oturmuyorsun vs vs vs kaydirigubbakcemile

Bu tür insanlarla muhatap olmakdan nefret ederim.
Aynı ortamı paylaşmak zorunda olsam dahi başka şeyler ilgilenir onla muhatab olmamaya özen gösteririm.
Bu tür insanlar kendilerinide övmeyi kacınılmaz kılarlar:1closedeyes:
Ay ben şöyleyim ay ben böyleyim. Ay evim şöyle odalarım böylekaydirigubbakcemile
Halbuki evinin ne mal oldugunu bilirsin.

::

larissam,"sizinki çatal benimki batar"bu çok hoşuma gitti izninle bunu, yeri gelince canım eltim için kullanacağım.

Benim de böyle bir eltim var, bereket çalıştığım için özel günlerde görüşürüm,tabi haliyle özel gün olduğu için ona göre giyiniyor insan. Enson gittiğimiz(şubat 22 de) bir düğünde,benim elti hemen ayakkabını nerden aldın; kırmızı almasan, siyah alsan iyi olurmuş,elbiseyi basitleştirmiş miş (elbisem siyah ve belinde kırmızı ince bir kemer var)gıcıkkötükedihüso işte nasıl sinir oldum anlatamam:oklava:tam ağzımı açıyordum ki ;saolsun :1hug:kayınvaldem "gayet şık olmuş sen ortam loş olunca renkleri tam göremedin sanırım kemeriyle aynı renk " diyerek onuda incitmeden konuyu kapattı.

pazar gün kandillerini kutlamak için kayınvaldemlere gitmiştik,biz otururken kapı çaldı,kalktım açtım; benim kırmızı papuçlu eltim............arkadaşlarının nikahından geliyorlarmış ,ayakkabısını çıkarırken "benim sayemde kırmızının şıklığını farkettin" demek dedimlaelaelaelaelae

larissam,"sizinki çatal benimki batar"bu çok hoşuma gitti izninle bunu, yeri gelince canım eltim için kullanacağım.

Benim de böyle bir eltim var, bereket çalıştığım için özel günlerde görüşürüm,tabi haliyle özel gün olduğu için ona göre giyiniyor insan. Enson gittiğimiz(şubat 22 de) bir düğünde,benim elti hemen ayakkabını nerden aldın; kırmızı almasan, siyah alsan iyi olurmuş,elbiseyi basitleştirmiş miş (elbisem siyah ve belinde kırmızı ince bir kemer var)gıcıkkötükedihüso işte nasıl sinir oldum anlatamam:oklava:tam ağzımı açıyordum ki ;saolsun :1hug:kayınvaldem "gayet şık olmuş sen ortam loş olunca renkleri tam göremedin sanırım kemeriyle aynı renk " diyerek onuda incitmeden konuyu kapattı.

pazar gün kandillerini kutlamak için kayınvaldemlere gitmiştik,biz otururken kapı çaldı,kalktım açtım; benim kırmızı papuçlu eltim............arkadaşlarının nikahından geliyorlarmış ,ayakkabısını çıkarırken "benim sayemde kırmızının şıklığını farkettin" demek dedimlaelaelaelaelae

Tabi canım ne demek kullan. Bu lafı hak eden herkese söyleyin.-tatlicadiarzu-

hahahahahahaha kaydirigubbakcemile3 eltine dicek laf bulamıyorum dogrusu.
Çünkü böyle insanlar için dogada yeni türüyen bir laf yokkaydirigubbakcemile

İşte böyle yobazlarda var ne yazıkki. Hiç sevmem.
Bazen yengemle alışverişe gideriz. O bir şey alır benidme fikrimi sorar güzelmiş derim.
Hadi sende al der. Asla almam derim:1closedeyes:
İkiz gibi one-tatlicadiarzu- Hem ona yakışan bana yakışcak diye bir kural yokki:delphin:

Senin eltinle işin var. Allahım bana böyle bir elti verme.
En sini roldugum şeylerden biridirsengözlerimebaksanab

sadece elti veya görümce değilki insan fesat kıskanç
olduktan sonra yedi kat el veya kendi kızkardeşini bile çekemez hale geliyor

Son düzenleme:

Yedi kat el yada eltiyi anladımda
Kızkardeşi anlıyamadım.Yada kızkardeşim yok belki ondan anlıyamadım.
İnsan canından kanından aynı kapta yemek yedigi kişiyi kıskanırmı ona fesatlık düşünebilir mi?:bbo:
Eğer evetse onun içine fesatlık değil tarifinde zorlandıgım bir şey kacmıştır:delphin:

Tabi canım ne demek kullan. Bu lafı hak eden herkese söyleyin.-tatlicadiarzu-

hahahahahahaha kaydirigubbakcemile3 eltine dicek laf bulamıyorum dogrusu.
Çünkü böyle insanlar için dogada yeni türüyen bir laf yokkaydirigubbakcemile

İşte böyle yobazlarda var ne yazıkki. Hiç sevmem.
Bazen yengemle alışverişe gideriz. O bir şey alır benidme fikrimi sorar güzelmiş derim.
Hadi sende al der. Asla almam derim:1closedeyes:
İkiz gibi one-tatlicadiarzu- Hem ona yakışan bana yakışcak diye bir kural yokki:delphin:

Senin eltinle işin var. Allahım bana böyle bir elti verme.
En sini roldugum şeylerden biridirsengözlerimebaksanab

saol canım.Sen merak etme, eltim bana bulaşamaz:jeyyar:sadece konuşur.....benim yetişme ve yaşam tarzım onunla çok ters o yüzden paylaşacağımız bişey olmuyor zaten

ÇOK GÜZEL BıR PAYLAŞIMDI ARKADAŞIM YA HEM GÜLDÜM HEM DÜŞÜNDÜM a.s.

Yeni mesajları okurken aklıma geldi fıkra gibi bir olay
ben bunu çok seneler önce duymuştum belki burada paylaşılmıştır bilmiyorum
İki eski arkadaş yolda karşılaşmış birbirlerinin hatırını sormuşlar
Sonra kadınlardan biri diğerine sormuş senin oğlanla kız evlenmişti halleri nasıldır
Kadın cevap vermiş
amaan hiç sorma kız çok mutlu çok rahat kocası bir iyi bir iyi sorma
sabah olunca kocası kalkar çayı yapar üstünü başını giyinir
kahvaltı tepsisini hazırlar içinede bir gül koyar sonrada hiç sesini çıkarmadan
kızımın haşlığınıda koyduktan sonra yavaşça evden çıkar
Diğer kadın oh oh ne güzel ya oğlunun karısı nasıl
ah ah ne sen sor ne ben söyleyeyim demiş kadın
oğlumun karısı bir kötü bir kötü sorma
sabah oluyor oğlum kalkıyor ne kahvaltı ne bir şey zavallı çayı yapar
üstüne başına bakanmı var zaten kendisi giyinir kahvaltı tepsisini hazırlattırır
zaten utanma yok birde hergün para ister
birde tutturmuş haspam kahvaltı tepsisinde gül olacakmış ah ah oğlumun çok çilesi varmış
bende bakıyorum çevrede bu tür bencil insanlar okadar çokki
her şeyin en iyisi en güzeli onlarda olacak
oysa ne diyor bizim Peygamberimiz kişi kendisi için ne istiyorsa karşısındakinede istemedikten sonra gerçek müslüman deyildir

ay ay ne güzel bi kissa ya :))))

valla cevremizde okadar cokki bu kişiler..empatinin e si yok millette..hep bana hep bana..

özellikle gelin-kız konusunda :)) gelinleri kendilerine yakin oturmasini isterler,annesine yakin oturmasini istemezler..ama kizlari (yada aileden olan bir kiz) evlencegi zaman illa kendi yanlarinda olsun isterler..gelinlerine 1 bilezik alirlar,ama kendi kizlarina 5 bilezik isterler..o hoo her konuda örnegi vardir bunun :)))

ay koptum :)))))))) helal valla..ayrica kayinvalidenede helal olsun,iyi kapatmiş konuyu :)))

genc kizken benimde başima gelmişti böyle bişi..kuzenimin dügünü vardi..bi elbise aldik..sonra yengem gördü elbiseyi..pek begenmedi..ama nerden aldigimizi sordu bana..bende acik acik anlattim..acik adres bile verdim..nişantaşina git,bilmem nenin yaninda felan diye..(annem yoktu yanimda..olsaydi benim gibi saf saf cevap vermezdi,biliyor yengemin huyunu :D )

neyse dügün günü geldi..yengemin kizi yani kuzenim bi elbise giymiş..aa cok güzel felan dedim..yengem aynen şöyle dedi: "senin aldigin dükkandan aldik..senin elbisenin siyahi kalmiş bitek..denedik olmadi..ondan bizde bunu aldik" :))))))

ogun bugundur neyi nerden aldigimi asla dogru söylemem sengözlerimebaksanab anadolu yakasindan aldiysam avrupa,avrupadan aldiysan anadolu derim :delphin:

şimdi bende kayınvaldemden örnek vererek bi olay anlatim..
kayınvaldem sağolsun bize ne düğün yaptı nede bir kör iğne aldı el gibi geldi düğüne
yedi içti güldü eğlendi gitti..bir küçük altın dahi takmadı..
9 sene içindede aynı ,bir kör iğne almaz bana ve torunlarına..
şimdi bunun kızı nışanlandı düğün zamanı geldi
bi gün kayınvaldem bi beddua okuyoki sormayın
ne oldu anne dedim.
nolucak kızının kayınvaldesi kızıma bir yatak örtüsü almamışmış
bilmem kiminki almış nerdeyse ağlıcak okadar zoruna gitmiş
benim kızım dul kadınmı insan almazmı sayıyoda sayıyo
ve kızının kayınvaldesi 4x4 sıfır daire yaptırdı adan z ye ev döşendi kızına sade yatak örtüsü almmamış yani..sonrada evlendikten bi kaç ay sona kızından bitene bilezik istemiş kayınbabası çok sıkışmış sana gelecek ay ikitane alır takarım demiş..
kayınvalde bunu duyunca kızına boşan gel demişti şok olmuştum..
diğer taraftada ben yani gelini..
evimde bir iğnesi yoktur 9 sene olmuş evleneli beni bırakın torunlarına 1 kg süt almış insan değil..
benim 11 den fazla bileziğimi daha 1-2 aylık gelinken hiç gocunmadan çıkardım eşimin eline verdim sırf düğün borcu ödensin diye..Allahtan korkya hiçmi aklın fikrin yok sen yan dairende ki gelinin ölse anlamassın ama kendi kızı çookk eziyet çekiyo onun gözünde..
yani herkesin kendi canı.mafoldumben
Rabbim böğle insanlardan bizi korusun isla eylesin.
bu ne yaman çelişkidir böğle...

Back
X