• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Herşeyin başı sağlık *

22 yaşındaki kız kardeşime dışkıda kan sebebiyle yapıldı bu işlem. Yanlış hatırlamıyorsam rektoskopiydi adı. Hiçbir şekilde uyuşturulmadı, kısa sürecek anesteziye gerek yok denildi ama diğer hastalara ne yapıldıysa kardeşime de o yapıldı. Zor oldu ama dayandı.
Çok şükür önemli bir şey çıkmadı.
İnşallah anneniz de güzel haberler alacak. Nedense çok yürekten hissettim bunu.
Allah acil şifalar versin, sonucu buraya da yazın haberdar olalım biz de.

Anneme narkozsuz biraz zor demişler . Bide panikten kalp krizi filan geçirir diye korkuyorum . Ki doktorlar narkozsuz ihtimalden bahsetmediler bile . Sanırım nereye kadar bakılacağına bağlı . Elbette eğer hiç bir çözüm yoksa , narkozsuz yapılır . Ölme ihtimalinden daha iyidir . Mutlaka yazacağım gelişmeleri . Salı günü Ankara’ya gidecek . GATA ve Hacettepe .
Çok teşekkürler ❤Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

Son düzenleme:
Şimdi bi kedili konuya yorum yazdım , annemin kedileri geldi gözüme 😢
Bahçede baktığı köpekleri ..
Sokakta baktıkları 😩
Bana dün diyor ki ‘anneciğim korkma , herşey olacağına varır . Ben de isterim torunlarımla sağlıklı günler göreyim . Ama olacağı varsa da olur ne yapalım da bu hayvanlar ne olacak :KK42: :KK42:

İnşallah 😢 ne uyku uyuyabiliyorum, ne başka birşey. Allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın 😔
Canım öyle bıle olsa sakın korkma. Bagırsagın o kısmını temızleyıp gayet konforlu sekılde hayatına devam edebılıyor ınsanlar. Sen almanyadaydın yanlıs hatırlamıyorsam. Imkanım varsa yanında ol destek ol. Allah analarımızın ayagına tas degdırmesın. Rabbım onunda sıfasını verır. Kotu dusunme sakın o sımdı hem sızın ıcın dırayetlı olmaya calısıyor hemde kendını dusunuyor. En cok yuk onun omzunda. Sureklı ıyı telkınler ver gulerek ara konus. Senın uzgun oldugunu gorurse daha cok uzulur

Canım öyle bıle olsa sakın korkma. Bagırsagın o kısmını temızleyıp gayet konforlu sekılde hayatına devam edebılıyor ınsanlar. Sen almanyadaydın yanlıs hatırlamıyorsam. Imkanım varsa yanında ol destek ol. Allah analarımızın ayagına tas degdırmesın. Rabbım onunda sıfasını verır. Kotu dusunme sakın o sımdı hem sızın ıcın dırayetlı olmaya calısıyor hemde kendını dusunuyor. En cok yuk onun omzunda. Sureklı ıyı telkınler ver gulerek ara konus. Senın uzgun oldugunu gorurse daha cok uzulur

Annem Salı günü Ankara’ya gidiyor gülüm . Orada GATA ve Hacettepe ‘de doktor kuzenler var . Ben de gideceğim , yeni yıldan sonra . Eğer orda birşey olmazsa buraya getireceğim .
Aklına gelirse dua et benim de anacığıma❤️❤️

Annem Salı günü Ankara’ya gidiyor gülüm . Orada GATA ve Hacettepe ‘de doktor kuzenler var . Ben de gideceğim , yeni yıldan sonra . Eğer orda birşey olmazsa buraya getireceğim .
Aklına gelirse dua et benim de anacığıma❤❤
Bugün de dua ettim tüm hastalara ve annene de. Insallah bırsey cıkmayacak canım yüreğini ferah tut. ❤️🎀

Merhaba arkadaşlar ✋🏻
Dünden beri yerde miyim , gökte miyim neredeyim bilmiyorum . Annemin çeşitli çeşitli rahatsızlıkları var son 1 senedir sürekli hastanelerde , ileri derecede kansızlık sebebi ile araştırma hastanesinde gerekli testler yapıldı . Gaita testi sonucunda dışkısında ‘gizli kan’ bulundu . Doktorun ilk şüphelendiği durum %85 olasılık ile bağırsak kanseri ..

Anneannemi (pankreas )ve dayımı (akciğer )kanserden kaybetmiş biri olarak, annemde bu riskin zaten hep yüksek olduğunu biliyorduk . Aslında sürekli kontrol , testler yapılıyordu . Bu %85 olarak belirtilen ihtimal benim hayatımı dünden beri cehenneme çevirmiş durumda . Ne uyuyabildim, ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum nefes alamıyorum sanki . 7 aylık Bebeğim var , sanki o da anlamış gibi dünden beri ateşli , ağlıyor , yakamdan inmiyor.

Yarın endoskopi ve kolonoskopi yapılacak, boğazımda bir düğüm...
Canım anacım benim . Hasta olma ihtimali o, bana moral veren yine o. Nolur bu hastalık çıkmasın .

‘Bizim de bir tanıdık vardı , iyileşti , turlara katılıyor ‘diyin
‘Bilmem kimde de ‘gizli kan’ çıktı ama kanser değildi’ diyin .
Nolur bana iyi birşeyler anlatın.. :KK42:

Benim anneme çok ihtiyacım var :( hayatım boyunca annem ile aram hep iyiydi ama anne olduktan sonra daha da anladım değerini kıymetini ..
Ağlaya ağlaya yazdığım için bunları abuk subuk ya da kopuk yazmış olabilirim bilmiyorum :(

Allah tüm hastalara ve benim anneciğime şifalar versin . 🙏🏻
Dua ya da pozitif düşünce neye inanıyorsanız annem için de güzel dileklerinizi gönderir misiniz😢
Diyelim ki Allah korusun kanser ama artık hiç bişey eskisi gibi degil suan kanser olupta kurtulan ysayan etrafımda bir cok insan var devir değişti tedavi yöntemi değişti cok şükür kurtulan insan cok

Benim annemde de saglik ocaginda yapilan tahlilde gizli kan cikti kolonoskopi yaptirman gerekli demislerdi gecen yil.doktor bu kanser oldugu anlamina gelmez disin kanamis olsa bu bile cikabilir tahlilde demis.o yuzden biz korkmadik sizin gibi acikcasi.ki benim de anneannem dayim teyzem hep kanser atlattilar.narkoz verilerek hem endoskopi hem kolonoskopi yapildi ortalama bir saat surdu islem.ciktiginda karninda cok az bir agri vardi o da normalmis zaten.hic sorunsuz atlattik cok sukur.sonuclarda da bir sey cikmadi sadece midesi yillardir rahatsizdir ulser mi gastrit mi ne dediler ona da.Allahin izniyle sizde de hic bir sorun cikmaz insallah.cok gecmis olsun.

Benim annemde de saglik ocaginda yapilan tahlilde gizli kan cikti kolonoskopi yaptirman gerekli demislerdi gecen yil.doktor bu kanser oldugu anlamina gelmez disin kanamis olsa bu bile cikabilir tahlilde demis.o yuzden biz korkmadik sizin gibi acikcasi.ki benim de anneannem dayim teyzem hep kanser atlattilar.narkoz verilerek hem endoskopi hem kolonoskopi yapildi ortalama bir saat surdu islem.ciktiginda karninda cok az bir agri vardi o da normalmis zaten.hic sorunsuz atlattik cok sukur.sonuclarda da bir sey cikmadi sadece midesi yillardir rahatsizdir ulser mi gastrit mi ne dediler ona da.Allahin izniyle sizde de hic bir sorun cikmaz insallah.cok gecmis olsun.
Anneme narkoz verilemiyor . Diğer hastalıklarından dolayı .
Bayıltmadan da yapamıyorlar . Önce hastaneye yatıp , diğer rahatsızlıklarını kontrol edip öyle yapacaklar .
Annenize geçmiş olsun . İnşallah benim anacığımda da çıkmaz birşey:(
Anneme direkt %85 kanserden olur bu dendiği için , maalesef allak bullak olmuş durumdayız . Gerçi annem benim kadar değil ama ben dağılmış durumdayım . Burada yazılanlar biraz umut oldu çok şükür 🙏🏻 Allah hepinizden razı olsun . İnşallah hayırlı haberler alırız ☘️

Anneme narkoz verilemiyor . Diğer hastalıklarından dolayı .
Bayıltmadan da yapamıyorlar . Önce hastaneye yatıp , diğer rahatsızlıklarını kontrol edip öyle yapacaklar .
Annenize geçmiş olsun . İnşallah benim anacığımda da çıkmaz birşey:KK43:
Anneme direkt %85 kanserden olur bu dendiği için , maalesef allak bullak olmuş durumdayız . Gerçi annem benim kadar değil ama ben dağılmış durumdayım . Burada yazılanlar biraz umut oldu çok şükür 🙏🏻 Allah hepinizden razı olsun . İnşallah hayırlı haberler alırız ☘
İnsallah korktugunuzdan emin olursunuz siz olumlu dusunun birsey olmaz Allahin izniyle.benim kuzenim vucudunda olusan morluklardan dolayi doktora gidiyor.adam yuzune kansersin demis sadece bu sebepten.kansizliktanmis meger.bazi doktorlar abartiyorlar sanirim.yani diskida kanin bir cok sebebi olabilir insallah annenizinde oyle cikacak inaniyorum buna.

Merhaba arkadaşlar ✋🏻
Dünden beri yerde miyim , gökte miyim neredeyim bilmiyorum . Annemin çeşitli çeşitli rahatsızlıkları var son 1 senedir sürekli hastanelerde , ileri derecede kansızlık sebebi ile araştırma hastanesinde gerekli testler yapıldı . Gaita testi sonucunda dışkısında ‘gizli kan’ bulundu . Doktorun ilk şüphelendiği durum %85 olasılık ile bağırsak kanseri ..

Anneannemi (pankreas )ve dayımı (akciğer )kanserden kaybetmiş biri olarak, annemde bu riskin zaten hep yüksek olduğunu biliyorduk . Aslında sürekli kontrol , testler yapılıyordu . Bu %85 olarak belirtilen ihtimal benim hayatımı dünden beri cehenneme çevirmiş durumda . Ne uyuyabildim, ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum nefes alamıyorum sanki . 7 aylık Bebeğim var , sanki o da anlamış gibi dünden beri ateşli , ağlıyor , yakamdan inmiyor.

Yarın endoskopi ve kolonoskopi yapılacak, boğazımda bir düğüm...
Canım anacım benim . Hasta olma ihtimali o, bana moral veren yine o. Nolur bu hastalık çıkmasın .

‘Bizim de bir tanıdık vardı , iyileşti , turlara katılıyor ‘diyin
‘Bilmem kimde de ‘gizli kan’ çıktı ama kanser değildi’ diyin .
Nolur bana iyi birşeyler anlatın.. :KK42:

Benim anneme çok ihtiyacım var :KK43: hayatım boyunca annem ile aram hep iyiydi ama anne olduktan sonra daha da anladım değerini kıymetini ..
Ağlaya ağlaya yazdığım için bunları abuk subuk ya da kopuk yazmış olabilirim bilmiyorum :KK43:

Allah tüm hastalara ve benim anneciğime şifalar versin . 🙏🏻
Dua ya da pozitif düşünce neye inanıyorsanız annem için de güzel dileklerinizi gönderir misiniz😢
Rabbim güzel annenizi size sizi de ona bağışlasın.Ben de anneme çok düşkünüm hiç kıyamam Allah annelerimizi başımızdan eksij etmesin.Bisey varsa da acil şifalar versin güzel rabbim

insALLAH kötü birsey cikmaz benimde icimden kötü birsey cikmayacak diye geciyor insALLAHta öyledir dua edecegim annen icin rabbim size bagislasin insALLAH

öncelikle cok gecmis olsun insallah bir sey cikmaz.
annem 2015 de bagirsak kanserine yakalandi o yaz hep kansizlik vardi, cok halsizdi.
kolonoskopi sonrasi (yurtdisinda bayiltarak yapiliyor) 4. evre Kolon kanseri oldugunu söylediler.
kardesim hemsire beni aradi abla sakin ol böyle böyle hastaneye gel anneme söylicek Doktor dedi.

cok uzun bir sürec gecirdik suan hepsini ayrintili anlatip sizi ürkütmek istemiyorum.
3 ay yogun bakimda kaldi tam 3 defa 1er hafta arayla ameliyat oldu
cok komplikasyonlar oldu...
kaybediyorduk
2 yil sonra 2 ameliyat daha oldu.

sadece sunu söylemek istiyorum bir yegenim var ve o onun ve bizim sevgimizle hep savasti.
cok güclüdür annem
yasiyor.
umut dolu, hic kendini birakmadi.
Moral ve yasama istegi en önemli kriter.
yakalandiginda 50 yasindaydi suan 54.

öncelikle cok gecmis olsun insallah bir sey cikmaz.
annem 2015 de bagirsak kanserine yakalandi o yaz hep kansizlik vardi, cok halsizdi.
kolonoskopi sonrasi (yurtdisinda bayiltarak yapiliyor) 4. evre Kolon kanseri oldugunu söylediler.
kardesim hemsire beni aradi abla sakin ol böyle böyle hastaneye gel anneme söylicek Doktor dedi.

cok uzun bir sürec gecirdik suan hepsini ayrintili anlatip sizi ürkütmek istemiyorum.
3 ay yogun bakimda kaldi tam 3 defa 1er hafta arayla ameliyat oldu
cok komplikasyonlar oldu...
kaybediyorduk
2 yil sonra 2 ameliyat daha oldu.

sadece sunu söylemek istiyorum bir yegenim var ve o onun ve bizim sevgimizle hep savasti.
cok güclüdür annem
yasiyor.
umut dolu, hic kendini birakmadi.
Moral ve yasama istegi en önemli kriter.
yakalandiginda 50 yasindaydi suan 54.
Ben de yurtdışındayım annem de çok sık gelip gidiyor . Ama şu anda o kadar iyi değil (diğer rahatsızlıklarından dolayı ) eğer Türkiye’de bir sonuç elde edemezsek buraya getireceğiz elbette . Anneniz için çok üzgünüm. Allah tez zamanda tamamen sağlığına kavuştursun. Eğer iyileştiyse de bir daha yaşatmasın . Benim korkum bu kansızlık annemde 1 senedir var . Yani 1 senedir kan alıyor , ondan önce belki yine vardı . Ve ‘ilik kemiği kan üretmiyor’ dediler . Yani bambaşka bir hastalıktan söz ettiler şimdi ise bu ihtimal . Ya geç kalındıysa ? Anneniz başka bir şikayeti yok muydu kansızlık harici ?
Eğer annem bu hastalığa yakalanırsa , anneniz kadar güçlü mü onu bilmiyorum işte 😢

İnşallah bir problem çıkmaz 🙏🏻 Allah korusun ama bir problem çıkarsa lütfen gümüş suyunu araştırın.
insALLAH kötü birsey cikmaz benimde icimden kötü birsey cikmayacak diye geciyor insALLAHta öyledir dua edecegim annen icin rabbim size bagislasin insALLAH
Rabbim güzel annenizi size sizi de ona bağışlasın.Ben de anneme çok düşkünüm hiç kıyamam Allah annelerimizi başımızdan eksij etmesin.Bisey varsa da acil şifalar versin güzel rabbim
O nedir acaba ne ise yarar?
İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Allah sağlığını verir inşallah
konunuzu yeni gördüm. çok geçmiş olsun. tüm dualarım sizinle. umarım kötü bişey çıkmaz.

Allah hepinizden razı olsun . Dualarınızda canım anama ve tüm hastalara da yer verin nolur . Belirsizlik çok kötü bir şey :KK43: allah yardımcımız olsun.
‘Bence birşey çıkmayacak’ diyen arkadaşlar o kadar umut ışığım oldunuz ki anlatamam .
Sevgili @francesca bahsettiğin şeyi duymadım hiç . Bakacağım ❤️

Ben de yurtdışındayım annem de çok sık gelip gidiyor . Ama şu anda o kadar iyi değil (diğer rahatsızlıklarından dolayı ) eğer Türkiye’de bir sonuç elde edemezsek buraya getireceğiz elbette . Anneniz için çok üzgünüm. Allah tez zamanda tamamen sağlığına kavuştursun. Eğer iyileştiyse de bir daha yaşatmasın . Benim korkum bu kansızlık annemde 1 senedir var . Yani 1 senedir kan alıyor , ondan önce belki yine vardı . Ve ‘ilik kemiği kan üretmiyor’ dediler . Yani bambaşka bir hastalıktan söz ettiler şimdi ise bu ihtimal . Ya geç kalındıysa ? Anneniz başka bir şikayeti yok muydu kansızlık harici ?
Eğer annem bu hastalığa yakalanırsa , anneniz kadar güçlü mü onu bilmiyorum işte 😢

Güclü olacak, eminim her anne güclüdür.
yasamak istiyorsa elinden geleni yapacaktir.
gec kalindigini düsünmüyorum, annemde 1 yil belki daha fazla hep solgundu kansizmis meger, halsizlik vardi, Cabuk yoruluyordu, aslinda biz menopoza girdi saniyorduk ama dönem dönem kanamasi oluyordu ve bu yüzden kansiz oldugunu düsündük meger bu hastaliktanmis. ben bu kadarini hatirliyorum.

suan iyi annem atlatti insallah.
simdi karacigerinde bir sey gördüler ama eger büyümezse sorun yok degiler.
aksatmadan muayenelerini yaptiriyoruz.

kötü düsünmeyin. size neler yasadigimizi anlatsam ben suan nasil böyle ayaktayim hayret ediyorum ama Allah insana o gücü veriyor.

Back
X