Herşeyin kötüye gitmesi(ekonomi,savaş, evlilikler, insan ilişkileri)

Bende de aynı motivasyonsuzluk hakim....

Dünya yaşanacak yer değil artık.
Kıyamet kopsada bitsede gitsek herkes layık olduğu yere gitsin. Bir tarafta can pazarı yaşanıyor. Bir tarafta eğlence, zevki sefa,israf, kul hakkı haram yeyiciler o biçim.ortasi yok artık ya en tepede yada en diptesin bu hayatın tadı kaçtı.eskiden en ufak bir şeyle mutlu olan insandım şimdi hiç bişey mutlu etmiyor tatsız tuzsuz herşey.

Bence en cok bu savaslar bizim modumuzu dusurdu. Cunku ekonomik kriz ilk degil cogu zaman oluyor zaten, bir sure kriz oluyor sonra yine duze cikis. Ama bu ardi ardina savas dunyayi birbirine katti resmen. hersey inanilmaz pahali oldu. Savaslar nedeniyle malum tüm dünyada kriz var. Benzin, dogalgaz vs.

Yazdıklarınızın altına imzamı atarım...
Düşünüyorum acaba hep mi böyleydi dünya da biz büyüdükçe mi tanıştık bu dünyayla? Yok ya objektif bakıyorum hayır gerçekten gittikçe çok kötü oluyor her şey. Ben de içimi döküyorum kusura bakmayın, yalnız hissetmemiş olursun sen de böylece belki...

Dunya tarihinde hep felaketler, savaslar, hastaliklar, kitliklar olmus.. dusunun ki 100+ yaslarindaki ata ninelerimiz/dedelerimiz kurtulus savasi gunlerini yasamislar.
benim buyuk anneanemin ailesi, akrabalari misal yunanistan'dan yalin ayak cikartilmislar osmanli yikilirken...ac susuz sefil kalmislar. bazi cocuklarini turkiyeye kacinca satmak zorunda kalmislar, ekmegi cali supurgesi tohumunu ogutup yapmislar vs...
irakli arkadasim var turkiyede, 90'larin basinda saddam zulmunden kacip turkiyeye siginmislar. ta oralardan turkiyeye haftalarca yuruyerek gelmisler, kucuk cocuklarla ac acik..
kisisel baglamda baktigimizda da hepimizin basina felaketler, olum, fakirlik , yokluk, sikinti, hastalik geliyor donem donem...
o yuzden her daim umitvar olmak. zor durumdakilere elden maddi manevi ne geliyorsa yapabilmek, daha cok calismak, cocuklarimizi daha iyi birer insan olarak yetistirmeye cabalamak.. kendimizi iyi hissettirecektir...
daha guzel , savas haberlerinin son buldugu gunlere uyanmak dilegiyle... : (

Ben oturup olumsuzluklar üzerinde kafa yormuyorum. Sağlığım yerinde,oğlum var,şükür halime. Mutlu bir insanım. Pandemide de böyleydim,etkilenmedim. Kendi kendinizi mutsuz etmeyin. Elbette dünyada olumsuz şeyler var. Ama değiştiremeyeceğiniz şeyleri düşünmenin de size bir faydası yok. Hayat her şeyiyle yaşanmaya değer. İçimizdeki umudu beslemeye devam edelim kötü düşünceleri ve mutsuzluğu değil.

Ben de böyle düşünüyorum artık

Oğlumu en iyi şekilde yetiştirmeye calışıyorum
Dokunabıldıgım kadar hayvanın hayatını güzelleştirmeye çalışıyorum
Etrafımdakilere yetebıldiğim kadar destek oluyorum
Karbon ayak izimi azaltmaya calışıyorum
Kendi çapımda dünyaya minicik iyilikler yapmaya cabalıyorum

Elimden başka bişey gelmiyor

Herkese herseye üzülmenin ne onlara ne bize faydası oluyor

Herseyin çok güzel olduğu bir dünya diliyorum

al bende de okadar küçükken herşeyin güzel olacağını umardım.
ama kötüye gidiyor.
Allah herkese güzel günler nasip etsin

Ya dün bombalarin altinda kalan ve sok icinde olan bir bebek gördüm. Insanlik bitmis dedim. Sözde teknolojinin ve paranin en cok oldugu bir dönemdeyiz dönüstügümüz " insanliktan" utandim. Birde bizim basimizdakiler katillerinin yaninda olduklarini söylüyor. Orda müslümanlarin ölmesine susan, yarin biz burda ölsek birsey söyler mi? Kendim icin korkum yok da, ama cocuklarimiz ne olucak hic bilmiyorum.
Ekonomi de dünya capinda böyle devam ederse zaten yine büyük bir savas baslatirlar. Allah sonumuzu hayir etsin

kriz konusunu seçim sonuçlarını gördükten sonra kafama takmayı bıraktım
zerre üzülmüyorum
herşey zamlanıyor maaşlar kuş kadar kalıyor kaymak tabaka dışında herkes aynı durumda
o yüzden yapacak bişi yok bende bi hata yok yani kendimi mi keseyim yada buna mı üzüleyim
ülkenin yarısından bi tık fazlası halinden memnunsa bana ne
ben kendime bi şekilde yetmeye çalışıyorum bitti gitti kardeşim 100 bin insanın beton altında kalıp ölmesi üzerine
bizde hiçbişi değişmediyse bundan sonrada değişmez
toplumda yaşanan üzücü olaylara da üzülmez oldum artık soma'da maden faciası oldu faturası kimseye kesilmedi
100 bin insan depremde öldü 4 ay sonra o bölgede gördüğüm seçim sonucu sevinci manzarası bana yetti de arttı
buna benzer irili ufaklı çok şey var üzülmekle bişi çözülmüyor gerçekten değişim olcağı zaman enerji harcarım artık

savaş konusuna gelince
evet çok üzücü ama umarım türkiye olarak bu işe fazla dahil olmayız
diplomatik anlamda üstümüze düşen bişi varsa devlet yapsın ama atıyorum askerimizi göndermesini
veya filistinden de bi 10 milyon sığınmacıyı sınırlarımıza almasını asla istemem açıkçası
insan olmanın dini dili ırkı milliyeti yok ama kimse kusura bakmasın önce kendi insanımı düşünürüm
uçakta bile tehlike anında maskeyi önce kendine sonra evladına takarsın o hesap
umarım o savaş da en kısa zamanda durur daha fazla insan ölmez
bireysel anlamda yapacak bişeyim yok

Ben mesela hep diyorum keşke 70 ler 80 lerde falan istanbulda yaşasaydım. Ben bu çağın insanı değilim.

Benimde 90lı ve 2000li yıllara özlemim inanılmaz arttı. Ne güzeldi her şey, bazen dönemin dizilerini açıp izliyorum iyi geliyor o zamanlardan bir şeyler görmek, o anları yeniden hissedebilmek. Hatta bir tanesinde 2006 yılına giriyorlardı yıllar sonra aynı sahneyi tekrar izleyince oturdum ağladım. Gerçekten gram zevk almıyorum hiç bir şeyden, endişeliyim tedirginim.

Evet benimde içim sızlar o yıllarla ilgili şeyler görünce. Bende inanılmaz özlüyorum o yılları

Ben de yorumlari okuyup icim kararmisken bir tek ben mi boyle dusunuyorum diyordum. Ben hayatimi seviyorum, mutluyum. Kendi hayatimla ilgili mutlu olmadigim seyleri degistirme gucum varsa degistiriyorum. Degistirme gucum olmadigi seyleri kabulleniyorum, enerjimi harcamiyorum. Dunya hep kotu bir yerdi, insanlar her donem umutsuzdu, ne bu olanlar ne de yasananlar ilk bizim nesle ait degil, son da olmayacak. O yuzden bunlara kafayi takip sonsuz bir umutsuzluk dongusune girmemeyi tercih ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…