Herşeyin kötüye gitmesi(ekonomi,savaş, evlilikler, insan ilişkileri)

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.409
1.882
83
İyi akşamlar hanımlar. Kendimi 8-9aydır çok kötü hissediyorum hiç yaşam enerjim yokmuş gibi. Güzel giyinip gezmek bile gelmiyor içimden. Ekonominin her geçen gün berbat hal alması, insanların ölmesi, insan ilişkilerinin pamuk ipliğine bağlı gibi olması yada hep çıkar üzerine kurulması gibi şeyler yüzünden iyice alt üst oldum. Eşimden ayrılmamın etkisi de büyük tabi ama artık hayattan hiç zevk alamıyorum. Amaçsızca yaşıyorum sadece. Çok üzülüyorum kendim için….. sadece bir iç döküştü. Okuduğunuz için teşekkürler….

Bir çoğumuz aynı durumda inanın, gelecek ile ilgili hayallerimiz bile renksiz,şevksiz . Ümidimiz olmasa çoğumuzun adım atası yok.

Bir çoğumuz aynı durumda inanın, gelecek ile ilgili hayallerimiz bile renksiz,şevksiz . Ümidimiz olmasa çoğumuzun adım atası yok.
Evet benim de öyle , çalışıyorum para biriktirmeye çalışıyorum ama biliyorum ki emeklerimin karşılığını alamayacağım. 6senedir çalışıyorum sadece bir araba param var

Bende bi tek ben böylryim sanıyodum ama dışarda ve burda gördüğüm kadarı ile hemen hemen herkes böyle sanırım. Tükenmişlik mutsjzlık ümitsizlik güvensizlik hayata karşı isteksizlik... saymakla bitmiyo gerçkten. birden tamam iiyiym ya topladım diyip eğlenip gülüp geziyorum birden şakk diye moodum yine düşüyo. Bazen ümidim oluyo bazende çookk ümitsiz oluyorum. Hayatım hep böyle sürücekmiş gibi geliyo

bana artık enerji de gelmiyor, tamamen tükenmişim

Geleceğe dair umutlarim tükenmiş kıt kanaat ayı döndürme derdinde olduğumuzu düşünüyorum.. eskiden bi ev alınırdı ne bileyim her gün haberlerde görüyoruz ev sahibi Kiracı kavgaları korkuyorum Kiracıyim Allah korusun eşimin başı belaya girer ev sahibi bela olur diye ama bıkıyorum ki bi ömür de çalışsak ev alamayız denedik olmuyor ev fiyatları deprem sonrası uçtu. Kredi faiz oranları akıl almaz dereceye geldi.. 0.69 0.99 denilen faizli krediler de sadece dalga geçer gibi 500 bin falan veriyormuş evler 3 milyon dan başlıyor yani tamamen geleceğe dair umutsuz mutsuzum .. kendimizi geçtim evlatlarımızı düşünüyorum.. mülteci dolu ekonomik olarak fakir bir ülkede doğdular yaşayacaklar.. Yurt dışında yaşıtları çok güzel imkanlardan eğitim alıp 18 inde ülke gezmeye baslarken belki bizim evlatlarımız mülteci dolu ülkemizde kendi ülkesinin şehirlerini bile gezecek maddi gücü bulamayacak..

Şu an enerjimi sömüren tek olay bu savaş mevzusu. Ekonomiye falan takılmıyorum artık o kadar. Ucuz pahalı kavramımı kaybettim. Para varsa alıyorum yoksa almıyorum. Bence sizdeki en büyük etken eşten ayrılmanız. İnsan duygusal anlamda güçlü olunca diğer kötü olayları daha kolay atlatıyor bence

Manevi yönden kendinizi geliştirin.Okuyun ibadet edin.Maalesef bu dünya çok kötü.

Şuan kim kendini iyi hissediyor merak ediyorum.
Eskiden işten çıktıktan sonra bir sinema yapmak isterdim, hiç bir şey yapmazsam bir kahve içerdik arkadaşlarla şimdi ona bile istek yok, para da yok enerji de yok

Evet benim de öyle , çalışıyorum para biriktirmeye çalışıyorum ama biliyorum ki emeklerimin karşılığını alamayacağım. 6senedir çalışıyorum sadece bir araba param var
6 senede bir araba paranız varsa bu ekonomide gayet güzel.. Her şey olumsuz da olsa iyi yönleri de görmeye çalışın.

Ben de bomb.k hissediyorum maalesef, bizim şirkette de işten çıkarmalar oldu, Linkedinde her gün gezerken işten çıkarılıp aylardır iş arayanların postlarına denk geliyorum. Bir sürü kalifiye insan işsiz, ne oldu bu ekonomiye dünya çapında mı kıran girdi ... ekonomiler daha da kötüye gidecek, dünya daha da kötüye gidecek deniyor görünen o ki akıbet o yöne gidecek dünya b.k çukuruna saplanmaya gidiyor.

Ben de öyleyim. Belli aralıklarla farklı sebeplerle insanların ölmesini izlemek hele de çocukların bebeklerin ölümünü izlemek, ailesiz kalışlarını izlemek, hayvana şiddet kadına şiddet, ekonomik buhran, hastalıklar.. ruhen çok ağırlaştığımı hissediyorum.. gülemiyorum.

Bir yerlede toparlanmaya çalışsakta hep daha kötüye gidiyor.
Önce pandemi oldu. Korku filmi gibiydi. Aylarca evlerden çıkamadık. Ne olduğunu bilmediğimiz bir hastalıkla savaştık. Sonra ekonomik kriz patlat verdi. Gittikçe fakirleştik. Geçen sene deprem oldu. İhmalsizliğe lanet ettim. Rusya-ukrayna savaşı çıktı. Bizi hiç ilgilendirmediği halde Ukraynalılar ülkeye doluştu. Ve şimdi Gazze’da yaşananlar. Hem onlar kahrolmak hem de seyirci kalmak.
Dünya resmen fokurdayan bir kazana döndü. Bence kıyamet alametleri bunlar. Sona yaklaştığımızı düşünüyorum artık.

Al benden de o kadar.
Modumu hiçbir şey, hiç kimse yükseltemiyor.
Bu dünyayı insanlığa dar etmeye sözleşmişler.
2024 için daha köt0 kehanetler çıktı bir de.
Ahirete bile yatırım yapılmıyor bu psikolojiyle.

sizin sektörünüz ne bilmiyorum ama
genel olarak düşününce enflasyon var, dünyanın büyük kesiminde barınma krizi var
kira + faturalar + gıda bir de belki zorunlu sağlık (o da sigortan varsa) ve çocuklarının eğitim masraflarını harcayabiliyorsan şanslısın gibi bir şey....

yani geriye insanların üst baş alacak, hobi yapacak, elektronik eşya yenileyecek, mobilya, kozmetik vs alacak
tr'de araç alacak parası kalmadı

pandemide oyun vs. şirketleri, özel yayın şirketleri büyük kazanç elde etmişti. çünkü evde insanlar pijamayla oturdu oyun oynadı film izledi. (o dönem binlerce kişiyi işe aldılar sonra da binlerce kişiyi çıkardılar tabi). böyle dönemlik şeyler olabilir tabii ondan bahsetmiyorum. bu yaz dünya tarihinin en sıcak yazıydı. burada da aşırı sıcak oldu millet boğazından kıstı vantilatör, yetişebiliyorsa klima aldı çünkü ne yapsın...tatile gidemiyor evde pişik mi olsun. böyle 1 -2 tane ürün veya hizmet dönemlik satabilir.

ama genele bakarsak tüm dünyada (modern dünyada , sahra afrikasında değil) insanlar kısıyor
enflasyon var + savaştı pandemiydi, korku var. yarın işsiz kalırsam. yarın sokakta kalırsam, gibi çok ciddi korkular hem de.
Çin'de bile acayip genç işsizlik varmış :S geçen belgesel izledim. korkunç kehanetler vardı.
Çin'de bizim nüfusumuzdan fazla genç vardır
bunlar para kazanıp harcamazsa neyi kime üreteceğiz de satacağız?

ha ama ultra lüks ürün + hizmet sektörü de çoşar gider, orası ayrı. orta kesim diye bir şey kalmıyor.

Maalesef ben de dünya için sonun yaklaştığını düşünüyorum. Biz göremeyiz diyorum, 40 50 yıl neyse artık, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp sonra da temizce ölmek istiyorum. Insanların temiz su ve yiyecek için birbirini gırtlakladığı, şehirlerin yağmalandığı, toplu intiharların olduğu o günleri kesinlikle görmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…