Hesabi hep erkekler mi öder...?????

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?

Eskidendi o gururu incinen anadolu erkekleri.
Yalandan dur bu seferlikte ben ödeyim de mi demiyosun?
Ben feci rahatsız oluyorum misal yemeği o ödediyse kahveyi kesin ben öderim.

Ben sevmiyorum o düşünceyi sürekli ona ödetmek ne derece doğru olabilir ki.. Bir kaç kez teklif etsen en azından bu sefer ben ödeyeyim diye..

hep öyle ona ödetmek olmaz,kocan değil bişey değil ayıp.arada sen de ödemeyi teklif et.kahve ve tatlıyı falan öde hatta.
bir yerden sonra kendini kullanılıyor gibi hissedip hakkında kötü düşünür.bunu bizzat normal erkek arkadaşlarıma sormuşluğum var.
şimdiye kadar susman hata bence.o zaten sana ödetmeyecekse para teklifini reddeder gururu falan da incinmez.
ama bu şekilde kötü bir imaj da çiziyosun haberin olsun

erkegi banka gibi kullanma
ayaklı kredi kartımı demeliydim yoksa

öyle diyenlere bakma ya... paran varsa(öğrenciymişin)
ben ödüyüm diye teklif et...

Eğerr ben öğrenciysem o çalışıyorsa kusura bakmasın ama o ödüyecek yani..

Ama sende çalışıyor olsaydın şöyle yapabilirdin arada, "canım bugün ben ısmarlıcam yemeği" gibi tatlı dille söyleyebilirdin..

Ben öyle yapıyordum..

Hiçte alışmadı bu duruma..

Açıkcası canımın istediği gibi davranıyordum..

Varsa da param cebimde ses etmediğim zamanlarda oluyordu tabii

Son düzenleme:

aslına bakarsan yemek daveti kimden geliyor ise
hesabı o öder
bu işin usulü erkanı budur

ancak bir süreden sonra
davete gerek olmaz çiftler arasında
o samimiyet yakalndığında
bayanda elini cebine atabilmeli

Sen öğrenciymişsin hesabı çoğunlukla onun ödemesi normal ama arada sırada da senin ödemen hoş olur. Hesabı ille erkek öder diye bir kural yok. Gururu incinir diyenlere de kulak asma. Asıl sürekli erkeklere hesap ödetince bir süre sonra kendilerini kullanılıyormuş gibi hissediyorlar. Üstelik iki tarafında geliri varsa. Bir kere de sen bütün şirinliğini kullanıp hesabı getirirlerken 'sevgilim bu sefer de ben ödeyebilir miyim çok içimden geldi' falan diyebilirsin. Tabi herkesin karakteri de farklı ben mesela kendim rahatsızlık duyarım hesabı sürekli nişanlım ödese. Kötü hissederim yani.

Ben bu.düşünceye katılmıyorum hatta bu düşünceden rahatsızlık duyuyorum. Erkek diye sürekli yedirip içermek zorunda değil. Teklif etmelisiniz. Kabul etmeyecek olsa bile. "Gururu incinir" vs bana bahane geliyor, kimse kusura bakmasın.

Başka konularda eşitliği savunuruz, işimize gelmeyince de cinsiyet ayrımına gideriz.

Ben de tam tersi ödetmemek için elimden geleni yaparım doğrusu.Bu işin kadını erkeği yok ki.Onlarda para neyse bizde de o.Eskiden erkek çalışır kazanırmış kadınlar daha çok evdeymiş ondan böyle gelenek çıkmış olabilir ama artık böyle olmamalı bence.Sonra bin lafını eden ediyor yaaa....Her hesabı bana ödetti bilmemne diye bazı erkekler hatta seviyor teklif eden kızı ben ödeyeyim diye.Ha yine ödettirmek istemezse ödettirmez ama teklif etmek lazım bence de zaten

Son düzenleme:

Karşımdaki öğrenci olsun, çalışsın, maddi durumu iyi olsun ya da olmasın, özel bi ilişkimiz varsa asla elimi cebime atmam! Huyum böyle! Ben hesap nasıl ödenir onu bile bilmem! :) Şimdi evlendim, eşim sürekli itiraf ediyo, ''Bi kere bile hesap ödemedin, hep benden geçin zaten, iliğim kemiğim kurudu seni gezdirip tozdururken!'' vs diyo şakayla karışık :))) Umurumda değil valla... Eşimden bozuk çıkmasa, vale için 5 TL bile uzatmam eşime... :) Ödemeli mi derseniz... İsteyen istediğini yapsın, ben cevabı bilmiyorum ama kendim hesap ödemem, prensip meselesi :))

bunun dengesini tutturmak çok önemli.
Bunu sana söyleyenler erkek kadın eşitliğinden de bahseder..
Hesap konusunda ama hiç eşit saymak istemeyiz kendimizi.
bu senin içinde bulunduğun duruma göre yön verebileceğin bir şey..
hesabı sürekli erkeğe yıkan yüklü hesap çıkaran kızlar bana çok itici gelir.
ilişki belli bir noktaya geldikten sonra zaten kimin ödeyeceğinin çok önemi yoktur.
ama bazen bakıyorum kadın erkekten çok ödüyor erkek oralı olmuyor ya da hep tam tersi. sanki şöyle bir durumda kullanma boyutuna giriyor.
sen öğrenciysen çok ödeyemezsin tabi o da tolere eder ancak bursunu falan çektiğin zaman bir yemek ısmarlayabilirsin. zaten iyi niyet meselesidir, karşındaki insan kullanıldığını anlamayacak kadar saf değildir herhalde.

Kızmazsan eğer bana bu yaklaşım çok itici geldi.
Neden prensip peki?
Neden kadın hesap ödememeli sana göre?

Sokak jargonunda yancı derler boyle elini katiyen cebine atmayanlara.Herseyin bir siniri oldugunu dusunyorum.Hesap odememeninde !!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Düşünceli biriyse sen öğrenciysen sana ödetmez zaten .
Ama arada sırada teklif etmenin hiçbir sakıncası yok neden gururu incinsinki sonuçta bu dünyada erkeklerin görevi bizim yediğimizi içtiğimi ödemek değil .

Yapı meselesi gerçekten. Şaka da olsa böyle bir cümle duymak bende felç etkisi yaratırdı mesela:)

Benim her yediğimin içtiğimin hesabını erkeğin ödemesi çok saçma. Eşim de hesap ödetmeyen tiplerdendi, hala da öyle. İlla ki kendisi ödeyecek. Para bendeyse evden çıkmadan ona veriyorum ki hesabı ödeyip rahatlasın:)

Hesabı erkek öder diye erkeğe yüklenmek yanlış en azından bir teklif edin....Dört senelik bir ilişkim var bende sizin gibi ilk başlar da rahatsız oldum hep teklif ettim geri çevirdi... Baktım olmuyor yemek den sonra tatlılar benden , bugün güzel bir haber aldım yemekler benden tarzında davranmaya başladım... Hep oo hep o ben rahatsız hissediyordum ilk başlarda... Şimdi kimde varsa o ona destek çıkıyor

o zaman siz başka şekilde hesaplaşıyordunuz, özellikle özel bir ilişkiden bahsettiğinize göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…