Kızmazsan eğer bana bu yaklaşım çok itici geldi.
Neden prensip peki?
Neden kadın hesap ödememeli sana göre?
Yapı meselesi gerçekten. Şaka da olsa böyle bir cümle duymak bende felç etkisi yaratırdı mesela:)
o zaman siz başka şekilde hesaplaşıyordunuz, özellikle özel bir ilişkiden bahsettiğinize göre.
Yanlış anlaşılmasın sakın. Yaptığım doğru, herkes öyle yapsın demiyorum. Belki doğru, belki yanlış... Hoşuma gitmiyor hesap ödemek. Hem sadece hesap konusunda değil, her konuda... Erkeğim erkeklik yapsın istiyorum. Böyle konularda çok takıntım var nedense... Mesela bi yerde sipariş verirken mutlaka siparişimi yanımdaki erkeğe söylerim, siparişimi alan kişiyle konuşmam. Eşime (sevgilime) söylerim siparişimi, o da komiye söyler. Ya da mesela o hesap öderken ben asla yanında durup ne kadar ödüyo, nasıl ödüyo vs... görmek istemem... Yediğimizin içtiğimizin hesabını öderken değil sadece, kendisine T-shirt bile alsa, o parasını öderken yanında durmam, başka şeylerle ilgilenirim, biraz uzakta beklerim. Bazen kapıda veya oturduğum yerde beklerim. Hesap masaya gelmişse, masanın altına ya da başka herhangi bi yere bakarım :))) Komik görünüyor ama gerçekten hoşlanmıyorum para işlerinden :))
Eşimin bana böyle şakalar yapmasına başta şok olmuştum (ilk nişanlıyken yapmıştı :)) ''Bi gün de bana şunu ısmarlasana'' demişti. Başlarda söyleseydi soğuma sebebim olurdu :) Ben de ''Ben parasını veririm önceden sen kendi kendine ısmarlarsın.'' demiştim. Beni anlamadığı için çok üzülmüştüm o zaman. Ama sonra açıkladım tabii neden böyle davrandığımı :) Zaten çok kıskançtır, işine geliyo benim geri planda olmam :)
Çok iğrenç bir düşünce oluşturmuşsunuz kafanızda... Özel bi ilişkiden kastım sevgili anlamındaki erkek arkadaş. Sınıftan herhangi bir erkek arkadaş, ya da iş arkadaşı, ya da akraba, ya da özel bir bağ olmayan herhangi bir erkek olmayan birinden bahsetmiştim. Çirkin düşünceleriniz sizin yaşam biçiminizin eseri olsa gerek...
Çok iğrenç bir düşünce oluşturmuşsunuz kafanızda... Özel bi ilişkiden kastım sevgili anlamındaki erkek arkadaş. Sınıftan herhangi bir erkek arkadaş, ya da iş arkadaşı, ya da akraba, ya da özel bir bağ olmayan herhangi bir erkek olmayan birinden bahsetmiştim. Çirkin düşünceleriniz sizin yaşam biçiminizin eseri olsa gerek...
yarın birgün ayrılırsanız(kırk yıllık evliler bile bosanıyor) borçlu kalmamak için ödemelisiniz. ben olsam en azından zorlardım. o istemezse de ''inan bu sekilde daha rahat olurum '' derdim.Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
Benim kendimi cekmemin nedenide, cevremdekiler "erkek hesabi odesin, sen ben öderim deme gururu incinir","bi zahmet hesabi da erkek odesin o calisiyo sen ogrencisin" kafasindalar. Sizce bu dusunce dogru mu? Ben bu dusunceye uymaya calistim. Sevgilimle yemege gittigimizde o ödüyor hep, bu olay bana da rahatsizlik veriyor gibi 😔 siz ne yapiyorsunuz? Gereksiz yere mi takinti yapiyorum acaba? Sanki kendimi ona yükmüş gibi hissediyorum. Onun aklindan boyle dusunceler gecmiyordur eminim. Şimdiye kadar hic hesaba elimi uzatmadim, simdi oyle bir sey yapsam gercekten gururu mu incinir?
şahsen size katılmıyorum. hele o bahşişi bile uzatmam olayına. bu konuda bir sınır olmalı.Karşımdaki öğrenci olsun, çalışsın, maddi durumu iyi olsun ya da olmasın, özel bi ilişkimiz varsa asla elimi cebime atmam! Huyum böyle! Ben hesap nasıl ödenir onu bile bilmem! :) Şimdi evlendim, eşim sürekli itiraf ediyo, ''Bi kere bile hesap ödemedin, hep benden geçin zaten, iliğim kemiğim kurudu seni gezdirip tozdururken!'' vs diyo şakayla karışık :))) Umurumda değil valla... Eşimden bozuk çıkmasa, vale için 5 TL bile uzatmam eşime... :) Ödemeli mi derseniz... İsteyen istediğini yapsın, ben cevabı bilmiyorum ama kendim hesap ödemem, prensip meselesi :))
o zaman siz başka şekilde hesaplaşıyordunuz, özellikle özel bir ilişkiden bahsettiğinize göre.
hem niye alındın ki şekerim ben böyleyim prensip meselesi :)))
Ben de bu soruyu kafama takmis durumdayim. Sevgilimle yemege gittigimizde falan hesap isleri geldiginde kendimi geri cekiyorum sizce bu yanlis mi?
kusura bakmayın ama yazdıklarınız feci. arkadaşın namusuna laf ettiğinizin farkındamısınız acaba. parayı öde hesabı başka şekilde halledelim demenin ne olduğunu hepimiz anladık. hiç hoş değil
öğrenciymişsiniz ama yine de arada siz ödeyin. ben öğrenciyken de alışveirişimden kısar yine de kendimi bu konuda geride tutmazdım. yani 5 yemeğin 1ini ödeyebilirsiniz ya da o yemek ısmarlar siz tatlı. yapmayın bence öyle. arada siz de ödeyin bişiler, kalıplara sokmayın ilişkinizi. hem daha rahat edersiniz.
sizin birkaç yorumunuza daha rast gelmiştim. bana çok ters geliyor yorumlarınız ondan hatırlıyorum ama sanırım hayata bakışlarımız çok farklı. kavga için değil ben sadece kendi bakış açımı anlatmak istiyorum. ben mesela erkekliğin parayla ya da garsona yemek söylemekle olduğunu sanmıyorum. böyle bir raconda yok bence. erkeklik, mertlik kadınını kendi yanında hatta belki bir adım ötesinde tutmaktır. Allah'a şükür gönlüme göre verdi Allah ve eşim benim ne garsonla konuşmama ne hesap ödememe ne alınacakları ödememe takmaz. yani bunlar bir erkeği yüceltmez ya da bir kadını erkekleştirmez bence ama tabi herkesin kendi görüşü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?