- 3 Haziran 2023
- 1.270
- 5.084
- 78
- 26
Yaz geldiğinde örneğin; güzel bir yemeğe gittiniz adam hesabı ödedi siz de yürürken yemek için dondurma ısmarlarsınız,bisiklet kiralarsınız. Kışın pek alternatif yok ama yazın açık hava etkinlikleri güzel oluyor. Böyle küçük küçük adımlar atabilirsinizHaftada bir buluşabiliyoruz,genelde tek bir mekanda takılıp ,sonrasında yürüyüş artı kapanışa geçiyoruz.
benim sevgilim de böyle. hesap ödetmez asla. yanında alışveriş vs yap yine o öder. ben de arada ona hediye alıyorum ya da atıyorum hadi gel şuraya gidelim ama ben ödeyeceğim diyorum. anca öylebu sefer ben ödeyeyim denir mesela o da tamam diyorsa ödenir geçilir. ya da yemeği ödeyince başka bir plan daha varsa (tatlı, sinema vs) o benden denir.
benim erkek arkadaşımın bu konuda takıntısı var hesap ödetmez - hele ki yeme içme olayında asla ödetmez. bana değil kimseye de ödetmez.
ama biz gezmeye çıkarız mesela yol üstünde bir yerlere gireriz, ben ona kıyafet türü şeyler alırım misal -bu konuda korkunçtur da kendisi 1 yemeğe 5 bin lira verir ama 1 montu giyer kış boyu. ya da ev eşyası türü şeyler konusunda da korkunçtur evi otel gibi kullanıyor ben internetten filan alırım çok da kullanır mesela. böyle bir düzen var bizde.
yani ben bi hesap yapmıyorum kim ne ödedi diye ama ben de sizin gibi sürekli karşı taraf öderse gerilirim benden maddi bişey istese de tepki veririm.
bizim harcama alışkanlıklarımız birbirimizden 180 derece farklı-ydı. o bana alıştı ben ona alıştım biraz da ortayolu bulduk.
Kendini kötü hissetmiyor muydun peki sürekli sevgili ödeyince ,ben ister istemez mahçup oluyorum yaBen ödemiyordum. Cevremdeki erkeklerin hemen hepsi boyle dusunuyordu zaten. Sevgili disinda arkadas toplanmalarinda da erkekler hesabi kendi aralarinda hallederlerdi kadinlara kalmiyordu.
Arada sende teklif etmelisin yada mesela bir yere davet edersin ben davet ettim ben ödemek istiyorum diyebilirsin. Ama bence çoğunlukla erkek ödemeli.Arkadaşlar merhaba,ilişkilerde hesabı kim ödemeli?İlk buluşma değil,artık birbirimizi tanıyoruz gib,yine de yeniyiz.Hesabı hep o ödüyor,şu ana kadar sen öde demedi.
Daha önceki ilişkimde maddi yönden manipüle edildiğim için karşımdaki insana hesap ödeme teklifi iletmeye çekiniyorum,alışkanlık yapmasın diye.Bir taraftan da ezilmek istemiyorum,ya da beni yanlış tanısın istemiyorum.Onun gelir durumu benden daha iyi ama yine de ben de bir şeyler yapmalıyım diye düşünüyorum.
Kendini kötü hissetmiyor muydun peki sürekli sevgili ödeyince ,ben ister istemez mahçup oluyorum ya
Tabikide öyle herkesin anlayısı farklı ben asla laf soylemem odeten kadına ,erkek gonulluyse odesın ama bazıları kadınlar odetıyor atılmıyor dıye cok yaftalıyor o da garıp.Herkesin kendi tercihi sonuctaHissetsem öderdim, kötü hissediyorsaniz ödeyin madem yani zorla olan şeyler degil bunlar.
O halde siz ben dozunu kaçırırım diyorsanız bir siz bir o yerine 2 buluşmada o ödüyorsa 3.de siz ödeyin. Yani ağırlıklı olarak o ödesin yani ama sizde arada katkı sağlayın.Ben şimdi çok utandım,her şeyi o yaptı şu ana dek.üç ay filan oldu çıkalı.
Bir yaptım mı dozunu kaçırırım diye korkuyorum.Ayarım yok benim,
Nişanlıyken öyleydi sonra adam artık yüzsüz yüzsüz kendi istemeye başlamıştı.
Hesabı hep o ödüyor,şu ana kadar sen öde demedi
Biriniz yemeği öder diğeri tatlı ismarlar kahve ismarlar icki ismarlar. Hep tek kişi odemeyle olmaz. Bir de kim davet ediyorsa o ödese daha iyi olur tüm hesabı normalde ama ülke şartlarında dışarda iki içki içip yemek yesen iki binlik oluyorsun zaten :/ en iyisi evde yemek içmek ya hem de yakınlık kurarsınız jcnfnfArkadaşlar merhaba,ilişkilerde hesabı kim ödemeli?İlk buluşma değil,artık birbirimizi tanıyoruz gib,yine de yeniyiz.Hesabı hep o ödüyor,şu ana kadar sen öde demedi.
Daha önceki ilişkimde maddi yönden manipüle edildiğim için karşımdaki insana hesap ödeme teklifi iletmeye çekiniyorum,alışkanlık yapmasın diye.Bir taraftan da ezilmek istemiyorum,ya da beni yanlış tanısın istemiyorum.Onun gelir durumu benden daha iyi ama yine de ben de bir şeyler yapmalıyım diye düşünüyorum.
O yemek ısmarlarsa sız kahveyi tatlıyı ısmarlayınArkadaşlar merhaba,ilişkilerde hesabı kim ödemeli?İlk buluşma değil,artık birbirimizi tanıyoruz gib,yine de yeniyiz.Hesabı hep o ödüyor,şu ana kadar sen öde demedi.
Alışkanlık yapmasın diye ödemekten çekiniyor musunuz ?Arkadaşlar merhaba,ilişkilerde hesabı kim ödemeli?İlk buluşma değil,artık birbirimizi tanıyoruz gib,yine de yeniyiz.Hesabı hep o ödüyor,şu ana kadar sen öde demedi.
Alışkanlık yapmasın diye ödemekten çekiniyor musunuz ?iyi yere dükkan açmışsınız ha en azından kahveyi öde ya da ne bileyim tatlıyı falan ayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?