Hesap ödeme mevzuları

FiltrekahvesevenKleopatra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
1.340
1.785
133
Ankara
Arkadaşlar selam .. bi şeyi merak ediyorum hani bir takım toplu buluşmalar düzenleniyor ya.. herkesin kafasına göre yiyip içtiği ..örneğin mekanda Doğum günü kutlaması, beş on kişinin kızlı erkekli çift veya değil akşam takılmaya çıkması, ya da aile arasında Kp, Kv , damat , gelin, görümce, kayın , çoluk çocuk vs kalabalıkça yemeğe çıkılması yani kısacası bu tarz toplu yenilen içilen durumlarda hesabı kim neden öder.? Bu konu kafamı kurcalıyor. Pek toplu organizasyon tecrübem olmadı şimdiye kadar

Dogumgunlerinde doğum günü sahibi hariç bolusuruz. Normal akşam takılmaya ciktiysak kim ne yediyse onu öder. Ailecek ciktiysak genelde bizde kv ya da kp öder. Onlar yoksa her aile kendininkini öder benim çevrem boyle

Arkadaşlarla çıktığımızda bazen kim ne yediyse onu öder. Ama bazen de birinde tüm hesabı ben öderim diğerinde arkadaşım. Ismarlama usulü yani. Ailecek çıkılanda alman usulü olmaz biz davet etmişsek biz öderiz kardeşim eşimin ablası ne bileyim işte her kim davet etmişse o öder.

Aileyle ciktiysak bölüşme durumu olmaz bizde, bazen tüm hesabi eşim öder, bazen bizimkiler öder hiç bölüşme yapmadik.

Eşimin ailesiyle pek biyere cikmadik ama bi defa ciktik onda da kendi yedigimizi ödemişizdir heralde hatirlamiyorum pek.

Arkadas ortamindaysa herkes kendi hesabini öder. Bazen de ödemek isteyen tum hesabi öder. Bizde durum bu.

Kız arkadaşlarımla çıktığımda herkes kendı hesabını öder eğer doğum günüyse doğum günü olan kişi hariç paylaşırız aramızda . Eğer erkek kız karışık çıkılmışsa erkekler genellikle kendı aralarında para atar kızlara ödetmezler. Ailecek çıkılmışsa akraba falan arada genellikler erkekler arasında hesabı ben ödicem dalaşı olur ya da davet eden öder ama paylaşılan hesaplarda olur duruma göre değişir

E hanımefendi madem doğrusunu biliyosunuz ne diye sorup fikir alıyosunuzki ?
Kim, neden öder diye sordum. Yani aile büyüğü olan mı, durumu olan mı , davet eden mi vs vs. Diye ? Gidip milletin masasına sen bu 15 kişinin hesabını neden ödedin diye soracak halim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…