- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi FiltrekahvesevenKleopatra
-
AnGaralılar hesap ödetmez :) :) dermisimmmMesela Ankara’da büyük çok meşhur kebapçılar var orda görüyorum. Çoluk çocuk 15 kişi aynı masada bi kişi ödüyo genelde
Kızlar mesela benim eski erkek arkadaşımın maddi durumu çok iyiydi. Çevresi de çok genişti.. ortamlarda sözünün geçmesi vs hoşuna giderdi...belki o yüzdendir . toplu olarak Gittiğimiz bütün aktivitelerde hesabı hep o öderdi .kaç kişi olursa olsun öderdi.. Ama buluşmaya gelen diğer kişilerin de maddi durumu iyi olurdu. Ona rağmen Kızlara da erkeklere de bi kuruş ödetmezdi. İş Ortağı, doktor yeğenleri vs tiplerdi bunlar ..
Çevresi zaten vardıHesap odeyerek cevre edinmeye calisma durumu başka bir olay yalniz
Ortam kalabalıksa hesap muhtemelen kabarık gelir ve bu hesabın bir yada iki kişiye yüklenilmesi doğru olmaz. Mesela diyelim ki 300 lira tuttu ve 5 kişisiniz ya hesap beşe bölünür yada herkes yediği kadarını öder. Kişilerin gelirleri ne kadar olursa olsun kendi yediği yemeği ödeyecek yaşa gelen kişilerin hesaba katkı yapması gerekiyor diye düşünüyorum.Arkadaşlar selam.. bi şeyi merak ediyorum hani bir takım toplu buluşmalar düzenleniyor ya.. herkesin kafasına göre yiyip içtiği ..örneğin mekanda Doğum günü kutlaması, beş on kişinin kızlı erkekli çift veya değil akşam takılmaya çıkması, ya da aile arasında Kp, Kv , damat , gelin, görümce, kayın , çoluk çocuk vs kalabalıkça yemeğe çıkılması yani kısacası bu tarz toplu yenilen içilen durumlarda hesabı kim neden öder.? Bu konu kafamı kurcalıyor. Pek toplu organizasyon tecrübem olmadı şimdiye kadar
Çevresi zaten vardı
Ahh shhh babalarımızArkadaşlarla herkes kendisi ödesin
Eşimin ailesiyse hesap hep bizeOtel bile ödedik
Kendi ailemse babam zorla bizimkini de ödemeye çalışır .Ödeyemezse fazlasını çocuklara verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?