hesap sormalı mıyım ?

silencee07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2020
478
549
33
Merhaba arkadaşlar,
kısaca size arafta kaldığım bir sorundan bahsetmek istiyorum.

27 yaşında yarı özel bir kurumda çalışmaktayım.eşimin işi dolayısıyla yeni bir yere taşındım. İlk başta çevre bana çok iyi-güzel gelmişti ama sonra dedikodu vs çoğalınca kendım uzaklastım.

Eşimin iş arkadaşının hanımı ile 2 aylık bir tanışma,arkadaşlık etme sürecimiz oldu bulunduğumuz şehirde.Kendisi beni diğer arkadaşlar ile de tanıştırdı. Ben konuşmalarından pek hoşlanmadığım için daha fazla görüşmedim. Daha sonra beni bu kişilere karşı doldurup uzaklaştıiğını gözlemledim.diyeceksiniz ki bu kadar az sure de bunu nasıl yapar. Maalesef yapmış..konuşup selam verdiğim aynı sitedeki arkadaşlara da benimle ilgili dedikodu yapmış.

Hiçbir şekilde bu olanlara tepki vermedim.Bana laf getiren götürür de diye düşündüm. Nitekim tepki vermesem bile konuşmadığımı konuştu olarak lanse etmişler. Bu hanım da bana bir mesaj yolu ile hakaret dolu,kırıcı,kötü şeyler yazmış..Yine tepki vermedim. Ve durumu eşime anlattım. O da gidip konuşalım,bu şekilde olmayacak dedi. Bende boşver yaptığıyla kalsın dedim kendimce.

Ama artık cidden kabak tadı verdi. Konuşmuyorum muhatap olmuyorum durup durup beni kendine dert ediyor bu bayan..

Ne yapmalıyım arkadaşlar?? Yüzleşmeli miyim? Yoksa sessiz kalmaya devam mı etmeli?

Sessiz kaldıkça susmaz gibi

Ona inanıp bana tavır alanlarla da işim olmaz açıkçası.

Hakaretler hala elinizdeyse dava açın. Dedikodudan vazgeçmez ama kimseye hakaret edemeyeceğini öğrenir belki.

evet elimde. son yol artık o. taş kalpli insansanlar...
O mesajlarla süreci çok güzel yönetip kendinize çevirebilirsiniz. Dava açarsanız dosya uzlaştırmaya düşer. Uzlaşma teklifini kabul edip maddi olmayan bir edim talep edersiniz. Mesela sizin dedikodunuzu yaptığı herkese yazılı olarak “ben aslında olmayan şeyleri söyledim, silence’ın arkasından konuştum” gibi gibi artık olay tam olarak neyse ve siz ne istiyorsanız. Ya bunu kabul eder ya uzlaştırmadan çekilir dava açılır. Dava açılmasın diye muhtemelen kabul eder, sizin de içiniz soğur

bu mantıktayım bende. ki zaten üstüne hiç konuşmadım
Tamam öyle düşünüyorsanız bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Biri hakkında dedikodu yaparak arkadaş olanlar, yarın aralarındaki en ufak tartışmada birbirlerinin de dedikodusunu yapar. Yesinler birbirlerini

Nitekim tepki vermesem bile konuşmadığımı konuştu olarak lanse etmişler. Bu hanım da bana bir mesaj yolu ile hakaret dolu,kırıcı,kötü şeyler yazmış..

ne demiş

yani dedikodu yapılır da iki ayda dedikodun yapılacak neyini bulmuş

sana neden hakaret eden şeyler yazmış

ne yazmış yani o sana bana insanları doldurdun vs mi yazmış hangi tavuğuna neden kışt demişsiniz

biraz daha kapsamlı yazsanız zira bu yazdığınıza göre tabii ki siz haklısınız da durduk yere hiç muhatap olmadığınız insan neden size hakaret mesajı atsın

ona da bir laf gitmiş ki yazmış hissi doğdu bende (yanılıyorumdur belki ama biraz daha açıklamaya ihtiyaç var gibi duruyor konu)

madem elinizde böyle bir kanıt var kesinlikle yapın
terbiyesiz

Nasıl yani hakaret etmiş. Durduk yere size neden hakaret etmiş, başkalarının gözünden düşürmüş? Sebebi olsa da yaptığı doğru değil tabi bunu kast etmiyorum yani ama nedeni ne?

Bence acin telefon kendisiyle gorusmek istemediginizi soyleyin. Numarami silin beni rahatsiz etmeyin deyin. Sebep begenmiyorum sevmiyorum sizi? Kalitesiz geliyorsunuz iyi gunler deyin bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…