- 1 Ekim 2014
- 516
- 735
- 34
Malesef mi demeliyim dogrusunu mu yapıyorum bilmiyorum ama soyle bir huyum var, diyelim 3-4 kisi toplasıp yemege gittik, hesap gelince kendi payıma dusen kısmı odeyip geri cekilmiyorum, toplam ne kadar tuttuysa oduyorum. Kasada ayrı ayrı mı toplam mı diye sorarsa kasiyer yok hepsini burdan alın diyorum. Ya da kendi payımı verip geri kalanı arkadaslarımın odemesini beklemiyorum. Yakın arkadaslarımın boyle bir beklentisi, pintiligi yok cok sukur ama ben sanki sırf kendi payımı odesem ayıp olacakmıs gibi, cimri pozisyonuna dusecekmisim gibi geliyor. Yani cebimde 100 lira olsa hesap 100 tutsa hic dusunmeden pat oderim, diger turlusu cirkin geliyor. Daha once gozume batmayan bu durumu cok samimi olmamakla birlikte haftada 1-2 ogle yemegi yedigim kahve ictigim birkac kisi yuzunden sorgulamaya basladım. Misalen bir kahve ictik arkadasımla, cuzi bir rakam tuttu. Arkadasım kasada kendi ictigi seyin parasını uzatıp devamını benim odememi bekledi ki hani benden daha atak davranmasa ben hepsini oderdim. Ya da ogle yemeginde ben sunu yedim su kadar tuttu diye parayı koyup geri kalanı ben odedim vs. Hani diyorum ben olsam direkt bunu yapamam, butun hesabı oderim nolacak ama o yapıyor. Tabiki odemek zorunda degil ama ben yapmam ne bileyim uc kurus beni zengin mi edecek diye dusunurum. Yani belki o an icin yanında parası vs yoktur, sonucta kendi hesabını odedi burada sorun yok ams ben son param olsa dahi oderim, bu konuda bencil degilim acıkcası.Dogru olan arkadasımın yaptıgı mıdır benim yaptıgım mıdır aklıma takıldı.