• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecan mı yok? Hamileyim diye mi? Neler oluyor?

Yelbiss

Umay Açina ♥
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
593
601
103
Eskisi gibi ilgi alaka yok. Evlenmeden önce el üstünde tutardı bir dediğimi iki etmez lafımın üstüne laf söylemez her anımda her zorlukta yanımdaydı ben hep onun omzunda ağladım hep o sildi gözyaşlarımı. Nişanlıyken kumanda elimde göbeğimi kaşıyan adam olmak istiyorum diyordu da olursun tabii deyip aldırmıyordum şaka yapıyor diye. Evlendik ve gerçekten öyle oldu. Yemek bekliyor, çamaşırını, bulaşığını yıkamamı istiyor, hamile kaldım biraz ilgi bekledim ilgi beklediğim için hatalı oldum. Aynı anda eve geliyoruz hamileyim diye biraz yardım istiyorum o yardım etmek yerine suyunu bile benden ister. 7 aylık olmama rağmen çok hareketliyim hala hamile olduğumu kimse anlamıyor o da bunu bahane edip hamile gibi değilsin kıpır kıpırsın her işi kendin yapabiliyorsun deyip hiçbir şeye elini sürmüyor. Konu cinselliğe gelince bir yerim ağrısa olmaz desem suçlu olurum. Yanımızda başkaları varken onu savunmayıp kendi fikrimi söylesem yine suçlu oluyorum. Sinirlenir sinir eder kendi sakinleşir anında benim de sakinleşmeni ister. Tartışmayı o başlatır o bitirir. Yumuşayıp yaklaşmaya çalıştığında onun gibi hemen yumuşamazsam yaklaşmazsam yine sıkıntı. Bu zamana kadar kıyaslamadım kimseyle ama etrafımdaki hamilelere eşlerinin nasıl davrandığını gördükçe inciniyorum kırılıyorum ama anlatamıyorum. Seviyorum diyor vazgeçmiyor. Son tartışmamızda aç dava bitsin dedim açamam ben yapamam diyor. Ne olacak peki? Ne değişti? Ne yapmalı?

Çok hassas bir donemdesiniz öncelikle inşallah bebisinizi kucaginiza alırsınız okuyunca sanki benim eşimi anlatıyorsun gibi geldi bizde de malesef su ayaklara getirilir çayı kurabiyesi ve hiç bir destek görmedim hamileykende çocuklar varken de şimdi bir oğlum bir kızım var ikisini de kimseden bir destek görmeden buyuttum yıprandım mi yıprandım bizim hatamız evliliğimizin en başından onları bu kadar rahat alıştırmak ve malesef ben degistiremedim 6 yıl oldu bende disardakilere ozeniyorum yapabileceğiniz hiç birşey yok odun odundur

Çok hassas bir donemdesiniz öncelikle inşallah bebisinizi kucaginiza alırsınız okuyunca sanki benim eşimi anlatıyorsun gibi geldi bizde de malesef su ayaklara getirilir çayı kurabiyesi ve hiç bir destek görmedim hamileykende çocuklar varken de şimdi bir oğlum bir kızım var ikisini de kimseden bir destek görmeden buyuttum yıprandım mi yıprandım bizim hatamız evliliğimizin en başından onları bu kadar rahat alıştırmak ve malesef ben degistiremedim 6 yıl oldu bende disardakilere ozeniyorum yapabileceğiniz hiç birşey yok odun odundur
Evlenmeden önce rahata alıştırmadım ki ama ben. Kendiliğinden yardım eder her şeyi birlikte yapar her şeye birlikte karar verirdik. Ben anlayamıyorum. Bir kaç ay öncesine kadar bu kadar gücüme gitmiyordu aldırmıyordum ya da. Ama o zamanlar bu kadar değildi son zamanlarda iyice umursamaz oldu. Konuşamıyoruz artık. Ben onu suçluyorum o beni suçluyor. Ayrılık konusu açılınca iyice deliriyor olmaz diyor tamam düzeleceğim diyor iki gün sonra yine aynı. Sanki o hamile. Çok mu şey istiyorum acaba.

cnm eşini karşına alıp güzel bir dille konuştun mu? yetişemiyorum çok yoruluyorum bana yardım et de eminim ki anlayış gösterir, konuştun mu hiç bu konuda?

Baba olma stresi diycem olmayacak bütün çileyi sen cekiyorsun inşallah bebis dogunca değişir kocaniz

Hamilesiniz, çalışıyorsunuz ve birde suyunu bile sizden bekliyor?
Aha mutfak orada diyin valla yapın. Haklısınız kırılmakta.
Sadece problem yardım etmemesi değil anladığım kadarı ile genel olarak anlaşamıyorsunuz.
Boşanmayı sürekli dile getirmeyin, haa boşanacaksanız da sözlerine güvenmeyin.
Demeden edemeyeceğim. Keşke biraz daha aynı evde yaşayıp bebeğe karar verseydiniz.
Kolaylıklar diliyorum.

Hamilesiniz, çalışıyorsunuz ve birde suyunu bile sizden bekliyor?
Aha mutfak orada diyin valla yapın. Haklısınız kırılmakta.
Sadece problem yardım etmemesi değil anladığım kadarı ile genel olarak anlaşamıyorsunuz.
Boşanmayı sürekli dile getirmeyin, haa boşanacaksanız da sözlerine güvenmeyin.
Demeden edemeyeceğim. Keşke biraz daha aynı evde yaşayıp bebeğe karar verseydiniz.
Kolaylıklar diliyorum.
Isyeri kendimize ait. Madem yoruluyorsun gelme diyor. Çok gergin işe gitmesem aklım orada kalıyor. En ufak sinirle elemanlara patlıyor pire için yorgan yakıyor. 16 aydır evliyiz. Erken hamile kaldığımı düşünüyorum ben de bazen ama bunu düşündüğüm zamanlar pişman oluyorum bebeğime ihanet etmiş gibi hissediyorum. Değişen ne anlamıyorum önceden böyle değildi.

Hormonlarınızın da degıstıgı bır donemde cok hassas konulara yogunlasmamaya calıssanız.. Bebegınız de etkılenır bu durumdan.. Klasik Türk erkeği!! Uzerınızdekı yuku azaltmak ıcın en azından esınızın ozel ıslerını yapmayın.. Kalksın da suyunu alsın bı zahmet.. Herseye yetısmeye calısmayın.. Alısmasın oda .. Biraz nazlanın.. Güclü olmak zorunda degılsınız..Allah saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın İnşallah..

Iyi de adam zaten buymus?
Bilerek mi yaptın hemen bebek? Yapacak bir sey yok sonucta.
Ise gitme o zaman, evi de toplama, birak daginik kalsin.

Bu kadar yüceltirseniz, adam da yürüyen ego olur böyle.
7 aylık hamilesiniz, niye her işinizi kendiniz yapıyorsunuz ki?
Yapamıyorum diye bir cümle var, azıcık kullanın.
Bu güçlü, ayakları üzerinde duran, kimseye muhtaç olmayan, özgür kadın olayını abartıyoruz bazen.
Erkeklerin yapabileceklerini de ellerinden alıp, sıfır sorumlulukla evde bitki besler gibi koca besliyoruz.
Yazık, günahtır size de.
Azıcık ses çıkarın, azıcık indirin şu havalanan totosunu kocanızın yahu!

Benden eşim gömleğini ütülememi istedi. Ütü masasını açmak için eğildim ve suyum geldi. 40 haftalık hamileydim. Hareket iyidir.

Isyeri kendimize ait. Madem yoruluyorsun gelme diyor. Çok gergin işe gitmesem aklım orada kalıyor. En ufak sinirle elemanlara patlıyor pire için yorgan yakıyor. 16 aydır evliyiz. Erken hamile kaldığımı düşünüyorum ben de bazen ama bunu düşündüğüm zamanlar pişman oluyorum bebeğime ihanet etmiş gibi hissediyorum. Değişen ne anlamıyorum önceden böyle değildi.
Olan olmuş, bebeğinize odaklanın. Boşanmayı düşünmeyin hemen, hallolacak konular olduğunu düşünüyorum. Bazı adamlar kazma oluyor, ince düşünemiyor. Yardım istediğinizde ne yapıyor?

Adam zaten böyleymiş diyorsunuz ya kendi söylediklerime kendim inanamıyorum bu adamın böyle olduğunu kendime bile itiraf edemiyorum ben. Çok kalabalık bir ailenin tek kızıydım her işe koştururdum hem çalışıp hem okudum üstüne eve gelir evin her işini yapardım böyle alıştım. Şimdi azıcık yatayim oturayim diyemiyorum duramiyorum. O da bu yonumu bildigi icin naz yapsam bile aldiris etmiyor.

Olan olmuş, bebeğinize odaklanın. Boşanmayı düşünmeyin hemen, hallolacak konular olduğunu düşünüyorum. Bazı adamlar kazma oluyor, ince düşünemiyor. Yardım istediğinizde ne yapıyor?
Komik ama benim görevim değil bunlar diyor. Telefon bilgisayar televizyon kumam oldu sanki. Trip atip naz yapsam o da trip atmaya basliyor. Trip attigimda gonlumu alacaksa bile ayagina cagiriyor kendisi benim yanima gelmiyor aynı koltukta biraz yanima kaymaya bile useniyor bana kay diyor yanına geleyim diye.

Komik ama benim görevim değil bunlar diyor. Telefon bilgisayar televizyon kumam oldu sanki. Trip atip naz yapsam o da trip atmaya basliyor. Trip attigimda gonlumu alacaksa bile ayagina cagiriyor kendisi benim yanima gelmiyor aynı koltukta biraz yanima kaymaya bile useniyor bana kay diyor yanına geleyim diye.
Hadi yaa.
Merhamet diliyorum eşinize. Umarım bebek doğunca değişir ne diyeyim, aksi olursa çok yıpranırsınız.
İşte kadının görevini çocuk doğurmak, yemek yapmak vs. gören bi zihniyet.
Her şeyi geçtim de hamilesiniz, hiç mi sızlamıyor bi tarafı. Neyse... Sıkmayın canınızı, bu bebek ve sizin için daha önemli.

Adam evlenince nasıl olacağını söylemiş aslında ama siz şaka sanmışsınız.
Suyunu bile sizden istiyorsa vermeyin, kalksın alsın bir zahmet.
Asıl sizin ondan istemeniz gerekir hamilelikte.

Back
X