Ben iş hayatına yeni atıldım özel bir şirkette çalısıyorum yaşım 20 ilk defa böyle bir yerde çalısıyorum ve tecrubem sıfır. Hata yapmaktan korkuyorum hep yanlış birsey yapınca panikliyorum ıcım bir değişik oluyo. Her an biri bana laf dicek diye cekiniyorum. Yanımda işi öğreten kişi başka departmana geçti ben öğrenebildiğimle kaldım simdi tek başıma savaş veriyorum öğrenmeye çalısıyorum bilmediğim bir çok sey var birazda bu yuzden korkuyorum. sizce ne yapmalıyım bunu yenmek için yardımcı olur musunuz ?
Zaten bilmemeniz normal özgüveniniz olsun yaptığınız bir kaç hatayı da karşınızdakiler tecrübesizliğinize verecektir.Sorun ve not edin yapmanız gerekenleri .
Canım bende özel sektörde çalışıyorum, korkma sakin ol yanlış bşy yaptığın zamanda hatanı kabul et yeri gelince özür dilemesini bil. Panik olmadan sakince işlerini bitirmeye çalış. Sana ne söylenirse ne denilirse mutlaka not al. Sıkıldığın zamanda içinden bol bol dua et , İnşallah iyi olur herşey senini için
normaldir, herkes bu yollardan geçiyor. hatta tecrübeli insanlar da iş değişikliğinde aynı şekilde oluyor. o yüzden rahat olmaya çalış.
yapman gereken aklını işine vermek, olan biteni dört gözle takip etmek. birkaç hata yapman sorun olmaz genellikle, ancak aynı hataları tekrar edersen dikkat çekersin. öğrenmek için soru sormaktan da çekinme.
Ben iş hayatına yeni atıldım özel bir şirkette çalısıyorum yaşım 20 ilk defa böyle bir yerde çalısıyorum ve tecrubem sıfır. Hata yapmaktan korkuyorum hep yanlış birsey yapınca panikliyorum ıcım bir değişik oluyo. Her an biri bana laf dicek diye cekiniyorum. Yanımda işi öğreten kişi başka departmana geçti ben öğrenebildiğimle kaldım simdi tek başıma savaş veriyorum öğrenmeye çalısıyorum bilmediğim bir çok sey var birazda bu yuzden korkuyorum. sizce ne yapmalıyım bunu yenmek için yardımcı olur musunuz ?
sana öğretilenleri not al,not almaya alış.
insanlık hali herkes hata yapabilir,emin olamadığın konuda çekinme sor başka departmana geçmiş olsa da kişi sana yardımcı olur heralde.
panik yapma ama düzenli ol. bi iş yapılacaksa o an yap,sonra yaparım amaan boşver vs. diye düşünme. panik yaptığını da etrafına çok belli etme.
Bilmediğiniz konuları mutlaka sorun . . Merak ettiğiniz herşşeyi araştırın ve not alın. . Unutmamanız için ajandanız veya not defteriniz hep elinizin altında olsun. Telefonla konuşurken bile diğer elinizde kalem olsun hemen yazın .
Kendinize güvenin. .
İlk defa işe başlayanlarda hep bu tedirginlik olabileceğini kafanızın bir köşesine yazın
herkes ilk işine başladığında böyleydi. emin ol oradaki insanlar da bunu sorun etmez ilk işin ve de yaşın küçük diye.
sana tek tavsiyem soğuk kanlı olmaya çalış. yani kızarma modlarına girme.
2 aydır burdayım ama daha çok az şey öğretildi bana basit şeyler yani yanımdaki abi hep zamanla diyordu ama oda departman değiştirince böyle oldu . Bazen direk üst yönetimdekilerlede muhattap olmak zorunda kalıyorum inşallah aşıcam bu durumuda normalde hiç çekingen değilim asla saygısız biride olmadım. gerektiği zmanda özürümü eksik etmem. cevap veren yardımcı olan herkese tesekkur ediyorum :*
tecrübe kazandıkça bu acemilikten kaynaklanan haller de ortadan kalkacaktır
sabır etmen dikkatli davranman lazım
yanlızca panik yapmamak konusunda kendini telkin et
hiç bir hata geri dönüşümsüz olmaz
hele ki yeni işe başlayan birine verilen görevler
mutlaka telafisi olan işlemlerdir
böyle düşün
serin kanlı davranmaya çalış
hayırlı olsun yeni işin