Heyecanı biten ilişki

dertlibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2019
1
0
1
30
Merhabalar. Benim derdim heyecanı biten monotona binmiş ilişkim. 7 yıllık bi ilişkim var. Liseden beri sevgiliyiz üniversite için de yine aynı şehre geldik.O geçen temmuzda mezun oldu ben de haziranda mezun olacağım. Şuan farklı şehirlerdeyiz yani. Kpssye hazırlandı fakat atanamadı. Dolayısıyla işi olmadığı için herhangi bir ciddiye binme durumu olmadı. Bunları ilişkiyi genel olarak anlamanız için anlattım. Şimdi gelelim derdime , ilişkimiz aşırı monoton. Gün içinde çok az konuşuyoruz , asla ilgi alaka görmüyorum . Çok umursamaz görüyorum onu. Bunların yanı sıra işler ciddiye bindiğinde her şey daha kötü olacakmış gibi geliyor çünkü aile yapılarımız hayata bakışımız vs de çok çok farklı. Aramız iyiyken aile farklılıklarının üstesinden gelebileceğimizi düşünürken şu sıralar hiçbir şeye umudum kalmadı. Açıkcası ayrılmaya da korkuyorum , sanki bir daha kimseyi sevemezmişim gibi geliyor ya da sevilmezmişim gibi. Kulağa saçma geliyor farkındayım ama bende durumlar böyle. Fikirleriniz benim için çok önemli , şimdiden teşekkürler

Aile yapılarının aşırı farklı olması ileride sorun olabilir bence de.Onun dışında yanlış anlamayın ama 7 yıllık ilişkide zaten bir şeyler artık sıradanlaşmıştır,karşınızdaki insanın suçu değil bu.7 yıllık evli olsanız da durum muhtemelen böyle olacaktı.Yine de siz daha iyi bilirsiniz tabii,olay monotonluk değil de size karşı ilgisizlikse bence direk konuşun sebeplerini.

Biz de yedi yıllık birliktelik ardından evlendik lakin biz hep farklı şehirde idik hep bir özlem ve kavuşma isteği vardı o yüzden ilişki hep dinamikti. Şimdi altı yıllık evliyiz evet artık baya rutine bindi her şey ama siz henüz evlenmeden ilgi alakayı tüketti iseniz bence tekrar bir düşünün. Aile ve hayat görüşü farklılığı evlilikte sorun teşkil eder mutlaka

Daha evlenmeden sıkıldığım adami evlenince boğasım gelir herhalde küçük yaştan beri devam eden ilişkilerin handikapı bu galiba. Bir şeylerin tükenmesi, karakterin değişip beklentilerin farklılaşması belki de maymunun gözünü açmasi bilemiyorum. Hiç uzun soluklu sevgililigim olmadı öyle, en uzunu 1 yıldı sonra evlendik zaten. Düşününce kulağıma çılgınca geliyor benim.

Hayata bakışı çok çok farklı olan 2 kişi 7 yıllık bir ilişkiyi nasıl yürütebiliyor? Tamam, liseyi es geçebiliriz de ya daha sonrası?

Bu ilişkiyi bir ileri seviyeye taşımak için hiçbir neden göremiyorum ben. Kimseyi sevemem veya sevilemem gibi kaygılar da çok yersiz.

İlişkiniz montonlaşmış, ilgi görmüyorsunuz, hayata bakışınız çok farklı. Eee, güzel olan ne var ki bu ilişkiyi sürdürmekte ısrar ediyorsunuz bu kadar?

Ben bu sebepten dolayı 5 seneye yaklaşacak olan ilişkimi bitirdim. Hem monotonlaşmıştık, hem aile yapılarımız çok farklıydı, hayata bakış açılarımız çok farklıydı. Sonradan birdenbire karşıma şimdiki nişanlım çıktı, iyi ki bitirmişim diyorum şimdi. Sırf alışkanlık yüzünden, "Aman bundan başkasıyla olmaz artık" düşüncesi yüzünden kendimi çok çok mutsuz olacağım bir evliliğin içine atabilirmişim. Bence böyle çıkmaz sokağa girmiş ilişkileri sürdürmenin hiçbir faydası yok insana. Dünyaya bir kez geliyoruz; hayatımda bir daha başkası olmayacak düşüncesiyle neden kendimi mutsuz bir ilişkiye iyice bağlayayım? Ayrıca neden başka ilişkilerin olmasın? Hayat devam ediyor, bu ilişkin nasıl başladıysa yeni ilişkilerin de pek tabii başlayabilir. Ha 3 ayda başlamaz da 3 senede başlar, 5 senede başlar; yani bunu düşünüyorsan yanlış yerden başlarsın.

Aile, kültür, kafa yapısı vs farklılıkları aşılamaz uzak dur burada hep okuyoruz ayrıca sizinki ilişki değil alışkanlık ve bitirmeme sebebin sevilmiceğini düşünmen yani kendine güvensizlik. Hiçbirşey sadece sevgiyle halledilmiyor bacım hatta cicim ayları bitince o farklılıklar tokat gibi çarpıyor yüzüne

ilgi alaka yoksa ne yapıyorsunuz yani bi insan hayatındaysa ilgi gösterir.

Ben en çok su heyecan kısmına takılıyorum yani gerçekten hayattan ne bekliyorsunuz evlenince ya da evlilik öncesi. Ben ben ayrılık için çok bı neden görmedim karşı taraf kpss yıl kazanamamış şuan işsiz kafasında bir sürü dert vardır. Ayrıca ciddi sorunlarınız varsa insanlar evleniyor ayriliyo yok kimseyi sevemem kimse beni sevmez vs vs bunlar hiç olgun düşünceler değil .

Bir arkadaşım aynen 7 yıllık sadece o sebepten bitirdi ve şu an çok memnun 2 yıl oldu. Hayatına ciddi biri girmedi henüz ve eski sevgilisi de aynı durumdaymış ben bunu sorduğumda hala. Yok çok iyi biri insan olarak hala severim ama çok mutluyum ayrı olmamıza diyor.
Açıkcası ben belki böyle bir şey yaşayamadığım için olayı romantize edip ayrılmasına şaşırıyorum ama kız bayağı mutlu çok da eğlendi ve kararıyla memnun 2 yıl sonra da.
Sonunda haklı olduğunu görüyorum ve ben de sana kendini iyi hissetirmeyen ilişkide durmana gerek yok bir yaşadığın hayatında diyorum.

İstisnalar illa ki vardır ama evlilik öncesi uzun ilişkiler evlilikle sonlaninca genelde 1-2 sene içinde boşanmaya sonuçlanıyor. Çevremde çok fazla örnek var. Henüz evlenmeden monoton bir hal almışsa evlenince asla tahammül edemezsiniz birbirinize. Asla onsuz olamam, bir daha kimse beni sevmez diye de düşünmeyin. Ona nasıl alistiysaniz onsuzluga veya başka birinin sizi sevmesine de alışırsiniz. Şu an 7 yıl harcadığınız ilişki her geçen gün monoton bir şekilde üzerine yıllar katarak büyüyor ve evlenip bir kaç yıl sonra bosanirsaniz senelerinizi harcayıp belki de kucağınızda bir çocukla ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Artıları eksileri çok iyi değerlendirip öyle karar verin

Bir daha sevemezmisiniz. Neden kalbinizi mi sökecek giderken. Tabiki seveceksin. Ya zaten baska sehirde ne yapıyo kimbilir. Şimdiden işin ciddiye binmesi halini düşünmenize güldüm.

7 yıl sevgililik için baya uzun bir süre. 7 yılda yaşadığınızı yaşayıp zaten evliliğe pek bir şey bırakmamışsınızdır. Sürekli el ele göz göze olmak ister istemez ilişkiyi bir süre sonra monotana bindirip sıradanlaştırır.
Biz kadınlarda nadir olsada bu durumlar ,erkekler için sıkıcı bir hal alabilir üzgünüm.
Çok yakın bir arkadaşım 8 yıllık çetrefilli bir ilişkinin ardından nişan yapmıştı. Ne yazık ki nişanlılık süreleri uzun sürmedi.. 1 yıldır da ayrılar.

Zamanla ilişkinin monotonlaşması çok normal bence, ilk zamanlardaki gibi ilgi, alaka, romantizm olmuyor kendimden biliyorum ama sırf bunun için ortada ciddi bi neden yokken ilişki bitirmek çok mantıksız bana göre. Birbirinize olan sevginizi gözden geçirin, aile yapılarınız farklı olsa bile siz birbirinizi sevdikten sonra gerisi önemli değil bence. Benim de 7 yıl sevgililik donemi yasayan bir arkadasim vardi çok kavga ederlerdi son âna kadar hep ayrılıp barıştılar ama şimdi evliler bebekleri var ve cok mutlular. Ortada sevgi varsa hersey cozulur.

Bana çok hoş geliyor bu kadar uzun ilişkiler.Arada sevgi,saygı olmasa bu kadar uzun süremez diye düşünüyorum ama biz kadınlar ilgi bekliyoruz.Ben de ilginin azalmasına dayanamam.Bence direk sevgilinizle konuşun.Sorun ne,neden bu kadar ilgisizsin.Artık sevildiğimi hissetmiyorum vb.şeyler diyin.Eğer toparlamak için çaba gösterirse kalın ve sevginize sahip çıkın yok eğer mücadele etmiyorsa mücadeleye değer bir sevgisi yok içinde.belki o da ayrılmayı istiyordu ama adımı sizden bekliyordu.Bence böyle bir konuşma yapın ve sonucu görün.

Sevgililikte heyecan yoksa evlilikte hiç olmaz.
Her şey daha kötüye gider.
Ayrılınca da tekrar bal gibi sevilir heyecan da duyulur.

Aynı durumda arkadaşım var, evlenecek ama kv aday adayı sıkıntılı biraz ve aile kültür farkı yaşıyorlar. Ona önerdiğim şeyi önermek istiyorum sana:
Benimle eşimin ailesimde iki zıt kutup kesinlikle, ama sen ve eşin olacak kişinin hayata bakışı, kültürü aynı mı o önemli bence. Aile problemleri açısından kesinlikle çok büyük baskı yaratacak tiplerse ve sen ay ben bunlarla ugrasamam diyorsan baştan vazgeç. Ama yok arada bir zıplatırlar sinirimi onu da sukunetle halledebilirim diyorsan sevdiğin insandan vazgeçmek için hiç bir sebep yok.

Sukunetle diyorum bak, çünkü erkekler gerçekten şuan sana hak verirken evlendikten sonra bi an aileci olabiliyorlar sen eğer kavga gürültüye dökersen işi. Yani iş sende bitiyor, hallederim diyorsan yolun açık olsun, halledemem diyorsan mutlaka ileride bir gün yine seveceksin kendi gözünü korkutma bu kadar.
Ama hemen bi adım atmanı önerme devam etmeyi düşünüyorsanda,önce bir kendini ve karşı tarafı tart bence.

evlenip boşanmaktan iyidir bence ayrılın. sırf 7 sene geçti diye 17 seneyi heba etmenin anlamı yok. zararın neresinden dönsek kârdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…