• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

heyecanlanınca sesimi kontrol edemiyorum

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
bugün sabah sınıfta sunumumum vardı ( ve ingiliz edebiyatı okuyorum çok fazla eser ve yazı hakkında bir sunumdu ) ya heyecandan sürekli yutkunup durdum. kalbim duracak resmen. neden bu şekilde hissediyorum? heyecanıma herkes şahit oldu ve sınıftakiler iyiydi ya olsun falan dediler :( ben de rahat olabilen biriyim ama konu sunumlar olduğu zaman rahat olamıyorum. lisedeyken daha rahattım mesela bu kadar heyecan olmuyodu.
sürekli yutkundum ve sesim titredi, bi ara hatta garip bi an oldu ben yutkunurken sesim kesildi böyle devam edemedim bikaç saniye. ben orda şakaya vurmaya çalıştım güldüm kendime hafiften ve devam ettim ama sizce çok mu rezil oldum ya:(
sınıfta soru falan sorarken rahatım aslında ama sanırım ortam yeni olduğu için böyle hissettim. bu arada hoca da iyiydi gayet falan dedi ama heyecanımı gördü hatta bir ara cümlemi hoca tamamladı ben yutkunduğum için.
şimdi ben bu imajı sevmiyorum. heyecanlı kız :( yazik :( bakışlarını görmek istemiyorum şahsen kimsenin. ama herkes benim böyle olduğumu düşünecek artık. bi sonraki sunuma çok çalışsam bile bu gerginliğim gitmez gibi. sizce ne yapmalıyım, benim gibi olan birileri var mı aranızda?

arkadaşlar bunun bi çözümü yok mu ya :( ilac kullanmali miyim sizce veya bitkisel seyler?

Hepimiz insaniz, cogumuz kalabalik karşisinda konusma yaparken heyecanlaniyoruz, tecrube ettikce rahatliycaksin bence, bu işin çözümü deneyim kazanmak, assolist degilsin ki sahneye cikmadan 2 tek ataksin:) biseyler yiyip icerek olacak bisey degil bu bence

her zaman olan birşey mi ya da sunum tarzı şeylerden daha önce de kaçar mıydın sürekli böyleyse doktora gidebilirsin bana doktor ilaç vermişti el titremesi ve çarpıntım geçti ama sürekli olarak iyileştirmedi o an için işe yarıyor

Hepimiz insaniz, cogumuz kalabalik karşisinda konusma yaparken heyecanlaniyoruz, tecrube ettikce rahatliycaksin bence, bu işin çözümü deneyim kazanmak, assolist degilsin ki sahneye cikmadan 2 tek ataksin:) biseyler yiyip icerek olacak bisey degil bu bence
bu ilk sefer degildi aslinda ya bilmiyorum bazilarinda daha rahattim gerci ama genel olarak bi gerginlik hep oluyor

her zaman olan birşey mi ya da sunum tarzı şeylerden daha önce de kaçar mıydın sürekli böyleyse doktora gidebilirsin bana doktor ilaç vermişti el titremesi ve çarpıntım geçti ama sürekli olarak iyileştirmedi o an için işe yarıyor
her zaman bu seviyede degil ama hep oluyor yine de. bazen iyi yaptim diyorum bazen boyle asiri kalbim atiyor. ben de kalp çarpıntısı cok yuksek oluyor ya

İnsanları çok önemsemekten kaynaklanıyor bu. Mükemmel olma isteği, benimle ilgili ne düşünürler, yeterince iyi miyim ki korkusu var. Üniversiteye ilk başladığımda ben de böyleydim. Sesim ağlayacak gibi titrerdi hatta. Son senemde elim cebimde şakır şakır sunum yapıyordum çünkü içimden hepinizden nefret ediyorum, tiksiniyorum sizden diyordum. Avrupa Birliği sunumu yaparken içimden hocayı bıçaklıyordum falan. Siz profesyonel bir sunumcu değilsiniz, sıradan bir öğrencisiniz. Kimse sizden muhteşem bir sunum beklemiyor. Böyle düşünün bir sonraki sefere.

bugün sabah sınıfta sunumumum vardı ( ve ingiliz edebiyatı okuyorum çok fazla eser ve yazı hakkında bir sunumdu ) ya heyecandan sürekli yutkunup durdum. kalbim duracak resmen. neden bu şekilde hissediyorum? heyecanıma herkes şahit oldu ve sınıftakiler iyiydi ya olsun falan dediler :KK43: ben de rahat olabilen biriyim ama konu sunumlar olduğu zaman rahat olamıyorum. lisedeyken daha rahattım mesela bu kadar heyecan olmuyodu.
sürekli yutkundum ve sesim titredi, bi ara hatta garip bi an oldu ben yutkunurken sesim kesildi böyle devam edemedim bikaç saniye. ben orda şakaya vurmaya çalıştım güldüm kendime hafiften ve devam ettim ama sizce çok mu rezil oldum ya:KK43:
sınıfta soru falan sorarken rahatım aslında ama sanırım ortam yeni olduğu için böyle hissettim. bu arada hoca da iyiydi gayet falan dedi ama heyecanımı gördü hatta bir ara cümlemi hoca tamamladı ben yutkunduğum için.
şimdi ben bu imajı sevmiyorum. heyecanlı kız :KK43: yazik :KK43: bakışlarını görmek istemiyorum şahsen kimsenin. ama herkes benim böyle olduğumu düşünecek artık. bi sonraki sunuma çok çalışsam bile bu gerginliğim gitmez gibi. sizce ne yapmalıyım, benim gibi olan birileri var mı aranızda?
Bir yerde şöyle bir şey okumuştum,insanların karşısında konuşurken eğer heyecan vs. Yaşıyorsanız dinleyenlerin hepsini bir maymun olarak hayal edin😅 bence dneemeye değer.universitede ben de çok heyecenlanirdim,öğretmen oldum o heyecan gitti biraz.en azından öğrencilerin karşısında.fakat büyük bir topluluğun karşısına çıksam sanırım yine de heyecanlanırım.kimse mükemmel değil,sizi dinleyenler sizden çok daha iyi değiller.bunu düşünün.

Heyecanlanmanızın tek nedeni anlatacaklarınıza fazla odaklanmanız, doğaçlama yapın biraz anlatacaklarımızın hepsini yüzde yüz anlatmaya çalışırsak heyecan yaparız ama mesajı karşıya bir şekilde verebiliyorsak heyecan da minimize olur ve daha özgüvenli bir sunum yapmış olursunuz..

arkadaşlar bunun bi çözümü yok mu ya :KK43: ilac kullanmali miyim sizce veya bitkisel seyler?
Daha etkili ve kalıcı önerim var.
İletişim, sunum eğitimlerini araştırın ve başlayın. Buna benzer bir konuda üyeler tiyatro ve ayna önünde konuşma pratikleri önermişti.

bugün sabah sınıfta sunumumum vardı ( ve ingiliz edebiyatı okuyorum çok fazla eser ve yazı hakkında bir sunumdu ) ya heyecandan sürekli yutkunup durdum. kalbim duracak resmen. neden bu şekilde hissediyorum? heyecanıma herkes şahit oldu ve sınıftakiler iyiydi ya olsun falan dediler :KK43: ben de rahat olabilen biriyim ama konu sunumlar olduğu zaman rahat olamıyorum. lisedeyken daha rahattım mesela bu kadar heyecan olmuyodu.
sürekli yutkundum ve sesim titredi, bi ara hatta garip bi an oldu ben yutkunurken sesim kesildi böyle devam edemedim bikaç saniye. ben orda şakaya vurmaya çalıştım güldüm kendime hafiften ve devam ettim ama sizce çok mu rezil oldum ya:KK43:
şimdi ben bu imajı sevmiyorum. heyecanlı kız :KK43: yazik :KK43: bakışlarını görmek istemiyorum şahsen kimsenin. ama herkes benim böyle olduğumu düşünecek artık. bi sonraki sunuma çok çalışsam bile bu gerginliğim gitmez gibi. sizce ne yapmalıyım, benim gibi olan birileri var mı aranızda?
Sunum yaptığın kişiler kim. Devlet başkani falan mı. Takma kafaya yaa. 😂😂

Ay benidmde oyleydi o zamanlar ya
Sorularin sorulari bile algilayamiyordum kulaklarimda yankilaniyordu vanvanvannn diye .
Sonraki sunumlarda dedim ki bunlar kim oluyor benim yanımda, bı özgüven geldi duzeldim

Back
X