• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecanlanma sıkıntısı :(

dreamandlife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
116
5
96
Ankara
merhaba kızlar bildiğiniz gibi ehliyet almak zorlaştı. Yeni sistemde en ufak hatayı bile kabul etmiyorlarmış. Arabayı park edemezsen hemen indiriyolarmış arabadan :( gözüm çok korktu ben 12sinde ehliyet sınavına giricem teorik sınavdan korkmuyorum ama direksiyon sınavından çok korkuyorum.
sınav esnasında komisyondakilerin bana olan tutumu,trafikte gidebilecek miyim yapabilecek miyim endişesi ... :( çok kasılıyorum.
benim gibi olan var mı ?
ya da direksiyon sınavı geçmisi olan bana biraz moral verebilir mi ?
bi de kızlar bende vites atma sorunu var vites atarken bi hata yapıcam diye korkuyorum :(
dualarınızı ve cevaplarınızı beklıyorum.

benim girdiğim sınavda sadece 3 kişi geçti biri bendim.. kendini hiç kasma olacağı varsa oluyor. ben hep nasılsa bırakıcaklar mantığıyla kendimi ikinc sınava hazırlıyordum klasik şeyleri yaptım 100 mtre geçince bana sordular araba almak istiyomusun diye evet krediyi çektim haftaya alıcam nasipse dedim.. halime acıdılar da geçirdiler galiba.. aralıta aldım ehliyeti ilk o dönem binmiştim arabaya ama artık hergün tarfikteyim bugün gşresem sınava kalırım heralde.. kendini hiçç kasma..

Korkma canim ya eninde sonunda alcaksin oyle dusun.Sadece 1 kere girebilecegin bi sinav degil yani ucundaa olum yok egitimdeki gibi yerlesme sıkıntısı yok bi ogrenci seni anca boyle teselli edebilir :))))))

merhaba kızlar bildiğiniz gibi ehliyet almak zorlaştı. Yeni sistemde en ufak hatayı bile kabul etmiyorlarmış. Arabayı park edemezsen hemen indiriyolarmış arabadan :( gözüm çok korktu ben 12sinde ehliyet sınavına giricem teorik sınavdan korkmuyorum ama direksiyon sınavından çok korkuyorum.
sınav esnasında komisyondakilerin bana olan tutumu,trafikte gidebilecek miyim yapabilecek miyim endişesi ... :( çok kasılıyorum.
benim gibi olan var mı ?
bi de kızlar bende vites atma sorunu var vites atarken bi hata yapıcam diye korkuyorum :(

canım aynen dediğin gibi, ben de yeni yasaya denk geldim ve ilkinde kaldım. arabayı stop ettirdim heyecandan:) heyecan bu işin sonu. mümkün olduğunca heyecansız olmaya çalışacaksın. benim ilk sınavımdaki komisyon inanılmaz suratsızdı. ilk arabaya bindiğimde iyi günler dedim cevap bile vermediler:53: ama en suratsız komisyona bile denk gelsen sen hatasız yaptıktan sonra mecbur geçircekler. bir de orda sakın kimseyi dinleyip de panik yapma. ben sınav sıramı beklerken kızın biri merhaba kaçıncı girişin falan dedi. ilk dedim. benim 4. olcak bu dedi. aslında normal sürüyorum neden bırakıyolar bilmiyorum dedi:27: o zaman çok demoralize olmuştum ya ben de öyle olursam diye..

aynı şekilde vites değiştirmeyi öğrenene kadar canım çıktı:1: mesela 1 den 2 ye takıcam bütün vitesleri dolaşıyodu elim mübarek:1::1: bir de bence hoca çok önemli. benim ilk baştaki hocam çok sinirliydi ve ben yapamadıkça azarlamaya başlamıştı. resmen dersten soğumuştum gitmek istemiyordum. sonra hocamı değiştirdim kendime güvenim geldi..

panik yapma kendine inan, sanki şehirdışından misafirlerin gelmiş de onlara kısa bir şehir turu attırıyomuşsun gibi düşün:) ben ikinci sınavda öyle düşündüm ve çok huzurlu sürdüm arabayı.. kendine inan ve panik yapma.. başarılar diliyorum..

benim girdiğim sınavda sadece 3 kişi geçti biri bendim.. kendini hiç kasma olacağı varsa oluyor. ben hep nasılsa bırakıcaklar mantığıyla kendimi ikinc sınava hazırlıyordum klasik şeyleri yaptım 100 mtre geçince bana sordular araba almak istiyomusun diye evet krediyi çektim haftaya alıcam nasipse dedim.. halime acıdılar da geçirdiler galiba.. aralıta aldım ehliyeti ilk o dönem binmiştim arabaya ama artık hergün tarfikteyim bugün gşresem sınava kalırım heralde.. kendini hiçç kasma..

maşallah benim trafik korkum yok aslında sadece sınav sırasında basıma bır aksılık gelır elım ayagıma dolanır dıye korkuyorum :)

eskiden bende çok heyecanlı bit yapıya sahiptim zamanla üzerimden gitti şimdi ise çok genişim...

canım aynen dediğin gibi, ben de yeni yasaya denk geldim ve ilkinde kaldım. arabayı stop ettirdim heyecandan:) heyecan bu işin sonu. mümkün olduğunca heyecansız olmaya çalışacaksın. benim ilk sınavımdaki komisyon inanılmaz suratsızdı. ilk arabaya bindiğimde iyi günler dedim cevap bile vermediler:53: ama en suratsız komisyona bile denk gelsen sen hatasız yaptıktan sonra mecbur geçircekler. bir de orda sakın kimseyi dinleyip de panik yapma. ben sınav sıramı beklerken kızın biri merhaba kaçıncı girişin falan dedi. ilk dedim. benim 4. olcak bu dedi. aslında normal sürüyorum neden bırakıyolar bilmiyorum dedi:27: o zaman çok demoralize olmuştum ya ben de öyle olursam diye..

aynı şekilde vites değiştirmeyi öğrenene kadar canım çıktı:1: mesela 1 den 2 ye takıcam bütün vitesleri dolaşıyodu elim mübarek:1::1: bir de bence hoca çok önemli. benim ilk baştaki hocam çok sinirliydi ve ben yapamadıkça azarlamaya başlamıştı. resmen dersten soğumuştum gitmek istemiyordum. sonra hocamı değiştirdim kendime güvenim geldi..

panik yapma kendine inan, sanki şehirdışından misafirlerin gelmiş de onlara kısa bir şehir turu attırıyomuşsun gibi düşün:) ben ikinci sınavda öyle düşündüm ve çok huzurlu sürdüm arabayı.. kendine inan ve panik yapma.. başarılar diliyorum..

ne kadar güzel anlatmışsın teşekkür ederim :) umarım ben ilk girişimde alırım eğer ikinciye kalırsam moralim daha çok bozulur şu ehliyeti bi alsam rahat rahat gezsem artık ya! :)

benim gibi olan var mı ?

Önce sakin olun, pozitif düşünün.
Alt tarafı bir sınav diye telkin edin kendinizi.
Korkacak hiç bir şey yok; sınav sizden korksun!..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende yeni sisteme göre ehliyet aldım
ve sınav öncesinde aynı telaşlara sahiptim..

öncelikle sakin olun ve müfettişlerin size sürekli müdahale etmesine fırsat vermeyin.

benim yaşadığım tek sıkıntı buydu..
ve en büyük sıkıntıydı bana kalırsa..
resmen mücadele verdim müfettişten önce basabilmek için..

vites değiştirmem gerek ama benden önce müfettiş basmış debriyaja hadii hadiii diye beni bekliyor...
ya sabır diye içimden geçiriyorum...
yokuş iniyoruz frene basmam gerek, bakıyorum yarış halindeyiz kim önce basacak diye...

ve bir ara da artık kendimi sürekli müfettişten önce basmalıyım diye şartlayınca direksiyonu unutup azıcık arabayı kaydırdım

bu defa da tam arkamda oturan direksiyon hocamın omzuma kıızzzz diye dürtüklemesiyle kendime geldim :)

velhasıl ben sürmekten çok içindekilerle mücadele ettim.
sanırım mücadelem başarılı görüldü ki geçebildim :)

siz de dikkatli olun, onlara fırsat vermeden sürmeye bakın.
çok moral verdim mi bilemiyorum :) ama rahat olun gerçekten, çünkü ne kadar rahat olursanız kendinize güveniniz o kadar fazla oluyor.
kendinize güvendiğiniz zaman da fırsat vermiyorsunuz...ve altından kalkıyorsunuz bu işin ...
bol şans :54:

Back
X