• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hibe

Oh ne ala. Paranın üzerine yat bir güzel ye, sonra da burda birilerini kendine arka çıkarmaya çalış. İnsanlar iyice yiyici oldu anam. Bir de kimsede borcumuz kalmaz diyip, öder misiniz diye soruyorsun. Üstüne üstlük aldığın 30 bin senin borçlarının bir kısmını kapatmana yeterdi. Adam baba hayrına sana faizsiz kredi vermiş. Hiç yüzünüz kızarmıyor dimi? Ben abimden aldığım 3 bin tl yi ödüyorum. Yuh yani..

Üste çıkma bu olsa gerek...
Bi de ödesem mi demissin ya o da ayrıca trajikomik

Valla biz arkadaşımızdan 5 lira alsak hemen geri vermenin peşindeyiz yani arkadaşım "Canım gerek yok beş lira niye veriyosun"dese bile mutlaka veririm ki kimsenin parası üzerimde kalmasın.Konu sahibi başlığı bile "Hibe" şeklinde açmış.Zaten mantık olarak vermeye niyetleri yok.Bence halasıgil paranın üzerine soğuk su içsin

Konu sahibi,böyle cevaplar,böyle tepkiler beklemiyordu galiba.Konuyu açtığına pişman oldu galiba.

Yok artık bu gözler daha neler görecek :oha: Bu devirde kim kime hayrına 30 bin verir ? Çok saf olmadığınıza göre paranın üstüne yatmaya çalışıyorsunuz resmen. İyilikten maraz doğar diye boşa dememişler :KK43:

Bnce sizi mahçup etmemek için süre belirtmemişler, sizin o an zor durumunuzda yardımcı olmaya çalışmışlar, neden durduk yere size 30 bin tl versinler ki, siz de alırken etraflıca konuşsaydınız madem borç mu veriyorsunuz diye, tabii ki de ödeyin insanların parasını ,yaptığınız ve düşündüğünüz ve burda ödeyelim mi diye sormanız çok çirkin, adam istiyorsa size de helal etmeyecektir zaten ödemezseniz

Siz 30 bini borclarinizi kapatmak icin almadinizmi? Daha neyin 30 bini arti borcumuz diyorsunuz? Ayrica sizde ki de isguzarlik. Demek gercekden sizin gibi iinsanlar da varmis. Vay be. Siz ne kadar safsiniz( ya da safliga yatiyorsunuz) kim kime bu zaman da 30 bin verir ki veren sahis da esinizin halasinin kocasi. Babasi da degil. Hay yarabbim ya gecekmisinzi siz?
Saf degil bence

Sizin gormemis olmaniz bu uygulama yok manasina gelmiyor bizzat çevremde defalarca gördüm kuran kursu yapilacak diye 500.000 tl lik arazisini bagislayani gördüm 30.000 tl yardim oyle cok uçuk değil kendi dayim kanserden öldü buyuk teyze ve halalardan yaklasik 150.000 tl hibe geldi bundan 4 sene önce.
Ayrica ben ve kendi ailem de akrabalarimizdan düşkün veya borclu olanlara her yıl belli bir miktar karşılıksız yardım yaparız soran arkadaşa binaen. Desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu benim çevremde var olan bir durum.
Madem öyle bu arkadaşa da bir el atın da halanın parasını ödesin
Hemşeri sayılırsınız sonuçta

Konu sahibi sizi hic iyi niyetli gormedim. Hadi diyelim siz hibe ettiginizi dusundunuz (ki boyle bir kaniya nasil vardiniz hayretler icerisindeyim) sonradan borc olarak verildigi anlasildi madem sizde disinizi tirnaginiza takip azar azar borcu odemek yerine gelmis burda konu acmissiniz ustune birde adami kotulemissiniz. Adamin zenginligi sizi alakadar etmez zenginse zengin size ne. Bu zamanda bir baba bile evladina cikarip o parayi vermez kaldiki elin adami. Adam size iyilik yapmis ama keske yapmasaymis. Iyilik yap denize at diye bosuna dememis atalarimiz..

Bu zamanda babası oğluna oğlu babasına 100 TL vermiyor karşılıksız

Neyin kafasındasiniz elbette ödeyeceksiniz birde cikismak nedir insanlara yaaa

Keşke vermeseymis halalar vermeyip kötü olsalardı
Valla acıdım karşı tarafa 30 bin lira ha deyince biriken bir miktar değil 5-10 bin gelirin olsa bile bı iki yılda anca birikir yani

Borcunuzu odeyin daha fazla vakit geçmeden azar azar olsa dahi ...

Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. İstemezük deseler bile o borç ödenmeli. Tavrınız pek hoş değil. O para ile borcunuzu kapatmayıp ne yaptınız ki, varolan borca yenisi eklendi diyebiliyorsunuz.

Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler

30 000 lira gerçekten çok iyi para zenginde olsalar bu kadar para hibe edilmez
sizi üzmemek daraltmamak için zaman vermemişler
siz aradıklarında geri ödenmeyecek şekilde konuştuğunuz için korkup para yanmasın diye arıyorlar ki bence haklılar

30 000 lira ile borcu kapatmadınız mı? ne yaptınız

Bu adama birisi sizn çok borcunuz olduğunu söyledi ve adam da madem öyle başkalarının borçlarını ödesinler ben yabancı değilim diyerek size geldi ve ısrarla borç vermek istedi. Siz de aldınız ama hibe olarak saydınız?!
Valla şu zamanda insanların pişkinliği beni şok ediyor! Bi de hibe değil diye ters köşe yapmışsınız ama konu başlığı, etiketlediğiniz cümle hiç öyle demiyor :))

Back
X