• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç arkadaşım yok

• Konu Sahibi Konu Sahibi whshw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sanırım birazda şans işi bu arkadaşlık meselesi
Şanstan ziyade çaba ve uyum meselesi. Öz ablanızın bile arama sayısını tutuyorsunuz. Her şeyde tam bir karşılık beklemek mesela ilişkiyi ilerletmez.
Benim yakın arkadaşım var ben bir yemeği iyi yapıyorum diye ayda bir çocuğumun canı senin yemekten çekti size gelelim diye arar ve gelirler. Bizi daha az çağırırlar eve. Genelde bizim evde görüşüyoruz. Açıkçası bunu sorun olarak görmüyorum mesela.
Yenilerde biriyle samimi olduk. Aynı mahalledeyiz. O daha çok arıyor beni gel diye. Genelde gel diyen o olduğu için onun evindeyiz. Dışarda da görüşsek genelde o içeçek getiren kişi mesela ben yine yapmayan tarafım. Çünkü onunkiler daha lezzetli bence.
Böyle kalem kalem eşitlik aramıyoruz yani.
Alınganların, anında ve büyük tepki verenlerin arkadaşı olmaz genelde bana öyle bir hava verdiniz

-Belirli sıklıkta aramak
-Belirli sıklıkta hal hatır sormak
-Belirli sıklıkta mesajlaşmak
-Belirli sıklıkta görüşmek
-Hastalıkta, mutlu günde, ihtiyaç yanında olmak
-Doğumgünü ve özel günlerde kutlama ve hediye
-Belirli periyotlarda piknik/tatil/alışveriş/yemek

Aileyle; haftada 1, ayda 1, 2ayda bir düzenli bunlar sağlanmalı

Arkadaşla; iletişimin türü ve sıklığı kişiliğe göre belirlenir

Belirli sıklıkla olan bir iletişimi birden aksatmak; ancak ve ancak uyarı niteliği gereken olayda yapılır.

Karşı taraf sorduğunda istenmeyen şey net olarak söylenir ve daha sonra değişim varsa devam edilir.

Anahtar kelimeler: belirlik sıklık kavramını aksatmamak.

Back
X