- 6 Ocak 2024
- 3.095
- 4.172
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sosyal bir insansaniz biraz vakit alsa da guzel bir cevre yaparsiniz.Konuda geleceğimi görüyorum sankiYakın zamanda Kocaelinden Malatya’ya taşınıyorum ve kimseyi de tanımıyor olarak
![]()
İstanbul’da doğdum büyüdüm güzel bir arkadaş çevrem vardı. Kocaeli’nde bir çevrem olmadı açıkçası. Üzülüyorum arkadaşlarımdan uzak olacağım için…
Bilmiyorum çok karamsar oluyorum bazen yengeç özelliğim bu benim. Umarım dediğiniz gibi olur ya bir umutlandım şu anSosyal bir insansaniz biraz vakit alsa da guzel bir cevre yaparsiniz.
Ben 28 yasimda baska sehre tasindim. Su an ciddi söylüyorum devamli farkli insanlarla arka arkaya planlar yaptigimiz icin bazen bazi arkadaslarima "durun bir nefes alayim" deyip gorusmuyorum
Hic icinizi karartmayin. Eski arkadaslar özleniyor ama yenileri de guzel![]()
Hiic olmayin. Disariya acik, sosyal, eglenceli bir insansaniz mutlaka arkadas edinirsiniz.Bilmiyorum çok karamsar oluyorum bazen yengeç özelliğim bu benim. Umarım dediğiniz gibi olur ya bir umutlandım şu an![]()
Bâzen karşı tarafın öyle bir tutum yahut davranışı oluyor ki, gerçekten onun yetiştirilme tarzı ve hayata bakışında bu ona çoooooook normal geliyor ama sizin açınızdan kattî surette kabul edilebilir değil. Ve bu öyle bir şey oluyor ki anlatsanız bile o kişinin bunu değiştirmek istese bile değiştirmesi kattî surette mümkün değil. Bu gibi durumlarda ‘oturup anlatsam ne değişecek’ diye düşünüp mesâfe koymayı çok yeğledim karşı tarafın moralini bozmamak adına. Sâdece bir tânesini beni sıkıştırıp ille söyletince de çok bozulup kendi gitti.Kesinlikle katılıyorum. Burda herkes arkadaşlık emek ister falan diyor tamam bir ölçüde katılıyorum ama demekki bu insanların karşısına hep iyi insanlar çıkmış. Hiç kendilerine laf sokmayan hasetlik kıskançlık yapmayan kişilere denk gelmişler. Sen benle ilk başta güzel güzel sohbet edip gülüp eğlenip yiyip içip benim seninle görüşmek istememe durduk yere hiçbir sebep yokken burun kıvırıyorsan bir şeyden hasetlendiğin için böylesindir.
Evet doğru söylüyorsunuz. Mesela bazılarına göre hemcinslere laf sokmak adeta bir yaşam biçimi. Kadının önüne dünyaları dök yinede sana bulur buluşturur bir laf söyler. Bunun yanlışlığına inanmıyor çünkü. Normali bu olmuş. Ama maalesef toplumsa bu davranışlar çok yaygınlaştı. Herkes kıskançlıktan birbirini boğazlamak istiyorBâzen karşı tarafın öyle bir tutum yahut davranışı oluyor ki, gerçekten onun yetiştirilme tarzı ve hayata bakışında bu ona çoooooook normal geliyor ama sizin açınızdan kattî surette kabul edilebilir değil. Ve bu öyle bir şey oluyor ki anlatsanız bile o kişinin bunu değiştirmek istese bile değiştirmesi kattî surette mümkün değil. Bu gibi durumlarda ‘oturup anlatsam ne değişecek’ diye düşünüp mesâfe koymayı çok yeğledim karşı tarafın moralini bozmamak adına. Sâdece bir tânesini beni sıkıştırıp ille söyletince de çok bozulup kendi gitti.
Yani biriyle 10 kez gezer çok eğlenirsiniz, 11’ncisinde öyle bir şey keşfedersiniz ki varlık sahanızda barındıramayacağınızı anlarsınız. Bu hal haset, art niyet vb. Olumsuz duygulardan berîdir. Sâdece puzzle parçaları oturmuyordur o kadar.
Leb demeden anlatmaya çalıştığım leblebi markasını bulmuşsunuzEvet doğru söylüyorsunuz. Mesela bazılarına göre hemcinslere laf sokmak adeta bir yaşam biçimi. Kadının önüne dünyaları dök yinede sana bulur buluşturur bir laf söyler. Bunun yanlışlığına inanmıyor çünkü. Normali bu olmuş. Ama maalesef toplumsa bu davranışlar çok yaygınlaştı. Herkes kıskançlıktan birbirini boğazlamak istiyor
Katılıyoruö33 yaşındayım tecrübeme dayanarak söylüyorum arkadaş dediğin dost dediğin hepsi kendi çıkarı peşinde istemem almayım kafasındayım izin günümde en sevdiğim şey evde yalnız olmak
Siz de boğmuş olabilirsiniz davetkar tarzınızla
Sizi arayanı arayın gerisini eleyin gitsin
Ortak noktada buluşmamız ne güzelLeb demeden anlatmaya çalıştığım leblebi markasını bulmuşsunuz
TAM DA BU TARZ HAMLELER. Hatta bu konu başlığında okurken bile kahir ekseriyet gerçek arkadaşlığın/dostluğun bu olduğu konusunda bir hemfikir olma hâlinde örneğin. İŞİM OLMAZ
Şimdi bu halden son derece mütehassis ve keyf alan insanlar olabilir ve elbette davullar dengi denklerine. Eskiden ‘ben çok mu alınganım acaba?’ diye sorguladığım oluyordu kendimi. Ama sonralarda ve özellikle de hayatında hiçbir vakit böyle bir iletişim içinde bulunmamış olan güzel ruhlu dostlarımı da bulunca anladım ‘0-7 yaş arasında öğrenilen şeyler sonradan değişmiyor’.
Siz bazı insanlara istediğiniz kadar hoş gözler, sevgi ve muhabbetle yaklaşın, onlar bunu sizi belli bir mühlet sonra aşğılamaya fırsat olarak biliyorlar, sizi hiçe saymaya başlar hareketleri sergiliyorlar, asıllarına rücû ediyorlar resmen. Saygının olmadığı yerde de sevgi kalmıyor bende…. Hem beni saymayanı ben neden sayayım? İçimden gelmez oluyor
Haklısınız, mâlesef çok yaygın bir hal özellikle bizim ülkemizde. Batı’da yaşarken bu gibi durumları çoooooook nâdiren yaşadım. Herkes kendine odaklı ve gerçekten birbiriyle hoş vakit geçirmek yahut bir sorun varsa onu çözmek için kafa kafaya verme eğiliminde orda.
Her ne kadar istisnalar kaideleri bozmasa da BURDA DA ERDEMLİ GÜZEL RUHLU VE BAKIŞLI KİMSELER VAR. Hem birbirimizi bu tımarhanede bulduğumuzda daha da sıkı sıkıya bağlanıyoruz![]()
Çokta davetkar olup abartmadım aslında. Benimki sadece niyetimi göstermekti. Aramayanı üstelemek gibi bir huyum yok.33 yaşındayım tecrübeme dayanarak söylüyorum arkadaş dediğin dost dediğin hepsi kendi çıkarı peşinde istemem almayım kafasındayım izin günümde en sevdiğim şey evde yalnız olmak
Siz de boğmuş olabilirsiniz davetkar tarzınızla
Sizi arayanı arayın gerisini eleyin gitsin
Çok doğru! Tek ‘minimal’ muhalefet şerhim şu: EMÎN OLun hasetlik hâli bir karekter hâli. ‘Dışardakine yapıyorsa’ muhakkak bugün değilse yarın size de (hatta daha da yakınına da) yapması an meselesi.Ortak noktada buluşmamız ne güzel
Sen kadına iyi niyetini ve arkadaşlık yapmak istediğini gösteriyorsun ama tabiki ölçülü davranışlardan bahsediyorum. Aa saçın ne güzel olmuş aa kıyafetin ne yakışmış aman efendim mobilyaların güzelmiş muhabbeti çekiyorsun sırf bir bağ oluşsun diye. Kadın iki gün sonra sana burun kıvırmaya başlıyor. Zaten dışarda hayat zor insanlar birkaç kişiyle iyi oluyum dışarda kalanlar ölsün kafasında. Kimseye güven yok bari birkaç kişiyi yanında bırakta dışarda bıraktığın insana ketumluk yap yapıyorsan. Ne hemen bir tripler bir havalar yanındaki insanı uzaklaştırmalar. Kötü davransan bu seferde yanlız kalma oluyor yine. Halden anlayan insan yok. Ben bana sürekli laf sokup hasetlik yapan insanla ne zamana kadar ilişki kurabilirim. Çevremize gördüğümüz iyi arkadaşlıklar birbirine bunu yapmıyor işte. Dışarıya karşı belki onlarda gıcık soğuk mesafeli ama kendi arkadaşına insan oluyor. Yada yeni insan tanımaktan yeni insanlarla muhabbet edip kendine bir şeyler katmak isteyen yeni arkadaşlıklar kurmak isteyen insanlar bu şekilde değil.
1900’lerin başından ışınlanan bir zaman yolcusu görüyorumÇok doğru! Tek ‘minimal’ muhalefet şerhim şu: EMÎN OLun hasetlik hâli bir karekter hâli. ‘Dışardakine yapıyorsa’ muhakkak bugün değilse yarın size de (hatta daha da yakınına da) yapması an meselesi.
Aksi de aynen geçerli. Hasetlik yapmayan kimseye yapmıyor çünkü içinde yok. En fazla oyuncuysa rol icâbı yapıyor. Hattâ tiyatrocu bir arkadaşım fiziki sebebiyle çokça böyle roller aldığından ‘Üstüme yapışıyor gibi hissediyorum bazen… kostümü çıkarırken BU SENİN MESLEĞİN bugünlük MESAİ BİTTİ diye kendime hatırlatıyorum farkında olmadan devam eder korkusuyla’ diye anlattı geçen.
Bir ara kişisel gelişim ve çekim yasasıyla kafayı bozmuştum. Böyle insanlar hayatıma girdiğinde ‘Ulan acaba ben de mi farkında olmadan hasetli bir tipim ki bunlar bana çatıp duruyor?’ diye meditasyonlar yaptımSADET : HAYIR, sâdece fazla uyumlu ve lüzumsuz cana yakınlık gösteriyormuşum insanları tartmadan. Layık olmayana yahut anlamayana da kovayla sevgi akıtınca kusmaya başlıyor, mîdesi alışmamış… Güven verilmez kazanılır’ ilkesine vardım HELE ŞÜKÜR
Zâten sizin tabirinizle az daha ‘soğuk nevâle’liği benimseyince ve perspektifte kalınca, edinilen tecrübelerle de harmanlanınca doğru tespit ve analiz çok hızlanıyor. Mevzular oralara hiç uzamaz oluyor![]()
Vallahi çoğu vakit ben de böyle hissediyorum doğrusu1900’lerin başından ışınlanan bir zaman yolcusu görüyorum![]()
Kesinlikle öyle. Biz ne yaparsak yapalım karşımızdaki insan ne ise o. Bunu değiştiremeyiz. Kilit nokta iyi insana denk gelmek. Eh buda işte şans işi. Enerji vs. Bunlar hep bir noktaya kadar. Yolumuz hep iyi insanlarla kesişsinÇok doğru! Tek ‘minimal’ muhalefet şerhim şu: EMÎN OLun hasetlik hâli bir karekter hâli. ‘Dışardakine yapıyorsa’ muhakkak bugün değilse yarın size de (hatta daha da yakınına da) yapması an meselesi.
Aksi de aynen geçerli. Hasetlik yapmayan kimseye yapmıyor çünkü içinde yok. En fazla oyuncuysa rol icâbı yapıyor. Hattâ tiyatrocu bir arkadaşım fiziki sebebiyle çokça böyle roller aldığından ‘Üstüme yapışıyor gibi hissediyorum bazen… kostümü çıkarırken BU SENİN MESLEĞİN bugünlük MESAİ BİTTİ diye kendime hatırlatıyorum farkında olmadan devam eder korkusuyla’ diye anlattı geçen.
Bir ara kişisel gelişim ve çekim yasasıyla kafayı bozmuştum. Böyle insanlar hayatıma girdiğinde ‘Ulan acaba ben de mi farkında olmadan hasetli bir tipim ki bunlar bana çatıp duruyor?’ diye meditasyonlar yaptımSADET : HAYIR, sâdece fazla uyumlu ve lüzumsuz cana yakınlık gösteriyormuşum insanları tartmadan. Layık olmayana yahut anlamayana da kovayla sevgi akıtınca kusmaya başlıyor, mîdesi alışmamış… Güven verilmez kazanılır’ ilkesine vardım HELE ŞÜKÜR
Zâten sizin tabirinizle az daha ‘soğuk nevâle’liği benimseyince ve perspektifte kalınca, edinilen tecrübelerle de harmanlanınca doğru tespit ve analiz çok hızlanıyor. Mevzular oralara hiç uzamaz oluyor![]()
ÂMİNKesinlikle öyle. Biz ne yaparsak yapalım karşımızdaki insan ne ise o. Bunu değiştiremeyiz. Kilit nokta iyi insana denk gelmek. Eh buda işte şans işi. Enerji vs. Bunlar hep bir noktaya kadar. Yolumuz hep iyi insanlarla kesişsin![]()
Ortak noktada buluşmamız ne güzel
Sen kadına iyi niyetini ve arkadaşlık yapmak istediğini gösteriyorsun ama tabiki ölçülü davranışlardan bahsediyorum. Aa saçın ne güzel olmuş aa kıyafetin ne yakışmış aman efendim mobilyaların güzelmiş muhabbeti çekiyorsun sırf bir bağ oluşsun diye. Kadın iki gün sonra sana burun kıvırmaya başlıyor. Zaten dışarda hayat zor insanlar birkaç kişiyle iyi oluyum dışarda kalanlar ölsün kafasında. Kimseye güven yok bari birkaç kişiyi yanında bırakta dışarda bıraktığın insana ketumluk yap yapıyorsan. Ne hemen bir tripler bir havalar yanındaki insanı uzaklaştırmalar. Kötü davransan bu seferde yanlız kalma oluyor yine. Halden anlayan insan yok. Ben bana sürekli laf sokup hasetlik yapan insanla ne zamana kadar ilişki kurabilirim. Çevremize gördüğümüz iyi arkadaşlıklar birbirine bunu yapmıyor işte. Dışarıya karşı belki onlarda gıcık soğuk mesafeli ama kendi arkadaşına insan oluyor. Yada yeni insan tanımaktan yeni insanlarla muhabbet edip kendine bir şeyler katmak isteyen yeni arkadaşlıklar kurmak isteyen insanlar bu şekilde değil.