hiç bi sorun yokken hamile kalamayanlar :(

canim ben 30 yasindayim 10 yillik evliyim.evliligimin 8. ayindan itibaren bebek istedim olmadi.6 asilama 2 tup bebek sonrasi 2.tup bebekte hamile kaldim ve bebegim dogdu.simdi oglum 4 yasinda.ikinci icin ugrasicam bende simdi insallah cok.ugrasmama gerek kalmaz.3. asilamadada hamile kalmistim ama bos gebelik olustu ve ilaclarla dusuk yaptirdi doktorum sonra oglum teselli oldu bana sukur...
srn bahset kendinden biraz canim.kac yillik evlisin?yas kac?oncesinde bebegin oldumu yada hamilelik gecirdinmi??

bende 3 yıllık evlıyım ,ızmırde yasıyorum 28 yasındayım .ılk gunden bu yana hıc korunmadık buna ragmen olmadı. gecen sene Nısan ayında aralıklarla suren bır kanamam olmustu bıraz umursamadım nasıl olsa hamıle dgılımdır dıye sonra doktora gıttım ve B-HCG ıstedı benden ve gebesın ama rahım kanalında kanaman cok düşüyor bu dedı. baska bır doktora gosterdım degerlerımı o da ben buna gebelık dıyemem dedı. neyse sonucta boyle bırsey basımdan gectı. sonrasında ıkı defa aşılama oldum ama negatıf.Tüp bebek ıcın suan maddı durmum musaıt degıl cunkı ben Özel hastayım Eşimin ilk evlılıgınden bır kızı var o yuzden SSK karsılamıyor herseyı cebımden odemem gerekıyor saglık olsun zaman neyı nasıl gosterırı bılmıyorum. RABBIM herseyın saglıklısını hayırlısnı versın insallah.
hayıt tohmunu kullandım. baska ot cesıtlerını kullandım. bacak kaldırmadan tut da her turlu seyı denedım. yumurtlama takıbı yaptırdım cok sukur yumurtalarım hem buyor hemde catlıyor ama Tutmuyor bır tulu

hanı olması gereken tum tahlıllerımı yapırdım hepsı temız cıktı eşiminde oyle. ben cok kafaya takıyorum acaıp beynımı yoruyorum ınternette delı gıbı forumları takıp edıyorum uygulamaya calısıyorum yatıp kalkıp bunu dusunuyorum cunku cok ıstıyorum

ne kadar bencilce bir yaklasim..esinin varsa senin yok,seninde hakkin bebek sahibi olmak.
canim bendede hersey gayet iyiydi yumurtlama ve catlamasi,adet duzenli,tupler acik,esimde sorun yok.once psikolojik dediler.sonra bu cost poital test yapildi ve servikal sivinin cok kaliteli olmadigi ve spermleri rahime tasiyacagina gecmemesi.icin adeta bir baraj.olusturdugu soylendi...yani bunu yapmasalar sebepsiz kalacakti.bence bu testi mutlaka yaptir...
ben arastirdim simdi kaliteyi arttirmak.icin caba gostericem artik.bu cok zor cozulecek bir sorun degil cunku...
sen ne yaptin vittinmi doktora ne dedi?

şimdi geldım kan testı yaptırdım progesteron ıcın yarın alacakmısım sonucunu , cost poıtalı buyuk unıversıte hastanelerı yaparmıs bakalım arastırıyorum bır kac hastaneyle gorusecegım . haber verırım sana . pekı bu testın sonucu negatıv cıkınca ne olur tedavı seklı nasıl ?

iste dedigim gibi glaire servikalin yani mukusn sivisinin kalitesini arttirmak icin cabalaman lazim.internette yaziyor ozellikle bazi sebze meyveler bol su icmen lazim.
iste bu cuha cicegi yagi ve kapsulu cok ise yariyormus kalite arttirmada.ben cok umutluyum insallah ise yarar.
birde sodyum bikarbonatla vajinal dus oneren ve faydasini gorenler var.
ama vajina icine sıkılarak yapilmasi lazimmis ben bunun riskleri olacagini dusunuyorum.enfeksiyon,mantar gibi o yuzden yaparsamda ustten yaparim.yani normal yikar gibi.ise yararsa yarar yaramazsa cuha cicegine devam..bu arada burda fransiz forumlarinda levure de biere diye biseyden bahsediyorlar kapsul.bircok b vitamini iceriyor ve folik asit icerikli.onlarida cuha cicegi kapsuluyle ayni anda deniycem daha sonra.yilmak yok arastirmaya devam. :)) bilgilerimizi paylasalim kendiliginden hamisler grubuna dahil olalim bizde :)))

mehaycım, dedıgın testle ılgılı bır doktorla gorustum artık pek yaygın degılmıs bu test cunkı zaten Aşılama denılen yontem var hanı dırek olarak buna yonlendırdıgımız ıcın hastayı eger varsada mukusla ılgılı sorun ortadan kaldırıyoruz dedı cunkı Aşılamada dırek olarak tuplerın yanına salındıgı ıcın. neyse zor bır ıhtımal bunu yapan merkez bulmam ama arastırmaya devam edecegım :)
insallah canım bende umutla su forumlardakı Hamişlerin yanında yer almak ıstıyorum ya bakalım hakkımızda hayırlısı. ama su karbonat meselesını yarın sonuc almaya gıdınce soracagım bakalım herhangı bır tehlıke varmıdır.

evet turkiyede pek yaygin degil artik direk asilamaya yonlendiriyorlar.benimde hastanem asilama yapti ama ondada kesin hamile kalinacak diye bisey yok.eger sorun buysa dogal yoldan hamile kalma olasiligimiz varsa neden birsuru hormon alarak olsunki?ben bunu onca asilama ve tup bebek tedavisinden once bilseydimde uygulasaydim keske...zaten deneyip hamile kalanlari okudukca heveslendim ben sadece deniycem olmassa tup bebek yaptiricaz yine.ama o zamana kadar bos durmak istemiyorum.birdahaki ay adetimin ilk gunu basliyorum :))

merkez bulursan yapriacaksin ama degilmi?sebepsiz infertilite olarak kalmaktansa sebebini bilirsin onunla mucadele edersin en azindan.
asilamayla sorun ortadan kalkmiyor aslinda sadece spermler bir defa rahime ulasmis oluyor.ondada hamilelik sansi %20 falanmis.dusun ben 6 asilama yaptirdim birinde hamile kaldim.dogal cozumler bulmaliyiz..

haklısın katılıyorum sana ama maalesef Turkıyedekı doktorlara ozellıklede ssk da kı doktorlara bunu anlatamazsın ya onların dedıgını harfıyen soru sormadan uygulayacaksın yada parayı basdırcan senın dedıgın olacak. ben ızmırde tepecık hastanesının tup bebek bolumune gıttım en son kı asılamamda hanı hepımızın bır amacı var bende bu amac ugruna soylenen her lafı yuttum ınanırmısın usg cekılecegı zaman bana dedı kı doktor ayı gıbısın kızım suyu fazla ıc de USG de anca gorulur dedı.... sonra saka saka dedı ben kıloluyum cok zayıf sayılmam o yuzden ne laflar yedım anlatsam ınanmazsın . hayvan gerızekalı neler neler..... sadece hakkımı aramak ıstedıgım ıcın ve fıkır alısverısınde bulunmak ıcın. yumurtalarım olmus mu kac cm dedıgımde napcan onu sen aksama sahanda yumurtamı yapıcaksın dedı :) ve ne yazıkkı ızmırde ssk lı ya bakan ıkı merkez var bırı bu dedıgım bırıde ege unıv. ege unıversıtesı onlarda catlatma ıgnesını vur dedıler sonra su gun gel dedıler o gun gıttıgımde de aaa sen gec kalmıssın bız sana yanlız gun vermısız deyıp ozur dıledıler sonrada butun yaptıgım ıgneler bosa gıtmesın dıye hadı yapalım aşılamanı dedıler mecburen yaptırdım ama tabıkı sonuc ...tutmadı. boyle sansızım ben anlayacagın.

ayyy ne kadar ciddiyetsizler ya cok uzuldim inan.ben burda devlet hastanesinde yaptirdim gelip burdaki doktorlarin hastaya muamelesini gorupte ornek alsalar...ozelden bile iyi ve insancillar.yazik insanlarin magduriyetlerini nasilda kullaniyorlar cok yazik (

.:: DOĞAL HAMİLELİK ve GEBELİK ::.. bu sıtedekı makaleyı oku ıstersen guzel bılgıler vermıs
hemen okuyorum cnm :)

ben Doğma buyume Almanyalıyım 8 sene once Turkıyeye dönüş yaptım .... Almanyada kı saglık sıstemını cok ıyı bılıyorum ustelık kendımde saglık meslek yuksek okul mezunuyum Dokotr assıstanıyım hanı bılırım ordakı ınsanlara nasl davrandıklarını.tamam turkıyedekı doktorlarımız her yonden dıger doktorlara 10 basar bu bır gercek ama ınsanlık namına bırsey kalmamıs onlarda ancak boyle medı lıfe medıcal park cok cıddı rakamlar ısteyen hastanelere gıdersen belkı yuzune gulen olur ama ssk lı anlasması olan bır kac yer var onlar bıle ınsanlıkan nasıplerını almamıs. cok zor yanı senın anlayacagın .....

dogru canim haklisin yalniz ben Almanyada degil Fransadayim.Almanyadaki kadar irkcilik yok burda Turklere karsi...
Bu arada canim ben pre seed i de deniycem sanirim cuha cicegini denedikten 2 ay sonra bide oyle deniycem...o da spermlerin daha hizli ilerlemesini sagliyormus ve besliyormus spermleri.benim esimde sorun yok ama eainin.sperm harekersizligi ve morfolojisinde sorun olanlarin bile bebegi olmis pre seed i kullandiktan sonra...

Son düzenleme:

dün bende onunla ılgılı bır kac makale okudum pre seedi bende denıycem bakalım belkı o işe yarar.

dün gittim doktora yine bi sorun yok cok sukur daha oncesinde miyomlarımı ogrenmıstım onemsız demıstı doktorlar dunku doktor sınır ettı benı aldır dedı ama rısklı:26:
masallah sen bi taneyi bulmussun Allah bagıslasın ınsallah bızede nasıp olur

canım benım Rabbim gönlune göre versin inşallah bende az önce baktım tup bebk sitelerinde yazıyodu daha once nufusuna kayıtlı cocugu olmasın dıye ılgınc gelmıstı ama senın durumundakıler aklıma gelmemıstı:26: cok sacma bencede yınede bı sorustur belkı 2evlılık ya senınkı farklı olabılır

maalesef bunun çaresi yok hıcbırsekılde devlet yardım etmıyor ... Başbakan yardımcı sekreterınle aglık bakanlıgı yardımcısı hepsıyle gorustum suan bununla ılgılı bır calısmaları yokmus

dogru soyluyosun ne kadar pahalı hastaneye gıdersen o kadarda guleryuz alıyosun ama tabi maddi durumlar ımakanıyla ben hep devlete gıdıyorum 3 aay sadece ozele gıttım cok memnundum doktorumdan ama hucuk bı yerdı asılama falan yapılmıyodu o yuzden benı tup bebk merkezlerıne yonlerdırdı bende bezmıaleme gıttım vakıf unuversıtesı ıstanbulda orada yok malesef sımdı capaya gıtmeyı dusunuyorum pre seedim bitince tabi gecen ay kullandım tutmadı malesef sımdı 2ay daha kullanırım bıter gerek kalmaz ınsallah tupbebk yada asılamaya

ya sana bırsey danısmak ıstıyorum... sımdı benım kendı kendıme yumurtalarım olusuyor ve usg de baktdıgımda gecen hafta doktor 5 tane var ıkısı catlamak uzere dedı bız gun asırı calıstık dun progesterona baktırttım 0.8 cıktı ınanılmaz dusuk yanı.... bu nedemek oluyor sence bır fıkrın var mı

bence onlarında aklına gelmemıstır senın bulundugun olasılık benımde aklıma hıc gelmemıstı ınsan yasadıkca ogrenıyo herseyı Rabbim yardımcın olsun ınsallah Rabbim tum ısteyenlere hayırlı saglıklı evlatlar nasıp etsın ınsallah
devletın bu konuyu daha detaylı genısletmesı lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…