Hiç bir narsistle yaşayan var mı aranızda?

katness

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2013
74
3
6
35
Çin
Ben bir narsistle beraberim. Öyle bir insan ki anlatamıyorum çünkü anlatamazsın böyle birini yaşaman lazım o tavırlarını o sözlerini o yüz ifadelerini nasıl anlatacaksın? Sadece yaşayanlar varsa biraz onları dinleyerek belki şu an için kendimi rahatlatabilirim?

Peki neden berabersin? Çekmek zorunda olduğunu sanmıyorum

Evet çekmek zorunda değilim. Ama bazı zorunluluklar var. Zamana bıraktım siz böyle bir durumu yaşadınız mı böyle biriyle beraber oldunuz mu?

Bildigim kadariyla narsistlerin en büyük sorunu kendilerini baskalarinin yerine koyamamalari ve kimseyi sevememeleridir. bu nedenle icten ve sicak iliskiler kuramazlar. kendilerine guvenirler ve baska hic kimseyi onemsemezler. bu nedenle cevrelerindeki insanlarin duygusal enerjilerini tuketirler.. e peki sen boyle bi adamla nasil berabersin canim.. zor olmuyor mu şahsen ben yapamazdim Allah sabir versin sana..

narsist sevgilim olmadı ama ev arkadaşım oldu yemin ederim hayatımdan soğutmuştu

herkes onu sevmeli, onun her istediği o olmalı hep o, o...

ben yine de arkadaşımı dostumu kaybetmemek için sineye çektim bazı şeyleri

ama bir yere kadar geçen bir tartışmada ne zaman yanımda oldun ki dedi ve bitirdim herşeyi

ne yaparsan yap hep daha fazlasını istiyor bu insanlar

eğer o zorunlulukları aşmayı başarırsan durma bir dk

özgüvenini kaybetmek istemiyorsan...

Babam..... Tam Bi Narsist Bu Daha Kötü Sevgili Nedir ki

Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz

Ne gibi bir zorunluluğun var ki? Yarın hasta olduğunda kendi keyfini düşünecek, sana asla yardım etmeyecek bir adam için hayatını heba etmene değer mi? Narsist deyince farklı bir şey gibi duruyor bildiğin bencil ya hu.

Kardeşimin bir zamanlar en samimi arkadaşı öyleydi çocukluktan arkadaşı olduğu için bir anda silip atamadı ama zaman geçtikçe daha fazla taşıyamayacağına karar verip bir bahane uydurup arkadaşlığını bitirdi çirkin bir kız olmasına rağmen bütün erkeklerin ona aşık olduğunu düşünürdü hatta kardeşimin erkek arkadaşının bile güzelliğinden etkilendiğini ima ederdi:) ama bu gözü olduğundan yada ayartmaya çalıştığından değil kendi o kadar muhteşemdiki zavallı erkeklerin ona hayran olmaması mümkün değildi gerçekten yaşayan bilir nasıl berbat bir şeydir narsist bir insana katlanmak :)

hayır böyle biriyle birlikte olmadım ama bikaç ay önce bi kanalda sophie elliot adlı bir kızın narsistik kişilik bozukluğu olan eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin belgeselini izlemiştim, kendi adına fonu var şu an, yani bu ciddi bi rahatsızlık

Hiçbir şey sizden değerli değil.
O yüzden bir zorunluluğunuz olmamalı hayatınızın geri kalanını mahvetmek için.
Tek bir şeyinh zorunluluğu olabilir.
O da evlat.
Diğerleri hikaye..

artık bu hareketlerine katlanamadığım için narsist olan eski dostumla 13 yıllık arkadaşlık ilişkimi bitirdim. küçüklükten beri tüm erkekler ona aşıktı, uydururdu da uydururdu şöyle mektup yazdı böyle kapıma geldi şöyle şeyler dedi diye, sonra yalanlarını unuturdu tabi ben zaten anlıyodum arkadaşım dedim sineye çektim. hep en iyi olmak istiyodu, herkes ona baksın ilgilensin, dünyanın merkezi olsun. ağır bir ergenlik geçirdi bu yüzden zaten.

insanın arkadaşının kendini kıskanması kadar kötü bişey yok. ben o mutlu olduğunda mutlu olurdum, o kıskanırdı. ben bir söylersem o mutlaka ondan üstün bişey söyleyecekti. istemeye gelcekler dedim triplere girdi, nişan var dedim triplendi elbise alıyorum elbise için ay bu ne böyle çok çirkin, evlenme delisi olduğu halde bana ay daha evlenecek kadar kafayı yemedim filan demeler.

en son nişanıma geldi, yarım saat sonra dedem kriz geçirdi diyip kaçtı ben yine anladım bişeyler olduğunu ses etmedim. 3 ay konuşmadık hiç ne hayırlı olsun dedi ne bişey, 3 ay sonra hadi yine büyüklük bende kalsın dedim mesaj attım biz niye konuşmuyoruz çünkü nişan gününde benimle ilgilenmedin, dostun olduğumu hissetmedim. manyağa bak ben nişanlanıyorum, senin benle ilgilenmen gerekmiyo mu.

ehh yeter be dedim bitti işte daha da yüzüne bakmam, gariptir ki eksikliğini de hissetmiyorum yıllardır kotayı doldurdu.

ne doluymuşum yaa

neyse işin özü işte, hayat çok zor onlarla koş uzaklaş

Hepinize çok teşekkür ederim ben çok yalnızım ve konuşmak istedim sadece konuşacak kimsem yok bu pc penceresinden başka. Ayrıntılı konuya giremiyorum burada ama yaşayan ve paylaşan birilerinin olduğunu görmek yalnız olmadığımı hissettiriyor. Teşekkür ederim.

kayınvalidem maalesef bir narsist

hayatı eşine oğluna ve bana zehir ediyor resmen.

o kadarki eşi iş kurma bahanesiyle farklı bir şehirde yaşıyor.

ama telefonla bile olsa kadın yetiyor

cümleleri hep ''ben '' diye başlar

tek doğru onun doğrusudur.

bırakın eşini çocuklarını bile sevmiyor
ama lafa gelince mükemmel annecilik oynuyor

aslında söyleyecek çok şey var ama sadece kendisini seven bencil bir insan işte

ben el kızıyım artık tınlamıyorum bile ama oğlunu çok üzüyor haliyle bende üzülüyorum

çok dertliyim bu konuda en iyisi susmak

allah kolaylık ve sabır versin arkadaşım.tahammül noktasının sonuna şık atışlar yapar bu tür insanlar.

hep karşıdan beklerler ne olursa olsun biraz duygusal biri olmayagörsün karşısındaki üzülen taraf hep o olur çok yıpratıcı maalesef. bencillik ve egonun tavan yaptığı bu şahsiyeleri alt etmenin yolu var mı bilemiyorum çok sinir bozucu gerçekten

Narsistlik kendini begenmislik, bencilligin cok otesinde bir kisilik bozuklugudur. Oyle her egosu tavan yapmis insan narsist olmuyor. :)
Doktor mu teshis koydu, yoksa siz mi koydunuz?
Eger gercekten narsistlik teshisi konduysa doktor destegini aksatmasin.

3 yil yaşadım. İçten içten crudugumu dusunmeye baslamistim.1 aydir ayriyiz.bosanicaz. simdi cok daha mutluyum.

burcu nedir acaba?

Sen de benim gibi sormussun.

Narsist sevgilim olacakti ama narsist oldugunu anladigim an uzaklastim. Insanlarin kisiliklerini cabuk cozen bir yapim var.

Isiniz zor gercekten.

[h=1]Narsistlerin özellikleri nelerdir?[/h]1- Egoist insanlardır. Dünyada sadece kendilerinin olduklarına inanırlar.
2- Kendilerini başkalarının yerine koyamazlar. Empati yapma özelliğine sahip değillerdir.
3- Şöhret, para ve toplumda üst düzey bir yerde olma gibi hayalleri vardır.
4- Başarılı insanlara karşı kin beslemek ve nefret duymak.
5- Eleştiriye açık olmama durumu.
6- Eksiksiz yaratıldığını, mükemmel olduğunu düşünmesi.
[h=1]Narsistliğin belirtileri nelerdir?[/h]1- Kritize edilmeye karşı öfke, utanç ve aşağılanma hissi duyar.
2- Kendi çıkarları için başkalarını kullanır.
3- Sadece kendini düşünmek.
4- Yeteneklerini ve başarılarını abartır.
5- Başarı, güç, güzellik, zeka yada ideal aşk ile ilgili fantaziler kurar.
6- Başkalarının kendisine farklı davranması gerektiğine dair beklentiler.
7- Sürekli insanların dikkatinin ve beğenisinin üzerinde olmasını beklemek.
8- Başkalarını kıskanmak ve haset etmek.
9- Aşırı gurur ve mükemmel olduklarına dair inanç.
10- Suçunu kabul etmez yada eleştiriyi kaldıramaz.
11- Fedakarlık yada iyilik yapmaz ama gösteriş amacı ile küçük davranışlarda bulunabilir.
12- Empati yapamaz.
13- Herşeye hakkı olduğuna inanır.
14- Yüzeysellik.
15- Sürekli şöhret, zenginlik ve başarı hayalleri kurar.
16- Dikkat çekmek, ilgi odağı olmak ve övülmek arzusu.

Kaynak: Narsist Nedir? Narsist Anlamı ve Hakkında Bilgi

evet ben de narsist birini tanıdım zamanında.Ama bu başka bir şeydi galiba.Tamam narsistler kendini çok beğenir de.Bu karşısındakini sürekli eleştiriyordu. En sonunda ne hali varsa görsün demiştim de yine günlerce telefon etmeler,görüşmek istemeler falan.Madem beğenmiyorsun niye kolayca vazgeçmiyorsun o zaman,değil mi ama? kısa bir süreliğine biraz mesafe koy bakalım değişiklik olacak mı?

Safkan oğlak burcu bir narsistle 10 yılımı tükettim, insanın yaşam enerjisini emiyor. Ondan başka kimse ve hiç bir olay önemli değil. Sen can çekişsen onun can sıkıntısı daha önemlidir. Velhasıl çekilmez yoktur oluru...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…