Hiç bir şey anlamadım vallahi , açıklayacak aranıyor

markherman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2014
119
84
38
Öncelikle vakit ayırıp okuyacak , yorum yapacak herkese şimdiden çok teşekkürler.24 yaşındayım ve bir kaç aylık nişanlıyım.Benim derdim sevgilimin annesi.Yaza düğün düşündüğümüz içinde kısa bir süre sonra müstakbel kayınvalidem yani...Şöyle ki ailede vs. çok dobra , düşündüğünü saklamayan biri olarak biliniyor.Bu yüzden bende önceleri iğnelemelerine hiç takılmaz üstünde durmazdım.Ama nişandan sonra olayların rengi değişti maalesef.En kısa haliyle anlatmaya çalışayım.
Ben üniversite mezunuyum ki mezun olalı üç sene oluyor.Lisansım yeni bitti ve aynı zamanda çalışıyorum tabii.Sevgilimse lise mezunu.Ama kendini çok geliştirmiş bir insan ve benden daha iyi şartlarda çalışıyor desem abartmış olmam.Ki ilkokul mezunu olsa da benim içim farketmezdi fakat buna rağmen annesinin içine dert olmuş durumda bu olay.En ufak bir konu geçiyor yemektir , hastalıktır hiç farketmez bildiği bir şeyi söylüyor ''Mimar Sinanda öğretmiyorlar bunları di mi'' diyerek bir kahkaha patlatıyor.Her konuşmamızda mutlaka iş güç maaş konusu açıyor ve sonrada bak okumakla olsaydı senin nerelerde olman lazımdıya falan getiriyor lafı.Hani boşa okumuşsuna geliyor ucu hep.Bu sadece ilk ve en önemli basamağı daha bu olayların...Bir gün kız iyice erimişsin yok olacaksın kaç kilosun sen falan dedi.46 kiloyum dememle gözlerini devirerek süzdü.Ben en fazla 25 bekliyordum falan dedi.Sen nasıl çocuk doğuracaksın ki hem yazık vitaminsiz kalır o çocuk falan dedi.Sonra şaka şaka deyip gülüyor hemen.Böyle o kadar çok örnek var ki.En son bana bizde hamama gidilir gelinle falan gibi bir muhabbet açtılar.Ne yalan söyleyim ben anlamam bu gelenek görenek işlerinden pek.Zaten on yaşına kadar Türkiyede değildim yani.Ki bu konuda da laf sokmaya bayılıyor.Kötü bir şey varmış gibi ortada sanki hey allahım.Her neyse bende nolacak eğleniriz diyerek tamam dedim biz gittik hamama.Ama eğlenmeyi bırakın diken üstünde geçti bütün günüm.Hayır bakmanın süzmeninde bir adabı vardır herhalde değil mi?Resmen oturdu sevgili kayınvalideciğim(!) süzüyor eğiliyor yanındakine bir şey söylüyor böyle çaktırmadan havluyu falan çekiştirmeler.Hayır ben zaten annemden bile çekinen insanım bir soymadıkları kaldı orada.Bi ara bizzat amman hiç g.t göbek yok dediklerini duydum yani.Hayır en son oğlun çok beğendi vallahi ablacım şimdi sen düşün diyecektim ama tuttum kendimi Yani sanki kendince oğlunu eksik gördüğü için açığımı kolluyor gibi.Oradan fark kapatmaya çalışıyor gibi bir hali var.Ki bunun niceleri niceleeeeri var.Dediğim gibi ben bu işlerden pek anlamam o açıdan fikir almak istedim.Sizce ben mi abartıyorum , gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?Ya da ne yapmalıyım?Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Aklı sıra oğlunu ezdirmiyo bu tavrı değişmez.çok umursama mesafeli dur.önrmli olan eşinin böyle düşünmüyo olması.inş değişmez evlendikten sonra

kompleks yapmış belli ki..
senin okumuş olmanı..

ama ince ince cevap verebilirsin.

"çok zayıfsın" dediğinde "oğlun böyle beğeniyor annecim" diye...
ya da "Mimar Sinan'da bunu öğretmiyorlar" dediğinde "evet annecim orda öğretmediler, artık senden alırım hayat dersini" falan diyerek ...

çünkü sustukça üstüne gelecek bir tipe benziyor.. şimdi takmıyor olabilirsin ama ilerde kırıcı olabilir önü alınmazsa.

çok konuşan boş konuşan biri işte.bayramdan bayrama görüşeceksin yoksa gerçekten sinir bozucu

Ya zaten öyle çok sık görüşemeyiz imkanlar bakımından ama tamamen katı sınırlar oluşturmakta zor tabii.O açıdan acaba kendimi sevdirebilir miyim diye düşünüyordum ama olay öyle değilmiş malesef.Hani kaşımın üstünde gözüm var diye iğneliyor kadın beni Herkeste anca dobradır o takma falan diyor da ben öyle düşünmüyorum :)

Ay Allah kolaylık versin, bence onun yaptığı gibi sende gülerek cevap ver. Atıyorum mimar sinana mı laf ediyor, "hhahaa doğru diyorsun" Zayıflığına mı laf söyledi "ahahaha oğlun bir gram almamı istemiyor anne " vs alındığını ya da sinirlendiğini hiç gösterme. Ama ciddiye aldığını da gösterme. Bir süre sonra bırakır.

sevgili kayın valide adayınla konuş açık açık...seni oğluna yakıştıramıyormuymuş... ki hal ve hareketlerinden bu belli oluyor... bazı şeyler evlenmeden önce konuşulmalı halledilmeli...içinize dert olacağına kayın valide adayınız düşünsün...kendi aklınca oğlunu ileride eğitim seviyeniz yüzünden küçük göreceğinizi düşünerek sizin eksiklerinizi arıyor... sık sık okumakla adam olunmuyor... insanlık diploma ile verilmiyor... ne okumuş cahiller var. falan gibi onu destekleyen cümleler kurun belki içi rahatlar....kavganızı önden edin gerisini kadere bırakın....

Yani sanki kendince oğlunu eksik gördüğü için açığımı kolluyor gibi.Oradan fark kapatmaya çalışıyor gibi bir hali var

aynen öyle..

sen çözmüşsün zaten

allah sabır versin

kompleksli insanla uğraşmak çok zor

dobralıkla alakası yok ki bunun.. iğneliyor , laf çakıyor
inşallah nişanlın da annesinin dolduruşuna gelip kompleks haline dönüştürmez :)

Nisanlin kac yasinda canim?

Bence oğluyla değilde kendiyle ilgili bir problemi var kompleksli kendisi okuyamamış mi ki

Yani erken yaşta evlenmiş lise mezunu o da.Ama kendinden çok sevgilimi övüyor olması bana dediğim gibi düşündürttü.Yoksa bu da bir ihtimal gerçekten hiç düşünmedim ben ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…