Hiç bir şey yapasım gelmiyor.

just tonight

Stilist
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
349
179
103
27
Uyku duzenim cok bozuldu kizlar. Sabah 8-9a kadar oturuyorum sonra bir yatiyorum taa aksam 9 gibi kalkiyorum. 1 haftadir ev isi bile yapasim gelmiyor, ha bugun yapicam diyorum gene kaliyor anca bulasiklari hallediyorum o kadar. Ev toz icinde, halinin ustu sigara kulu olmus hic icimden temizlik yapmak bile gelmiyor..
Sokaga cikiyim diyorum aman ya simdi kim giyincek sac bas yapicak zaten bir arkadasim bile yok kahve icmeye cagiricak konusucak diyip geri oturuyorum..
4 aylik evliyim ailem sehir disinda, 4 ay oldu bu sehire yerleseli kucuk bir yer bide hic arkadasim yok , butun gun evdeyim. Istanbulda ne guzel kapi basi arkadaslarim vardi sohbet, muhabbet hic eksik olmazdi. Kursa falanda gidiyordum ugrasim oluyordu. Herseyden bir bikkinlik var icimde suan sizce ne yapmam gerek?
Yine bu saat oldu uyumadim.
Doktora git demeyin gitmistim daha evvelden antidepresan veriyorlar hepten uyuyorum :(
Sizce depresyona falan mi giriyorum? Nasil bu ruh halinden cikabilirim?

Her zorlu süreçte antidepresan kullanılmasını doğru bulmuyorum, bilinçli uyutulmak pek mantıklı değil bence.
Başladıktan sonra kafaya göre bırakılamıyor zaten.
Bir süreçte olabilir. Zamanla düzelebilir. Ben önceki konularını da biliyorum.
Depresyon mu tam olarak bilemedim ama depresif bir ruh halindesin.
Psikiyatrlar ilaç yazıyor bir psikologla göreşebilirsin terapi alabilirsin.
Kurs tarzı bir etkinliğe katılma şansın varsa değerlendir.

Gece uyuyamıyorsanız gündüzde uyumamaya çalışın kendinzi kaldırın yerinizden az alışverişe çıkın markete mağazaya paran yoksa bile az gez bak bakalım akşam uyuyamıyorum dediğinde nasılda uyursun :)

Geceyi gündüz gündüzü gece yapmışsınız.
Ruhunuzu öldürüyorsunuz. Az çıkın dışarı çevre edinin ,yeni insanlarla tanışın.
Yada yakınlarda kurs filan yokmu bir uğraş edinin acilen kendinize.

Gece uyuyamıyorsanız gündüzde uyumamaya çalışın kendinzi kaldırın yerinizden az alışverişe çıkın markete mağazaya paran yoksa bile az gez bak bakalım akşam uyuyamıyorum dediğinde nasılda uyursun :)

Canim onu bende dusundum ama guc bulamaz oldum kendimde. Ev les gibi goturuyor bide kac saat temizlik var kafayi yicem :(

Geceyi gündüz gündüzü gece yapmışsınız.
Ruhunuzu öldürüyorsunuz. Az çıkın dışarı çevre edinin ,yeni insanlarla tanışın.
Yada yakınlarda kurs filan yokmu bir uğraş edinin acilen kendinize.

Yok canim burda kurs. Bugun kendime cizim malzemeleri almayi dusunuyorum normalde isim bu zaten hem iyi gelir bana diye dusunuyorum

Yok canim burda kurs. Bugun kendime cizim malzemeleri almayi dusunuyorum normalde isim bu zaten hem iyi gelir bana diye dusunuyorum
Evet hemen başlakesinlikle iyi gelir.yeni bir şehire ortama alışmak cok zor ama üstesinden gelebilirsin. İlk işin uyku saatlerini düzenlemek olsun.

Bi yerden başlamak lazım.önce evini hallet sonra güzel bir duş al dısari çik kafan dagilsin.

eşiniz çalışıyor mu?
eğer çalışıyorsa o saat 9 a kadar oturamaz muhtemelen
ona ayak uydurmaya çalışsanız, böyle çok yalnız bir izlenim çizdiniz, eşiniz yanınızda mı?
daha çok yeni evlisiniz, onunla bir şeyler yapın, o işteyken de kitap okuyun, çıkın hava alın, spora yazılın hatta
çalışma durumunuz varsa iş bakın kendinize

Okudukça benim üstüme kasvet çöktü.
Bence antidepresanlık bir durumun yok zaten. Sadece biraz silkelenmen lazım. Öncelikle uyku düzenin için gündüz uyanık kalmaya zorlanman şart ki gece uyuyabilesin. O da evde çok zor. Dışarı çıkman şart.
Evine baya mesafe olan bir yere git dolaş. Tek başına da olsa git kahveni iç. Mağaza mağaza dolaş kendini şımart yani.

Canim onu bende dusundum ama guc bulamaz oldum kendimde. Ev les gibi goturuyor bide kac saat temizlik var kafayi yicem :KK43:
Eşin rahatsız olmuyormu bu durumdan böyle olmaz ama ne xmana kadar böyle sürecek kalk yavas yavas temizlik yap pastalar poğaçalar yap böyle devam edersin sonu kötü gibi :KK59::cry:

bence ailenizden uzakta olmak yeni ev vs derken bunalım sonucunda böyle bir uyku düzensizliği oluyor. kendinizi şartlandırsanız sabah 9 da fln kalıp kahvaltı yürüyüş vs hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelir.

Herşeyden önce şu uyku işini yoluna koyun..Beynininiz gece yeterince melatonin salgılamıyor eksik ,gündüz uykuda geçiyor gün ışığı eksik depresyonda değilseniz bile çok rahat girersiniz böyle giderse ...

Eğer depresyonda değilseniz bile geceyi gündüz, gündüzü gece gibi yaşamak belli bir süre sonra sizi depresyona sokar. Çok yakın bir arkadaşım bu şekildeydi depresyona girdi ve çok ağır ilaçlar kullanmak zorunda kaldı. Hala aynı şekilde devam ediyor belli bir yerden sonra normal düzene geçmesi de zorlaşıyor.

Back
X