• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Bir yemek Çeşidini Sevmeyen Eş Adayı ! :(

hatay ve civarı zaten muhteşem yemekleriyle ünlüdür. sizinki cennete düşmüş de haberi yok. kafanıza takmayın, açlıktan ölecek hali yok ya. siz mis gibi hatay yemekleri yapın kendinize, ister yesin ister yemesin.

Benim babamda çok seçermiş ama annem yavaş yavaş alıştırmış şimdi herşeyi yiyor maşallah :)

bizim de eşimle damak zevlerimiz tamamen farklı.
buyüzden boşanmak hiç aklımıza gelmedi.
yorumları görünce içim karardı, sanki bu durum dünyanın sonu gibi bahsetmişler.
bunlar ufak detaylar, kendinize dert aramayın.

Aileme Karşı Mahçup Düşmesini İstemiyorum :KK43: Ailem Cok Hassas Bu Konularda...

E peki yarın evlendiğin vakit mahçup olmayacakmısın peki ozaman ne yapacaksınız ?
Devamlı düzeltemezsin ki birşekilde açık verecektir,
Huylu huyundan vazgeçmez çünkü

evlenincede aynen devam edecek. o yüzden kasma. kendini yıpratma. yerse yer yemezse aç kalmaz gider dolaptan bşey bulur.

bu mesajın ilgimi çekti yani merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın nasıl yani?
Bazı insanların koku ve tad alma duyuları çok hassas oluyor. Onlar için bize normal gelen bir koku veya tat çok keskin olabiliyor. Fiziksel bir durum işin içine girdiği için normal karşılanabilir.
Veya daha önce yaşamış olduğunuz bir nedenden dolayı seçici olabilirsiniz. Mesela hamile kadınların aşerme döneminde bir yiyecekten nefret etmeleri (ki bu da o dönemdeki fizyolojik nedenlere dayanıyor), küçükken boğazına takılan birşeyden korkan birisinin yetişkinlikte de bu korkusunun devam etmesi veya başka bir anı ile beraberinde yaşanan psikolojik travmalar gibi. Bunlar da tedavi edilebilir seçicilikler.
Yemeği tadına bakmadan karar veren, konu sahibinin anlattığı gibi bunun derisi, bunun soğanı, bunun salçası vs gibi seçiciliğe sahip insanların ön yargılı ve bencillik duygusu diğerlerine göre yüksek insanlar olabiliyor. Bunun için de yaşam tarzlarını ve sosyal ilişkilerini, kırmızı karakter olup olmadıklarının gözlemlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Uzman değilim. Bu tarz konuları makaleleri çok okuduğum ve dediğim gibi çevremdeki insanlarda gözlemlediğim özellikler olduğu için o şekilde söyledim.

Ha bir de,
Bilinçli seçicilik var. Onlara hayranım açıkçası. Mesela sağlığını düşünerek yiyecekleri ayırt edebilen, ne yediğinin bilincinde olan insanların da her zaman çok mantıklı insanlar olduğunu düşünmüşümdür

Benim kvde de öyle der hala patates kızart yesin sende yemeğini ye çocuklarınla diye
Her akşam hem kocana hem çocuklarına yemek düşünmek zorundasın
Ben sıkılıyorum hatta çoğu Zaman öfkeden deliye dönüyorum bizim kavgamızda yemek yüzünden çıkar
Denese sevecek belki ama denemiyor ağzına sürmeyi geçtim gözünün ucuyla bile bakmıyor
Nedir Bu patates Sevdası Eşlerdeee.... Çoçuklarıma Sebze Agırllıklı Bakacagım Babalarına Benzemesin Meleklerim
Nisanlin cay sen kahve icersin bunda sorun edecek birsey yok. Aslinda zamaninda alistirmasi gereken kayinvalidenizdir.
Cayda Kahvede Sorun yokki Problem yemekte ...

Diger Yorum Yapan Arkadaslarım Teşekkür Ederim.
Zamanla Alışırmı İnanın Bilmiyorum...
Alışana Kadar Ben Bir deri Bir kemik Kalırım sanırsam.
Ayrılmak Söz Konusu Degil... Birbirimizi Seviyoruz..
Tadına bakmadan Ön yargılı Olması....
Misafir degil sonucla Eşim olucak....
Zorlu bir süreç beni bekkliyor...

Allah"ım ben Hatay"lı biri ile evlendim öf diyorum. O ne güzel yemekler öyle ya. :KK45:
Allahım sizin kalbinize göre verir insallah.... :KK200:
Ha bir de,
Bilinçli seçicilik var. Onlara hayranım açıkçası. Mesela sağlığını düşünerek yiyecekleri ayırt edebilen, ne yediğinin bilincinde olan insanların da her zaman çok mantıklı insanlar olduğunu düşünmüşümdür
Bakın Bende Secerim Saglık kitaplarını yaraları seylere cok dikkat ederim....
Bu gayet güzel birşey...
Ön yargı büyük mesele...

Çok Çok Sinirliyim Kaçgündür Düşünceden Ölecegim Galiba...
Ben Yemek Seçmem.. Elbette Görüntü Önemlidir Sebze Yemeklerine Bayılırım...
Yeşillik Böyle Limonlu Falan..
Sayın Nişanlımda Birtakıntı Var Yemek Seçiyor Bıktım Artık ya.
Yarın Bize gelecek,Soslu Kek yapayım patates Salatası yapayım dedim Sevmem Dedi Sogan Sevmez Çikolata Sevmez. Hiç birşey Sevmez.
Diyeceksinizki Neyiyor Buadam Klasik Türk Erkegi !
Koycan Kuruyu pilavı Tatlı Niyetinede Fıstıklı Baklava.
Onu yiyecek..
Mangal yapalım Dedik
Deri Sevmem,Köftenin İçinde Maydonoz Sevmem. Sevmemde Sevmem....
Biz Hataylıyız Hatay Yemeklerini Azcok Lezzetini Tahmın Ediyorsunuz.
Annem Üzülüyor Amaa belli Etmiyor..
Sayın k.v Alıştırmak Senin Elinde Diyor...
Evli Arkadaslarım..
Yardım Edin.. Neyapacagım....
Geçen Kafeye Gittik Tiramisu Filtre Kahve İçeyim Dedim.
Tiramisunun Tadına Bak seversin Dedim
Yersem Kusarım Ben Dedi.
Ben Birde Kahve İçmeyi Cok severim. O hiç Sevmez... Yıllardır Hayalim vardır Eşimle Cam kenarında Kahve İçeçegiz diye.. Ama o çay Ben İse Kahve Delisiyim..
Cok doluyum bu konuya.. Aramızda şükürler Olsun Birsorun Bi sıkıntımız yok..
Nasıl Alıştıracagım ben Bu adamı yardım edin Lütfen :KK43:
Benim esimde yesil sogan,sarimsak,biber tursusu ve dere otu sevmezdi.
Bigun kisir yaptim.az az yesil sogan ve dere otu koydum ama ince ince.afiyetle yedi uzerine bir tabak daha istedi.

Sonra haftalar sonra tekrar istedi o kisirdan.
Bigun patlican kebabi yaptim.icine az sarimsak kattim..bayilarak yedi.
Sonra soyledim.icinde bunlar vardi.gayette yedin diye:) once bi sok oldu.sonra "az koyunca lezzetli oluyor dedi"

Bigun durum yiyoruz.rica ettim hatrim icin birtane al biber tursusundan diye ikna ettim.birtane aldi.suan eve biber tursusu alir.
Hatta dun sofraya koymadim kalkip kendi doldurdu sofraya koydu:)
Hayatin lezzetlerine gec vardin derim hep.

Esimde sizin nisanliniz gibu coook katiydi.gorumceler ve kv cok sasiriyor.
Bence simdiden takilmayin.evlenince yemeklere ona soylemeden katin anlamaya agi sekilde bu sekilde alistirirsiniz.

Yarın Bize gelecek,Soslu Kek yapayım patates Salatası yapayım dedim Sevmem Dedi Sogan Sevmez Çikolata Sevmez. Hiç birşey Sevmez.
Onu yiyecek..
Mangal yapalım Dedik
Evli Arkadaslarım..
Yersem Kusarım Ben Dedi.
Ben Birde Kahve İçmeyi Cok severim. O hiç Sevmez... Yıllardır Hayalim vardır Eşimle Cam kenarında Kahve İçeçegiz diye.. Ama o çay Ben İse Kahve Delisiyim..
Bence damak zevkine saygi duyman lazim yani bi dusun o sana sevmdign yiyecekler icecekler icin seni zorlasa hosuna gidermi

Benim esimde yesil sogan,sarimsak,biber tursusu ve dere otu sevmezdi.
Bigun kisir yaptim.az az yesil sogan ve dere otu koydum ama ince ince.afiyetle yedi uzerine bir tabak daha istedi.

Sonra haftalar sonra tekrar istedi o kisirdan.
Bigun patlican kebabi yaptim.icine az sarimsak kattim..bayilarak yedi.
Sonra soyledim.icinde bunlar vardi.gayette yedin diye:) once bi sok oldu.sonra "az koyunca lezzetli oluyor dedi"

Bigun durum yiyoruz.rica ettim hatrim icin birtane al biber tursusundan diye ikna ettim.birtane aldi.suan eve biber tursusu alir.
Hatta dun sofraya koymadim kalkip kendi doldurdu sofraya koydu:)
Hayatin lezzetlerine gec vardin derim hep.

Esimde sizin nisanliniz gibu coook katiydi.gorumceler ve kv cok sasiriyor.
Bence simdiden takilmayin.evlenince yemeklere ona soylemeden katin anlamaya agi sekilde bu sekilde alistirirsiniz.

Ay nasıl Umutlandım buarada Okudukça Canım istediii Kısırrr turşuu oh misss :KK17::KK17:
Uygulayacagım bunu zamanla umarım Olur :KK76::KK76:

Klasik turk erkegi demissiniz de sogan sevmeyen turk erkegi mi olur :KK70:

Benim esim de guya sevmiyordu. Yemeklerde falan yemem derdi. Ben de bol robotta cekip oyle koyuyorum yemeklere ruhu duymuyor. Hele cok sevdigi tavuklu bulgur pilavina kucuk tencereye iki buyuk sogan kullaniyorum. Bi gun usendim nasilsa sogansiz da seviyor diye sogan atmadim. Yedikten sonra diyor ki bunda bisey eksik oncekiler gibi olmamis. Evet dedim sogan eksik :KK71: Hani su sevmedigin icin yemediginden. Babam da tavuk yemez. Bi gun yaptigim tavuklu amerikan salatasini lop lop goturuyor. Herkes sokta tabii. "Himm guzel olmus ton balikli bu dimi". Yani tadini sevmese hic yiyemez. Bunlarin yaptigi uyuzluk bence sevmediginden degil.

Onu yiyecek..
Mangal yapalım Dedik
Evli Arkadaslarım..
Yersem Kusarım Ben Dedi.
Okadar Kolaysa ozaman anası alıştırsaymış. Kesin onun Yüzünden böyle olmuştur.

Nedir Bu patates Sevdası Eşlerdeee.... Çoçuklarıma Sebze Agırllıklı Bakacagım Babalarına Benzemesin Meleklerim

Cayda Kahvede Sorun yokki Problem yemekte ...

Diger Yorum Yapan Arkadaslarım Teşekkür Ederim.
Zamanla Alışırmı İnanın Bilmiyorum...
Alışana Kadar Ben Bir deri Bir kemik Kalırım sanırsam.
Ayrılmak Söz Konusu Degil... Birbirimizi Seviyoruz..
Tadına bakmadan Ön yargılı Olması....
Misafir degil sonucla Eşim olucak....
Zorlu bir süreç beni bekkliyor...
Bizim çocuklar babamın yemediğini neden biz yemek zorundayız diyorlar madem faydalı oda yesin diyorlar
Evde yemek seçen varsa çocuklarda duruma göre kullanıyorlar bunu
Bebekken sıkıntı yoktu ama büyüdükçe sıkıntı oluyor yemek ayırımı

Eeeeh birak yemesin ac otursun o zaman
Ya da kendisi yapsin
Hatta yaptir, onune gelince de ben onu sevmem de anlasin

sana en net çözümü söyleyim..
asla sevdiği şeyleri yapıcam diye kendini paralama.. zaten hiç bir zaman yaranamazsın.. ya beğenmez ya eleştirir..
bırak ne varsa onu yesin..
sonra evlenince iyice tepene çıkar yok onu sevmem bu güzel değil..
alıştırma sakın çok pişman olursun..
benim eşim önüne ne koyarsan yer.. asla itiraz etmez.. hiç bi şey koyma yine bisey demez.. ama ben öyle alıştırdım :)))))
sevmediği bi kaç yemek var ama o sevmiyor diye yapmıyor değilim..
yerse yer yemezse yumurta kırar..
ben kimsenin nazını niyazını çekemem :) keyfi bilir..

Back
X