Hiç bişey bilmiyorum çok cahilim

grideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
176
48
53
Benim ailem çok tutucu ben çocukluktan beri hiç yaşıtlarımın yaşadığı şeyleri yaşayamadım sokakta oyun oynamak şöle dursun anem bakkala bile göndermezdi şimdi genç kızım makyaj yapamıyorum saçımı açıp sokağa çıkamıyorum hep topuz yaşlı kadınlar gibi neyse iş arkadaşlarımın yardımıyla biriyle tanıştım bu ilkti çok uzun süre düşündüm ama o sabretti sevgili olduk birbirimizi çok seviyoruz evliliği düşünüyoruz sorun şuki annem bu konuları pek takmayan biri sanki ben hiç evlenmicekmişim gibi davranıyor hiç düğüne gitmedim bi bayan evlenmeden önce neler almalı sözde nişan da erkek tarafına neler verilir bilmiyorum biz istanbulluyuz onun ailesi konyalı neler yapmam gerekir sizce iş arkadaşlarım ay buda hiç bişey bilmiyo gibi dalga geçerler diye korkuyorum çünkü bi kaç kişi hakkında öyle eleştiriler yaptılar yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler

tabi ki size yardımcı olabiliriz.mesela burada evlilik öncesi topikleri var onları okuyabilirsiniz,internetten araştırabilirsiniz.

belki düğüne falan göndermiyor olabilirler ama birşeyi merak ettim hiç yeğeninizin yada kuzeninizin falanda mı düğünü olmadı?mutlaka böyle ortamlarda bulunmuşsunuzdur.

Merhaba

Tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz ?

Hemen adını koymayı mı düşünüyorsunuz ilişkinizin

Şöyle ki

- Erkek tarafı ailenizle tanışmaya gelir
- Sonra kız tarafı iade-i ziyarete gider erkek evine
- Erkek tarafı çiçek - çikolata alıp kızı Allah'ın emri ile istemeye gelir, kız tarafı nasip kısmet gençler birbirini sevmiş madem der hayırlısı olsun
- 2 adet yüzük alınır ( Erkeğe kız, kıza erkek alır )
- Küçük bi söz bohçası yapabilir erkek tarafı, kız evine gelir ve söz yüzüklerini bir büyük takıp mutluluklar dileyip dua eşliğinde kurdelalarını keser ( Gelin ve damatta hemen akabinde büyüklerin ellerini öperler )
- Gidilir gelinir dünürler kaynaşmaya çalışır, nişan için konuşma yapılır..
- Nişanı kız tarafı yapar, uygun bi tarih belirlendikten sonra tercihe göre gerek küçük bi dernek gerekse düğün salonu tutulabilir
- Nişan alışverişine çıkılır, bohça yapılır ( Her iki taraf birbirine olmak üzere )
- Nişan takıları geline aittir, çeyiz almak üzere harcayacaktır
- Yine gidilir gelinir, düğün tarihi konuşulur
- Düğünü erkek tarafı yapar, düğün alışverişi yapılır..
- Son zamanlar ev alınır veya kiralanır.. Düğüne 15 gün kalan , gelin çeyizi evine götürülür..
- Kına gecesi yapılır ( kız tarafı kına yeri tutar, damat tarafı kına ve çerezi alır )
- Düğün olur..

Onlar erer muradına biz çıkalım kerevetine

çok aydınlatıcı olmuşş. ben de kendime pay çıkardım..zira hala bilmediğim noktalar var..
birilerinin bir şey demesi mühim değil..siz evliliğe ve ilişkinize kanalize olun yeter.

kader çok güzel özetlemiş bu arada.

Teşekkür ederim , senin de işine yaramasına sevindim

Zaten bende başıma gelince çözmüştüm bu işleri tam olarak o yüzden anlayabiliyorum

Bunları bilmemek cahillik değildir ki...Bence yok yere kendinize dert tasa etmeyin.. İnternetten, bu forumdan bakabilirsiniz, araştırabilirsiniz, hatta evlenmiş arkadaşlarınıza sorabilirsiniz. :)
Ben de evlendiğimde hiçbirini bilmiyordum, hiç haberim yoktu valla, ilgi duyduğum bir alan değildi çünkü:) Arkadaşlarım yuh Lambrusco onu da mı bilmiyorsun diye söyleniyordu, ben de : tatlılarım ben evlenmeyi hiç düşünmüyordum kiii, ilgi duymadığım bir alanda uzmanlık mı yapcaktım tarzı esprilerle hem onları güldürüyordum, hem konu kapanıyordu :)

Kiyamam :)))
Hepsini ogrenirsin merak etme.
Zaten cogu seyi aileler konusup kararlastiriyor.
Sen bilmesen bile annen biliyordur.
Yoreler farkliysa adetlerde farkli olabilir zaten onuda aileler konusacak.
Kk de evlilik hazirliklari topicindeki arkadaslarda yardimci olur.
Buradada her zaman sana yardimci oluruz canim.

Son düzenleme:

Benim bir tane bayan var oda kaçarak evlendi bide onlar ayrı bir şehirde yaşıyordu pek iletişimimiz yoktu başkada bayan kuzenim yok yaşım 23 kızlar ilginize teşekkür ederim çok iyisiniz

Bu sitede evlilikle ile ilgili topikleri okuyabilirsin.
Çeyiz alanlar ne aldıklarını resimli bir şekilde paylaşıyorlar, onlara bakıp fikir edinebilirsin.
Düğün, nişan, vs. ile ilgili aklına takılan en küçük soruyu bile o topiklerde konu açıp arkadaşlardan yardım edebilirsin.
Burası kk..
Susuz gelirsin, sulu gidersin.

bu yoruma bayıldım

Burası kk..

kendi kendime gülüp duruyorum şimdi

bu yoruma bayıldım

Burası kk..

kendi kendime gülüp duruyorum şimdi

gerçekten de güzelmiş yorum. haketten neler paylaşıyoruz. normal hayatta konuşamayacağımız şeyleri, konuşamayacağımız şekilde anlatabilme özgürlüğünü doyana kadar yaşıyoruz burada.

sadece ana başılığı okdu panik olma bende bu araştırmaları yapıyorum çok basit sor soruştur ama çok kişiye sormasın herkesin adeti farklı daha çok kafan karaışır

Walla pek guzel acıklamıssın Masalllahhhhh masalllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…