Merhaba
Tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz ?
Hemen adını koymayı mı düşünüyorsunuz ilişkinizin
Şöyle ki
- Erkek tarafı ailenizle tanışmaya gelir
- Sonra kız tarafı iade-i ziyarete gider erkek evine
- Erkek tarafı çiçek - çikolata alıp kızı Allah'ın emri ile istemeye gelir, kız tarafı nasip kısmet gençler birbirini sevmiş madem der hayırlısı olsun
- 2 adet yüzük alınır ( Erkeğe kız, kıza erkek alır )
- Küçük bi söz bohçası yapabilir erkek tarafı, kız evine gelir ve söz yüzüklerini bir büyük takıp mutluluklar dileyip dua eşliğinde kurdelalarını keser ( Gelin ve damatta hemen akabinde büyüklerin ellerini öperler )
- Gidilir gelinir dünürler kaynaşmaya çalışır, nişan için konuşma yapılır..
- Nişanı kız tarafı yapar, uygun bi tarih belirlendikten sonra tercihe göre gerek küçük bi dernek gerekse düğün salonu tutulabilir
- Nişan alışverişine çıkılır, bohça yapılır ( Her iki taraf birbirine olmak üzere )
- Nişan takıları geline aittir, çeyiz almak üzere harcayacaktır
- Yine gidilir gelinir, düğün tarihi konuşulur
- Düğünü erkek tarafı yapar, düğün alışverişi yapılır..
- Son zamanlar ev alınır veya kiralanır.. Düğüne 15 gün kalan , gelin çeyizi evine götürülür..
- Kına gecesi yapılır ( kız tarafı kına yeri tutar, damat tarafı kına ve çerezi alır )
- Düğün olur..
Onlar erer muradına biz çıkalım kerevetine
çok aydınlatıcı olmuşş.ben de kendime pay çıkardım..zira hala bilmediğim noktalar var..
birilerinin bir şey demesi mühim değil..siz evliliğe ve ilişkinize kanalize olun yeter.
kader çok güzel özetlemiş bu arada.
tabi ki size yardımcı olabiliriz.mesela burada evlilik öncesi topikleri var onları okuyabilirsiniz,internetten araştırabilirsiniz.
belki düğüne falan göndermiyor olabilirler ama birşeyi merak ettim hiç yeğeninizin yada kuzeninizin falanda mı düğünü olmadı?mutlaka böyle ortamlarda bulunmuşsunuzdur.
Bu sitede evlilikle ile ilgili topikleri okuyabilirsin.
Çeyiz alanlar ne aldıklarını resimli bir şekilde paylaşıyorlar, onlara bakıp fikir edinebilirsin.
Düğün, nişan, vs. ile ilgili aklına takılan en küçük soruyu bile o topiklerde konu açıp arkadaşlardan yardım edebilirsin.
Burası kk..
Susuz gelirsin, sulu gidersin.
bu yoruma bayıldım
Burası kk..
Susuz gelirsin, sulu gidersin.
kendi kendime gülüp duruyorum şimdi
Walla pek guzel acıklamıssın Masalllahhhhh masalllahMerhaba
Tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz ?
Hemen adını koymayı mı düşünüyorsunuz ilişkinizin
Şöyle ki
- Erkek tarafı ailenizle tanışmaya gelir
- Sonra kız tarafı iade-i ziyarete gider erkek evine
- Erkek tarafı çiçek - çikolata alıp kızı Allah'ın emri ile istemeye gelir, kız tarafı nasip kısmet gençler birbirini sevmiş madem der hayırlısı olsun
- 2 adet yüzük alınır ( Erkeğe kız, kıza erkek alır )
- Küçük bi söz bohçası yapabilir erkek tarafı, kız evine gelir ve söz yüzüklerini bir büyük takıp mutluluklar dileyip dua eşliğinde kurdelalarını keser ( Gelin ve damatta hemen akabinde büyüklerin ellerini öperler )
- Gidilir gelinir dünürler kaynaşmaya çalışır, nişan için konuşma yapılır..
- Nişanı kız tarafı yapar, uygun bi tarih belirlendikten sonra tercihe göre gerek küçük bi dernek gerekse düğün salonu tutulabilir
- Nişan alışverişine çıkılır, bohça yapılır ( Her iki taraf birbirine olmak üzere )
- Nişan takıları geline aittir, çeyiz almak üzere harcayacaktır
- Yine gidilir gelinir, düğün tarihi konuşulur
- Düğünü erkek tarafı yapar, düğün alışverişi yapılır..
- Son zamanlar ev alınır veya kiralanır.. Düğüne 15 gün kalan , gelin çeyizi evine götürülür..
- Kına gecesi yapılır ( kız tarafı kına yeri tutar, damat tarafı kına ve çerezi alır )
- Düğün olur..
Onlar erer muradına biz çıkalım kerevetine
Walla pek guzel acıklamıssın Masalllahhhhh masalllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?