• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic cig kek hamuru dondurdunuz mu?

lale1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
601
14
46
Ankara
Hic cig kek hamuru dondurdunuz mu kizlar? denesem mi acaba?tum malzeme cope mi gider dersiniz?

Amerika'da donmuş kurabiye hamuru satılıyor, demek ki o dondurulabiliyor ama kek hamuru ile ilgili bir şey duymadım canım hiç :44:

Merhaba arkadaşım ben hiç yapmadım ama bir arkadaşım var o hep dondurur.Kek hamurunu fazlaca yapar ve yarısını derın dondurucuya atar,gayette güzel oluyormuş.Bence denemekte yarar var.
Hayırlı sahurlar

cok sagol canim. gonul rahatligiyla deneyebilirim o halde:-)

Rica ederim siz sağolun deneyin,bize de haber verin.Eğer güzel oluyorsa bende atabilirim.
Ayrıca o arkadaşım derin dondurucu noktasında kendini aşmıştı.Köyden elma getirir büyükçe bir tencerede elmalı kurabıye harcı yapar atardı.Sonra irmik tatlısının kekini,her türlü kurabiye hamurunu,baklava böreği hepsini atardı.

kurabiye hamurunu daha sonr nasıl kullanıyorsunuz mesela?

kek hamuru dondurulsa ve oluyorsa bence harıka olur ama zehırle durumu vs olurmukı

yok canim hic sanmiyorum zehirleme falan neden olsun ki. hamuru yogurup normal her zaman ki gibi,buzdolabi posetine koyup buzluga...ben sekil verilmis pogaca koydum. cikarip pisince tazesinden daha guzel oldu. sekil vermeden hamur koydum yine ayni. o da cok guzel oldu. acaba ben de o arkadas gibi abartsam mi asamasina geldim galiba...keki deneyince yazarim burdan:-)

tek problem kabarmasi ile ilgili olur belki...benden once deneyen olursa sonuclari bekliyorum:-)

Bende derin dondurucuyu çok kullanan biriyim ama nedense kek hamuru bana pek mantıklı gelmedi, akışkan bir kıvamda yapıyorum pen keki, belkide ondan bilemiyorum.

Artı kek yapmak zahmetli bir iş değil, poğaça, elmalı pasta, sigara böreği vs. yaparken ki gibi zamanını pek harcamana gerek kalmıyor, yapımı en fazla 5 dakikanı alıyor.

Değmez derim.

Ben denemiştim kek karışımını dondurmayı, hiç hoş bir sonucu olmadı ... kabarmadı ve tuhaf oldu pişince.. belki ben beceremedim ya da ben sevmedim. pişirip dondurucuya koyuyorum artık. eşim pasta ustası hazır kek karışımları getiriyor bazen onları bile pişirip soğuduğunda donduruyorum. börek, kurabiye vs. pişirmeden koyduğumda sorun çıkarmıyor.. eşim kuru pasta hamuru yoğurur fazlaca ben ayırıp belirli miktarda dondururum. misafir geleceği zaman pıt pıt hazır olur her şeyim :)

sonra bunları nasıl pişiriyorsunuz
çözülünce mi atıyorsunuz fırına yoksa direk çıkarıp atıyor musunuz
börek belki olur da şekil verilmiş poğaçayı da buzlu mu pişirdiniz mesela
kek hamuru nasıl oluyor o da mı çözülünce

kizlar belki yanlis biliyorum ama arkadasim pogaca hamurunu atmis buzluga biz gidince pisirdi cocuklar bir guzel yedi aradan 10 yada 20 dk gecti kizim fenalasdi ardindan oglum ve onun cocuklarida acile kostuk dr zehirlendigini soyledi kustuklari icinde sansli olduklarini soyledi dr ne yediklerini sordu arkadas soyledi dr kesinlikle yumurta oldugundan onun zehirledigini herseyin taze yapilmasi gerekdigini ozellikle yumurta olan herseyin taze olmasi gerekdigini israrla tekrarladi arkadasda uzuldu yillardir yapiyorum ilk defa boyle oldu dedi bende o gundur herseyi taze yapar pisirir yerim bilmiyorum yani ya arkadasin kullandigi yumurta bozukdu yada cok bekledi inanin kafam karisdi benimde:18:

O kekin çözülmesini bekleyeceğine üç beş tane daha kek yapabilirsin. Pratik değil.:56:

Ay birde hamilesiniz nolur hakkınızı helal edin ben bahsettim kurabıyeden düşüncesizce:(
Üzüldüm şimdi

:))) hiiç önemli değil, helal olsun tabiki :) ben akşamına yedim elmalı kurabiye :) eşim pasta ustası demiştim ya.. o her türlü hamur işini yapıyor işi bu .. bana da bir telefonla getirdi sağolsun :) bu gidişle doğuma kadar top gibi yuvarlanarak yaşıyacam :)

Back
X