Hiç evleneceğiniz için suçlu hissettirdikleri oldu mu size?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

birkedilianne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
2.988
3.820
48
Ailevi problemlerimiz var. Annem çocuklarına çok düşkün bir kadındır. Hayattan yana yüzü hiç gülmemiş. Babamla da boşanacaklar. Sorumsuz bencil bir babam var. Sevgisi konusunda en ufak şüphem yok ancak evleneceğim için sürekli sitemkar şekilde konuşuyor. Sen evlenip gidersin boşanınca olan bize olacak deyip duruyor. Niye ben uine varım anne diyorum evlenince öyle olmaz herkesin kapısı evi ayrı. Olan benle kardeşlerine olacak sen kurtulursun diyor. Kendimi sürekli kötü hissediyorum evlenmek bencillikmiş gibi

Ömür boyu her zaman yanında olamazsınız evlenincede pek hala destek olabilirsiniz annenize ve kardeşlerinize birgün olup kardeşlerinizde evlenicek herkes kendi hayatına dönecek, annenizde alışıcak zamanla bu duruma siz kendinizi suçlu hissetmeyin boşyere.

Annem alıngan bir insan. O istiyor ki her zaman dizinin dibinde olalım. Hatta evlenmeyelim bile hemen.

Ama evlenince ilk zamanlar çok yardım edemeyeceğim borçlar olacak. Henüz atanmadım atanana kadar aileme nasıl yardım edeceğim bilmiyorum

Hayatta aileniz bile olsa kimse için kendi hayatınızdan vazgeçmeyin, babanızı koca diye annenize siz seçmediniz, anlaşamadığı adamdan o çocukları sizin isteğinizle de doğurmadı. O zaman onların hatalarının sonuçlarına siz neden katlanacaksınız. O kardeşler büyür gider, evlenir, sizde arkasından bakarsınız. Çok sevdiğim bir ablam yaptı aynı hatayı, annesi öldü o 20 yaşındayken, kardeşlerimden biri 9 biri 14 yaşındaydı, onları büyütmek için evlenmedi, nişanlıydı ayrıldı, iki kardeşi de büyüdü, iş güç sahibi oldu evlendi derken kızın yaşı 30 u geçti sonrada , babası yatalak oldu ona baktı ölene kadar, o kardeşlerin ilk işide babaları ölünce ablasının oturduğu evi o evde bizimde hakkımız var diye sattırmak oldu, kadın şimdi yetim maaşıyla kirada oturup dizlerini dövüyor. Demem o ki annedir kardeştir tabiki destek olursunuz, ama onlar mutlu olsun rahat etsin diye kendinizi kurban etmenin bir mantığı yok.

Son düzenleme:
Annem alıngan bir insan. O istiyor ki her zaman dizinin dibinde olalım. Hatta evlenmeyelim bile hemen.
Herkes çocuklarını dizinin dibinde ister tabi ama kusura bakmayın bu biraz bencilce bir düşünce annenizde ki kendi eviniz, çocuklarınız ve sorunlarınızda olucak onunla ilgilenmediğiniz zamanlarda olucak anneniz güçlü duruş sergilemeli.

Annenize anne olanın siz değil o olduğunu hatırlatın. Madem öyle düşünüyor boşanmasın o zaman

Bencil olan annen.

Benim annem yeterki ben yalnız kalmayayim diye Amerikadan taliplerimi bile sevinçle karşılıyor.

40 yaşında arkadaşıma annesi sen evlenirsen ben ne olucam demiş, ki bu kadının aynı apartmanda evli bi kızı daha var.

Çok üzüldüm o ablanız için. Haklısınız katılıyorum size ama şu kalbim vicdanım beni yiyip bitiriyor. Sürekli huzursuz hissettiriyor bana. Bunu önleyemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…