Hiç evleneceğiniz için suçlu hissettirdikleri oldu mu size?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim annem de evlenince başın göğe mi erdi dedi? Esime de muhasebecimi (evin alinacaklarini falan ben organize ederdim )elimden aldın demiş.

Boşanması gerekiyor. O konuda hak veriyorum babam çekilmez bir insan
Boşanması gerekiyorsa da hayatını ona göre kuracak, çocuklarını kendisine stepne diye mi yapmış o zaman... bilmiyorum bana ters geldi, hem boşanacak hem de kendini baktiracak, büyük sözüme tövbe de... ona birşey olsa siz yalnız ne yapacakmışsınız bunu bir sorsaydınız

neden böyle yapıyorlar ya
Yalnızlık korkusu. Benim annem şuan evde tek kalıyor tüm çocuklar şehir dışında babam öleli 20 yıl oldu. Elinin altında bir tek ben vardım o yüzden bazen hâlâ duygu sömürüsü yapar olmazsa bir kız üniv ogrencisi bulup yanıma alayım, bir nefes olsun bana der. Ölsem kimse yok yanımda kokarim der anne gel yanımızda kal derim yok der.

Çok üzüldüm o ablanız için. Haklısınız katılıyorum size ama şu kalbim vicdanım beni yiyip bitiriyor. Sürekli huzursuz hissettiriyor bana. Bunu önleyemiyorum.
Ben size vicdansız olun demiyorum, yarfım edersin imkanın oldukça ama annen yıllarca katlanmış babana şimdi senin üstüne basıp düze çıkmak istiyor.

Yalnızlık korkusu. Benim annem şuan evde tek kalıyor tüm çocuklar şehir dışında babam öleli 20 yıl oldu. Elinin altında bir tek ben vardım o yüzden bazen hâlâ duygu sömürüsü yapar olmazsa bir kız üniv ogrencisi bulup yanıma alayım, bir nefes olsun bana der. Ölsem kimse yok yanımda kokarim der anne gel yanımızda kal derim yok der.
sizin durumda benle aynıymış ya

Ailevi problemlerimiz var. Annem çocuklarına çok düşkün bir kadındır. Hayattan yana yüzü hiç gülmemiş. Babamla da boşanacaklar. Sorumsuz bencil bir babam var. Sevgisi konusunda en ufak şüphem yok ancak evleneceğim için sürekli sitemkar şekilde konuşuyor. Sen evlenip gidersin boşanınca olan bize olacak deyip duruyor. Niye ben uine varım anne diyorum evlenince öyle olmaz herkesin kapısı evi ayrı. Olan benle kardeşlerine olacak sen kurtulursun diyor. Kendimi sürekli kötü hissediyorum evlenmek bencillikmiş gibi
Anneniz cok bencil.
Kizim evlenip kurtulacak diye sevineceğine onlarla zorluk cekmeyeceksiniz diye uzuluyor.
Bu konuya asiri uzuldum.

Anneniz cok bencil.
Kizim evlenip kurtulacak diye sevineceğine onlarla zorluk cekmeyeceksiniz diye uzuluyor.
Bu konuya asiri uzuldum.
Bencil değil. Bizim için çok fedakarlık yaptı. Bizi o okuttu. Sadece yalnız kalmaktan korkuyor

Bencil değil. Bizim için çok fedakarlık yaptı. Bizi o okuttu. Sadece yalnız kalmaktan korkuyor
Bu da bencillik degil mi?
Yalniz degil ki, kardesleriniz yaninda olacak.
Fedakar ola bilir ama sirf boşanacak diye kizinin evlenmesine uzuluyor, yaninda istiyor.
Onunla beraber zorluk cekmenizi istiyor.
Bana gore bu bencilliktir.
Piskolojisi bozukmus ola bilir, bir piskologa mi goturseniz.

Anneniz birazda alacağınız maaşınızın sefasını sürmek istiyor gibi geldi.siz tabiki yuva kuracaksınız sizin hakkiniza giriyor lütfen annenizin sözlerinden etkilenmeyin.saglikli bir ruh sözleri değil bunlar.kendisine yanlış düşündüğünü söyleyin hatta ve bu konuyu sürekli gündeme getirmesin.

valla erkeklere evlensin derler kizlara gelince bi tuhaf baskilar.evlensen baski evlenmesen baski.anlamis degil su bizim insanimizi. cok guze yaparlar ama seni psikolojik baski altina almayi :D

onlar yasayacaklarini yasamis, omur boyu onlari mi dinlicen? onlar gocuk gidecek belki sen napacaksin..bazen insanlar cok bencil

Anneniz birazda alacağınız maaşınızın sefasını sürmek istiyor gibi geldi.siz tabiki yuva kuracaksınız sizin hakkiniza giriyor lütfen annenizin sözlerinden etkilenmeyin.saglikli bir ruh sözleri değil bunlar.kendisine yanlış düşündüğünü söyleyin hatta ve bu konuyu sürekli gündeme getirmesin.
Haklısınız bir daha vurgularsa nazikçe bu şekilde konuşmasının beni üzdüğünü söylemeliyim. Çeyizimle bile en ufak ilgilenmiyor hani merak da etmiyor maddi yardımı istemiyorum zaten ama heyecanı filan yok hiç. Her şeyi gidip ben tek başıma seçiyorum

Görüyorum insanların ailesi evlenecek diye nasıl heyecanlanıyorlar. Ben her şeyi kendi başıma yapmaya çalışıyorum.

Haklısınız bir daha vurgularsa nazikçe bu şekilde konuşmasının beni üzdüğünü söylemeliyim. Çeyizimle bile en ufak ilgilenmiyor hani merak da etmiyor maddi yardımı istemiyorum zaten ama heyecanı filan yok hiç. Her şeyi gidip ben tek başıma seçiyorum
Nişanlı mısınız peki? Düğününüz nezaman? Birazda anneler kızları nisanlaninca farklı bir ruh haline burunuyorlar biliomusunuz:) sonra geciyor alışıyorlar ve evinize gelince mutlu oluyorlar.gececk bu günler emin olun.

Nişanlı mısınız peki? Düğününüz nezaman? Birazda anneler kızları nisanlaninca farklı bir ruh haline burunuyorlar biliomusunuz:) sonra geciyor alışıyorlar ve evinize gelince mutlu oluyorlar.gececk bu günler emin olun.
Sözlüyüm nişan henüz olmadı. Çok teşekkür ederim bu yorumunuz nedense beni çok rahatlattı. Annem ben üniversite için başka şehire gittiğimde de ilk zamanlar böyle tuhaf bir ruh haline bürünmüştü sonra düzelmişti. 😊 Düğünü yaza düşünüyoruz ama bakalım 😊

Benim de anne baba ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Benim annem de bana ben evlenince huzur evine gideceğini söylüyor.. vicdanen üzüyor beni. Daha huzur evine gidecek kadar yaşlı değilsin niye gidesin diyorum ama gideceğim diyor. Neden böyle yapıyor bu anneler anlamış değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X