- 10 Eylül 2015
- 88
- 37
- 88
- Konu Sahibi guneslihava
Tekme tokat derken şiddet mi görüyormuş. STabi ki ayrılacak hali yok, sevmediği bir adamdan tekme tokat yemeye devam edecek.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tekme tokat derken şiddet mi görüyormuş. STabi ki ayrılacak hali yok, sevmediği bir adamdan tekme tokat yemeye devam edecek.
Genelleme derken, nedemek istiyorsunuz? Ortada yapilmis istatistikler de var, bir yorumumda link verdim, daha aksini iddia edecek ne gibi bir veriniz varyorumlarınızı beğenerek okuyorum ama genelleme yapmaktan kaçının lütfen.
Cevabiniz cok goreceli, tamamen kendi gorusunuz, gercegi yansitmiyor olabilir diye dusunmuyor musunuz acaba.Dediklerinin benim dediklerimle hiç bir alakası yok. Konuyu uzatmaya gerekte yok. Sadece evlilikler burada görüldüğü gibi değil, evliliklerde ki artışı senden daha iyi bilebiliyorum. bu göz yumma meselesi değil, sadece zaman değişti. artık hiç kimse kimseye eskisi gibi tahammül etmiyor. Artık kimse bazı şeyleri seneye çekmiyor. Ondandır bu evliliklerin çoğalması, ama bunların yanında gül gibi geçirip giden çok arkadaşım da var.
Boşanma işinin tam orta yerinde çalışıyorum, okuduğum dosyalardan, gördüklerimden ve duyduklarımdan artık çoğunlukla tahammül edememeyi, eskisi gibi artık kimsenin "dul " kavramını umursamadığını, normalleştiğimizi, kırsal kesimlerde bile bu şekilde boşanmaların artık normal karşılandığını bilebiliyorum. Artık kimse hiç bir şeyi çekmiyor. İçinde yarası olan boşanıyor. Ufak şeydende evlilik bitiyor, bitmesi gereken şeydende evlilik bitiyor. Kimsenin kimseye eyvallahı yok artık. Cevabım aynen sizin cevabınız gibi göreceli.. Siz nasıl ki her evliliğin kötü olduğunu düşünüyorsanız, görüşünüzü söylüyorsanız, bende iyi olan evliliklerinde olduğunu ve iyi olabileceğini söylüyorum. Doğru insanla...Cevabiniz cok goreceli, tamamen kendi gorusunuz, gercegi yansitmiyor olabilir diye dusunmuyor musunuz acaba.
link koyduğun an bakmıştım, akademi dünyası içinde olan biriyim o yazı son derece magazinseldi, yani profesör bile yazmış olsa hitap etmek istediği bir kitle var, pazarlama stratejisi. Bu arada her istatistiğe inansak yanmıştık :)Genelleme derken, nedemek istiyorsunuz? Ortada yapilmis istatistikler de var, bir yorumumda link verdim, daha aksini iddia edecek ne gibi bir veriniz var
?
Cevabiniz ve aktardiginiz tecrubeniz icin cok tesekkur ediyorum, konun oteki yanini gormeme yardim ettiniz.Boşanma işinin tam orta yerinde çalışıyorum, okuduğum dosyalardan, gördüklerimden ve duyduklarımdan artık çoğunlukla tahammül edememeyi, eskisi gibi artık kimsenin "dul " kavramını umursamadığını, normalleştiğimizi, kırsal kesimlerde bile bu şekilde boşanmaların artık normal karşılandığını bilebiliyorum. Artık kimse hiç bir şeyi çekmiyor. İçinde yarası olan boşanıyor. Ufak şeydende evlilik bitiyor, bitmesi gereken şeydende evlilik bitiyor. Kimsenin kimseye eyvallahı yok artık. Cevabım aynen sizin cevabınız gibi göreceli.. Siz nasıl ki her evliliğin kötü olduğunu düşünüyorsanız, görüşünüzü söylüyorsanız, bende iyi olan evliliklerinde olduğunu ve iyi olabileceğini söylüyorum. Doğru insanla...
Koydugum birinci link Bir psikologla yapailan soylesi idi.link koyduğun an bakmıştım, akademi dünyası içinde olan biriyim o yazı son derece magazinseldi, yani profesör bile yazmış olsa hitap etmek istediği bir kitle var, pazarlama stratejisi. Bu arada her istatistiğe inansak yanmıştık :)
yok canım kusura bakma alan dışı, olsa paylaşırdım.Koydugum birinci link Bir psikologla yapailan soylesi idi.
Ikincis Pew Research'ten. Pew dunyanin en bilinen think tank ve arastirma enstitutulerinden.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pew_Research_Center
Akademik derken, eger varsa ilginc bir sosyoloji veriniz, saygin bir jurnaldan, bizimle paylasin.
No problemo!! tesekkurler.yok canım kusura bakma alan dışı, olsa paylaşırdım.
Hala bu goreceli anlayistan kurtulamiyoruz.
Kendini tamamlamak nasil tarif edilir?
Dogrulugundan emin olunan erkek nasil bulunur?
Evlilik zaten bir kapan degil mi, evlilik anne ve cocuk ikilisine garanti hayat sagliyor mu, evlilik sandigimiz kadar kutsanacak kapasitede mi?
Bunlara acil cevap.
Goruslerinizi ve deneyimlerinizi ornekler vererek anlattiginiz icin cok tesekkur ederim. Ulkenin cok kucuk, mutlu bir azinligindan oldugunu bilmek, bir araya getirdigin guzel berebarligin degerini bilmek cok guzel bir duygu olsa gerek. Ancak, azinlikta olmak demek, sizin yakalayabildiginiz kriterlerin herkese nasip olmayacak demek degil mi? Medeni beraberlik ortaminin buyuk olcude bozulmus oldugunu, cogu evliliklerin iyi sartlarda bile yikildigini gormekteyiz. Demek ki evlilik kurumu cok nadir sartlarda verim alinan, aslinda zor sartlara pek de iyi cevap veremeyen bir mekanizma diyebiliriz. Ben Kuzey ulkelerinde de boyle gordum, refah yukseldikce bu sefer evliligin bir anlami kalmiyor, cunku insanlar arasinda bir ihtiyac bagi olusmuyor, ask da yok, o zaman niye bir arada dursunlar. Bilemiyorum, sizin cizdiginiz utopik hayat sartlari bana cok kirilgan geliyor. Umarim, daha cok pozitif ornekler gorebilirim, hayatimin geri kalan kisminda.evliliğin kutsallığı kesinlikle göreceli..
Sizce cogu erkekler neden evliligi kapan olarak goruyor? Dunyanin cogu ulkesinde bu dusunceyi tasiyan erkek tanidiklarim oldu. Cok azi kendini iyi hissediyor, mesela Cinli arkadaslar, cunku onlar icin aile kurmak en onemli aktivite.Ayrıca evlilik niye kapan olsun, istersin boşanırsın girdin çıkamazsın diye bişey yok, mutluyum evliyim, evliliğimin bitmesi mutsuz olmama bakar, şükür kendimi gecindirecek durumdayım,zaten o durumda olmadan evlenilmemesinden yanayım
Ha isteyen hiç evlenmeyedebilir ama evlilik kapandır diye bir genelleme yok
aslında sorun şu; evlilik doğru kurulmazsa gerçekten bir kapan olabilir.. ben çocuk istemeyen biri olsaydım ve çocukların en iyi sağlıklı bir aile ortamı içinde büyüyeceğine inanmasaydım evlenmemeyi tercih edebilirdim.. ama bu evliliği kapan olarak görmekten ziyade çok da gerekli olmamasından dolayı bana göre..Goruslerinizi ve deneyimlerinizi ornekler vererek anlattiginiz icin cok tesekkur ederim. Ulkenin cok kucuk, mutlu bir azinligindan oldugunu bilmek, bir araya getirdigin guzel berebarligin degerini bilmek cok guzel bir duygu olsa gerek. Ancak, azinlikta olmak demek, sizin yakalayabildiginiz kriterlerin herkese nasip olmayacak demek degil mi? Medeni beraberlik ortaminin buyuk olcude bozulmus oldugunu, cogu evliliklerin iyi sartlarda bile yikildigini gormekteyiz. Demek ki evlilik kurumu cok nadir sartlarda verim alinan, aslinda zor sartlara pek de iyi cevap veremeyen bir mekanizma diyebiliriz. Ben Kuzey ulkelerinde de boyle gordum, refah yukseldikce bu sefer evliligin bir anlami kalmiyor, cunku insanlar arasinda bir ihtiyac bagi olusmuyor, ask da yok, o zaman niye bir arada dursunlar. Bilemiyorum, sizin cizdiginiz utopik hayat sartlari bana cok kirilgan geliyor. Umarim, daha cok pozitif ornekler gorebilirim, hayatimin geri kalan kisminda.