Yanlış biliyorsunuzİşin ilgincide ne bliyor msnz . Evleneceğim adamn babası hayatta 2dairesi var babann ölürse benmkne ve kızkardesne kalacak. Yani evlenirsek ve babası ölürse bende hak sahibi olacagım. Ve kız kardeşi evli .. kızın babası ölürse enişteye de hak kalıyo . Baska bi alternatifi olabilrmi ii kötü
Tabii ki öyle diyecek ya ne diyecekDurumumuz farklı ben alırsam tamamen kendm için alacagım evleneceğim adamda aynısını söylüyor kendne birikim yap.. sizin ev durumu normal çünkü sizden miras kaçıran yada elinnzden almaya çalışan kimse yok size hakkınızı vermek istemişler siz almamışsnz bana dededen kaldı köy tarla 3 daire ben hiçbirini istemedim hepsini abime verdim sadece 1daire istedim dedilerki sen bekarsın kirayı biz alalım tamam dedim ben evleniyorm çeyizimi alırım dedim hayır dedi halam yarısı benm. Ki halam payını bana vermediği halde benden istiyor. Sizin durum duygusal babanz allah rahmet eylesin farklı. Benm durummda erkek egemenliği var.
Eşinn Babası hayatta daha . Biz evlendikten snra ölürse ne olacak peki ?Yanlış biliyorsunuz
Eşinize babasından kalan miras boşanma aşamasında ikiye bölünmüyor yarısı sizin olmuyor
Ta buraları hesaplamakta ama yani
Miras ile geçen mallar değilEşinn Babası hayatta daha . Biz evlendikten snra ölürse ne olacak peki ?
Farketmez mirastan eşe hak düşmezEşinn Babası hayatta daha . Biz evlendikten snra ölürse ne olacak peki ?
İyi de ne olursa olsun o hak sahibi olamaz ki bekarken bana geçti ev. Evlenmeden önce alınan yada mirastan kalan mal mülk kişinndir evlendikten snra alınan geçen ortaktır diye biliyorm.. benm evim kalsa kalsa çocuklarıma kalırTabii ki öyle diyecek ya ne diyecek
Biraz açın gözünüzü
Hiç karışmamalı tek kelime etmemeliydi
Bilmiyorum
Eksi puan
Sıkıntı yok olmasa da olur her türlü benm malda mülkte gözüm yok.. o zaman o da benmkne dokunamaz bende onnkine daha ii . Her ikimzde satmadıgımız süreceMiras ile geçen mallar değil
Evlilik birliği içinde edinilen mallar ortak
Boşanma halinde size yarısı verilecek olan
Siz evliyken alınan maldır
Araştırın isterseniz
Mesele hak sahibi olması değil zaten yaklaşımıİyi de ne olursa olsun o hak sahibi olamaz ki bekarken bana geçti ev. Evlenmeden önce alınan yada mirastan kalan mal mülk kişinndir evlendikten snra alınan geçen ortaktır diye biliyorm.. benm evim kalsa kalsa çocuklarıma kalır
Bu daha iyi . Herkesin 1 dairesi olmuş olacak o zamnFarketmez mirastan eşe hak düşmez
Anladım sizi merak etmeyin yaklaşımna akıl vermesine taktınz o da kimsem yok diye bana destek olmaya çalıştgı için söyledi tabiki niyetini bilemem yaklaşımı yanlış ama son zamanlrda o kadr üst üste geldi ki hersey üzüldüm vs istenmediğim için evden evin tek kızıyım ama yenge hnmn üzerime gelip istememsi o kadr çok maskeler var ki etrafmda halam yengem abim. Aile yapıyo el in yaptgı koymuyor die düşünüyorsn.Mesele hak sahibi olması değil zaten yaklaşımı
Yani misal çalışan bayan maaş kartını kocasına veriyor adam hak sahibi mi onun maaşında? Değil! Ama ...
Ya neyse siz beni anlamayacaksınız
Bir kaç yıl sonra anlarsınız
Benim için nişanlının bu konuya taraf olması sana bu konuda cümle kurması bilmiyorum eksi puan diyeyim sen anla
Bu süreçte kesinlikle aile sorunlarınıza eş adayinizi dahil etmeyin. Nişan yapıldıktan sonra öyle mıy mıy mıh değil net bir şekilde ben böyle böyle bir karar aldım diye açıklayın. Kibarca kabalasmadan sakinceSelam kk insanları.
Bende sanırım insanlar üzülmesin diye sustuğum bi korku var yada eksiklik bilmiyorum . Halam annem ben aynı evin içinde kalıyoruz.halam evlenmemiş eski kafa kalıbında kızsan 2.plandasn butun haklar erkeğe. Ve işin ilginci abimde böyle düşünüyo işine geliyo yada bi de saf önde gideni karısı ne derse onu yapıyo tek dayanağım annem. Herşey verdim yaranamadm sadece dededn kalma 3daireden 1i benm neyse dedim sustum ama onnda kirasını alıyorlr halaya nişanlanacağım dedim yarısını istedi annem evleneceğim adam sus diyo nişanı bozmasınlar mahvetmesinler . Evleneceğim adam tapu kadastro ya avukata gideriz dedi öğrenirsin sonra illa abinle başbaşa kalırsın nişandan snra güzellikle konusursun dedi baktın olmuyo sen gereğini yaparsın dedi ama şuan ne yengemle ne abimle ne halamla konusmak istemiyorum öyle Merhaba! Modu bende ki . İçimden gelmio annemde belli etme dio ennde sonunda senn güzellikle konuski eline koz geçmesin şimdi direk bşy yaparsan bak bak biz zaten verecektik olur üste çıkarlar dedi. Ama ben nasl dayanırım bilmiyorum. Nişanmda hiçbşy takmayacaklarmş erkek tarafı yaparmışannemde senn utanacagın bşy yok onları ayıplarlr dedi .. sen nişanına odaklan dedi .. kafaya takıyorum kuruyorm.. yardım edin ne olur
Canım benim bak küçük ve tecrübesizsinAnladım sizi merak etmeyin yaklaşımna akıl vermesine taktınz o da kimsem yok diye bana destek olmaya çalıştgı için söyledi tabiki niyetini bilemem yaklaşımı yanlış ama son zamanlrda o kadr üst üste geldi ki hersey üzüldüm vs istenmediğim için evden evin tek kızıyım ama yenge hnmn üzerime gelip istememsi o kadr çok maskeler var ki etrafmda halam yengem abim. Aile yapıyo el in yaptgı koymuyor die düşünüyorsn.
Kusura bakmayın ama eşiniz saçmalamış. Öz be öz babanızdan kalma mirası size de babanızın torunlarına da haram etmeye hakkı var mı? O zaman siz de kayınpederden bir şey kalırsa haram edin eşinize almasın.nişanlınızın tapuya avukata gideriz demesi vs sadece bana mı çok çirkin geldi
Babam öldüğünde 11 yıllık evliydim
Ev satıldı eşim bir kuruş almama izin vermedi tüm kardeşlerim aldı ben istemem dedim
Malulen emekliliği olmuştu babamın kanserden vefat etti hayattayken emekli maaşı hiç alamadı biriken maaş o öldükten sonra hesabıma yatmış kız kardeşim haber verdi
Eşime dedim ki alayım (2013 yılında 800 liraydı söz konusu para) koluma bir bilezik bir künye alayım babamın hatırası diyeyim
Alırsan yersen çocuklarıma yedirrsen haram olsun sana hakkım dedi
Parayı aldım ama tümünü babamın hayrına dağıttım
Bilmiyorum ben böyle gördüm erkek dediğin eşinden nişanlısından gelecek paraymış evmiş böyle şeylere zerre kıymet vermemeli
Bana ters geldi
Sanırım sadece de bana ters geldi
Allah hakkınızda hayırlısını versin ne diyeyim
Sizin koca da ne macoymus. Miras helal derler hadi diyelim tapu vs istemedi ama ne güzel dusunmussunuz o parayla babanizdan hatira bileklik kolye vs yaptirmayi baktikca anardiniz. Esinizi nasil savunuyorsunuz anlayamadım. O sizin babanız ve kararlar sizin olmaliydi. Tapulu malı gibi talimat karsisinda hareket etmissiniz sadece.nişanlınızın tapuya avukata gideriz demesi vs sadece bana mı çok çirkin geldi
Babam öldüğünde 11 yıllık evliydim
Ev satıldı eşim bir kuruş almama izin vermedi tüm kardeşlerim aldı ben istemem dedim
Malulen emekliliği olmuştu babamın kanserden vefat etti hayattayken emekli maaşı hiç alamadı biriken maaş o öldükten sonra hesabıma yatmış kız kardeşim haber verdi
Eşime dedim ki alayım (2013 yılında 800 liraydı söz konusu para) koluma bir bilezik bir künye alayım babamın hatırası diyeyim
Alırsan yersen çocuklarıma yedirrsen haram olsun sana hakkım dedi
Parayı aldım ama tümünü babamın hayrına dağıttım
Bilmiyorum ben böyle gördüm erkek dediğin eşinden nişanlısından gelecek paraymış evmiş böyle şeylere zerre kıymet vermemeli
Bana ters geldi
Sanırım sadece de bana ters geldi
Allah hakkınızda hayırlısını versin ne diyeyim
Sanırım en güzeli konuşmak yada bi konuyu açarsa uygun bi dille söylemek.Bu süreçte kesinlikle aile sorunlarınıza eş adayinizi dahil etmeyin. Nişan yapıldıktan sonra öyle mıy mıy mıh değil net bir şekilde ben böyle böyle bir karar aldım diye açıklayın. Kibarca kabalasmadan sakince
Sanırım haklısın anlatmamak en iyisi bilemezsin. Ailemi atmıyorm atamam ki sadece hakkım olanı güzellkle almaya çalışacağım hepsi bu. Eger güzellkle olmuyorsa yapacak bşyde kalmıyor son çare..Canım benim bak küçük ve tecrübesizsin
Aileni kötüleme
Her şeyi nişanlına anlatma
Aileni atma
İnan et tırnaktan ayrılmaz
İnan bunlar başına kalkılır
Bak beni dinle pişman olmazsın
Evde yaşanan evde kalsın bilmesin nişanlın
bende aynı seyı dusundum. Bu da karısmaktr mesela.. Babamn parasının alıp almayacagına neden karısıyor? ki.. sonucta miras haktır ve torunlarına harcayacak. Acaba eşinzn babanızla ilgili problemi vardı?Kusura bakmayın ama eşiniz saçmalamış. Öz be öz babanızdan kalma mirası size de babanızın torunlarına da haram etmeye hakkı var mı? O zaman siz de kayınpederden bir şey kalırsa haram edin eşinize almasın.
aslında dahil etmedim bu zamana kdr . bu dönem boşluktaydım sureklı uzuluyordum dayanamadm.. ondan anlatmıştm hataydı evet.Evden falan geçtim, miras cart curt anlamam ben onları bir avukata danışırsınız. Nişanlınız niye bu kadar işin içinde, hiç hoş değil. Şimdiden bu kadar karıştırırsanız evlenince hayatınızın her alanında söz sahibi olmaya kalkar. Kendi kök aile meselelerinizi kök ailenizle halledin, eşiniz dahi olsa bu kadar dahil etmeyin. Sizin aileniz, onun ailesi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?