Doğuma Hazırlık Hiç iyi değilim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhabalar arkadaşlar şuan 14. Haftalık hamileyim 2. Li tarama test sonucumu doktordan bugün aldım ve risk değerim 1. 237 doktor riskli olduğunu söyledi sabahtan beri moralim çok bozuk. Bi test daha varmış yaptırmaya karar verdik kanın yurtdışına gönderiliyor esas almamız gereken sonuç ona bağlıymış. sinirlerim bozuk olduğundan eşimle de tartıştık o da alttan almadı bu sefer. Yattım yatağıma ağlıyorum tek başıma hiç iyi değilim. Bu testi yaptırıp riskli gözüküp güzel sonuç alan varmı aranızda?

Merhaba arkadaşlar öncelikle burda bana bu konuyla ilgili yazan, destek veren herkese çok teşekkür ederim. Sonuçlarımız bugün aldık ve temiz çıktı Allaha şükür. Şuan için Bi problem gözükmüyor. Allah benim durumumda olan anne adaylarına sizlere öncelikle gönül ferahlığı diliyorum ve sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı diliyorum. Gerçekten çok teşekkür ederim ☺️

Son düzenleme:
Ablama riskli denmişti down sendromlu diye bı test varmış karından sıvı aliniyormus ama bebek için tehlikeliymis ablamda zaten razı olmadı aldırmadı down sendromlu olsa bile doğuracam bu benim imtihanım dedi eve doğuma kadar riskli bölümde muayne oldu doğum yaptı on doktor muayene etti ama sapa sağlam çocuktu çok şükür

Down sendromlu ise gebeligi sonlandiracak mısınız?
Hayır asla düşünmüyorum ne olursa olsun Allah tan ve evladım atatn kalbini durduramam. Ama üzülüyorum testi yaptırmakta ki amacım ise eğer Bi rahatsızlığı yoksa kalan aylarını kendime zindan etmemek ve yolumu bilip ona göre davranmak

Ablama riskli denmişti down sendromlu diye bı test varmış karından sıvı aliniyormus ama bebek için tehlikeliymis ablamda zaten razı olmadı aldırmadı down sendromlu olsa bile doğuracam bu benim imtihanım dedi eve doğuma kadar riskli bölümde muayne oldu doğum yaptı on doktor muayene etti ama sapa sağlam çocuktu çok şükür
Çok şükür Allah bağışlasın. Bende o sıvı aldırma işini istemedim 2 tüp kan alınıp dnası araştırlıyomuş sonuç ise yüzde 99 oranında ona karar verdim. İnşallah benim beebğimde sağlıklı olur

Merhabalar arkadaşlar şuan 14. Haftalık hamileyim 2. Li tarama test sonucumu doktordan bugün aldım ve risk değerim 1. 237 doktor riskli olduğunu söyledi sabahtan beri moralim çok bozuk. Bi test daha varmış yaptırmaya karar verdik kanın yurtdışına gönderiliyor esas almamız gereken sonuç ona bağlıymış. sinirlerim bozuk olduğundan eşimle de tartıştık o da alttan almadı bu sefer. Yattım yatağıma ağlıyorum tek başıma hiç iyi değilim. Bu testi yaptırıp riskli gözüküp güzel sonuç alan varmı aranızda?
Yani 1/1237 mi çıktı? Benim 1/580 çıktı. Size göre çok daha riskli benimki. Ama ikili tarama kesin bir şey vermiyor. Sadece ihtimal. Yurt dışına giden testi verin. Sonuç 10 günde çıkıyor. Çıkana kadar içinizi rahat tutun lütfen. Hem o testle cinsiyet de belli oluyor

Yani 1/1237 mi çıktı? Benim 1/580 çıktı. Size göre çok daha riskli benimki. Ama ikili tarama kesin bir şey vermiyor. Sadece ihtimal. Yurt dışına giden testi verin. Sonuç 10 günde çıkıyor. Çıkana kadar içinizi rahat tutun lütfen. Hem o testle cinsiyet de belli oluyor
Pazartesi kan vermeye gidicem direkt yaptırmaya karar verdik. İhtimal dahi olsa öyle moralimi bozdu yaşlandım ki bi günde. Duygusal olmak hiç yaramıyor böyle zamanlarda

Pazartesi kan vermeye gidicem direkt yaptırmaya karar verdik. İhtimal dahi olsa öyle moralimi bozdu yaşlandım ki bi günde. Duygusal olmak hiç yaramıyor böyle zamanlarda
Doktor boşuna telaşlandırmış sonuç böyleyse. Arkadaşımın 1/50 çıktı, kan testi normal geldi. Üzülmeyin lütfen gayet iyi çıkmış sonuç. Bu doktorla doğum düşünmüyorsanız değiştiren bence doktoru

Doktor boşuna telaşlandırmış sonuç böyleyse. Arkadaşımın 1/50 çıktı, kan testi normal geldi. Üzülmeyin lütfen gayet iyi çıkmış sonuç. Bu doktorla doğum düşünmüyorsanız değiştiren bence doktoru
Aslında doktorumdan çok memnunum o da aslında böyle durumlarda olumlu sonuçlar da alıyoruz diye telkin etti bizi. Ben kendimi kötü ihtimale hazırlamadım aslında hep ailenizde sorun yok diye kulaktan doğma fikirlerle gittik doktora o yüzden çok üzülüyorum

Nickiniz gibi herşey güzel olsun herşey güzel olacak herşeyi güzel düşünün rabbim sagliklica kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Hayır asla düşünmüyorum ne olursa olsun Allah tan ve evladım atatn kalbini durduramam. Ama üzülüyorum testi yaptırmakta ki amacım ise eğer Bi rahatsızlığı yoksa kalan aylarını kendime zindan etmemek ve yolumu bilip ona göre davranmak
Şu an daha büyük zindan ettiniz bence. Bilinçli doktorlar derler ki gebeliği sonlandirmayacaksaniz bu testlere gerek yok. Doguma kadar sıkıntı sürüyor çünkü. Ha ben ikili üçlü farklari ne bilmiyorum. Hangisi gerçekten gerekli hangisi degil bilmiyorum. Ama gebelik sonlandirılmayacaksa down olup olmadigini ogrenmenin sadece zarari var.

Sakin olun ALLAHın izniyle bir şey çıkmayacak. 🌺
İşte ben bu yüzden bu tarama testlerini yaptırmıyorum.
Sanki kötü bir şey çıksa aldıracak mıyım bebeğimi? ASLA
2 hamileliğimde de ne tarama testleri ne şeker yüklemesi yaptırdım.
Sadece ultrason ve kan sayımı yaptırdım
Diğerleri insanı stresten başka bir şeye sokmuyor maalesef

Sakin olun ALLAHın izniyle bir şey çıkmayacak. 🌺
İşte ben bu yüzden bu tarama testlerini yaptırmıyorum.
Sanki kötü bir şey çıksa aldıracak mıyım bebeğimi? ASLA
2 hamileliğimde de ne tarama testleri ne şeker yüklemesi yaptırdım.
Sadece ultrason ve kan sayımı yaptırdım
Diğerleri insanı stresten başka bir şeye sokmuyor maalesef
İkili testleri vb yapmadıpınızda devlet hastanesi sizi takibe devam ediyor mu peki? Onlara uymamış gibi mi oluyor? Bu arada ben ilk gebeliğimde şeker yüklemesi yaptırdım, şimdi ismi bile ürkütüyor beni. Çünkü şekerim varmış da, siz yüklerseniz olur tabi. Tecrübeszlik ve bişey olmasın diye düşünüp dediklerini yaptım. Şimdi asla yaptırmıcam o yüklemeyi. Çok pişmanım.

İkili testleri vb yapmadıpınızda devlet hastanesi sizi takibe devam ediyor mu peki? Onlara uymamış gibi mi oluyor? Bu arada ben ilk gebeliğimde şeker yüklemesi yaptırdım, şimdi ismi bile ürkütüyor beni. Çünkü şekerim varmış da, siz yüklerseniz olur tabi. Tecrübeszlik ve bişey olmasın diye düşünüp dediklerini yaptım. Şimdi asla yaptırmıcam o yüklemeyi. Çok pişmanım.
Dün bir konuya daha yazmıştım. İlk gebeliğimde bayağı inatçıyım yani onu yapmam bunu yapmam diyip duruyordum😀
Evet takiplerime devam ediyorum zaten son aylarda 2 haftada bir oluyor ben de randevuyu ona göre alıyorum
Gittiğimde doktor ultrasona bakıyor.

Gelişimi, boyu, kilosu, suyu, genel durumu nasıl diyorum olumlu cevap alınca da içim rahatlıyor haliyle
Bu arada benim şeker ölçme aletim var ona göre yapıyorum takibimi

Canım benim içini ferah tut ne gelirse rabbimden. Ama ben o testlere inanmıyorum pek. Ablama çocuğunun 1 kolu ve ayağı yok denilmişti yeğenim cok şükür sapa sağlam doğdu 🤲 ayni şekilde yengemede down sendromlu çocuğun demişti oda sapa sağlam doğdu 🤲 moral herseyin başı Canım unutma💘

Canım benim içini ferah tut ne gelirse rabbimden. Ama ben o testlere inanmıyorum pek. Ablama çocuğunun 1 kolu ve ayağı yok denilmişti yeğenim cok şükür sapa sağlam doğdu 🤲 ayni şekilde yengemede down sendromlu çocuğun demişti oda sapa sağlam doğdu 🤲 moral herseyin başı Canım unutma💘
Haklısınız ama bu doktorlar iyisi de kötüsü de insanı niye böyle hallere sokuyorlar anlamıyorum benim gibi kaç anne adayı vardır kimbilir

Haklısınız ama bu doktorlar iyisi de kötüsü de insanı niye böyle hallere sokuyorlar anlamıyorum benim gibi kaç anne adayı vardır kimbilir
O kadar haklısınız ki. Çok sıkıntılı bi durum. Ama siz içinizi ferah tutun yinede başka şeyler düşünmeye çalışın:)

Benim ki 50/1 ama bebeğim çok şükür çok sağlıklı 🙏🏻

Back
X