Bebek Beslenmesi hiç kilo almamış :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Bebeğim 8aylık. Bu ay hiç kilo almamış. Tartıdaki rakamı görünce şok oldum çünkü çok özendiğimi düşünüyorum. Doktorumuz öğün sayısını üçe çıkardı. Ancak sormayı unutmuşum. Hala bir çay bardağı mı diye miktar olarak. Yoksa bu ay için az mı. Gerçi bazen yarıma bile ulaşamıyoruz ama ortalama miktarı bilmek istiyorum. Bir de başlarda hep iki sebze bir meyve şeklindeydi öğünlerimiz. Sebzeleri farklı vermeye çalışıyordum. Öğlen brokoli yaptıysam akşam kabak veriyordum mesela. Ama iki gündür öğlen iki porsiyon yapıp akşam da aynısını veriyorum. Bu yanlış mı her öğün farklı mı olmalı?

bizim bebeğimiz de cok az aliyor kilo su an 16 aylik hala 10.3 kilo. öğün fln takip etmeyin ne yerse yedirin ama hokin ki bu aylarda kilo alımı zaten yavaşlıyor panik yapmayin. ve ne yedirirseniz yedirin genetik çizginin disina çıkamiyorlar. zayıf geldi zayif buyuyecek. sizinkinin kilosu cok dusuk degilse o kadar dert etmeyin

Ana ve ara öğün olarak ayarlayıp,saatine göre verin.Toplam da süt yada mama kaç cc içiyor?

bizim bebeğimiz de cok az aliyor kilo su an 16 aylik hala 10.3 kilo. öğün fln takip etmeyin ne yerse yedirin ama hokin ki bu aylarda kilo alımı zaten yavaşlıyor panik yapmayin. ve ne yedirirseniz yedirin genetik çizginin disina çıkamiyorlar. zayıf geldi zayif buyuyecek. sizinkinin kilosu cok dusuk degilse o kadar dert etmeyin
Korkum kilo almadı deyip farkında olmadan fazla verip midesinin büyümesine sebep olmak aslında :KK43: Tabi bu korkudan dolayı da az vermek ayrı bir korku oluyor :KK43: Öyle saçma bir durumdayım şuan...

Diş çıkarma ve hareketlenme döneminde kilo almaması çok normal.Belli bir süre sonra yani daha çok hareketlendiğinde yeme ihtiyacı da artacaktır zaten.Yinede miktarlarının değişip değişmeyeceğini doktorunuza sorun tabi.

Anne
Anne sütü alıyor kaç cc bilemiyorum o yüzden. Bir de uykuya geçişi de bu şekilde. O yüzden düzenli saat aralıklarıyla bir beslenmemiz söz konusu değil malesef
Tahlilleri normal ise öğün sayısını yada miktarını artırabilirsiniz.

"Bu ay kilo aldı mı? Boyu uzadı mı" heyecanını iyi bilirim.. Kolaylıklar diliyorum.

X