Hiç kimsem yok!

İngilizce öğretmenliği. Çeviri yaparak para kazanıyorum az az. Ama hayatımı idame ettirmeye yetmez bu para. Sınava hazırlandığımı anlarsa kıyamet kopar.

Nasıl anlayacak eşiniz çalışmıyor mu

Sabah o çıktığı saniyede çalışmaya başlayın evde sizi oyalayacak bir şey yok

Sınava başvurun girin kazanın atanın gidin o esnada çekin resti

İngilizce öğretmenliği. Çeviri yaparak para kazanıyorum az az. Ama hayatımı idame ettirmeye yetmez bu para. Sınava hazırlandığımı anlarsa kıyamet kopar.
Ama bu size saygisizlik ayrica psikolojik şiddet
Çalışmanızı istememesi icin sebebi ne?
Valla bransiniz harika ben yillar önce birkac puanla kaçırmıştim dilim de vardi hala var da baska bölüm okudum
Bence hayatınızı her turlu idame ettirirsiniz bosansaniz nafaka alirsiniz
Sonrasinda da halk egitime bile basvursaniz sinif acabilirsiniz, bu konularda öncelik branş öğretmenlerinin. Ben bile yabancı dil puaniyla başvurabiliyorum ki siz isin uzmanisiniz.

Yasaminiz kolay gecmemis belli ki
Bakin ben 8 yildir yalniz yasiyorum hemen hemen yasitiz ben de 35 olacağım birkac aya :)
Evli de degilim ha issiz kalsam ailemin yanina gider miyim, gidebilirim elbette ama istemem. Bu ailemi istemedigim, sevmediğim icin degil; kendi düzenini kurmuş bir birey oldugum icin.
Hatta şayet bosandiniz diyelim başlangıç olarak oda arkadasi arayanlarla birlikte bile yasayabilirsiniz, kendinizi toplayana kadar.
Yani şu an sadece karar vermeniz gerekiyor, ayrilma konusunda net misiniz? Bosan demek bana düşmez malum bekara demesi kolay :) ama siz karar verirseniz emin olun ummadığınız yerden o kapilar açılır merak etmeyin.
Evet elbette başlangıçta zor olacaktır, inanın ben şu an bile nelerle uğraşıyorum ama hayat böyle biraz da
Emek olmadan yemek olmuyor. Bir yerden baslamak lazim.
Sinav icin de esinizine caktirmadan da calisabilirsiniz, cok mu kontrolcu yani defter kitaplarinizi arastirip bulur mu?
Ya da sizi cok mu kısıtlıyor ne bileyim bir defter alıp kütüphaneye gidip oradaki kaynaklardan calisarak, notlar alarak da hazirlanirsiniz.

Galiba önce bir terapi falan görmeliyim. Çünkü bu acziyet hissini aşamıyorum. Sanki sığınma evi de kabul etmeyecekmiş gibi hissediyorum. Sonra sokakta kalacakmışım gibi. Psikolojim allak bullak oldu.
Okumuş ve meslek sahibi olmuş birisiniz lütfen bunu kendinize yapmayın kendiniz asamiyorsaniz mutlaka destek alın

Ben de İngilizce öğretmeniyim. Önce bir düzeninizi kurun , inanın çok fazla etüt merkezi, özel kurs , okul , kreş derken bir sürü yerden iş bulabilirsiniz. Özel ders verebilirsiniz . Saati 100tl’den veriyorum ben . Uzaktan eğitimde grup derslerine başladım . 5000 TL maaşım 3600tl özel ders gelirim var .
Neden korktuğunu hala anlayamıyorum. Çocuğun da yok ki bağım kalacak desen .
Yaa konu dışı ama.merak ettim hem konu sahibesine de fikir olur belki
Özel dersi nereden veriyorsunuz? Ben de kendime ek uğraş ariyorum, maddi anlamda ihtiyacım yok ama dil kullanmadikca körelen bir sey, ben de paylasmayi severim. Nasilsa evdeyim bu aralar, böyle bir şeye vakit ayirabilirim

Hiç korkulacak bir durumunuz yok. Çocuk yok. Yaş güzel bir yaş. Aile olmaması da sorun değil. Boşanmış çoğu kadın zaten öz ailesiyle yaşamak istemiyor ya da sığamıyor. Bence heyecan verici. Yeni bir sayfa... Başlangıçta bulduğunuz işi yaparsınız zamanla atanırsınız ya da özelde kendi mesleğinizi yaparsanız. Kendinize güvenin herşey güzel olacak gibi duruyor.

Canım kadın sığınma evi senin durumundaki kadınlar için var.
Orada sadece siddet gören kadınlar yok merak etme.
Seni oraya alırlar.sonra bosanmam için yardım ederler.
Kaymakamlık ve aile bakanlığından sen ise girene kadar ev ve geçimin için herşeyi yaparlar.
Merak etme.korkma.kimsesiz sokaklarda kalmazsın.
Sende psikolojik şiddet görüyorsun.mutsuzsun.ve daha çok sorunun var
Sana yardım ederler bu konuda eksik düşünme merak etme.

Başınız sagolsun.
Meslegınız olmasa bile calısmak ıcın hcıbır engelınız yok. Ve başka işlerde yapabilirsiniz.
Çalışmaya başlayıp kendi paranızı kazanıp harcamaya basladıgınızda boşa kuruntu yaptığınıza uzulecek pısman olacaksınız.Allah yardımcınız olsun. AMİN🤲

Eve çıkmak ilk başta çok külfetli olabilir, bir miktar para biriktirip aparta yerleşirseniz daha rahat olur

Özel ders ilanı vermek için şu siteye bakabilirsiniz 👉🏻 Link

E-devlet üzerinden başvuru yaparak, atanana kadar ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz. Haftasonları halk eğitim merkezlerinde de öğretmenlik yapmanız mümkün. Bu şekilde çevre edinir, özel ders vermek için daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

İçinizi ferah tutun, siz bir adım atın gerisi çorap söküğü gibi gelecek

konu sahibi yatili bakicilik isi bakin.bir yasliya bakarsiniz gunduz de kpss falan calisirsiniz.biraz birikim toplayinca dusunursunuz .

Önce içten güçlenmek gerekir, destek almak isterseniz youtube da Tülay Kök izleyebilirsiniz ücretsiz. Harika bir psikolog.. Siz güclendikce, inandıkca değişecek herşey.. Hepimiz tek başımıza savaşımızı veriyoruz aslında.. Başarabilirsiniz.. Rabbim de yardımcınız olsun..

Hiç kimsem yok. Anne tarafım hep kanserden öldü. Yaşayan akrabam yok. Baba tarafı annem öldüğünde kovdu bizi. Şimdi hiç istemezler. Gideceğim tek yer Sığınma evi.
Babanızdan mal mülk kaldı mı? Şuanki eşi nerede oturuyor? Babanızdan kalan miras varsa bunları da değerlendirin derim.

Eşim istemedi çalıştırmadı bütün arkadaşlarımı sildirdi diyorsun
Hayatını kendin mahvetmişsin böyle biriyle evlenerek

Yaa konu dışı ama.merak ettim hem konu sahibesine de fikir olur belki
Özel dersi nereden veriyorsunuz? Ben de kendime ek uğraş ariyorum, maddi anlamda ihtiyacım yok ama dil kullanmadikca körelen bir sey, ben de paylasmayi severim. Nasilsa evdeyim bu aralar, böyle bir şeye vakit ayirabilirim
Ben yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Az çok tanıdık oluştu . Başka okullardan arkadaşlar öğrenci yönlendirdi , sonra onların akrabaları vs derken epey arttı . Mardin’den , Antalya’dan ders alan grubum bile var . Uzaktan eğitim olunca , her yer yakınlaştı . Zaten milli eğitimde tüm sınıflarda derse girdim . Müfredatı artık ezbere biliyorum desem yeridir .

İngilizce öğretmenisin çok avantajlı bir branş
Yaşın daha 34 gençsin de
Neden bu kadar dolusun özel olmazsa eşinle sorununuz neydi (gerçi bence senin çalışmanı istememesi bile problem bence)

Meslektaşız hatta branştaşız :) Evli değilim ,evlenmedim de daha önce bu konuda kişisel tecrübem yok ama boşanan yakın arkadaşlarımdan şahit olduğum şeyler var.O evlilik boşanma aşamasına gelene kadar, kadın çok psikolojik şiddet görüyor.Kendimi aciz görüyorum diye ifade ettiğiniz şeyi onlarda da gördüm ben.Kendine bile yetememe,hiç bir şeyi başaramıyorum bu hayatta duygusu....Ondan kurtulduğunuzda kendinize olan güveninizi yavaş yavaş yeniden kazanacaksınız hepsinde öyle oldu yeter ki ilk adımı atabilin.Kadın sığınma evi sizi alır,neden almasın ki gidecek yeriniz yok işiniz yok zaten amaç bu durumda olanları ayakta tutabilmek.İş de bulabilirsiniz.Kolejler bir sonraki senenin kadrosunu Mart Nisan gibi ayarlıyorlar.Şimdiden başvuru yapın yoksa çok geç olabilir.Bu hayata bir kez geliyoruz tekrarı yok.Mutlu olmadığınız bir hayatı yaşamayın.

Arkadaşlar annem ben beş yaşındayken öldü. Babam iki ay sonra evlendi. Üvey annem de bana yidiğimin içtiğimiz hesabını yapardı. Para istemek için sabahın köründe uyandırırdı. Ben baba evinde hep fazla oldum. Evlendim şimdi de koca evinde fazlayım. Babam da 2 sene önce öldü. Kimsem yok. Gidecek yerim yok. Öğretmenlik diplomam var ama eşim yıllar önce bıraktırdı. Arkadaşlarımı sildirdi. Yıllardır duvarlara anlattım derdimi. Ama artık kimsesizlikten bıktım. Sevgisizlikten yoruldum.

Eşimden ayrılırsam gidecek kimsem yok. Daha önce sokakta hiç yatmadı. Korkuyorum. Sığınma evi benim durumumdaki birini kabul eder mi sizce? İş bulamazsam diye çok korkuyorum. Malum işsizlik aldı başını gidiyor.

Hiç kimsesi olmadan ayakta kalan arkadaşlar, lütfen bana nasıl başardığınızı yazın.
Eşinizin size karşı tavrı nasıl? Şiddet var mı? Sadece ilgi eksikliğinden kaynaklıysa bence bir terapiye gidin beraber, ona anlatın durumunuzu arkadaşlarınızı sildirmiş yıllar önce bu nasıl bir vicdansızlık

İngilizce öğretmeninin boş kalması neredeyse imkansız. Özelde de iş var. Özelde çalışıp o sürede KPSS ye hazırlanabilirsiniz. Sığınma evi tabii alır da kenarda birkaç ay idare edecek kadar bir paranız olsa veya emekli babalar vefat edince emekli aylığı kız çocuğuna kalabiliyordu sanırım öyle bir para varsa yani iş bulana dek idare edin yeter.
çocugunuzun olmaması büyük şans. 34 yaş ikinci bir yaşam için çok uygun. Mantıklı kararlar alınabilecek bir yaş. Bir defa hayata geliyoruz kimseye katlanmak zorunda değilsiniz.

Back
X