Hiç kıyafetim yok?

Merhaba; ilerleyen yaşlarında bunun hiç bir önemi olmadığını anlayacaksın ama şu anda da ben seni anlıyorum. Başka insanların söylediklerine asla takılma. Onlar konuşurlar. Hatta o yaşlarda maalesef acımasız ve rencide edici bile olabilirler. Ama diğer yorum yazan arkadaşların da dediği gibi temiz olduktan sonra iki kazak bir pantolonun hiç bir sorunu yok. İdareli kullanmayı bu yaşlarda ogrenirsen ileride çok daha rahat bir hayat yaşarsın. Ve en önemlisi bunları dert etmeyen insanlar ile arkadaşlık yapmanı dilerim. Sevgiler 🥰

Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem:D
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam :D

Eskiden okullarda disiplin vardı.günlük kiyafetle kesinlikle okula gelinmezdi. Şimdi yönetmelik değişti herhalde.herkes kafasına göre takılıyor.kızım ilkokulda.orada bile yarısı okul kıyafet yarısı günlük kıyafet giyiyor.bir kısmının üstü okul kıyafeti altı başka pantolon..gerçi burada okul yönetimi önemli..kesinlikle okul kıyafeti olmali

Bazen aileler gençleri anlamakta zorlanabilir. Senin eski kıyafetlerin yırtık ya da giyilemeyecek durumda değilse yenisini almak istemeyebilir. Eskiler böyle büyümüş görmüş. Senin isteklerin onlara şımarıklık gibi gelebilir. Kendi harçlığını biriktirmek dışında pek çözümün yok. Parayı ailen kazanıyorsa nereye harcanacağına onlar karar verir. Kendin kazanınca ne istersen yaparsın.

Durumunuz kötü değildir ama hayat pahalı. Karı koca çalışıyoruz bu kış kendime hiç kıyafet almadım mesela.
Keyfi alışveriş yapmak bu devirde çok zor. Onları anlamaya çalış. Tatlı dille arkadaşların arasında mahcup olduğunu en azından birkaç çeşit daha istediğini belirt.

Ben lisedeyken bir dallama vardı geldi yanıma dedi ki senin converse çakma gibi bak bu benimkisinin faturası. Bu mallar hep olur, umursama. Zamanında umursadım mal mal pişmanım.

O çağlarda tek yapman gereken şey ders çalışmak. Valla bizim lisede kimseyi takmadan aynı şeyleri giyen çocuklar müthiş okullar kazandı yurt dışına gitti, benim gibi her şeyi takıp ders çalışmayanlar duvarlara vuruyor kafalarını.

Ruhum hep mi minimaldi acaba :D lisede dershaneye giderken 3-4 kıyafeti tüm yıl değiştirerek giyerdim ki canım kendim o zamandan modayı bilip eşofmanla takılırdım. :D üniversiteye geçtiğimde maddi olarak hep özgürdüm büyük bir meblağ olmasa bile bir kazancım vardı ama her gün düşünmek istemediğim için her yıl gider bir kot bir siyah pantolon alırdım. Üzerine de her zaman uyacak bir kaç tunik, hırka.. Hala onları giyerim 30 yaşıma geldim. Hatta üzerimde bile üniversite 1 sınıfta aldığım kazağım var. Bu beni değersiz kılmaz ki.
Arkadaşlarım hala der ya sen okul pantolonu alırdın en mantıklısı imiş o zaman saatlerce ne kombin yapsak diye uğraşırdık sen 3 dakikada hazırlanırdın diye :D şimdi yaş büyüdü hemen hepsi dolapların sadeleşmeye gitti.
Elbette güzel kıyafetlerimiz olsun, temiz olalım, bakımlı olalım. Ancak şu an tam büyüme evresindesin. Eğer 5 sweatin var ise, 1-2 hırkan var ise dert edecek bir şey yok emin ol.

Klasik ergen sorunları 😁 tebessüm ettim okurken. Ben de babam bana yeni çıkan samsungun pembe telefonundan almıyo diye harçlıklarımı biriktirmiştim de adam artık yemek yemiyorum diye kıyamayıp almıştı. Şimdi bakınca durduk yere adamı ne borca sokmuşum. Telefonum vardı oysa ki. Güzel zamanlar bunlar tadını çıkar..

Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem:KK70:
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam :KK70:
canım yanlış anlama ama, şu yorumun bu durumla pek alakası yok bence. hem de konu sahibini daha da üzmekten başka bir işe yaramaz ki...

o da genç bir kız olarak çeşit çeşit,güzel güzel kıyafetler giymek istemez mi? ki istiyor da. ama ailem parası olmasına rağmen vermiyor diyor.

bence biraz acımasızca ve yersiz bir yorum olmuş, genç arkadaşımızı gücendirmekten başka bir işe yaramayacak maalesef :(

Ben konu sahibesine hak evrdim, genç kız giyinmek istiyor durumları da fena değilse giyinsin ne olacak ... bazı aileler böyle maalesef ben yoklukta büyüdüm çocuğum da çeksin ne olacak kafasında.:KK51:

Bazi arkadaslar formayi desteklemiş bu durum için ama ben serbest giyimden yanayim keske bize de denk gelseydi.
Her gordugumuz şeyi alamiyoruz, yapamiyoruz bunun cozumu tek tipleşmek değil, kabul etmek lazim bazi şeyleri. Forma varken de ayakkabi, çanta, telefon yariştiriyorlardi.
Gosteriş, yarişmayi birakip herkes oldugu haliyle kabul etse ve normalleşse daha iyi.
Kendi paran olunca istedigin gibi giyinirsin ilerde.

Geçen bir lise çıkışına denk gelince düşünmüştüm, benim zamanda böyle serbest olsaydı inanılmaz kötü etkilenirdim diye. Açıkçası bence bu gayette büyük bir problem. Ben senin yerinde olsam hep aynı şeyi giyerim. Mesela siyah pantalon üstü gri kapşonlu yada gri üst. Burası okul en güzel kıyafetlerimizi niye burada eskitelim ki derim millete de. Zaten okul mecburi hapis gibi bir yer birde moda showu mu yapalım falan modunda takılırım. Yapacak bir şey yok çünkü gerçekten herşey ateş pahası ve harçlık biriktirerek olacak gibi değil.

Bir insan kendine güvenmeli. Salaşlık tarzım deyin ben sizin yaşınızdayken bilerek ayakkabımı kirletirdim, eski durması hoşuma giderdi. Genç dediğin isyankar giyinir zaten. Eğer illaha da tatlı kız olacağım diyorsanız basit basic bir üst giyer kolunuza saç tokası takarsınız, önden iki tutam saçınızıda örersiniz. Oldu da bitti.

Ben de senin gibiydim sevgili küçük kardeşim. Giyecek tek bir kıyafetim yoktu. Okulumuzda forma uygulaması vardı ama okulun son günü karne almaya herkes serbest kıyafetle gelirken bile ben forma giyerdim çünkü giyecek hiçbir şeyim yoktu. Zamanla okudum, para kazanmaya başladım ama yine de alamadım kendime hiçbir şey. Çünkü 23 24 yaşına kadar bu şekilde gelmiştim. Ne giyeceğimi, nasıl giyeceğimi bilmiyordum. Nasıl alışveriş yapacağımı bilmiyordum, beceremiyordum. Kıyafete verilen parayı gereksiz görüyordum üstelik. İsrafmış gibi... Geçti mi dersen, hayır geçmedi. 35 yaşındayım, hala giyinmeyi beceremiyorum. Hala üç parça kıyafetim ancak var. Olmuyor. Alışmayınca yapamıyor insan. Düşününce üzülüyorum kendi halime.

Benim son senemde de serbest kıyafet vardı çok zorlanıyordum, aklıma o günler geldi 🥲. 5 tane sweatshirtim vardı altına da bir tane siyah pantolon. Her güne farklı bir sweat günler öyle geçiyordu 😅. Aslında marka takıntın yoksa birkaç parça üst alabilsen bu işi kurtarırsın. En büyük çocuk sen misin?

Benim kızım bu sene ortaokula başladı ve daha 11 yaşında.Okula forma ile gidiyor ve birgün geldi bana dedi ki,anne falanca arkadaşım niye okula hergün aynı kıyafetle geliyorsun diye sordu.Aldım karşıma,bak kızım okula forma ile gidilir,siz podyuma çıkmaya değil okula gidiyorsunuz,sen üzerindeki kıyafeti değil,okula zekânı yarıştırmak için gidiyorsun dedim.Bir de alan olur alamayan olur,arkadaşlarının üzülmesini istemezsin değil mi diye güzelce tembihledim.Bir daha bu şekilde gelmedi karşıma.

Karşınızdaki kişinin 16 yaşında genç bir kız olduğunun farkında mısınız?

Herkesle hemen hemen ayni dusuncedeyim. Kendi parani kazanip harcayana kadar bu sekilde devam. 2. El kıyafet almakta mantıklı. Bu yaslarda boyle dertler daha onemli olabiliyor.

Ayrica, 2012 de üniversite okurken 12 taksitle babam cat bot almisti. o zaman baya havalı hissetmiştim kendimi, parası da yüksekti diye(şuan dusununce genclik sacmaligi). Okul bitti, çalışmaya başladım, evlendim, çocuğum oldu bu kışta yine aynı botu giydim. 10 yıldır aynı bot ayağımda yırtılmaz ise bi 5 sene daha gider givi duruyor.(baska botlarımda var tabi ancak ben yine de catlerimi giymeyi daha cok seviyoru)ama okul zamanı olsa 10 yıllık bot diye bende biraz içerlerdim sanirim. Ama bu tamamen o anki yaşımın duygularından olurdu. Şimdi ki kafamla asla uyuşmuyor.

Zamanla bedenin büyürken, düşüncelerin, hayata bakış acında büyüyecek. Umarım bu büyüme yanında doğru insanlarla ve doğru fikirlerle olur 🌹

Konuyla ne alaka

Vallahi lisede benim de o kadar çok az kıyafetim vardı ki... Ama mutluydum o zamanlar hepsini de çok seviyordum. En sevdiğim kıyafeti haftalarca giyerdim. Çünkü neden bu kadar önemli olsun ki bir kıyafet? Kim güzelse güzel bana mı güzel 😂 Kimse de demezdi neden üstündekini her gün giyiyorsun diye. Pörsümüştü artık 😂 kıyafetlerim pörsümüştü ama çok mutluydum içlerinde. Biraz daha sabret, üniversite sınavına çalış güzelce. Hem iş de bulursun ileride. Çalışır en güzellerini alırsın kendine.

Back
X