Hiç kıyafetim yok?

Sassy sen takıntılı değilsin çünkü. Ben kendimi önemsediğimden değil bildiğim bir şey olduğundan söyledim emin ol :)
Yaptığım yorum yanlış dahi olda gelip bana hayvan ve insan arasında ki fark yazamaz. Ha onu normal görüyorsan ona da bir şey diyemem. Kimseden yaptığım yorum için falan özür dileyemem. Sadece konu sahibini üzeceğimi düşünemedim. Ben kimsenin yorumuna gidip bu tarz bir cevapta vermiyorum. Bence olaylara şu an farklı bakıyoruz.
yok oraya yazmistim zaten hakaret iceren yorumu tasvip etmiyorum diye, bana gore de gereksiz bir cikis. tabi forumda kimle kimin arasinda ne gibi seyler var her seyi bilemem ama disaridan oyle gormedigimi soylemek istedim.

son olarak kast ettigim de buydu evet konu sahibini uzecek bir yorum yapmissiniz, bunun icin ona kusura bakma diyebilirdiniz. cunku okuyunca ben bile kirildim o yorumu. bence de ayni dusunmuyoruz ama sadece soylemek istedim. :)

yok oraya yazmistim zaten hakaret iceren yorumu tasvip etmiyorum diye, bana gore de gereksiz bir cikis. tabi forumda kimle kimin arasinda ne gibi seyler var her seyi bilemem ama disaridan oyle gormedigimi soylemek istedim.

son olarak kast ettigim de buydu evet konu sahibini uzecek bir yorum yapmissiniz, bunun icin ona kusura bakma diyebilirdiniz. cunku okuyunca ben bile kirildim o yorumu. bence de ayni dusunmuyoruz ama sadece soylemek istedim. :)
Aslında kötü bir şey yazmadım. Ha bende bazen kantarın topuzunu kaçırabilirim. Yaşını mesela es geçmişim. Hata yapmış olabilirim. Konu sahibini kırmak değildi asla amacım.
Ama maddi durumum var ama giyinmiyorum yazdığı için yazdım bunu.
Ben kimseye hesap sormuyorum mesela. Ve böyle bir yoruma kesin ban alırdım. Ama o almıyor :) neyse demek ki buranın olayı da bu. Adım çıkmış sassy :D

Abuk subuk cevaplar gelmiş.Okula gidiyorsunuz eğitim-öğretime ,podyuma çıkmaya değil! Nasıl okul burası anlamadım.Ben hiç liseye serbest kıyafetle giden görmedim.Ha,gizli saklı fondotenıne ,rimeline kadar makyaj yapanlar var elbette,ama öğretmenler ve idare bu tür şeylere izin vermez.Cimer'e yazın bu kadar rahatsız olduysanız.Onlarla yarışa girmek de nedir?Daha küçük olabilirsin ama kendine ait bir aklın var.Başkaları yanlış yapıyorsa sen de o yanlışa alet olmamalısın.Kaldı ki bu konuda aileni sıkıştırmamalısın.

Aslında kötü bir şey yazmadım. Ha bende bazen kantarın topuzunu kaçırabilirim. Yaşını mesela es geçmişim. Hata yapmış olabilirim. Konu sahibini kırmak değildi asla amacım.
Ama maddi durumum var ama giyinmiyorum yazdığı için yazdım bunu.
Ben kimseye hesap sormuyorum mesela. Ve böyle bir yoruma kesin ban alırdım. Ama o almıyor :) neyse demek ki buranın olayı da bu. Adım çıkmış sassy :KK70:
Ya seni üzmek istemiyorum gerçekten, eğer kırıcı bir şey söylersem kusuruma bakma lütfen. İçinde kötülük yok bence senin ben öyle görüyorum, ama bence bazen ortamına uygun davranmıyorsun. Yani konuya uymayan tepkiler veriyorsun, o yüzden tepki görüyorsun bence.

Biliyorum kötü niyetle yapmıyorsun ama, işte kırıcı ve sinir bozucu algılayabiliyor insanlar.

Konu dışı ve geyik muhabbeti çok yapıyorsun mesela, o çok dikkat çekiyor. Hani hepimiz 1-2 espri yapıyoruz elbette ama bence sen biraz dozunu kaçırıyorsun 😊

Saygısızlık ettiysem özür dilerim şimdiden 🥀

Ya seni üzmek istemiyorum gerçekten, eğer kırıcı bir şey söylersem kusuruma bakma lütfen. İçinde kötülük yok bence senin ben öyle görüyorum, ama bence bazen ortamına uygun davranmıyorsun. Yani konuya uymayan tepkiler veriyorsun, o yüzden tepki görüyorsun bence.

Biliyorum kötü niyetle yapmıyorsun ama, işte kırıcı ve sinir bozucu algılayabiliyor insanlar.

Konu dışı ve geyik muhabbeti çok yapıyorsun mesela, o çok dikkat çekiyor. Hani hepimiz 1-2 espri yapıyoruz elbette ama bence sen biraz dozunu kaçırıyorsun 😊

Saygısızlık ettiysem özür dilerim şimdiden 🥀
Neden kırılayım ki ?
Kimseye asla kırılmıyorum , yaptıklarım doğru da asla demiyorum.
Geyiği tek başıma çevirmiyorum ama evet bazen kantarın topuzu kaçıyor.
Ben kimseye sen neden böyle düşünüyorsun diye sorgulama çekmiyorum, kimseye de o yüzden böyle bir hak vermiyorum. Ha yapınca da umurumda olmuyor.
Daha geçen Munenin duvarına yazmıştın sanırım , seni konudan engellemişler. Senin yorumların genelde hep isabetli oluyor ama bak takan sana da takıyor :) demek istediğimi umarım anlamışsındır.

Merhaba; ilerleyen yaşlarında bunun hiç bir önemi olmadığını anlayacaksın ama şu anda da ben seni anlıyorum. Başka insanların söylediklerine asla takılma. Onlar konuşurlar. Hatta o yaşlarda maalesef acımasız ve rencide edici bile olabilirler. Ama diğer yorum yazan arkadaşların da dediği gibi temiz olduktan sonra iki kazak bir pantolonun hiç bir sorunu yok. İdareli kullanmayı bu yaşlarda ogrenirsen ileride çok daha rahat bir hayat yaşarsın. Ve en önemlisi bunları dert etmeyen insanlar ile arkadaşlık yapmanı dilerim. Sevgiler 🥰
Ay ne güzel cevap vermişsiniz 💐😍

Ben lisedeyken forma vardi onda bile giydiğin çoraptan ayakkabıya çocuklar incelerlerdi ''cat"derlerdi sari botlar vardi mesela ondan yoksa ayağında sırtında kot ceket yoksa yan yan bakar kıkırdarlardı ahh kavak yelleri ahh ben de memur babacıgımi darlar ağlardım :( illaki o model ayakkabı kot ceket olacak şimdi ruh önemli vs yazıyoruz ama şimdi ki aklımızla farkındayız 16 yaşında hayat başka. Bak güzel fikirler verilmiş kombinler..senden 20 yaş büyük bir ablan olarak seni üzen insanlardan uzak dur bu boyle başlıyor sonra sigara içmezsen aramıza almayıza dönüyor ..

Abuk subuk cevaplar gelmiş.Okula gidiyorsunuz eğitim-öğretime ,podyuma çıkmaya değil! Nasıl okul burası anlamadım.Ben hiç liseye serbest kıyafetle giden görmedim.Ha,gizli saklı fondotenıne ,rimeline kadar makyaj yapanlar var elbette,ama öğretmenler ve idare bu tür şeylere izin vermez.Cimer'e yazın bu kadar rahatsız olduysanız.Onlarla yarışa girmek de nedir?Daha küçük olabilirsin ama kendine ait bir aklın var.Başkaları yanlış yapıyorsa sen de o yanlışa alet olmamalısın.Kaldı ki bu konuda aileni sıkıştırmamalısın.
60 yaş üstü teyze çıkışı olmuş bu da 🙄
En son kaç yılında lise gördünüz bilmiyorum da formalar çıkalı, kıyafetler serbestleyeli en en az 7 yıl oldu valla
Öncesi de vardır da ben kendi işe başlamamdan kesin konuşabiliyorum

Ayrıcs genç bi kızın güzel giyinmek istemesinin nesi bu kadar "wowowow haram" hareket onu da anlamadım
Gerçekten hala okula giden gençleri sadece ders çalışıp geri dönen tipler olarak biliyor olamazsınız herhalde
Duyguları var, hevesleri var, bayağı normal sizin bizim gibi insanlar yani
Bi de hem güzel giyinip hem akademik olarak başarılı da olunabiliyor 👀

Bende destek olmak isterim sana. En azından 1 2 sweat alabilirim, tabi sende istersen. Çam sakızı çoban armağanı olur. Bizim durumumuz benim lise zamanımda kötüydü, o yüzden anlayabiliyorum seni.

Siz milattan önceki yıllarda mı kaldınız? Çoğu lise serbest kıyafet uygulamasına geçti. Geçen kardeşimin okuluna gittim disipliniyle ünlü okulda makyaj yapmayan bir tane kız yoktu.

Siz milattan önceki yıllarda mı kaldınız? Çoğu lise serbest kıyafet uygulamasına geçti. Geçen kardeşimin okuluna gittim disipliniyle ünlü okulda makyaj yapmayan bir tane kız yoktu.
Ben o işim içindeyim o nedenle mö den kalmadım.Serbest kıyafet diye bir uygulama yok.Bir ara denendi facia ile sonuçlandı.
60 yaş üstü teyze çıkışı olmuş bu da 🙄
En son kaç yılında lise gördünüz bilmiyorum da formalar çıkalı, kıyafetler serbestleyeli en en az 7 yıl oldu valla
Öncesi de vardır da ben kendi işe başlamamdan kesin konuşabiliyorum

Ayrıcs genç bi kızın güzel giyinmek istemesinin nesi bu kadar "wowowow haram" hareket onu da anlamadım
Gerçekten hala okula giden gençleri sadece ders çalışıp geri dönen tipler olarak biliyor olamazsınız herhalde
Duyguları var, hevesleri var, bayağı normal sizin bizim gibi insanlar yani
Bi de hem güzel giyinip hem akademik olarak başarılı da olunabiliyor 👀
Haram mı ,demişim .Nerde ?? Bir konuyu dine bağlayabilecek son insanımdır herhalde :p Kıyafetler serbest değil ,siz siyah pant ,üstüne okulun Sweatshirtnü serbest kıyafet olarak görüyorsanız bir şey diyemeyeceğim.Bizim ülkemiz ekonomik ,sosyal anlamda Serbest kıyafete uygun değil.Zamanında denendi o sıra kaç çocuk bunalıma girdi,ailesine kıyafet aldırmaya kalktı,aile alamayınca da okula gitmek istemediler haberiniz var mı??Sahanın dışında biri olarak yorum yapmanız ,60 yaş üstü demeniz normal :) Bu açıdan düşünmenizi tavsiye ederim.

Haram mı ,demişim .Nerde ?? Bir konuyu dine bağlayabilecek son insanımdır herhalde :p Kıyafetler serbest değil ,siz siyah pant ,üstüne okulun Sweatshirtnü serbest kıyafet olarak görüyorsanız bir şey diyemeyeceğim.Bizim ülkemiz ekonomik ,sosyal anlamda Serbest kıyafete uygun değil.Zamanında denendi o sıra kaç çocuk bunalıma girdi,ailesine kıyafet aldırmaya kalktı,aile alamayınca da okula gitmek istemediler haberiniz var mı??Sahanın dışında biri olarak yorum yapmanız ,60 yaş üstü demeniz normal :) Bu açıdan düşünmenizi tavsiye ederim.
"Wowow haram" meşhur bir capsti
Dini bi yorum değildi yani
Bilirsiniz diye varsaymıştım

Sahanın dışından yorum demişsiniz ama altı üstü doğum iznindeyim
Onun dışında öğretmenim 😬
Az çok (yaklaşık 3 yıl) lisede çalışmış biri olarak biliyorum ki o pantolon veya okul sweatshirtü mutlaka çeşitli yollarla esnetilir
Kendim lise okurken de okul eteği ve gömleği şart üstüne hırka, süveter serbestti mesela bazen üstüne düz siyah kazak giyerdik gömlek olmadan 👀
Öğrenciler kuralları esnetmek için vardır adeta 😂

Ülkenin ekonomik durumunu okul formasıyla eşitlediğimizi düşünmeniz beni ayrıca üzdü
Yine herkes bilir diye düşünüyorum ki zenginin ayakkabısı, çantası, kalemliği, kalemi, silgisi, saçının tokası bile zengin olmayandan farklıdır
Her şekilde kendini belli eder
İstersek herkese çuval giydirelim maddi durumlarımız eşit-miş gibi bile durmuyor hiçbir zaman
Bu Farkı sürekli yok saymak yerine kabullensek ve maddi eşitliği gerçek anlamda sağlamak adına adım atsak daha çok iş görmüş oluruz
Yoksa dediğim gibi çuval da giyseler açık ara farklı oluyorlar zaten

Ya okulumuzn belli bir forması yok , okula herkes bakıyorum farklı farklı kıyafetler giymis olarak geliyor , ben ise resmen aynı kıyafeti haftada 3 gun giyiyorum , asssssırı utanıyorum , bi kere bi ayakkabım vardı baya 2 3 senelik , tabi kararmıstı da , bi arkadasım ayakkabıya bak bembeyaz diye dalga gecti benle , asırı kotu oldum. Aslında durumumuz var fakat ailem lmıyor yok neymis borc varmıs falan , ayda bir kıyafet aldanıznyeter 1 parca en azından diyorum onuda kabul etmiyolar , en kotusu harclıklarımı biriktiriyorum ona bile kızıyolar , gelmis biz onu yemek yemen icin verdik kıyafwt slamazsin falan diyolar. Resmen biktim millet cok guzel giyinirken eski püskü kıyafetlerle okula hidiyorum , bazen gizlice para biriktirip biseyler alıyorum ama zorluyor bu beni , ne yapicam?
Yeni kıyafetlere hiç ihtiyacın yok güzel görünmek için, şu dediklerimi yap:
1. Kıyafetlerin temiz ve tamamen ütülü olsun (ütü eskiyi yeni gösterir)
2. Ayakkabıların tertemiz olsun, altları dahil her gün sil.
3. Sade makyaj çok sade (allık ve renkli dudak nemlendiricisi)
4. Cildine iyi bak. (Sabah akşam yıka nemlendir bu kadar)
5. Saçını uzat dümdüz kesim yaptır uçları, sal sonrada, toka vs takma, uzun ve salık uçlar düz, katsız kesim.
6. Spor yap, vücudun iyi olsun.

Ben yine kapitalist sisteme hizmet edicem:KK70:
Ama bir söz var insan kıyafetiyle gelir , sözleriyle ağırlanır diye.
Ben aşırı önem veririm giyime kuşama. Çünkü bence insan hakkında çok şey söyler. Ha bir insanın durumu yoktur ona amenna.
Ama durumu olup , paspal gezen insandan haz etmem ve yakınlıkta kurmam :KK70:
Ekonomik özgürlüğü olan bir birey icin bu yorum uygun olabilir. Ama 16 yasindaki çocuk harçlığını bile istedigi sekilde harcayamiyorsa bu yorum onun icin kırıcı olabilir.

Ben lisedeyken forma vardi onda bile giydiğin çoraptan ayakkabıya çocuklar incelerlerdi ''cat"derlerdi sari botlar vardi mesela ondan yoksa ayağında sırtında kot ceket yoksa yan yan bakar kıkırdarlardı ahh kavak yelleri ahh ben de memur babacıgımi darlar ağlardım :KK43: illaki o model ayakkabı kot ceket olacak şimdi ruh önemli vs yazıyoruz ama şimdi ki aklımızla farkındayız 16 yaşında hayat başka. Bak güzel fikirler verilmiş kombinler..senden 20 yaş büyük bir ablan olarak seni üzen insanlardan uzak dur bu boyle başlıyor sonra sigara içmezsen aramıza almayıza dönüyor ..
Ben de bir kere beden egitimi dersi icin annemin kiyafetini giymistim. Tisort gibi bir seydi. Ama anne tişörtü yani belli. Güya en yakin arkadaşım uluorta bir yerde "bu ne ya bok gibi olmuşsun" demisti.
Bir kere de baska bir yakın arkadasim, grup icindeki herkesin ayaklarina bakip markalarini okumustu sesli sekilde. Benimki bilinmeyen uyduruk bir markaydi. "O ne bicim marka" diye dalga geçmişti. Kendinde cat botlar vardi. Durumu iyiydi ama hazımsız biriydi. Üzücü hatıralar... keske herkesin sartlari eşit olsa.

Ben o işim içindeyim o nedenle mö den kalmadım.Serbest kıyafet diye bir uygulama yok.Bir ara denendi facia ile sonuçlandı.

Aslında siz ilk mesajınızda bu grnc kızımıza kendi aklın yok mu digerleryle yarış halinde olmayı bırak demiştiniz.o cocuk yarıs halinde degıl, okuldakiler serbest kıyafetle geldigi için ve arkadası onun eskiyen ayakkabılarını küçümsedigi için içerlemiş kız.yarıs halinde olsahdı eskimiş ayakkabılarla uzun sure gitmezdi okula zaten napar eder ailesine kimde ne gorduyse aldırırdı cocuk.ama aile almıyormus zaten kız yine de sorun etmemiş öyle gidip gelmiş arkadası dalga gecince üzülmüş ve napabilirim demiş.siz yanlış anladınız,başkasıda sizin yorumu yanlış anlayıp size cıkısmıs derken....😊 Yani aslında cogu okullar hala sivil geliyor dogudayım camdan izliyorum dagılan cocukları hep sivil kıyafet renkli renkli.imam hatipler ve ilkokullarda hala forma var sanırım ama onuda tam bilmiyorum.yegenim ilk okula gidiyor yazın beyaz lakos yaka tsort ve krem tonlarında etek veya pantolon giyyordu.hatta sanırım orasıda sivildi ama ogretmenlerı herkes uyumlu olsun diye aynı ton kıyafetmı istemiş ne oyle bişeydi.ama keske sivil olayı kalksa valla sonra cocuklar Boyle kıyaslıyor kendilerini durumu olmayan üzülüyor falan ne bilim.yaa siz peki kısın hiç mavi önlük altına Micky mauselu(ozamnlar onlar modaydı) keten pantolon onun altına mavi lastik cizme giyip gittiniz mi okula.bis oyle buyuduk😄 ne catı ne botu tey fakir günlükler.ablamızın komsumuzun eskimiş ortaokul formasını giyerek ortabire gecince🤣 ütümüz yoktu komsudam sabah erkenden utu isterdik oda ütu bizde cok durmasın komsuyu bekletmeyelm diye sadece kollarını ve yakasını utulerdık gomlegın yelegin içinde kalan kısmı govdeyi utulemezdık🤣 ah birgün okula gitmek istemiyorum kırmızı külotlu coraplar vardı ondan giyen kızlar bana havalı gelirdi nasıl bir okulda okuduysam.bende anneme aldırdım pazardan mavı onluk altına kırmızı külotlu corap onun altına lastık cızme .ama okula gitmek istemiyorum annem zorla gideceksin dedi gitmem dedm babanı arıyom dedi bende korkup gidiyorum yagmur yagıyor ben aglıyoruö aglaya aglaya yuruyorum sonra yagmur ve aglamanın verdigi hisle altıma işedim oyle böyle degl lastik cızmeler yurudukce vıck vıck ses cıkıyor ıyıce ıslandım eve dondum annem diyor masus okula gitmemek ıcın yagmur suyuna oturdun dsglmı altıma ettm dedm yalan söyleme dedi🤣 gitmedim soncta.biz böyle bir kombinle okula gidiyorduk be güzelim. Seninkide dertmi 😜 saka bi yama dol.p uygulaması var orada marka urumler cok uyguna satılıyor brktirdiginle al diycemde genelde kartla alısberıs yaplıyor orda.annene harclıgını verirsin karsılıgında kartını ıstersın😊ya da kendileri seni bir alısberise cıkaesın bir cıksrsınlar pir çıkarsınlar yani yazlık kıslık 2 adet ayakkabı. 2 yazlık alt ust kombın. 2 kızlık alt ust kombın alsınlar tamam. Bunları segişik degişik gşyerdin sonrada sen eline gectikce alırdın

Son düzenleme:
20 yasındayım yani lise dönemim uzun zaman öncesine ait değil. Benim gittiğim ve tüm arkadaslarımın gittiği liselerde serbest kıyafet uygulaması vardı. Bu arada işin içinde olan biri olarak siz daha iyi bilirsiniz kılık kıyafet konusunda en sıkı tutan okulda bile öğrenciler dikkat çekmenin bir yolunu bulur. İnsanın ayakkabısı, çantası bile belli eder bazı şeyleri.

Liseye giden genç bir kızın iyi giyinmek istemesi en doğal hakkı. Burada genç kesimden biri herhangi bir konu hakkında fikir almak isteyince 'senn önce derss çalışş 😡' yorumlarının gelmesi üzücü. Öğrencilerin daha doğrusu 'ergenlerin' de duyguları var. Özellikle bu yaslarda ekonomik anlamda yasanan sıkıntılar ve kötü anılar travma olarak kalıyor.

Kötü anlilarimizi anlatarak seni rahatlatmaktan basma caremiz yok galiba:)
Lisedeyken bizde forma zorunluydu ama haftasonlari okulda kurs olurdu oraya giderdik sivil.. herkes cesit cesit kiyafetlerle gelirken ben hep ayni kiyafetimi giyiniordm goze batip alay konusu olunca , babam da maddi durumu iyi olmasina ragmen cimriliginden hic bir sey almadigi için kendi basimin caresine bakayim demistim. Babalarimiza eskiden calistiklari yerlerden yilda bir kez kiyafet yardimi yapilirdi. Verdikleri kot pantolon babama 3 4 beden kucuk geldigi icin giyememisti. Aldim ben giydim onu bir kac gun , belimi de bir kemerle iyice sıkıp oylece gitmistim. Simdiki gibi boru paca dar paca degil tabi eski usul genis pantolonlar.. bir kac gun sonra bir arkadasim bu pantolonun babana ait oldugu anlasiliyor istersen artik giyme demisti. Simdi hala yer yarilsa da icine girsem diorum aklima geldikce. Babama coooooook kiziyorum coook ..

Back
X