• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç mi bir iş rast gitmez

Canim oncelikle Allah isini kolaylastirir zorlastirmaZ insallah
Seni anliyoum bende o donemlerden gectim benim tavsiyem sinavlara girecegin zaman kimseye soylememen
En azindan soran eden olmaz
Sorana da bu devirde kolay mi ekmek aslanin agzinda deyip kapat

Aynen öyle yapıyorum gecen sınavı annemlere söylememiştim sonuclanınca onlara olmadı demek cok zoruma gidiyodu.. Şimdide söylemiyorum mesela olmassa sadece kendim üzülcem.. Olursa zaten cümle alem duycak :)

imlalı olacaksa zor yazarım gibi hayırlısı olsun ne diyelim

Arkadasın dediği cok dogru.. Gecen icra sınavında 225kişiyi alcaklardı mülakata ama 184 kişi yazdıgı icin 184 kişi kaldı mülakata... Zordu bide ilk kez öyle sistem vardı imla filan bide metinler son 1hafta verilmişti ve hep teknik şeyler yazıyodu metinlerde misal psikososyal gibi şeler yaZıyodu :) büyük kücük harfe de dikkat ediyolardı o yüzden cok kişi döküldü bende dahil :) yani zorsa herkese zor oluyo inanki

ayyy bide o var ya işin yoksa taa cevizliye git. bu saatten sonra istesem de sabah akşam yazsamda bişey olmaz o yüzden soru çözüyorum. sen hazırlandın mı klavyeye?

Benim klavyede sorunum yok ama sınav anı cok kötü oluyo stres filan :( bianda elin ayagın dolaşıyo kasılıyosun falan..yani herşey sınav anındaki pskolojine baglı

Anadolu adliyesinde çalışıyorum ben. Bir giren bir de girmeyen pişman.
İmlalı sorulacak diye biliyorum, siz ne olur ne olmaz kendinizi öyle alıştırmaya çalışın ve unutmayın ki siz nasıl imlalı da zorlanacaksanız herkes zorlanacak.

Ne iş yapıyosunuz orda :/ kimbilir belkim iş arkadaşı oluruz bigün :D

Benim klavyede sorunum yok ama sınav anı cok kötü oluyo stres filan :KK43: bianda elin ayagın dolaşıyo kasılıyosun falan..yani herşey sınav anındaki pskolojine baglı
evet çok haklısın tamamen oradaki rahatlığa bağlı. heyecan yapacak bir şey yok ama bana sanki hiç 3 dk gibi gelmemişti geçen sene. o arada bi zaman uçuyo sanki : )))

Ne kadar olumsuzluklarla karşılaşırsan karşılaş, onca şeye göğüs gerip umudunu inadına yitirmeyeceksin..
Pes etmeyeceksin..
İşte o zaman kazanıyor insan..

korkuyorum gerçekten ama nasipten ötesi de yok. o kadar bunaldım ki lise mezunu yeğenim 50 puanla atanacak bana acıyor ya var mı böyle bir şey. hasta oldum düşünmekten. inşallah bu yılda şans bize güler
Benım eşimde girecek sınava lise mezunu bilgisayar bölümü. Çok istiyorum kazanmasını iyi bi işe girmesini inşallah olur. Allah yardımcınız olsun.

Sekerim, ozel sektore yonelmeye ne dersin?

KPSS bence yalan dolan , herkes mulakatta eleniyor. Torpili olmayan kim giriyor ki Allah askina? Yani girememnin nasiple, kismetle, calisip/calismamakla hicbir ilgisi yok, torpil var mi yok mu mesele bu. Caliskan bir insansin, bence ozel sektorde sansini dene kuzm.

Dert gelince heryerden birden geliyor, elinin kolunun feri gidiyor...Yasama sevinci denen bir sey de kalmıyor...

Her şey olacağına varır güzel kardeşim. Ben hayatta hiç bir konuda aşırı diretmeme taraftarıyım. Her yolu ve yönü denerim, elimden geleni yapar ve Allaha bırakırım. Emin ol, O'nun bizim için hazırladığı bir yol var.

Ben olsam sınav, KPSS girerim ama onlara da bel bağlamam. Başka işler bakarım. İş işi getirir. Siz çalıştığınız yerde çalışkanlığınız ve güzel huyunuzla kendinizi sevdirirseniz, oradan çok daha güzel işlere açılır yolunuz.

İnsanlara bakmayın, kendinizi geliştirmeye bakın. Yabancı dilinizi geliştirin, bilgisayar programları öğrenin. Halk eğitimlerin uygun meslek kursları oluyor, onları da değerlendirebilirsiniz.

Yolunuz, bahtınız açık olsun.

Her şey olacağına varır güzel kardeşim. Ben hayatta hiç bir konuda aşırı diretmeme taraftarıyım. Her yolu ve yönü denerim, elimden geleni yapar ve Allaha bırakırım. Emin ol, O'nun bizim için hazırladığı bir yol var.

Ben olsam sınav, KPSS girerim ama onlara da bel bağlamam. Başka işler bakarım. İş işi getirir. Siz çalıştığınız yerde çalışkanlığınız ve güzel huyunuzla kendinizi sevdirirseniz, oradan çok daha güzel işlere açılır yolunuz.

İnsanlara bakmayın, kendinizi geliştirmeye bakın. Yabancı dilinizi geliştirin, bilgisayar programları öğrenin. Halk eğitimlerin uygun meslek kursları oluyor, onları da değerlendirebilirsiniz.

Yolunuz, bahtınız açık olsun.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun bende sizin söylediklerinizi hep düşünüyorm sorun aslında ben değilim sorun annem :( o çalışmamı istiyor eve destek olmam gerektiğini filan söylüyo herseferinde bana vicdan yaptırıyo. Hal böyle oluncada bende düzgün bi işim olsada annemleri sustursam telaşına düşüyorum yoksa gercekten benim dünyalık pek hevesim yok olursa olur olmassa olmaz yanii yine çaba gösteririm ama olmayıncada isyan etmem de işte ah keşke beni bana bıraksalar

Benim klavyede sorunum yok ama sınav anı cok kötü oluyo stres filan :KK43: bianda elin ayagın dolaşıyo kasılıyosun falan..yani herşey sınav anındaki pskolojine baglı
İşte bu yüzden o sınav çok önemli. Çünkü mesela duruşmaya çıkıyorsun, bir katip olarak çıkmak zorundasın ve duruşmada emin ol ki özellikle ilk zamanlarda o sınavdan çok daha fazla heyecanlanırsın ve 3 dakikada 90 kelime yazarak duruşma hızına yetişemezsin. Yani her şeyi bırak hızlı yazmak işe girmek için değil, katibin işini yapması için gerekli olan şeydir.

Ne iş yapıyosunuz orda :/ kimbilir belkim iş arkadaşı oluruz bigün :D
Katibim canım, mesajı daha yeni gördüm niyeyse.
Hakkında hayırlısı neyse o olsun, olmazsa da üzme kendini, çünkü adliyede çalışan bir çok insan emin ol ki fırsatı olsa dakika düşünmeden işini değiştirmek ister, gerçi bir çok iş alanında da böyledir belki ama ben diğerlerini bilemiyorum.

Sekerim, ozel sektore yonelmeye ne dersin?

KPSS bence yalan dolan , herkes mulakatta eleniyor. Torpili olmayan kim giriyor ki Allah askina? Yani girememnin nasiple, kismetle, calisip/calismamakla hicbir ilgisi yok, torpil var mi yok mu mesele bu. Caliskan bir insansin, bence ozel sektorde sansini dene kuzm.
Torpil kesinlikle bolca var ama herkesi de torpille girdi diye yaftalamayın, ayıp oluyor :KK14:

İnançlı insanlarız, kadere inanır irademiz dahilinde bazı şeylerin nasip kısmet olduguna inanırım. Türlü sınavlara türlü işlere giriyorum hiç olumlu bi dönüş alamıyorum. İki kere kpssye girdim 80 üstü aldım ama yerlesemedim. Acıktan alım yapan kurumlara başvurdum sınavları gectım mülakatta elendim. Nasip deilmiş hayırlısı olsun diye kendimi teselli etmesini bilirim ama malesf ailemde dahil insanların bişey beceremiyosun lafları canımı acıtıyo.. Emeksiz yemek olmaz biliyorum oyüzden de cok calısyorm sınavlara ama olmuyo bu elimde deil. En son umutlandıgım bi sınav daha hüsranla sonuclanmıstı 13 yasındaki kuzenim yine mi kazanamadın sende hiçbişey kazanamıyosun dedi.. Bilinçli söylemedi neticede o cocuk ama ben hic bişi diyemedim kitlendim haklıydı hiçbişi beceremiyorum. Cok dokundu bana. Daha o kadar şey varki ama bi yandanda şükrediyorm saglıgım yerinde arkadas ortamında sevilen biriyim. Ama yinede yaşıtlarımın yada aynı bölümü okuyan arkadaslarımın kariyer yaptıklarını gördükce niye ben eksik kalıyorm die düşünmeden de edemiyorum.. Bu günlerde geçer mi acaba? Böyle herseyi hüsranla sonuclanırken bi anda yüzü gülen varmıdır acaba bu sitede?

Var arkadaşım, inancını kaybetme. Ben çoğu zaman diyorum ki şimdi "bütün o yaşadığımız tersliklerin herbiri, bugün yaşayacağımız güzelliklere ulaşabilmemiz için bir kaldırım taşıymış meğer. Gayet planlı, programlı o terslikler meydana gelmiş ki, bir el bizi tutup buraya getirdi şimdi" Bunu o zor zamanlarda farketmek en önemlisi. Mutlaka tevekkül. Hep tevekkül.

Back
X