hic olecekmis hayatiniz bitmis gibi hissedip hersey yoluna girdigimi oldumu

Siz geçmişle yaşamayı bırakmadığınız sürece bu ruh halinden çıkamazsınız.

Erken evlenmişsiniz keşke 30'umdan sonra evlenseydim diye düşünüyorsunuz.

Evlenmişsiniz artık geçmişe dönülebilinse ama mümkün olmadığını siz de biliyorsunuz.

O yüzden yaşadığınızı zamanı istediğiniz şartlara getirmek sizin elinizde.
Tek başıma üstesinden gelemiyorum diyorsanızda bir uzmandan yardım alın.

İnanın keşkelerle hayat geçmez

Suan ailenizden uzaksiniz belki esinizde sizin istediginiz huylarda degil (misal sen gezmek istersin o evde oturmak ister sen tv izleyelim istersin o uyumak vs)
Bunlarda seni bosluga itmistir.
Sosyalmedyadaki arkadas paylasimlarini cok takip etme derim.
Herkesin geliri, hayat tarzi,karakteri farkli.

Kiminin tatil anlayisi sessiz sakin bir köy evinde oturup dinlemek ister
Kimisi ultralux otellerde discolarda takilir

Silkelenin bence.
Once nefes aldiginiza sukredin
Sonra saglikli oldugunuza.
Daha sonra kendinize hobiler edinin cikin yuruyun dua edin.
Kitap okuyun mesela.
Örgü örebilirsiniz.
Pazar carsi gezin.

Yani kafanizi dagitin
Surekli olarak o arkadasimin hayati boyle bunun esi boyle benim esim niye boyle diye kurmayin derim.

Derdin kocan gene dimi evlendiğine pişmansın ama boşan diyenlerede boşan demeyin diyorsun ne olsun istiyorsun ciddi ciddi
Hiçbir şey. Laf olsun torba dolsun her gün aynı şeyler işte. Değiştiremeyeceğini bildiği için burada konu açıp azıcık konuşup rahatlamak istiyor başka amacı yok. Dolup dolup burada aynı konuyu açıyor :)

Hayatınızı başkaların hayatlarıyla karşılaştırmayın kimseyi de kendinizle kıyaslamayın. Herkesin hayat standardı farklı elinizdekilerle mutlu olmaya çalışın. Tabi tek sorun maddiyatsa. Üstü kapalı anlatmışsınız tam olarak sorunun ne olduğunu bilmiyorum Umarım düzelir.

Oldu hala da her şey tamamen düzelmiş değil.
Ama çok şükür sağlığım hala bende.
Gerisi hallolur diyerek yaşıyorum..
Pişmanlık mı?
Hayatımda çok büyük bir pişmanlığım da var tabi.
O tercihim olmamış olsaydı şimdiki sıkıntılarım tümüyle olmayacaktı mesela.

Ama bir düşün o yanlış tercihimiz bize bir şeyler katmış olamaz mı?
Belki olgunlaştık, belki daha iyi bir insan olduk.
Ben mesela çok şey öğrendim çok üzülmüş olsam da..

Eminim senin için de böyle artıları olmuştur.
Kendini üzüp durma artık.
Sağlık var umut var unutma.

Eski açtığın konulara şöyle bir göz gezdirdim. Eşinle evlendiğin için pişmansın, mutsuzsun hemde çok mutsuzsun. Bu yeni bir durum da değil ayrıca. Boşanmak, kendine yeni bir hayat oluşturmak gibi bir düşüncenin zerresi bile yok sende. İlla boşanmasan bile rest çekebilecek durumun dahi yok.
O zaman ne yapmak gerek? Seçimin seni mutsuz ediyor ama bu seçimle yaşamayı tercih ediyorsun, belki zorundasın, ya da kendinde o güç yok. Sonuç: bulunduğun ortamı elinden geldiğince güzelleştireceksin. Eşini takmayacaksın, fazla incelemeyeceksin, kendine meşgale bulacaksın. Yoksa hastalanırsın belki takıntı haline gelmiş olabilir bile.
Aynı şeyleri aylardır düşünüyorsun farkında mısın? Ne değişti peki? Sen düşündükçe eline geçen iyi ne var mesela otur bir düşün. Kendini mutlu etmeye çalış. Ne yapmak sana iyi gelir onu bulman gerekli. Bak mesela korku filmi arşivim var, o arşive film eklemek ve film izlemek bana iyi gelir. Oyun oynamak mutlu eder beni. Sevdiğim yemeği yemek yine mutlu eder. Doğayı severim, toprakla haşır neşir olmak sakinleştiriyor ..gibi gibi şeyler bulman gerekli. Böyle yaşanmaz yoksa yazık günah.

Evet hepimiz geçmişe dönüp bişeyleri değiştirmeyi çok isterdik.herkesin keskeleri vardir. Ama kader diye de bir şey var. Eğer Allah bazı şeyleri yaşamamızı istiyorsa ne yaparsak yapalım yaşayıp göreceğiz.geçmişe dönüp değiştirebilsem demenin bir anlamı yok o yüzden. Önümüzde 20 tane seçenek olsa hangisini seçersek seçelim, Allah onu yaşatacaksa sana illa ki yaşarsın.herkesin bir sınavı var ama hayat da böyle üzülüp kahrolarak geçmez.tabi sıkıntı ne bilmiyorum sevmeden mi evlendin?

Allaha şükür sağlikliyim.ailemde ölüm kalım hastalık yok. Yatıp kalkıp buna dua ediyorum ama onun dışında hakikaten benim de zor zamanlar gecirdigimi tüm yakinlarim bilir. Hayatin beni sinadigi donemdeyim. Pek bir şeyin yoluna girdiği yok simdilik. Büyük aksilikler yaşadım hala da yaşıyorum ama yapacak bir şey yok. Umut vardır her zaman. Ben de inanıyorum ki bir gün isler yoluna girecek. Her ne kadar hayatimdan memnun olmasam da hep boyle sürmez diyorum. Bende durum bu. Sizin icin de en güzelini dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…