• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir maddi desteği olmayan birisiyle evlilik ?

Bütün yorumları okumadım. Ama konuyu okuyunca içim burkuldu biraz. Rahmetli babam memurdu ev sahibi olamadı bizi okutucam diye. Erkek kardeşimin evlenirken işi vardı ama evi ve birikimi yoktu doğal olarak. Allahtan gelinimiz bunları sorgulamadi bile. Evleri yok diye dert edinse nasıl alinirdik bilmiyorum. Şimdi durumumuz düzeldi kardeşim ev alacak kadar biriktirdi. Yani düzgün insan olsun çalışkan olsun kalbiniz Aksın da ev nedir ya... suç mu yani maddi birikimi olmamak

borsaya borç para alarak girmediyse bu imkansız.
borsada paran varsa hisse alır yatırı yaparsın o para batar sadece nasıl evi arabası gitmişte borç ödüyor bana şaşırtıcı geldi. Eğer kredi çekerek vs girdiyse çok çok yüklü bir miktarsa belki ev araba öyle gider nerden baksan en kötü ev 80.000 araba birde borsa işi bana pek inandırıcı gelmedi. ki kredi çekip borsaya girebilecek insansa eğer aile buda düşündürücü sen o kadar riskli birşeyi nasıl göze alırsın ailen varken

Borsa oynamakla o kadar batılamaz dediğiniz gibi...
Kimse de evi barkı ipotek ettirip kredi çekip borsa oynamaz, adam bankadan emekliymiş bir de o kadar cahil değil.
Sebep ya başka bir şey (kumar vs.) ya da sen beklentiye girme diye baştan böyle şeyler söylüyorlar.
borçla harçla yuva kurmak uzaktan göründüğü gibi değil. eşimin de evlenmeden önce borçları vardı inanın çok büyük stres oluyor...
Maddiyatçılıkla suçlamışlar bunun adı maddiyatçılık değil sonuçta o da hayatın bir boyutu.

eşimle evleneceğimiz zaman öğrenciydik ve dururmumuz kötüydü aile desteği olmasına rağmen şimdi daha iyi yada şöyle söyleyeyim annemler evlenirken babam çokçok zenginmiş ama 10 sene önce battı
annem derki keşke memur ile evlenseydim tatıle gitmeseydim ama eşimden yana yüzüm gülseydi

4 hafta çok kısa. Yaşınız 29, evlilik için biraz daha bekleyebilirsiniz. Kim bilir karşınıza daha kimler çıkacak.
Hem sözleşmeli personel, hem evlenince de ailesine yardım edecek. Yani sadece sizin maaşınızla geçineceksiniz.
Maddiyat önemli değil önemli olan huzurlu olmak evet ama unutmayın ki geçim derdi evdeki huzuru da etkiliyor.

ailesinin maddiyatı sizi neden ilgilendiriyor ki anlamadım bizde eşimle herşeyimizi düğünümüzde dahil kendimiz yaptık ve öyle istedik çokta güzel oldu ailelerimizlede aramız çok iyi.iki tane öğretmenin ailelerinden maddi destek beklemesini anlamş değilim.onca yıl okutmuşlar para harcamışlar bi zahmet geleceğinizide emek vererek birlikte kurun.

Bütün yorumları okumadım. Ama konuyu okuyunca içim burkuldu biraz. Rahmetli babam memurdu ev sahibi olamadı bizi okutucam diye. Erkek kardeşimin evlenirken işi vardı ama evi ve birikimi yoktu doğal olarak. Allahtan gelinimiz bunları sorgulamadi bile. Evleri yok diye dert edinse nasıl alinirdik bilmiyorum. Şimdi durumumuz düzeldi kardeşim ev alacak kadar biriktirdi. Yani düzgün insan olsun çalışkan olsun kalbiniz Aksın da ev nedir ya... suç mu yani maddi birikimi olmamak
Haklisiniz ama kardesiniz kac yasinda evlendi? Bu kişi 40a merdiven dayamis, 40 yasindaki insan hayatini kurmamis olunca biraz tuhafimiza gitti hakli olarak. Ve hanimefendi de daha 29 yasinda oldugu icin şahsen ben kendi yaşitlari olan adaylari degerlendirmesini onerdim mesela. Biz de 20 li yaslarda evlendik, esim is buldu, ben kpss kursuna gidiyorum ama bu iş duzeni ve hayat kurma olayi 20li yaslarin icinde olmali diye dusunuyorum ki gelisim psikolojisinde bile bu durum 20li yaslarin gelisim gorevleri icerisinde yer alir.

Bende çalışmayan aylak bi tip sandım.. Artık zaten çiftler kendi düğününü kendi yapıyor borcu kendi ödüyor..

Valla maddi denklik cok onemli arkadaslar. Ben evlendigimde calismiyordum. Esim hemen dirdira basladi sen calissaydin sunu alirdik bunu yapardik diye. O bir erkek olarak benden boyle seyler bekliyorsa kadinlarin da duzgun bir isi geliri olan erkek bekleme hakki var. Yani egitim duzeyi de gelir duzeyi de uc asagi bes yukari denk olursa 'para' mesele edilmemis olur. İnanin her sey daha kolay olur.

İkiniz de çalışıyormuşsunuz aileden beklentiyi kesin.yokmuş durumları.
Kendi yaginizda kavrulun. Kimse mecbur değil evinizi düzüp düğününüzü yapmaya.tabi ufak tefek yardım edeceklerdir önemli olan niyet.

Ben erkek olsam gelin ve ailesi dese evin varmı Araban varmı ben de derim senin var mı?
Ben bunları getireceğim ev araba vb. Sen ne getireceksin derim.
Düğün hariç ama. Onu erkeğin yapması gerek bence.
Bunlar hep gelip geçici. Aslolan sağlam bir işi olmasi bu kadar.

Merak ettim sonra napıyım atandı mi
hayır atanmadım . kpssden önce o son kavgayı kaldıramadım .sen benden ayrılamazsın sen bana aşıksın dedi içim almadı gururum kırıldı o konu öyle kapandı kpss den yerleşmedim lise düzeyi okul bitmemişti çünkü . aradan 4 yıl geçti okul bitti mesleğimi elime aldım piyasaya göre güzel bir maaşım var özel sektör olmasına rağmen . şuan orta düzey yönetici pozisyonundayım çok rahat bir işim çok sevdiğim bir kocam dünya tatlısı bir kızım var :)
bu kadar mutluluğun içine eden bir de kaynana :mad:

maddi durumu olmamak tabiki suç değil.
kimse maddi durumu iyi değil diye yüklenmiyor zaten , durum ortada, neredeyse 40 yaşına gelmiş evlilik düşünen bir erkek, ama evlenince aileme bakarım diyen bir erkek. görücü usulü olunca düşünmek gerek. kendi ailesine maddi anlamda geçindirecek bir bayan arıyor izlenimi var...
yoksa çok kimse evi arabası ile bir evliliğe başlamıyor....
sizin gelininize eşi benim ailemin borcu var evlenince ben onlara bakacağım sen de düğün yapacaksın ve bizim evi geçindireceksin deseydi nasıl bir durum olurdu ortada ?

Kızlar hepinizin yorumunu tek tek okudum. Çok sağolun fikirleriniz için. Bu Cuma okulum tatil olduğu için görüşcez yüzyüze. Kafamdaki tüm soruları sorup netleştircem. Onun işi üniversitede laboratuvarda görevliymiş yani diyelimki ders var öğrenciler gelmeden orayı düzenleyip hazırlıyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin dua edin

Bu iş ne kadar detaylı bir iş? Laboratuarda önemli ve riskli maddelerle mi uğraşıyor yoksa herhangi birinin yapabileceği hazırlıkları mı yapıyor? Neden sordum, çünkü sözleşmeli olması beni tedirgin etti. Eğer kalifiye bir eleman değilse yerine başkasını kolayca bulurlar. Sonra işsiz kalır vs.

Yani daha tanışalı henüz 4 hafta olmuş, bu tarz sorular sorulmaz ama hayatında hiç işsiz kaldığı dönem olmuş mu? Bazı arkadaşlar olaya maddiyat açısından, aileden yardım bekleme açısından bakmış, ben sorumluluk sahibi olma açısından bakıyorum. Tuttuğunu koparan biri ise tabi ki birikimi olmaması doğal olmasına rağmen bundan sonrası için kendisine güvenilebileceğini tahmin edebiliriz. Ama benim eski kocam gibi her sene ayrı bir meslekle uğraşırsa iş zor.

Sizin öğretmen olmanız çok cezbedici. Burada örneklerden gördüğümüz kadarı ile aileler artık oğullarına öğretmen gelin, özellikle de memur öğretmen arıyorlar. Acaba böyle bir art niyet var mı?

Kusura bakmayın, ben biraz paranoyağım :cool: Eski kocası tarafından dolandırılan bir kadın olarak. Sadece para anlamında da değil, örneğin bana üniversite mezunu olduğunu söylemesine rağmen aslında ilkokul mezunu olduğunu evlendikten sonra öğrenmem gibi.

Ne mezunu bu arada?

Son not: Çok hızlı ilerlemeyin lütfen. Bu sorduğumuz ve merak ettiğimiz konuları da hemen açmayın. Diğer yönlerini tanımaya çalışın. Ama kendinizi de çok kaptırmayın.

canım ne durumdasınız beendeeeee merakla bekliyorum
Ve lütfen evlenmee diyorum ;)

Kızlar selam .Yüz yüze tekrar görüştük ve bazı konuları kafamda tam anlamıyla netleştiremedim.
O yüzden bitirme kararı aldık.Teşekkürler bütün yorumlarınız ve destekleriniz için

Kızlar selamlar.Karar aşamasındayım yardımlarınıza ihtiyacım var.29 yaşındayım öğretmenim. Buradaki bir öğretmen arkadaşın akrabası benimle tanışmak istedi yaklaşık 4 hafta önce önce telden konuştuk.Kendisi 37 yaşında ve üniversitede sözleşmeli personel olarak çalışıyor.Bizim telde konuşmalarımız devam etti 1 kere yüz yüze görüştük.Çok iyi efendi ve karakteri oturmuş biri.Ben ısındım ona sanki uzun süredir tanıyormuşum gibi güven verdi.Onunla konuşurken çok mutluyum oda aynı şeyleri bana hissediyor..sorun şu ki erkek tarafının maddi bir birikimi yok birazda bu yaşa kadar herhalde o yüzden evlenememiş.Kirada oturuyorlar.Düğün dernek borçla olacakmış ve borcu biz ödeyecekmişiz. Babamın durumu yok diyo, şuan çelişkiler içindeyim.Belki beni çok mutlu etcek ve ben sırf borç para derdinden onu kaybetmek istemiyorum.Fikir verirseniz sevinirim
önemli soru şu iyiinsanmıve seviyormusun?düğünolmasın nikah olsun nolacak

Kızlar selam .Yüz yüze tekrar görüştük ve bazı konuları kafamda tam anlamıyla netleştiremedim.
O yüzden bitirme kararı aldık.Teşekkürler bütün yorumlarınız ve destekleriniz için

en iyisi olmuş canım hakkında hayırlısı... ne dedi sen bitirmek isteyince bir daha aradı mı ?

Back
X