Hicbir sey olmamis gibi olmak

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba hanimlar;
Ben yurtdisinda yasiyorum, 3.5 ay once dogum yaptim, kayinvalidem yardima geldi. Ama lohusa halimle kalbimi cok kirdi. Normalde uzak oldugumuz icin cok gormem, yilda bir kere 15 20 gun, onlarda da iyiydik bir problem yoktu, ama simdi 40 gun kaldi ve bu o mu dedim. Birkac sey anlatayim da abartiyor muyum soyleyin lutfen. Mesela o geldiginde doguma 15 gun vardi, o geliyor diye baya hazirlik yaptim, ama yemeklerimi yemedi, bunlar cok yagli bana dokunur dedi, aslinda yagli degildi, sonra neyse dedim midesi kotudur, sonra bamya yapalim dedik, sen nasil yapiyorsun dedi anlattim, oyle olmaz dedi, kendi yapti neyse buna da lafim yok, ama vicik vicik yag icindeydi, esim de aynisini dedi, ve.oturup afiyetle yedi. Onceleri cok alindim, ama o helale harama cok dikkat ediyor o yuzden belki yememistir diyordum, ama ben de dikkat eden biriyim, ozellikle bilerek alirim, bunu ona soyledim, guvenebilirsin dedim ama guvenmedi. Menemen yaptim, ertesi gunu o da yapmis bak bu benim menemenim diyor. Bi daha geleyim paspas alcam, sunu alcam bunu alcam, dolap duzenlemeler. Surekli guya saka yollu kizini alayim trye gotureyim demeer, kizim 2.5 yasinda, ona da parka gideriz vs diyor, o da gitmek istiyor tabi. Kizim kiskancliktan altina yapti hep, kakasini da, dikisli halimle hep ben temizledim, ama hali yikayacam diye tutturdu, ben de neysr.dedim beni dusunuyor heralde, sonra dedi ki sen hali yikayamazsin ogluma kalir o cok yoruluyo yazik bi de hali mi yikayacak. Ama mutfagi o kadar pis birakti ki, lavabonun rengi degismisti, copun sulari tabaka olusturmus,bulasik falan. O gitti butun gun mutfak temizledim. Evde bos bos oturdugumu ima etmeleri, ve bunun gibi seyler iste.

Su an o kadar kirginim o kadar icim soguk ki yuzunu bile gormek istemiyorum, ama seneye yazin gittigimizde hepsini unutmus olmak ve eskisi gibi olmak istiyorum. Cunku duygularimi cok belli eden bir insanim, tatsizlik ciksin gergin soguk bir.ortam olsun hic istemem. Sizce.bunlar lohusa.psikolojisiyle abartilmis seyler mi, unutulabilecek kadar basit seyler mi ?

Bence abartılmış birşey değil ama lohusa psikolojisiyle daha çok etkilenebilirsiniz.
Bu tarz konuları aklınızdan uzaklaştırın
Cocuklarınıza odaklanın
Takmamaya çalışın lütfen.

Abarttiginizi dusunmedim. Sanırım kendi aileniz orada değil .genelde yurtdisina gelin olarak gidenlerin ortak sorunu kayinvalide doğum için geliyor ve huzursuzluklar başlıyor. Kendini çok sikma unut gitsin çocuklarına odaklanmalisin rahat ol sen iyi bir ev hanımı iyi bir annesin hayattan tat almaya bak .

Kadın nasıl davranmasını bilmiyor. Tarzı bu bence. Sen gelinisin diye kasıtlı yapmış değil gibi geldi bana.
Ben de daha farklı şeyler bekliyordum nedense.

loğusa olduğunuz için alınganlık yapıyorsunuz en azından kalkıp gelmiş doğumdan önce kötülük olsun diye gelmemiştir benim 15 dk aram vardı kv ile doğumdan sonra bi iki kere ya geldi ya gelmedi geldiğinde de uyuyan çocuğumu uyarıp gitmişlerdi

klasik kv olarak düşün boşver herkes herkesin yemeğini yiyemez bende kv min yemeklerini yiyemiyorum boşverin gitsin canınızı sıkmaya değmez sütünüz kesilir allah muhafaza

ben lohusa olsam istemem zaten kayınvalideyi. direkt annemi çağırırım.
bu mantığı çözemedim ben. sağlam kafayla çekilmiyor kadın o psikolojiyle nasıl çekilsin?
ciddi soruyorum bunun sebebi nedir? böyle şeyler çok duyuyorum neden anne değil kayınvalide geliyor?

Öff bunlar kendilerini ne sanıyor ya hepsinde bi psikopatlık cocuk cocuk hareketler ben biliyorum havaları zıkkımın kokunu yiyesiceler... bendede bunun bi üst modeli var.

Canım sen alinganlik gosteriyorsun.. Yaptıkları çok doğru falan demiyorum ama sallama boşver diyorum. Sallanacak bir durum da yok

Biraz lohusa psikolojisiyle abartılmış şeyler birazda klasik kayınvalide tavırları...
Takılmayın bu kadar.
Daha ne kayınvalideler var,seninkisi en azından doğumunda yanında olmuş iyi ya da kötü.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim hanimlar, ben de en azindan geldi kendince bi seyler yapti diye dusunup bosvermek istiyorum, ama niye oyle hissedemiyorum bilmiyorum. Annem ilk dogumumda gelmisti, o yuzden simdi kayinvalidem geldi, cok gelmek istedi. Aslinda ben boyle olacagini bildigim icin gelmesini istememistim ama oglunun evi torununu gorcek gelme denmez sonucta. Yaninda olayim diye dusundugunu sanmiyorum aslinda. Daha cok oglumun evine gitcem, torunlarim beni sevcek gibi dusundu bence. Davranislari oyleydi. Ama bu da klasik kayinvalide tavri di mi? Ben takmamayi basaramadim ,siz nasil basariyorsunuz?

Belki de sormadan gelmiştir :)
Benim doğumumda annem bir hafta kalıp dönmek zorundaydı.
Kayınvalidem de o zaman ben lohusalığı bitene kadar kalayım dedi. Annemle aralarında anlaştılar.

Bana kimse bir şey sormadı
Bu arada doğum yaptığımda da 28 yaşındaydım, hani küçük de değildim de, yine de gerek yok ben bakarım diyemedim o zaman.

sormasına bile gerek yok onların aslında." ben rahat edemem kv ile" deseydin annene baştan belki o da öyle anlaşmazdı. ses çıkarmayınca tabi ki yaşlılar bildiğini okur. demek sessiz kızcağızların başına geliyor bu. benim gibi 1 cazgırın yaşaması zor bir ihtimal sanırım (inşallah tabi)

Soruyormus gibi yapti ama baya istemis planlarini yapmis 1 yil kalirim diye dusunmus hatta, gelme de diyemiyorsun tabi. Dedigim gibi takmamayi ogrensem cekilmeyecek gibi degil, yani diger kaynanalari düşüdüşününce, ama ben cok geriliyorum, bir ara sutum azaldi, agladim, sonra toparladim. Ama lohusalikta anneden başkasıyla olmuyor bunu anladim.

Bi tanidigim var da boyle saka yapiyormus gibi laf sokar, baya becerir, elinden is de geliyom o yuzden kayinvalidesi ses cikaramiyor, tavsiye )

1 yıl kalacakmış, nasıl gitti lohusalık bitince?
Tek başınıza yaşamaya alıştıysanız inanın annenizle bile uzun süre kalamıyorsunuz.
Elbette anneye daha naz geçiyor da.

1 yıl kalacakmış, nasıl gitti lohusalık bitince?
Tek başınıza yaşamaya alıştıysanız inanın annenizle bile uzun süre kalamıyorsunuz.
Elbette anneye daha naz geçiyor da.

Kayınpederim birakmadi sanirim. Ben ihtiyacim var kal desem cok mutlu olcakti. Oyle tabi, bi yastan sonra daha zorm insanin kendi duzeni oluyor.

Lohusalık ne berbat bir psikolojidir.
Ancak ben yaşadıklarımı şakayla karışık sürekli anlatırım, işte lohusalığımda annem böyle yaptı kayınvalide böyle yaptı diye, ama iki taraftan da örnekler vererek, hani birini suçlu çıkartır şekilde değil de genel olarak insanlar lohusanın psikolojisinden anlamıyorlar demek için.
Çok işime yaradı. En azından eşim bana karşı daha hassas davrandı. Diğer kişiler de ayaklarını denk aldılar, bizi de anlatır diye.

Kayınvalidenizle yılda birkez görüştüğünüz için sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok.
Baktınız seneye hala içinizden atamamışsınız bu duygunuzu ve yüzünüze yansıyor, bir şey diyen olursa 2 çocukla çok yoruluyorum falan deyip atlatırsınız 20 günü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…