Hiçbir şeye yetişemiyorum.

Her satırıni büyük bir dikkatle okudum ve çok teşekkür ederim. Elektrik süpürgesine bayılma kısmı ortak noktamız. Benim oğlum aşık süpürgeye. Uyanınca ilk işi süpürgeye koşmak. Ancak ben rahat bir insan değilim. Biraz takintiliyim. Dışarıya çıkma konusunda çok haklısınız keşke yapabilsem. Her şey düzenli olsun diye o kadar takılıyorum ki dışarıya çok vakit kalmıyor. Belki enerjisini atsa daha sakin bir çocuk olacak. Gerçekten dediğiniz gibi üç ay bile fark ediyorsa bir nebze rahatlatacak bu beni.

Her onerinizi dikkate alıp tekrar teşekkür ediyorum.

dışarı çıkmak inanın çocukta çok farkediyor. Biz kar yağarken bile dışarı çıkıp kartopu oynadık, kedi-kopek besledik.. uygun kıyafetle hasta da olmaz merak etmeyin.
Bir de eğer halı silme/leke gibi dertleriniz varsa, halı kılıfları var internette satılan, makinada yıkanabilir, benim yükümü epey hafifletti :) artık bir şey dökülecek aman boya olacak diye peşinden eskisi kadar koşmuyorum.
Mama sandalyesi yada yemek nerede yiyorsa kullan-at masaörtüleri var altına sermek için kağıt havlu gibi rulo şeklinde satılan, belki onlardan faydalanabilirsiniz.
Bunlarda aklıma gelmişken yazayım dediklerim :)

Geçecek canım zor oluyor ama bugünlerde geçecek. En büyüğüm 1 inci sınıfa bu sene başladı ortanca 2014 küçüğüm 2016 doğumlu ben ne yapayim :)

Bak senden daha zorlarİda var.
Gündüz hiç uyumuyor mu?Parkta biraz vakit geçirsen yorsan. Eve gelince uyutsan.Uyurken bir kahve iç sevdiğin birseyler yap.Sonra islere koyul.

Ben öğlen oğlum okula gidince ikisinide uyutuyorum.Uyurlar ken yapacaklarımı yapıyorum. Akşam yemekten sonrada serbest oynuyorlar.
Evin dağılmasını pek takmam ben.Sabah onlar kalkmadan toparlarim.

Benim Oğlum simdi 10 yaşında ve yazınızla bi anda 8-10 yıl öncesine gittim, 2,5 yaşına kadar bağıra bağıra gece ve gündüz ağlar uyanık olduğunda ki öğle uykusu 7 dakika idi ! Sürekli zıplar, kafasını yere vururdu, ortalık dağıtması yoktu sadece enerjisini atamıyordu, bende yorgunluktan uykusuzluktan sinir krizleri geçiriyordum. Götürmediğim, doktor denemediğim terapi kalmamiştı, bitkisel ilaçlar v.s. İkinci sınıfa başladığında enerjisini atsın diye bir haftada 3 defa futbola 2 defa basketbola 1 defa tenise (bunu 2 ay yaptık), 1 kerede gitara gidiyordu. Evde büyük kızım, pusette bebeğim, ben bitmiş vaziyette dolaşıyodum. Hepsi bitti gitti geride kaldı kendiliğinden geçti , ha tabi haftada 3 kere futbol a devam ediyoruz, diğer zamanlardada bahçede oynuyor yoksa hala kıpır kıpır:) hiç bişey yapmazsa şarkı söylüyor ıslık çalıyor :)) kucağımda oğlum hem yemeğimi yaptım hem diğer çocuklarıma baktım. Sizde tüketmeyin kendinizi bu günlerde geçer, sadece organizeyi güzel yapın. Mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalışın, zira çocuklar görerek öğreniyor

Geleceğimi gördüm.
Geçen gün burnumu şarıl şarıl kanatan, sevmeyi her yerimi ısırıp morartarana kadar bırakmamak anneden, ben acıdan bağırdıkça kıkır kıkır gülen, saçlarımı oluk oluk yolan, vücudumun her bölgesinde çeşitli izler bırakan, tazmanya canavarıyla yarışır hareketliliği olan, uyku uyumayan uyumadığı için çişimi bile beraber yaptığım 10 aylık oğlum var.
Evin halini anlatmama gerek bile yok, bedenim bir kum torbası ev zaten çingene çadırı.
Götürmediğim doktor kalmadı, sürekli yeni şeyler bulup götürüyorum ama hep aldığım cevap 'senin çocuğunun huyu bu, kabul edip başka çocuklarla asla kıyaslamayacaksın' oldu.
Allah sizlere, bizlere ve bizim gibi olanlara sabır versin ne diyeyim.

Benimde 4 cocugum var en buyugu alti en kucugu bir yasinda dusun artik halimi...ucu kiz biri oglan bu arada yalniz sunu diyebilirim erkek cocugu cidden bir adet belami desem canavarmi desem soyletecek ifade edecek cumlem bile yok dusun artik halimi (en azindan benim oglum boyle)iki bucuk yasinda...akli fikri evi altust etmede,hani oyle koltuklarin uzerinde ziplayan ultra aktif bir cocuk degil oldukca agirbasli ama cok cok tehlikeli bir dakika bos kaldigi an evi havaya ucurabilecek kapasitede...nazi,kaprisi,hic birseyden tatmin olmayan bir cocukda degil (bu huylar genellikle kizlarda oluyor)ama oyuncak oynamaz,telefon tablet cizgifiln turu seyler nedir bilmez bu yuzden butun enerjisini olaganustu tehlikeli islere harcar,gerci son zamanlarda cok duruldu cunku evimiz bahceli ve butun gun bahcede eskisi kadar firlamaligi yok ,sanada tavsiyem her cocuk bir degildir ama mumkun mertebe disariya oynayabilecegi bir ortama cikar belirli saatlerde parklarda yuruyus yapmaniz veya onun parkta cocuklarla bile oynamasi azda olsa enerjisini atmasini saglar...ev konusuna gelince birak evin daginik olsun once kendini bu konuda kasma oldugu kadar yapicak birsey yok,mumkun mertebe pratik ol,planli ol bir gunde ev islerini yapmaya calisma ve sende tertipli ol benim en buyuk problemim bende daginigim aldigim bir seyi tekrar yerine koyma aliskanligim yok hal boyle olunca ev dahada dagiliyor ozellikle mutfagin duzenli tutmanin altin kurali bu...Allah kolaylik birde bol bol sabie versin ne diyeyim essekten dusenin halini yine essekten dusen anlarmis ben anliyorum seni :halay::KK15:

Allah yardımcınız olsun ben ikinci çocuk asla! Diye dolasiyorum ortalıkta. İşte benim sorunum hiç pratik olamamam. Öyle olunca da her şey daha da karışıyor.

Benim de iki çocuğum var çalışıyorum, sadece c.tesi çocuklarla başbaşa evdeyim ancak çıldırmama, insanlıktan çıkmama yetiyor. O yüzdendir ki bütün gün çocuklarla yanlız geçirebilenlere hayranım.

Büyük kızım 5 yaşına girmek üzere, kafa atmalar, isirmalar, kendine, bize ve eşyalara zarar vermeleri bizde de var. Az buzda değil. Tutturmalar, o kadar çok ki bütün mahalleye rezil oluyoruz.

Nasıl baş ediyorsun dersen en büyük şansım işim. Orada dinleniyorum, arkadaşlarla kafa dağıtıyorum. Öğle aralarimi mutlaka değerlendiriyorum. Esimle paslasiyoruz. O da ben de arkadaşlarımızla takılabiliyoruz. İşe gitmek beni motive ediyor. İster istemez duşa girmek,makyaj yapmak durumundayım ve bunlar beni dik ve mutlu ediyor.

Bu arada cocuklarimin ikisi de krese gidiyor , kesinlikle tavsiye ederim.

Krese gidecek ben ise dönünce. Ancak şimdi kıyamıyorum konuşamayan bir bebeği krese vermeye. Bakacak bir cengaver de yok zaten. Yani babası ve benim dışında kimse bakmak istemiyor :)

Benim Oğlum simdi 10 yaşında ve yazınızla bi anda 8-10 yıl öncesine gittim, 2,5 yaşına kadar bağıra bağıra gece ve gündüz ağlar uyanık olduğunda ki öğle uykusu 7 dakika idi ! Sürekli zıplar, kafasını yere vururdu, ortalık dağıtması yoktu sadece enerjisini atamıyordu, bende yorgunluktan uykusuzluktan sinir krizleri geçiriyordum. Götürmediğim, doktor denemediğim terapi kalmamiştı, bitkisel ilaçlar v.s. İkinci sınıfa başladığında enerjisini atsın diye bir haftada 3 defa futbola 2 defa basketbola 1 defa tenise (bunu 2 ay yaptık), 1 kerede gitara gidiyordu. Evde büyük kızım, pusette bebeğim, ben bitmiş vaziyette dolaşıyodum. Hepsi bitti gitti geride kaldı kendiliğinden geçti , ha tabi haftada 3 kere futbol a devam ediyoruz, diğer zamanlardada bahçede oynuyor yoksa hala kıpır kıpır:) hiç bişey yapmazsa şarkı söylüyor ıslık çalıyor :)) kucağımda oğlum hem yemeğimi yaptım hem diğer çocuklarıma baktım. Sizde tüketmeyin kendinizi bu günlerde geçer, sadece organizeyi güzel yapın. Mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalışın, zira çocuklar görerek öğreniyor

İnanın en sakin halimle "oğlum neden kafa atiyorsun?" Diye soruyorum. Gülüyor velet. Değişik bir tur bunu kabullendim de; asosyal, paspal, mutsuz ve gergin halimi kabullenemedim bir türlü.insallah geçer .

Ev işlerini yavaş yavaş yapsanız ? Bi gün süpürseniz bi gün başka bi odayı temizleseniz ya da evde yanında durabilecek bi arkadaşınız bi akrabanız var mı ? Çocuk durmasa bile yanında onu gözetleyecek biri şart bence

Çok matrak birine benziyorsunuz. :KK66:

Günün 1-2 saati çocuğu iyice yorsanız, hani şu oyun alanları var ya, hoplamalı zıplamalı acaba günün kalanında daha sakin olur mu?

Bir de çocuklar için oyun grupları varmış. Hafta da 1-2 gün katılsa daha evcilleşmez mi?

Okuyunca bana tek çare günde 1-2 saat dışarda enerji atması gibi geldi. Tabi güvenli bir yerde. Yani oyun grupları varsa hem güvenli bir mekan hem de sosyalleşeceği bir alan olabilir. Ben de kız çocuğu olarak öyleymişim küçükken. Hiç bir akrabam sevmiyor beni bu yüzden :) Ama bir hafta deneyin bakalım neler gözlemleyeceksiniz çocukta.

Enerjisini atması lazım, bunu evde sizinle yapamaz, oyun grupları var sizde yanında oluyorsunuz, kendi yaşıtları ile kaynaşması lazım.
Temizlik konusuna gelince, çizelge yapın haftalık plan, pazartesi salon, salı mutfak gibi, her gün bir odayı yapın ve mümkünse yaptığınız odayı kilitleyin, tek bir yerde oturup kalkın, oturduğunuz yerde miminimum eşya olsun, dağıtacağıyastıklar vs olmasın, onun için bir köşe yapın, masası oyuncakları orda dursun, o dağıtsın siz beraber yerine koymayı öğretin, zamanla alışır. Hareketli çocukla baş etmek çok zor anlıyorum sizi. Yalnız değilsiniz ;)

Merhaba hatunlar
Benim 21 aylık, biraz değişik bir oğlum var. Bu biraz değişik yorumu da oğlum için koyabildigim teşhisin en yumuşak hali. Damarlarından annelik fışkıran kadınlar için şimdiden belirteyim, elbette oğlumu çok seviyorum.

İnanılmaz hareketli, evi dağıtmayı pek seven, nerede tehlikeli hareket varsa yapan, tüm eşyaları fırlatan, kafa atıp ısıran bir bebek. Neyse ki son günlerde biraz daha evcillesti. Kafa atma kuvveti dudak patlatmiyor şu günlerde. Parkeyi değil de halıyı isabet alıyor bir de.

Genetik geçişler yüzünden böyle olmuş olabilir tabi. Kendimden meydana gelmiş bir canlıdan çok normal olmasını beklemiyorum ancak ben çok yoruldum. Gerçekten yoruldum. Bir ara ses tonuma hakim olamiyordum. Neyse ki kendimi zor da olsa düzelttim. Şiddet görmedi ne benden ne babasından. Ancak neden bu kadar şiddete meyilli inanın anlamıyorum.

Yemek yapamıyorum. Ev zaten kalk gidelim diyor. Hiçbir şeyi tam manasıyla yapamıyorum. Dün farkında olmadan " Allah'ım su anda ölmek istiyorum lütfen" diye dua ederken buldum kendimi. Şimdi bunu okuyup "sikrit cicigin vir. Hiç cicigi ilmiyinlir nipsin" diye nasihat vermeye kalkacak arkadaşlar, lütfen rica ediyorum bana daha gerçekçi çözümler sunun.

Ne bileyim nasıl yetisiyorsunuz işlere mesela. Nasıl sabrediyorsunuz evin b.k gibi haline. Saçlarım yağdan parlayana dek duş alacak vaktim bile olmuyor. Hanı kişisel bakım hak getire.

Yaptığım şey her neyse daha iyisini yapabileceğimi düşünüp, bu hususta kendimi hirpaliyorum. Bunu deyince kafanizda mükemmeliyetçi bir şahıs canlanmasın. Çünkü benim mükemmeliyetçi yapım tembellik duvarına tosluyor. Düşüncede kalıyor, eyleme donusemiyor.

Sizden ricam, anlattığım özelliklere sahip bir bebekle yasamsal faaliyetleri nasıl yerine getirebilir, nasıl insana benzeyen bir tipe sahip olurum suallerine yanıt almak. Beynim durduysa benim çünkü. Ne yapayım daha erken mı kalkayim, ne bileyim hava ile mı besleneyim. Gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.

Bu arada telefondan yazıyorum hatalar affola. En dipten not: oğluma otistik nedir bilmeden otistik mı bu diyen de oldu, hiperaktif kesin bu diye totosundan teşhis koyan da. Oğlum her oyundan çabuk sıkılan ve sürekli yeni şeyler isteyen bir çocuk. Canım sikilmasaymis o zaman iç sesiyle kafa atıyor işte sağa sola. Aynı anası.

Şimdiden her türlü oneriniz için teşekkürler.
Işte bu platformda bu duruma çare bulacak kişiye ömrümün sonuna kadar Duacı olurum.

fazlası var eksiği yok. evde kimse ne çocuğa ne de birbirine şiddet göstermiyor ama puzzle yaparken birden kafama puzzle kutusunu yiyiyorum. dün gece üç kez elektrik süpürgesi ile evi süpürdum. Çünkü iki kez bardak bir de kase fırlattı. Fikirlerinizi bende merakla beklemekteyim.

Oğlum da 21 aylık ve kendini henüz ifade edemiyor ama bana kızmayın çok uysal bende de sorun burada başlıyor neden uysal?Sanırım şu damarlarından annelik fışkıran kadın olmak da sorun!bırakın atsın enerjisini hep böyle olacak değil ya zaten belli bir süreden sonra durulacaklar...
Uysal olsa da evim kalk gidelim diyor şu ara çünkü enerjim kalmıyor,wc ye beraber banyoya beraber yapışık ikiziz...Akşam babayı görünce ben nefes alıyorum sanki,gece 10 da yemek yediğimi bilirim ve bu uysal hali:cry:

Merhaba hatunlar
Benim 21 aylık, biraz değişik bir oğlum var. Bu biraz değişik yorumu da oğlum için koyabildigim teşhisin en yumuşak hali. Damarlarından annelik fışkıran kadınlar için şimdiden belirteyim, elbette oğlumu çok seviyorum.

İnanılmaz hareketli, evi dağıtmayı pek seven, nerede tehlikeli hareket varsa yapan, tüm eşyaları fırlatan, kafa atıp ısıran bir bebek. Neyse ki son günlerde biraz daha evcillesti. Kafa atma kuvveti dudak patlatmiyor şu günlerde. Parkeyi değil de halıyı isabet alıyor bir de.

Genetik geçişler yüzünden böyle olmuş olabilir tabi. Kendimden meydana gelmiş bir canlıdan çok normal olmasını beklemiyorum ancak ben çok yoruldum. Gerçekten yoruldum. Bir ara ses tonuma hakim olamiyordum. Neyse ki kendimi zor da olsa düzelttim. Şiddet görmedi ne benden ne babasından. Ancak neden bu kadar şiddete meyilli inanın anlamıyorum.

Yemek yapamıyorum. Ev zaten kalk gidelim diyor. Hiçbir şeyi tam manasıyla yapamıyorum. Dün farkında olmadan " Allah'ım su anda ölmek istiyorum lütfen" diye dua ederken buldum kendimi. Şimdi bunu okuyup "sikrit cicigin vir. Hiç cicigi ilmiyinlir nipsin" diye nasihat vermeye kalkacak arkadaşlar, lütfen rica ediyorum bana daha gerçekçi çözümler sunun.

Ne bileyim nasıl yetisiyorsunuz işlere mesela. Nasıl sabrediyorsunuz evin b.k gibi haline. Saçlarım yağdan parlayana dek duş alacak vaktim bile olmuyor. Hanı kişisel bakım hak getire.

Yaptığım şey her neyse daha iyisini yapabileceğimi düşünüp, bu hususta kendimi hirpaliyorum. Bunu deyince kafanizda mükemmeliyetçi bir şahıs canlanmasın. Çünkü benim mükemmeliyetçi yapım tembellik duvarına tosluyor. Düşüncede kalıyor, eyleme donusemiyor.

Sizden ricam, anlattığım özelliklere sahip bir bebekle yasamsal faaliyetleri nasıl yerine getirebilir, nasıl insana benzeyen bir tipe sahip olurum suallerine yanıt almak. Beynim durduysa benim çünkü. Ne yapayım daha erken mı kalkayim, ne bileyim hava ile mı besleneyim. Gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.

Bu arada telefondan yazıyorum hatalar affola. En dipten not: oğluma otistik nedir bilmeden otistik mı bu diyen de oldu, hiperaktif kesin bu diye totosundan teşhis koyan da. Oğlum her oyundan çabuk sıkılan ve sürekli yeni şeyler isteyen bir çocuk. Canım sikilmasaymis o zaman iç sesiyle kafa atıyor işte sağa sola. Aynı anası.

Şimdiden her türlü oneriniz için teşekkürler.
Geçmiş olsun kaderdaşım :)
Oğlunun kızımdan eksiği var fazlası yok ..birde kızlar sakın olur derler :/ armut dibine düşmüş zaar :)))

Ben evdeysem sürekli dışarı çıkarıp yoruyorum .oyun evine veya parklara götürüyorum .evde yaş grubuna uygun etkinlikler yapıyorum .babası gelince de ona havale ediyorum, elimi sürmüyorum. .bir dakika geç gelse saç baş yolacak kıvama geliyorum ..sonra atıyorum kendimi dışarı ..tavsiye ederim :) yoksa duvarlarla bile kavga ediyorum ,bazen kapıya çarpıp ,bu kapıyı buraya kim koymuş diye eşimle tartışıyorum :)))tirlattim iyice ,kritik vakayim :)))

Sabah kalkıp kalkmaz ufak bir kaç iş haricinde her işi bırakıp dışarıya çıkın. Yorulsun. Kovalar kürekler alın parkta oynasın.
Öğlen geldiğinizde , öğlen uykusu uyuyan bir bebekse uyur sizde duşunuzu alıp bir kahveyle rahatlarsiniz.
Hava sıcak artık, ona tehlikeli olmayacak bir boyutta leğene su doldurup içine gemi falan koyun kendine oynasın. Aynı şekilde toprak doldurun.
Enerjisini alır.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi sizin hamile kalma sürecinizi vs de buradan takip etmiştim, biliyorum.
Ben de tembellikten daha doğrusu üşengeçlikten muzdaribim.
Dağınıklık konusunda size tavsiyem evdeki fazlalıklardan kurtulmanız.
Gerçekten kullanmadığınız eşyaları elden çıkarın.
Bu durum işinizi çok kolaylaştıracak.
15 günde 1 kere de evi temizletmek için bir yardımcı bulun. silme süpürmeden ziyade sizin yapmakta zorlandığınız işleri ona yaptırın.

ben hiç çocuk bakmadım, ama bu kadar enerjik ise bence parkta vs. iyice yorulmasını sağlamalısınız.
dışarı çıkma imkanı yoksa evde bir odaya atlama zıplama vs evdeki eşyalardan düzenek kurun bence onu yoracak her şeyi yaptırın :)
21 aylık çocuk neyi ne kadar yapar tam bilemiyorum ama ona uygun aktiviteler vardır illaki.

bir de doğaya ne kadar yaklaşırsak o kadar huzur bulacağımıza inanıyorum. önümüz yaz, havalar iyileşiyor bence fırsat bulduğunuz her zamanda çocuğunuzu açık hava, piknik gibi yerlere götürün.

kendiniz için de, uyanma saatinizi çocuğunuzdan 1 saat önceye göre ayarlayıp sabah güne duş alarak ve kahvaltı yaparak başlamak size enerji verebilir bence.

Valla ne yalan söyleyeyim önerileri heyecanla bende bekliyorum.
Zira benim ufaklık 8. ayında ve arada yürütecine koyduğum zamanlarda çekmecelerin içi boşalmış durumda oluyor (boyunun yettiği yerler).O yürüteçte kanguru gibi zıplayarak gideceği yere gidiyor.Yürüteçte 10 tekerlek vardı 6 sı yok 4 tekerlek kaldı yeni yürüteç almam gerek.Ve ve yürürse sanırım benimde durumum sizden çok farklı olmayacak.
Ay birde sinirlenmesi var kollarını açıp ııııııı diye bağırıyor.

Back
X