İfade tarzınıza bayıldım, sizin kadar şiddet heveslisi olmasa da 9 aylık yürümeye başlayan, düz duvara tırmanan, 2 yaşına gelmeden 2 kere düşme sebebi ile hastanelik olan,günde atlattığımız kaza sayısını artık sayamadığım, 1 saatliğine bile kimsenin emanet olarak bakmak istemediği, Allah bağışlasın, 2 yaşında 1 adet oğlum var.
Öneriler işe yarar mı bilmem, mutlaka denemişsinizdir bir çok şey, kendi tecrübelerimden;
En buyuk yardımcım eşim. Zira çocuğa ikimiz harici kimse bakmak istemiyor, hem tehlikeli hemde yorucu buluyorlar. Eşim de durumu gördüğü için haftada bir kaç gün bir kaç saat alıp gidiyor. Bu süre benim ev temizlik ve bazen dondurucuya bir şeyler hazırlayıp atma sürem.
Bazen park, bazen halı sahada ikisi top oynamaya, bazen yüzmeye, bazen markete ama gidiyorlar... açıkçası bu gidişlerin dönüşü patlak dudak, yarık diz falan olabiliyor ama sanırım alıştık.
Kendi adıma da düzenimiz şu şekilde,
Sabah 9 gibi uyanıyor, saklambaç falan oynuyoruz, elini yüzünü yıkayıp, üst-bez değiştirmek 1 saat :)
10-10.30 gibi kahvaltı ama nasılını söylemesem daha iyi.
11 e kadar ben evde çamaşır asma, makinaya atma gibi basit onunda katılabileceği işler yapıyorum.
(Bulaşık makinasını boşaltmaya da yardımcı ve evde kırılmadık şeyimiz yok)
Ve iki elimiz kanda olsa 11 de dışarıdayız. Mümkünse açık hava ve enerjisini atacağı yerde.
Yeni yeni bir bisiklet alışma evresi var çakmaktaş gibi kullandığı o su ara en azından kendini hırpalarken benim oturduğum zamanı yaratıyor bana.
2-3 saat parktan sonra eve dönüyoruz (anne burada yarı ölü)
Bir şeyler yiyip öğle uykusuna yatıyor.
Ve 45-50 dakika zamanım oluyor, genelde yemek yapmaya gidiyor, çok yorgunsam dinlenme, duş, kişisel bakım...
Uyandığında yine koltuklara tırmanmalar vs... oğlum elektrik süpürgesine bayılıyor. Günde 15-20 dk dönüşümlü bir şekilde kullanıyoruz
(10 yıl garanti veren firma cok pişman, ortak kullanımdan beri 4 kere parça değişti)
Ve yemek yapıyorsam onun önüne de yiyeceği sevdiği şeyleri koyuyorum döke saca yiyor.
En azından 15-20 dakika oyalanmış oluyor
(Burada anne ıslak mendili icad edene cok dua eder)
Biraz Lego/boyama gibi şeylere ilgisi var, günde 1 saat kadar çizgi film izleme hakkı var ama tek başına asla oturmaz, bende onun yanındayım, vu sureler aktivite saati...
Akşam babası gelir bir saate yakın evi birlikte talan ederler, futbol, ebe, sobe ne kadar koşmalı şey varsa... bazı günler dışarı çıkarlar..
Yemekten sonra çoğu zaman 1 saatten uzun Kuvette oyun ve banyo, arkasından yatış...
**Kısacası ev işlerini birlikte yapmanın yolunu bulmak işinizi cok kolaylaştırır.
**baba olmazsa olmaz
**enerjisini mutlaka atacak bir kaç saat hareket alanına ihtiyacı var.
**ve hiç bir şey mükemmel olmak zorunda değil...
hiç kolay değil biliyorum, ama görmezden gelmeye bakın bazı şeyleri...
**temizlik için mümkünse yardımcı tutun hiç olmadı ütüleri verin kuru temizlemeye haftada 30-40 liraya Saadet :)
**
Tüm burada gördüğünüz gibi sosyal yaşam yok gibi görünüyor. Açıkçası onu şöyle çözdük, çocuklu aileler ile görüşüyoruz sadece desem yeridir... ve kesinlikle ya evde buluşuyoruz yada çocuklara uygun yerler seçiyoruz. Aksi durumda zaten rezil oluyoruz :)
Sabretmek konusunda herkes gibisiniz.hele de bazı günler uyumadığında dudaklarımı ısırarak kanattıgım oluyor.
Böyle anlarda kendimden 4-5 kat büyüklükte birinden nasıl tepki alsam ne hissederdim diye düşünüp sakinleşebiliyoru. :)
Uzun oldu ama belki yardımı dokunan bir şey çıkar aradan diye yazdım. Bir de merak etmeyin 20 aylık hali ile 23 aylık hali fark etti. Daha laftan anlar hale geliyorlar...