Hiçbir şeyi sevmeyen oğlum

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.804
6.537
158
Bilmiyorum hala oyun çocuğu mu ondan mı böyle ama hiçbir şey ilgisini çekmiyor. Hani şirinlerde somurtkan şirin var ya onun gibi herseyden nefret ediyor. Bu arada 2.sinifa gidecek. Okulunu sevmiyor öğretmenini sevmiyor. Jimnastiği sevmedi kick boxu sevmedi satrancı sevmedi yüzmeyi bile sevmiyor çünkü bunlar hep kurallar ile yapılıyor o istiyor ki kafasına göre yüzsün kafasına göre kick Box yapsın. Bu arada çok sorulmuş bunları bir ay gidip bırakmadık ısrar ettim sıkılsa da gönderdim en az bir yıl ama yok. Mesela futbolda bile biliyorsunuz hoca önce önden isinma için koşu yaptirir yok hiç sevmiyor bu yüzden gitmek istemiyor. Yuzmede kurallar vardır mesela ayak hareketi falan nefret ediyor. Müzik kursuna gitmek istedi sıkıldı çünkü zannediyor ki kafasına göre yapacak ama hayır önce notalar ogreniliyor.
Eğlenceli bir yaz okuluna gidiyor yarım gün oradan bile sikiliyor. İstiyor ki hep kuralsız olsun. Rahat olsun.
Çok aradım yapmaktan zevk aldığım şeyleri ama yok oğlum “herseyden nefret ediyorum” modundan çıkamıyor.
Yaz olduğu için etkinlik kitapları yaptırıyorum nefret ediyor 🤣
Kitap okumaktan nefret ediyor 🤣
Resim yaparken bile öf diye başlıyor 🤣
nefret etmedigi şey çizgi film ve tablette oyun. Ama onda da günlük yarım saat + yarım saat hakkı olduğu için günü geri kalanında kafamızı yiyor. Bir de bisiklet sürmek. O da çok sıcak sadece akşam çıkıyoruz
Umarım bu durum geçer tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Bu arada yanlış anlaşılmasın mutsuz bir çocuk değil çok mutlu zıpırın teki dans etmeyi falan çok sever ama dans kursunu sevmez mesela çünkü kurallı 🫤

Bu aradasevmese de zorunda olduğu şeyler zorla gönderiyoruz. Çok sorulmuş hemen almıyoruz en az bir sene denedik çoğunu.

Son düzenleme:
Bence çocukta doyumsuzluk söz konusu. Ciddi bir durum bu. Çocuk kurallar çerçevesinde büyümeli. Siz onu sevmedi, bunu istemiyor diye düşünerek bazı şeyleri çocuğa yaptırmaktan vazgeçiyorsunuz yani çocuğun istediği oluyor günün sonunda. Telefonla tabletle de çocuk büyütülmez, çocuğun işine geliyor telefonda tablette zaman geçirmek. Bir uzmanla görüşmeniz iyi olur. Bu arada çocuğa evde sorumluluk veriliyor mu? Ev işlerine dahil ediyor musunuz, belirli kısıtlamalar var mı? Yoksa yemeğini falan hala siz mi yediriyorsunuz?

Bilmiyorum hala oyun çocuğu mu ondan mı böyle ama hiçbir şey ilgisini çekmiyor. Hani şirinlerde somurtkan şirin var ya onun gibi herseyden nefret ediyor. Bu arada 2.sinifa gidecek. Okulunu sevmiyor öğretmenini sevmiyor. Jimnastiği sevmedi kick boxu sevmedi satrancı sevmedi yüzmeyi bile sevmiyor çünkü bunlar hep kurallar ile yapılıyor o istiyor ki kafasına göre yüzsün kafasına göre kick Box yapsın. Mesela futbolda bile biliyorsunuz hoca önce önden isinma için koşu yaptirir yok hiç sevmiyor bu yüzden gitmek istemiyor. Yuzmede kurallar vardır mesela ayak hareketi falan nefret ediyor. Müzik kursuna gitmek istedi sıkıldı çünkü zannediyor ki kafasına göre yapacak ama hayır önce notalar ogreniliyor.
Eğlenceli bir yaz okuluna gidiyor yarım gün oradan bile sikiliyor. İstiyor ki hep kuralsız olsun. Rahat olsun.
Çok aradım yapmaktan zevk aldığım şeyleri ama yok oğlum “herseyden nefret ediyorum” modundan çıkamıyor.
nefret etmedigi şey çizgi film ve tablette oyun. Ama onda da günlük yarım saat + yarım saat hakkı olduğu için günü geri kalanında kafamızı yiyor. Bir de bisiklet sürmek. O da çok sıcak sadece akşam çıkıyoruz
Bu kadar memnuniyetsizlik mutsuzluk normal gelmedi. Sevdiği arkadaşları var mı? Birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı oyun oynarken falan uyumlu mu?

Cocugunuz psikolojisi bozuk. Siz durumu sevimli kilmaya calistikca ona zarar vereceksiniz. Komik ya da sevimli degil cocugunuzun durumu.
Götürdüm psikiyatriye tek görüştü dikkati yerinde hersey normal seyrinde dedi

Bu kadar memnuniyetsizlik mutsuzluk normal gelmedi. Sevdiği arkadaşları var mı? Birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı oyun oynarken falan uyumlu mu?
Yok yanlış anlaşıldı mutsuz asla değil aksine çok mutlu çok komik ve neşeli bir çocuktur disiplin gerektirmeyen şeylerde çok eğleniriz

Aşağı kalır yanı yok oğlumun.
Evde çok mutlu.
Ben de bir şeylerle ilgilenmek zorunda olmadığını, o bu şu kurslarına gitmesi gerekmediğini kabullendim artık.
Kafa ütüleme kısmına yorum yapamıyorum, benimki evde çok ütülemez, dışarda ütüler.

Hiçbir şey onu tatmin etmiyor pedagoga ya da çocuk psikiyatrisine götürdünüz mü hiç? Belki dehb vardır. Okul ortamında arkadaşları nasıl? Ona kötü mü davranıyorlar? Oğlunuz çekingen birisi mi sosyal ilişkilerde?

Sevdigi arkadaşları var oyun oynarken mutlu uyumlu bazen uyumsuz çoğu zaman lider oyun kurucu. Sevilir genelde. Bazen sınıfına birlikte gireriz herkes x geldiiii diye etrafını sarar

Azimsiz ve çabuk sıkıldığı için bir işin devamını getiremeyen bir yetişkin olmasını istemiyorsanız seçeceği bir kursa devam edip kurallarıyla öğrenmesine zorlamalısınız.
Oğlumuz yaşıt muhtemelen. İki sene önce baskete başlarken böyleydi. Spor olarak seçtiği birine gitmek zorunda olduğunu söyledik devam etmeye başladı. Ve o aşamayı geçtikten sonra sevmeye de başladı. Şimdi okul seçmelerine girmek istiyor hatta.
Sıkacaksınız yoksa gün boyu yatmak ister

Bence çocukta doyumsuzluk söz konusu. Ciddi bir durum bu. Çocuk kurallar çerçevesinde büyümeli. Siz onu sevmedi, bunu istemiyor diye düşünerek bazı şeyleri çocuğa yaptırmaktan vazgeçiyorsunuz yani çocuğun istediği oluyor günün sonunda. Telefonla tabletle de çocuk büyütülmez, çocuğun işine geliyor telefonda tablette zaman geçirmek. Bir uzmanla görüşmeniz iyi olur. Bu arada çocuğa evde sorumluluk veriliyor mu? Ev işlerine dahil ediyor musunuz, belirli kısıtlamalar var mı? Yoksa yemeğini falan hala siz mi yediriyorsunuz?
Sacmalamayin isterseniz ne demek tabletle çocuk büyütülmez herseyin bir sınırı bir süresi vardır. He evet ben yediriyorum hayret bisey 🤣 evde sorunluluklari fazlasıyla var sıkılsa da yapıyor. Spora sıkılsa da gidiyor. Mesele bu değil.

2.sınıfa giden çocuk 7-8 yaşlarındadır büyük ihtimalle. Bence herşeyden bu kadar erken sıkılması için çok büyük bir yaş. Küçükken de böylemiydi davranışları?
Çoğu zaman cabuk sıkılırdı

Siz aa onu sevmedi buna verelim bunu beğenmedi şunu deneyelim modunda takılmışsınız sanki sürekli.
Yok sürekli değil. Mesela satrancı bir sene denedik. Sonra bıraktık. Jimnastiği de bur sene denedik bıraktık. Kivk boksa hala gidiyor ama sevmeye sevmeye

Azimsiz ve çabuk sıkıldığı için bir işin devamını getiremeyen bir yetişkin olmasını istemiyorsanız seçeceği bir kursa devam edip kurallarıyla öğrenmesine zorlamalısınız.
Oğlumuz yaşıt muhtemelen. İki sene önce baskete başlarken böyleydi. Spor olarak seçtiği birine gitmek zorunda olduğunu söyledik devam etmeye başladı. Ve o aşamayı geçtikten sonra sevmeye de başladı. Şimdi okul seçmelerine girmek istiyor hatta.
Tabi tabi sıkılsa da gönderiyoruz spora illaki gidecek. Hemen de değiştirmedik. Mesela jimnastiği bıraktığında bir sene olmuştu satrancı da öyle. Kick boxa hala gidiyor ama görseniz o kol o bacak öyle isteksiz kalkıyor ki herkes koşuyor benimki herkesin sonunda. Enerjisi yok değil. Oradan çıkınca bir enerji geliyor dans etmeye başlıyor 🤣

Hiçbir şey onu tatmin etmiyor pedagoga ya da çocuk psikiyatrisine götürdünüz mü hiç? Belki dehb vardır. Okul ortamında arkadaşları nasıl? Ona kötü mü davranıyorlar? Oğlunuz çekingen birisi mi sosyal ilişkilerde?
Götürdüm dehb yok denildi. Sosyal ortamı çok iyi çok seviliyor çünkü zipir ve komik bir çocuk. Birkaç kere sınıfına birlikte girdik herkes x geldiiii diye etrafımızı sardı ben de çok şaşırdım

Ben de tam olarak böyle bir yetişkin olmasın diye çabalıyorum. Ama bazı uzmanlar da diyor ki çok üstüne gitmek de çocukta bikkinlik yaratır. Vallahi ne yapacağımızı şaşırdık. Kick Box ortamı öyle güzel ki insan nasıl sevmez ya.

Siz aa onu sevmedi buna verelim bunu beğenmedi şunu deneyelim modunda takılmışsınız sanki sürekli.
Küçükken de hep kendi istediği olduysa herkes ona göre hareket ettiyse belki de bunu bekliyor yine herseyde. Arkadaşım oğlu için bebeklikten beri sürekli onu merkez yaptı. O ne isterse neyi "keşfetmek" isterse onu yaptı. Misafirliğe geldiğinde bile o yapılmaz bu edilmez demedi. Birkac yıl sonra geldiklerinde çocuk artık büyümüş satranç oynayalım dedi babama. Açtılar kaybediyor diye o kadar hırçınlaştı ki. Kaybeden çocuk üzülür tepki de verir ama çok aşırıydı. Asla kendi istediği ve kendi kontrolündeki şeylerin dışında birseylere tahammül edemiyor mesela. Bazı şeyler yetişme tarzı ile de alakalı. Konu sahibi nasıl yetiştirdi bilemiyorum ama bu olasılık geldi aklıma benim de

Back
X