- 16 Ağustos 2024
- 3.201
- 5.972
- 73
İyi de bugün 9-10 yaşına gelmiş çocuklara bile bazen anne babaları yemek yedirebiliyor. Sadece sordum. Kesin böyle yapıyorsunuz demedim. Evde sorumluluk vermeyebiliyor çoğu ebeveyn ve bu yüzden de çocuklar sorumluluk bilinciyle yetişmiyor. Sosyal hayatı büyük oranda etkileyen bir şey bu, bu yüzden bunu da sordum. Sorumluluk vermiyorsunuz demedim.Sacmalamayin isterseniz ne demek tabletle çocuk büyütülmez herseyin bir sınırı bir süresi vardır. He evet ben yediriyorum hayret biseyevde sorunluluklari fazlasıyla var sıkılsa da yapıyor. Spora sıkılsa da gidiyor. Mesele bu değil.
Çocuğunuz başka her şeyde sınırsız olmak isterken tabletle sınırlı bir şekilde ilgilenmesi ne kadar mümkün, bunu merak ediyorum. Eğer kesinlikle çizilmiş bir sınır varsa bu konuda ne kadar güzel. Yoksa bize ne sizin çocuğun tablet süresinden. Kötülüğünüz için söylemedik.
Yakın arkadaşım çocuk ergen psikoloğu, tesadüfen telefondaydık konunuzu ona da sordum. Sorumluluk bilincinin yanlış oluşmuş olması kaynaklı olabilir diyor. Anne baba otoriter bir şekilde bunları dikte ediyor olabilir ama çocuğun mizacı böyle olmayabilir diyor. Yani çocuğun işbirlikçi olmasını sağlamanız lazım en başta. Çocuğun sorunu yönetilmekten hoşlanmamak. Belli ki böyle hissediyor. Doğru yönlendirmek için de uzman yardımı almanız lazım. Yoksa çocukta doyumsuzluk hissini beslersiniz. Çocuk sürekli sıkıldım, başka bir şey istiyorum diyecek uzun vadede ya da hiçbir şeyden tatmin olmama duygusu gelişecek. Sadece keyif aldığı şeyi yaptıralım o zaman diyerek doyumsuzluk duygusunu beslemiş oluyorsunuz.
Belli ki tarz değişikliği yapmanız lazım.