• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiçbir sorunu olmayıp hamile kalamayanlar buraya gelin sıkıntılarımızı paylaşalım

ben de kendim direk endokrin bölümüne gittim biraz daha pahalı ama olsun ne var ne yok bütün hormonlara baktirdim, tsh im biraz yüksekti ilaçla o da normale döndü çok şükür ama bende de hala bebis yok :KK43: 19 ay oldu bende de esimde de sorun yok hgs de cekildi. Yumurta takibi yapıldı, aşılama yapıldı, bu ay klomen kullaniyorum o işe yarar inşallah...
ooo ne güzel. peki aşılama için e2 ye ne zaman bakıyorlar? adetin 3.günü mü?
Follikül büyüklüğü 17-18 mm civarına geldiğinde, çatlamaya hazır hale gelmiş demektir. Hormon analizinde ise östrojen ve LH hormonlarının ölçümleri yapılmaktadır. Östrojen hormonunun artması, sağlıklı bir follikül gelişimini göstermektedir. LH hormonu ise yumurtlama döneminde ani bir yükselme göstererek follikülün çatlamasına ve yumurta hücresinin serbestleşmesine sebep olmaktadır. Serbestleşen yumurta hücresi tüplere geçtikten sonra sperm hücresi tarafından döllenir. LH hormonundaki beklenmeyen bir yükseliş yumurtanın erken çatlamasına ve aşılama işleminin yapılamamasına sebep olabileceğinden bu ölçümler takipte çok büyük önem taşımaktadır.

Follikül büyüklüğü 17-18 mm civarına geldiğinde, çatlamaya hazır hale gelmiş demektir. Hormon analizinde ise östrojen ve LH hormonlarının ölçümleri yapılmaktadır. Östrojen hormonunun artması, sağlıklı bir follikül gelişimini göstermektedir. LH hormonu ise yumurtlama döneminde ani bir yükselme göstererek follikülün çatlamasına ve yumurta hücresinin serbestleşmesine sebep olmaktadır. Serbestleşen yumurta hücresi tüplere geçtikten sonra sperm hücresi tarafından döllenir. LH hormonundaki beklenmeyen bir yükseliş yumurtanın erken çatlamasına ve aşılama işleminin yapılamamasına sebep olabileceğinden bu ölçümler takipte çok büyük önem taşımaktadır.
benim bu ay klomenden dolayi yumurtam 5 gün erken catladi catladigi yada catamk uzere olduğu gun e2 230 lh 14 tü. doktor buna bi yorum yapmadi ama normal heralde degil mi?

benim bu ay klomenden dolayi yumurtam 5 gün erken catladi catladigi yada catamk uzere olduğu gun e2 230 lh 14 tü. doktor buna bi yorum yapmadi ama normal heralde degil mi?
Bu konuda tam bilgim yok e2 100 üzerinde olmasının gerektiğini biliyorum lh da çatlama dönemi olduğu için yükselmesi normal olabilir bana bakılmamıştı ocakta deneyeceğim o zaman öğrenirim doktorumdan

Bu konuda tam bilgim yok e2 100 üzerinde olmasının gerektiğini biliyorum lh da çatlama dönemi olduğu için yükselmesi normal olabilir bana bakılmamıştı ocakta deneyeceğim o zaman öğrenirim doktorumdan
doktorumda catlamismi diye kontrol etmek icin bakti e2 de lh da yukselmis catladi demekki dedi.

Merhaba kızlar. Bende 4,5 senelik evliyim. Hiç korunmadım baştan ama üstünede düşmedim çocuk için.olursa olur dedim.yaklaşık ciddi anlamda 2,5 - 3 senedir istiyorum olmadı.tüm tahliller normal , tüpler açık.adetim zamanında olur.1 aşılama yaptırdım tutmadı.bir daha yaptırmadım. Vakti saati var diyorum hep

Merhaba kızlar. Bende 4,5 senelik evliyim. Hiç korunmadım baştan ama üstünede düşmedim çocuk için.olursa olur dedim.yaklaşık ciddi anlamda 2,5 - 3 senedir istiyorum olmadı.tüm tahliller normal , tüpler açık.adetim zamanında olur.1 aşılama yaptırdım tutmadı.bir daha yaptırmadım. Vakti saati var diyorum hep
Bende sizin gibi düşünüyordum ama artık bişeylerin ters gittiğini hissettim 2,5 yıldır uğraşıyoruz peki sizi sebepsiz kısırlık mı dediler

Evet cnm.strese bağlıyor doktor.bilmiyorum artık ne yapacağımı
Ben 5 yıllık evliyim çalıştığım için istemedim ama 2,5yıl da korunmadık olmayınca doktora gittim 2,5 yıldır tedaviye rağmen olmadı doktorum mutlaka sorun var ama tıp bunun nedenini bulacak kadar ilerlemedi diyor.
Özeli bıraktım şuan üniversite hastanesine gidiyorum ocakta aşılama deneyeceğim tekrar.
Siz sadece aşılama mı denediniz.

Bende özel gittim klomen verdi 6 ay kadar kullandım olmadı.en son tüplerine bakalım dedi onuda başka bir özel hastanede yaptırdım açık çıktı.sonra üniversite hastanesine tüp bebek merkezine gittim tekrar kan testleri yapıldı , Sperm sayıldı , negatif bişey çıkmadı . Iğne verdi doktor çatlama iğnesi. Ertesi gün aşılamam oldu. Çok sancılı geçti.ama tutmadı. Bi kere daha deneyip tutmazsa tüp bebeği deneyelim dedi doktorum kabul etmedim.sonuçta hiç bir sağlık sorunum yok.

Başka bir doktora daha gitmiştim aşılamadan hemen önce oda bir sıvı aldı Rahimden , o testte normal çıktı. Anlıycan herşey normal.

Bide belime bişey yaptırdım , un , yumurta, balı karıştırıp belime sürdüler o kuruyana kadar hep yattım.4 gün sürdü. Bundan çok hamile kalan varmış diye duydum.ama bugün adet oldum.

Back
X