Hidrosalpenks, tüplerin alınması ve tüp bebek

Olivia19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
29
12
38
39
Hanımlar merhaba,

Yorumlarınıza ve desteğinize çok ihtiyacım var. Geçen ay çektirdiğim hsg sonucu iki tüpümde de hidrosalpenks olduğunu, normal yolla ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalmayacağımi öğrendim 😔. Moralim zaten bozuktu korona dolayısı ile işlemlere baslayamayinca dipe vurdum. Yurtdisinda yaşıyorum burada bu işler çok pahalı ve doktorlara kurumlara guvenemiyorum. Zaten 35 yaşındayım amh değerim de 1.1, oldukça düşük. Aklımı hiçbir şeye veremiyorum. Doktorlar ümit veriyor tabii ki ama aylarca beklemek zorunda olduğum için ümidimi canlı tutamıyorum. Ameliyat olup tedaviye başlarsam tüp bebekle hamile kalma yolculuğum gerçekten sancılı bir süreç mi olacak? Maddi zorluklar ve psikolojik durumum giderek kötüleşiyor 😔 Aranızda benzer şeyler yaşayan var mı? Ameliyat ve tedavi süreci hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Merhaba,
Benim de her iki tüpüm kapalıydı. Aynı senin problemini yaşadım. Normal yolla gebe kesinlikle kalamazdım. Her iki tüpün de alınması gerekiyordu fakat biz tüpler alınmadan önce iki kez tüp bebek denedik ve olmadı. Yani tüpler tıkalıyken bile tüp bebek tutmadı. Geçen senenin sonunda doktorumu değiştirdim ve laparoskopi ile tüplerimi aldırdım. Bir kaç ay dinleneyim mart nisan gibi bebek işlerine başlarım derken Covid-19 çıktı ve erteledik. En sonunda geçen ay tertemiz bir şekilde aynı doktorda tüp bebek denedik ve tuttu. Bugün 5 haftalık hamileyim. Ve kendimi iyi hissediyorum. Bu arada ben de 35 yaşındayım Amh değerim geçen sene sonunda 1.9 du. Yurtdışından buraya gelip yaptırma imkanın olur umarım çünkü burada harika doktorlar var ve gerçekten umut vadediyorlar. Umarım hayırlısı olur .

Merhaba,
Benim de her iki tüpüm kapalıydı. Aynı senin problemini yaşadım. Normal yolla gebe kesinlikle kalamazdım. Her iki tüpün de alınması gerekiyordu fakat biz tüpler alınmadan önce iki kez tüp bebek denedik ve olmadı. Yani tüpler tıkalıyken bile tüp bebek tutmadı. Geçen senenin sonunda doktorumu değiştirdim ve laparoskopi ile tüplerimi aldırdım. Bir kaç ay dinleneyim mart nisan gibi bebek işlerine başlarım derken Covid-19 çıktı ve erteledik. En sonunda geçen ay tertemiz bir şekilde aynı doktorda tüp bebek denedik ve tuttu. Bugün 5 haftalık hamileyim. Ve kendimi iyi hissediyorum. Bu arada ben de 35 yaşındayım Amh değerim geçen sene sonunda 1.9 du. Yurtdışından buraya gelip yaptırma imkanın olur umarım çünkü burada harika doktorlar var ve gerçekten umut vadediyorlar. Umarım hayırlısı olur .
Tebrikler çok sevindim ☺️🎊umut verici. Ben de 2 embriyo dondurdum geçen yaz bu hafta da ameliyata giriyorum, ama kendimi hazırlamis olmama rağmen çok korkuyorum. Sonda takıyorlarmis 😏 Kaç günde iyileştin, acı sizi durumu nasıldı. Hamilelik sevincini bölüp hatırlatmak istemezdim ama başka kimse cevap vermedi 😔

Tebrikler çok sevindim ☺️🎊umut verici. Ben de 2 embriyo dondurdum geçen yaz bu hafta da ameliyata giriyorum, ama kendimi hazırlamis olmama rağmen çok korkuyorum. Sonda takıyorlarmis 😏 Kaç günde iyileştin, acı sizi durumu nasıldı. Hamilelik sevincini bölüp hatırlatmak istemezdim ama başka kimse cevap vermedi 😔
Tüplerin alınmasından endişe ediyorsanız hiç etmeyin. Son derece basit bi operasyon.

Merhaba benimde bir tupumde hidrosalpenks cikti dr alalim dedi fakat bazi dr lar laparoskopi sirasinda yumurta rezervleri dusebilir o yuzden once yumurta toplama yapalim sonra ameliyat diyor bazisida gerek yok once ameliyat diyor amh da 0.38 bu arada ve onerebileceginiz merkez dr varmi??

Merhaba benimde bir tupumde hidrosalpenks cikti dr alalim dedi fakat bazi dr lar laparoskopi sirasinda yumurta rezervleri dusebilir o yuzden once yumurta toplama yapalim sonra ameliyat diyor bazisida gerek yok once ameliyat diyor amh da 0.38 bu arada ve onerebileceginiz merkez dr varmi??
Merhaba, evet düşük de olsa öyle bir risk varmış. Ben o yüzden Izmir Medicalpark'ta iki tür yumurta toplattim, birinde 2 tane embriyo döllenip donduruldu, diğerinde 6 tane yumurta donduruldu. Dün Marmaris Yücelen hastanesinde ameliyat oldum ne çok zor ne de çok kolay bir süreç. İstersen tüm detayları anlatırım.

Merhaba,
merhaba bende ayni durumdan muzdaribim. Yurtdisinda yaşıyorum ama tup bebek deniyorum Turkiyede. Bence kesinlikle Turkiyeye gitmelisin orası daha güvenilir ben ABD de yaşıyorum burdaki doktorum bile orası iyi dedi. Tuplerin alınmasından baska bir yondemde bir klips takiyorlarmis ama o gecici bir çözüm tüplerin alınması en kesin yol gibi. Tup bebek ile bir tane yumurtanız olsa bile yetiyor üzülmeyin biran once operasyonları olmanız lazım bide tup bebeğe baslamanizi şiddetle tavsiye ederim ama Turkiyede. Ben simdi 10 saatlik yolu sadece laparoscopy ve hysteroscopy olmak icin gidip geri buraya döneceğim zaten kucuk bir operasyonmuş. Yardıma ihtiyacınız olursa yazın mutlaka. Umudunuzu kaybetmeyin! Bende çok üzülüyorum ama hep bir sans vardır diye düşünüyorum bu kadar emegin bosa gitmeyeceğini düşünüyorum.

Merhaba size bir soru sormak istiyorum ben 3 sene önce dış gebelik sonucu iç kanamayla 1 tüpümi açık ameliyatla aldırmak zorunda kaldım tek tüpüm varken hiç bir problem yoktu fakat 8 agustosta tekrar dış gebelik ve iç kanamayla 2 tupumude aldırmak zorunda kaldım açık ameliyat oldu gene 2 tüp alınınca dogurlandik özelliğini yitirdiğimiz için hormonlarda düşüşler olabiliyormuş böyle bir sorun yaşadınız mı hiç ben 2 ay oldu ameliyat olalı ve 2 aydır kendimi çok iyi hissetmiyorum sanırım hormon tedavisi ne başlamam gerekecek ciddi duygu durum bozuklukları iniş çıkışlı bir ruh hali kendimi begenmeme bu tarz duygu durum bozuklukları yaşıyorum internetten uzun bir süre arastirma yaptım ve bunla alakalı bir araştırma yapılmış çoğu insanda bir çok şey görülmüş sizde bu tarz bir problem oldumu ? Paylaşırsanız sevinirim

Back
X