• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hidrosalpinks (Tüp tıkanıklıkğı) yaşayıp kurtulan var mı?

Smiley98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
4
0
1
27
Merhaba, aranızda daha önce hidrosalpinks geçirip enfeksiyonu atlatıp sonra da tamamen iyileşen var mı? Yani her doktor biz kadınların bu durum tekrarlar diye tüplerini mi alıyor? Ben şu an 27 yaşındayım hayatımda ilk defa enfeksiyon geçirdim, hidrosalpinks teşhisi konuldu. Henüz hsg çekilmedi adet sonrası mr görüntülemesi ardından istenecek muhtemelen. Eğer tüpler açıksa şunanlık bir işlem istemeyebilir doktor. Ancak hidrosalpinks geçmezse tekrar edebilen bir durum anladığım kadarıyla. Yani tıp bu kadar ilerledi ve bu duruma nasıl çözüm bulamadılar anlamıyorum. Tüp bebek bile yapıyorlar ama tüpleri iyileştiremiyorlar? Aranızda benzer şeyler yaşayanlar vardır yorumlarınız nedir?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de 27 yaşındayım ve Hsg filminden sonra hidrosalpenks teşhisi konuldu. Doktorumun söylediğine göre ekstra bir durum söz konusu değilse doğal yollarla gebeliğin oluşmasını bekleniliyor, oluşmadığı takdirde laparoskopiyle ( kapalı ameliyat) ya tüpü açıyorlar ya da komple bağlantıyı kesiyorlar.(bağlama ya da tüpü alma olabilir.) sonraki süreçte diğer tüp ya da yumurtalıkta herhangi bir sıkıntı yoksa tekrar doğal yollarla gebelik deneniyor. Oluşmadığı takdirde aşılama en son tüp bebeğe yönlendirme sağlıyorlar. Umarım hiçbirine gerek kalmaz. 🤍

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben de 27 yaşındayım ve Hsg filminden sonra hidrosalpenks teşhisi konuldu. Doktorumun söylediğine göre ekstra bir durum söz konusu değilse doğal yollarla gebeliğin oluşmasını bekleniliyor, oluşmadığı takdirde laparoskopiyle ( kapalı ameliyat) ya tüpü açıyorlar ya da komple bağlantıyı kesiyorlar.(bağlama ya da tüpü alma olabilir.) sonraki süreçte diğer tüp ya da yumurtalıkta herhangi bir sıkıntı yoksa tekrar doğal yollarla gebelik deneniyor. Oluşmadığı takdirde aşılama en son tüp bebeğe yönlendirme sağlıyorlar. Umarım hiçbirine gerek kalmaz. 🤍
Selam cevap verdiğin için teşekkür ederim umarım iyi sonuçlar alırsın ve alırız. Bende 1 ay sonra kontrole gideceğim, mr ve hsg çekilecek muhtemelen tüplerin durumuna bakılacak. Artık Allah'ın takdiri neyse o olur. Anladığım kadarıyla hidrosalpinks geçen bir şey değil canım gebe kalınmaya çalışıldığı dönemde dediğin gibi tüpler açılabilirse açılıyor ya da tamamen alınıyor, zaten çok inceler. Alınırsa dediğin gibi tüp bebek tedavisi uygulanıyor. İnşallah gerek kalmaz tabi. Peki, senin bu sürecinde hidrosalpinks yüzünden belinde ve kasıklarında ağrı ya da ara ara sancın oluyor mu?

Merhaba, aranızda daha önce hidrosalpinks geçirip enfeksiyonu atlatıp sonra da tamamen iyileşen var mı? Yani her doktor biz kadınların bu durum tekrarlar diye tüplerini mi alıyor? Ben şu an 27 yaşındayım hayatımda ilk defa enfeksiyon geçirdim, hidrosalpinks teşhisi konuldu. Henüz hsg çekilmedi adet sonrası mr görüntülemesi ardından istenecek muhtemelen. Eğer tüpler açıksa şunanlık bir işlem istemeyebilir doktor. Ancak hidrosalpinks geçmezse tekrar edebilen bir durum anladığım kadarıyla. Yani tıp bu kadar ilerledi ve bu duruma nasıl çözüm bulamadılar anlamıyorum. Tüp bebek bile yapıyorlar ama tüpleri iyileştiremiyorlar? Aranızda benzer şeyler yaşayanlar vardır yorumlarınız nedir?
Sag tupumde hidrosalpenks var benimde hamile kaldım doğurdum ama hala o tupum tıkalı hsg esnasında sol tupum açıldı ve ondan hamile kaldım.oraya bi müdahale olmadan kendi kendine iyileşen bisey değil bildiğim kadarıyla

Geçmiş olsun. Benim de sol tüpüm aynı sebepten alındı çünkü gebelik istiyorum. Enfeksiyon gibi tekrarlama ihtimali olan bir şey değil, enfeksiyon ya da başka bir sebepten dolayı tüpte sıvı birikmesi durumu aslında bu. Enfeksiyon geçer ama hidrosalpinks eğer gebelik planlaması varsa laparoskopi ile tüp alınır çünkü o sıvı tüplerden rahme akar ve bebeğin tutunmasını engeller çok yüksek ihtimalle. Tek başına hisrosalpinks ağrı yapar mı ondan emin değilim benim kistlerden dolayı çok ağrım oluyordu ameliyat sonrası kalmadı.

Geçmiş olsun öncelikle ama anlamadığım şey hsg çekilmeden hidrosalpenks tanısı nasıl konuldu? 🤔 ultrasonda falan görünülen birşey değil diye biliyorum da

Merhaba, aranızda daha önce hidrosalpinks geçirip enfeksiyonu atlatıp sonra da tamamen iyileşen var mı? Yani her doktor biz kadınların bu durum tekrarlar diye tüplerini mi alıyor? Ben şu an 27 yaşındayım hayatımda ilk defa enfeksiyon geçirdim, hidrosalpinks teşhisi konuldu. Henüz hsg çekilmedi adet sonrası mr görüntülemesi ardından istenecek muhtemelen. Eğer tüpler açıksa şunanlık bir işlem istemeyebilir doktor. Ancak hidrosalpinks geçmezse tekrar edebilen bir durum anladığım kadarıyla. Yani tıp bu kadar ilerledi ve bu duruma nasıl çözüm bulamadılar anlamıyorum. Tüp bebek bile yapıyorlar ama tüpleri iyileştiremiyorlar? Aranızda benzer şeyler yaşayanlar vardır yorumlarınız nedirm
Merhaba geçmiş olsun, bende 2 buçuk yıllık evliyim ve yaklaşık 8 aydır çocuk düşünüyoruz ama herhangi bi gebelik gerçekleşmeyince hastaneye başvurduk eşimde hiç bir problem çıkmadı ama benim ultrason muayenemde sol tarafta bi şişlik olduğunu söyledi doktorum ve MR istedi. MR sonucumda Hidrosalpenks uyumlu bir yapı saptadılar ve Hsg istediler onuda çektirdim sağ tüpten rahatlıkla geçtiği ancak sol tüpün çıkışında göllenme olduğunu ve en net laparoskopi ile emin olacaklarını söylediler. Tabi ben yetinmeyip bir çok doktor görüşü aldım bu esnada denemelere de devam ettim son olarak İstanbul’da doğrudan bir kadın hastalıkları hastanesi olan Zeynep kamile gittim oradada kontrol edildi ve Hidrosalpenks dendi. Doktorum o tüp içindeki sıvının rahime aktığı sürece gebelik oluşmasının çok zor olduğunu oluşsa bile dış gebelik yada düşükle sonuçlanacağını söyledi. Sağ tarafta bi sorun görünmüyor Salı günü ameliyat günüm belirlenecek beklemenin anlamı kalmadı yaşımda 34 olacak artık vakit kaybetmeden bir yok çizmek istiyorum her ne kadar ameliyattan korksamda kendiliğinden iyileşecek bi durum değil bu sende vakit kaybetme derim

Back
X