Hidrosefali

Tanemimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
62
16
88
42
Herşey o kadar güzel giderken bugün detaylı ultrasonda bebeğimin beyninde 12mm sıvı olduğunu öğrendim ( doktor bu ciddi bir durum sonlanması gerekiyor dedi ( ömür boyu o şekilde bir çocuğa nasıl bakacaksın birde böyle düşün dedi ( bende gerçekten psikoloji namına bir şey kalmadı

Merhaba
Benimde ikiz gebelikde çocuklarında birinde aynı durumu yaşadık aldirmamizi söylediler. O kadar çok korkuttular ki perişan olduk.
Ve bizimkisi 30 mm kadar çıktı çok şiddetli hidrosefali kabul ediliyor.
Üstüne 28haftalik doğdular.
Akciğer problemi yaşadık.
100 gün kuvesde kaldık vs vs vs daha anlatacak çok şey yaşadık. Aldırmadık şuan yanımızda 5 aylık oldu. iyileştiğini görüyorum.Cok uğraşıyoruz ama bu da imtihan diyoruz.
Kaldı ki sizinki hafif hidrosefali hemen herşeye karar vermeyin bence....

Gecmis olsun. Bir kac doktora daha görünün demek istiyorum. Umarim farkli görüşte olan doktorlar da çıkar.. dogduktan sonra cocugu ameliyat olan uzaktan tanidigim biri var. Hidrosefalisi geçti, tamamen düzeldi kızı. Eger boyle bir ihtimal yok ise, bebek dogduktan sobra omur boyu acı cekecekse belki aldirmak en doğrusu.

2 haftadır doktora gitmedim kötü bir şey duymak istemiyorum artık

Arkadaşımın doktoru vardı kocaelide ona sormuş oda genelde bir sorun teşkil etmez takip edilmeli 28.ci haftada kaybola bilir kafasına takmasın demiş bilmiyorum cnm onu duyduktan sonra bir daha doktora falan gitmedim hepsi ayrı şeyler söylediği için sabit bir doktorumda yok

Bir tanıdığımızın oğlu hidrosefali ve şuan 10 yaşında gerçekten cokk zor Rabbim yardimcilariniz olsun ama aldırmak hiç doğru değil Rabbim hastalığı veriyorsa muhakkak bir sınavı bir mükafatı vardır

2 haftadır doktora gitmedim kötü bir şey duymak istemiyorum artık
Dinlenmek de fayda var biz bugün 4 ayrı hastaneye gittik çocuk için hala ugrasiyoruz. Hepsinde otopark ücreti ode sıra bekle sonuç al ağız kokusu çek vs vs ama sonuclarimiz çok şükür hep olumluya gidiyor
Sabır çok onemlk

Bana sadece bir doktor küçüle bilir dedi bir dahada gitmedim doktora cnm şuan ne durumdayız inanki bilmiyorum sadece tek bir doktor dedi sıvı olayını ama bekle falanda demedi oda ilginç geldi çoğu doktor bekleyelim diyormuş bende olumsuz bir şey duymak istemediğim için gitmiyorum doktora yarın birgün doğum yapsam hangi hastane hangi doktor girer onuda bilmiyorum

Geriliyormu sizin sıvı cnm

Doktorlara git sordur baktır dua et Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz

İyi günler doktor kontrolüne gittiniz mi bebeğiniz sıvısı artma oldumu

Bende de aynı tanı vr 16 haftalık hamiley
zaman baya geçmiş ama sonuç ne oldu aldırdımız mı çocugu

Peki şu an nasılsınız bebek inşallah sağlıklı olmuştur

Merhaba öncelikle geçmiş olsun banada atnı seyi söylediler 22 haftalık hidrosefali geneliği sonlandırmamız lazım dediler.çok kötüyüm süzün durum nasıl suan

Merhaba öncelikle geçmiş olsun banada atnı seyi söylediler 22 haftalık hidrosefali geneliği sonlandırmamız lazım dediler.çok kötüyüm süzün durum nasıl suan
Merhaba öncelikle çok gecmis olsun.peki sıvıyı kaç mm ölçtüler.bende de aynı durum oldu 28 hafta da rutin kontrolde 12 mm ölçüldü beni acil perinatolojiye sevk ettiler orada 10 mm ölçtüler ve sınırda takip edeceğiz denildi belki 10 farklı doktora gittim perinatolojiye hepsi aynı şeyi söyledi suan 35 haftadayım ve hala iki perinatolojiden birde kendi doktorumdan takipliyim hepsi korkulacak birsey yok diyor ama yine de endişe etmemek elde degil.çok şükür başka bir bulguya rastlanmadı bizde fetal DNA testimiz de temiz çıktı

Bizdeki sıvı ölçümleri çok geniş 16mm ve 24mm bütün organları normal herşeyi çok güzel gelişmiş ama beyin dokusu sıvıdan dolayı gelişmemiş dedi içimde hareketlerini hissediyorum çok zor bi durum sizin gene sınırda bolca dua edin allaha en hayırlısını allahım bilir

Merhaba
Benim bebegim de 20. Hafta 10 cm olcum yapildi bugun. Ilk defa duydugum bu konuyu forumda arastirirken sizin yorumunuzu gordum. 35. haftadaymissiniz, olcumlerinizde kuculme oldu mu sonrasinda, boyle bir ihtimal oluyor mu acaba?

Merhaba
Benim bebegim de 20. Hafta 10 cm olcum yapildi bugun. Ilk defa duydugum bu konuyu forumda arastirirken sizin yorumunuzu gordum. 35. haftadaymissiniz, olcumlerinizde kuculme oldu mu sonrasinda, boyle bir ihtimal oluyor mu acaba?
Öncelikle çok gecmis olsun .biz suan 36 haftaya girdik ölçümde küçülme olmadı ama çok şükür büyüme de olmadı ve küçülmede olabiliyormuş insallah sizinde öyle ilerler küçülerek.doktor ne dedi size sınırda çıkmış ama çokta endişe etmeyin muhtemelen takibe alacaklar sizi

Merhaba hepinize çok geçmiş olsun son gittiğim rutin kontrolümde 27.haftamda doktorum 10mm olduğunu ve sınırda olduğumu söyledi takibe alalım dedi ama o kadar endişeliyimki çok üzüldüm.giderek küçüldüğünü duyduğum y ada değerleri artış göstermeyen birini duyduğumda umut oluyor bana.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…