hidrosefali

Burdaki her bekleyiş için ayrı ayrı RABBİME dua ediyorum inşallah sağlıkla dünyaya gelirler ve büyürler evet bunları soyleyen doktorlar tıbben herşeyi bilebilirler ama unutmayın Allah çok yücedir büyüktür O herşeye kadirdir onun izni olmadan bir toz tanesi havaya kalkmaz sakın ümidinizi kaybetmeyin Rabbim bekleyişlerinizi hayırla sonuçlandırsın...

Kizlar bebegjmjn kafasi 4 hafta ilerde gidiyor ama dr bakti su gorulmuyor dedi eger varsa su gorulmeme ihtimali varmidir. Canim cok sikkin endiseliyim korkuyorum

Kizlar bebegjmjn kafasi 4 hafta ilerde gidiyor ama dr bakti su gorulmuyor dedi eger varsa su gorulmeme ihtimali varmidir. Canim cok sikkin endiseliyim korkuyorum
Bazen su olmuyor ama genişlik oluyormuş. Endişelenmeyin, endişe olumsuz duadan başka bir şey değil. Rabbimize güvenerek bekleyelim. Ben iki gün önce ağlamaktan kendimi bitiriyordum. Sonra dedim ki Allah bana yeter. Neyle karşılaşıcam bilmiyorum ama Rabbim neylerse vardır bi hayrı... Başka doktora başka cihazla muayene olmayı deneyin yine de içinizdeki korkuyu atmaya yardımcı olabilir.

Merhaba,ben sizler gibi henüz annelik mertebesine erişemedim.Öğrenciyim.19 Yaşındayım.25 Yaşında hidrosefali hastası bir ablam var. Buraya yazmaya karar verdim çünkü sizlere umut olmak istiyorum. Ablam ilk doğduğunda babama 1 hafta yaşamaz diyen doktorla ablamın, anne karnındayken hastalığını farkedemeyen ve hatta başı normalden büyük olduğu için bunu sağlıklı olmasına yoran aynı kişi. Fakat gelin görün ki bu olayın üstünden tam 25 yıl geçti ve o sağlıklı, mutlu.. Tabiki bu 25 yılda bizde sorunlar yaşadık. Şantın yıpranması sebebiyle 1.5 yıl içinde 3 defa ameliyat olmak zorunda kaldı. O öyle bir melek ki ameliyata giderken bile gülümsüyor ve bizi teselli ediyordu. Şükürler olsun o günleri atlattık. Şimdi çalışıyor, doktoru evlenmesinde hiçbir maninin olmadığını söylüyor tabii biraz da annemin ve benim küçük yardımlarımızla yapamayacağı hiçbir şey yok. Unutmayın , sevginin ve ilginin iyileştiremeyeceği hastalık yok. Ben bu hastalıkla çok küçük yaşta yüzleştim annemin ve babamın sayesinde. Yıllardır ben onun ablasıyım, kardeşiyim.O ise benim umut ışığım. Annem ve babam bu fani dünyadan göçüp gidince de anne - babası olacağım aynı zamanda. Ve bundan daha büyük bir gurur yok benim için. Canım ablam sen bu dünyadaki çirkinliklerin içindeki ışıksın. Umut ışığımsın.
Biliyorum uzun oldu ama inanın ki bu yazıyı yıllardır yazmak istiyordum bugüne kısmetmiş.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
patlaştığın için cok tesekkurler Canım benim oğlum 4aylık şant enfeksiyon kaptı şi di ikinci şantı takıldı dr cok umut veriyo oğulcum görüyo duyuyo bizlere tanıyo burda hastanenin maskotu oldu etrafa gülücükler saçıyo gayet hareketli güleç yüzlü bi bebek.Güçlü olsun anneler

Çok teşekkür ederim cevap vermissiniz ben burayı kullanmayı yeni yeni öğreniyorum .suan 35.Haftadayım fetal mr çekildi iki ventrikül genişliği 47 mm ölçüldü sanırım bu ileri düzey demek oluyor bunu dün öğrendik ve tekrar yıkıldım.ama Rabbim den umudumuzu hiç kesmiyoruz olmazları olduran O.bizimki gibi ileri düzey hidrosefali olup da dogumdan sonra iyi durumda olan biliyor musunuz onu merak ediyorum.birde doğumdan sonraki bakımda nelere dikkat etmeli?
İnş bebeğiniz sağlığına kavuşmuştur.

cok geç dönüş yaptım Canım kusura bakma insaallah hersey yolunfadır bizim ikinci kez şa t takıldı şu an için hersey yolunda bizim için insaallah Rabbim sanada hayırlar versin

patlaştığın için cok tesekkurler Canım benim oğlum 4aylık şant enfeksiyon kaptı şi di ikinci şantı takıldı dr cok umut veriyo oğulcum görüyo duyuyo bizlere tanıyo burda hastanenin maskotu oldu etrafa gülücükler saçıyo gayet hareketli güleç yüzlü bi bebek.Güçlü olsun anneler
Sizleri her ne kadar tanımasam da amin diyerek ettiğim tüm dualarımın içindesiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Sizleri her ne kadar tanımasam da amin diyerek ettiğim tüm dualarımın içindesiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Merhaba ben de 35. Haftamdayım ve 16. Haftadan beri hidrosefalili doğacağını söyledikleri kızıma şifa duası ediyorum... Artık doktora gitmek bile istemiyorum sürekli olumsuz şeyler duymaktan, ağlamaktan yoruldum. Perinatolog bu bebeğe umut bağlamayın, iyi değil dedi. Kadın doğumcu %99 doğar doğmaz ölecek çünkü beyinde solunum merkezi gelişmemiş dedi. Ben yine de vazgeçmedim kıızmdan, Rabbime sığındım. Şant takılıp düzelenler, vefat edenler, sağlıklı doğanlar, endoskopik cerrahi ile düzelenler... o kadar örnekten hangisi başımıza gelecek bilmeden bekliyoruz. Gerçekten belirsizlikle beklemek çok zor. Doğumdan sonra mücadele etmesi de zormuş okuduğum kadarıyla. Yine de Allah bizlere öyle bir umut, güç veriyor ki sabırla bekliyor, mücadele edebiliyoruz. Ne yaşarsak yaşayalım hakkımızda hayırlısı buymuş diyerek tevekkülü de bırakmayacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu süreçte.
İstanbul Cerrahpaşa'da olacak doğum nasipse. Beyin cerrahı önerecek arkadaş varsa sevinirim. Hayırlı geceler. Selam ve dua ile...
Merhaba Allah yardımcınız olsun bende sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyorum bebeğim 18 haftalık Teşhis koyuldu h sağlıklı Doğma şn
Çok teşekkür ederim cevap vermissiniz ben burayı kullanmayı yeni yeni öğreniyorum .suan 35.Haftadayım fetal mr çekildi iki ventrikül genişliği 47 mm ölçüldü sanırım bu ileri düzey demek oluyor bunu dün öğrendik ve tekrar yıkıldım.ama Rabbim den umudumuzu hiç kesmiyoruz olmazları olduran O.bizimki gibi ileri düzey hidrosefali olup da dogumdan sonra iyi durumda olan biliyor musunuz onu merak ediyorum.birde doğumdan sonraki bakımda nelere dikkat etmeli?
İnş bebeğiniz sağlığına kavuşmuştur.

Merhaba arkadaşlar benimde kızıma 18 haftada Hidrosefali teşhisi koyuldu sağ ventrikül 13,5 sol ventrikül 13,9 çıktı MR , ve amiyosentez yapıldı henüz sonuçları alamadım 20 haftaya girdim benim durumunda olup sağlıklı bebek doğuran oldumu o kadar zor bi karar vermemi istiyorki doktorlar evde Kardeşinin doğmasını bekleyen bi kızım daha var bu durumu taşıyan arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Ben ilk bebeğimi doğduğu gün kaybettim ikinci bebegimde lateral ventrikül 30 la doğdu doğduğunun ertesi günü sant takıldı fakat sant kırıldı enfeksiyon kaptı ve 9 ameliyat geçirdi perşembe günü 3 kez sant takıldı genel durumu iyi kafada büyüklük var ama fiziken ve aklen bi sıkıntı yok insaallah

Sant takılıp hiç sorun yaşamayan çok gordum tam altı aydır hastanedeyiz ve çok sant ameliyatında şahit oldum 15 santtan 4 kişi sıkıntı cektik Allahim yardimciniz olsun

Mrb anneler Allah şifalar versin ben 28 haftalik hamileyim ve bebegimin beyninde sıvı birikimi tespit edildi şu an sol lateral ventrikul 20 mm sağ lateral ventrikul 19 mm diğer organlar sağlıklı başka bi sorun yok denildi ama sıvı birikimi gün geçtikçe artıyor şimdi beni neler bekliyor lütfen yardımcı olur musunuz Oncelikle bazı sorularım var: 1- Erken doğum yapanlar neden erken doğurdu yani bebeğin beynindeki sıvı kaç mm olunca erken doğuma karar verildi ? 2- Sant takma ameliyatını nerde ve hangi doktora yaptirdiniz memnun kaldınız mi kimi tavsiye edersiniz ? 3- Ben şu ana kadar sadece kadin doğum doktoruna gittim hamileyken doğum yapmadan beyin ve sinir cerrahina gidip sonuclarimi gostermelimiyim ? Erken doğuma kadın doğum doktoru mu karar verecek yoksa beyin ve sinir cerrahi mi karar verecek ? Umarim cevaplayan olur Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar bende 24 haftalık hamileyim bugün doktor 10 mm dedi aşırı üzüldüm ama korkular ak bişe yok takip dedi yinede takıyorum bebek büyüdükçe artar mı yardımcı olun lütfen

Merhaba arkadaşlar benimde kızıma 18 haftada Hidrosefali teşhisi koyuldu sağ ventrikül 13,5 sol ventrikül 13,9 çıktı MR , ve amiyosentez yapıldı henüz sonuçları alamadım 20 haftaya girdim benim durumunda olup sağlıklı bebek doğuran oldumu o kadar zor bi karar vermemi istiyorki doktorlar evde Kardeşinin doğmasını bekleyen bi kızım daha var bu durumu taşıyan arkadaşlar lütfen yardımcı olun
Merhaba inşallah görürsünüz. Bebeğinizin durumu ne oldu sonradan ?

Merhabalar biz de aynı durumu yaşıyoruz. 17. Haftada öğrendim beyninde sıvı olduğunu 11 mm dedi doktor. Gerileme ihtimali var mı sizce

Back
X